Zesilovač QSA řada NX

  • Reklama
  • EAW RS series
Uživatelský avatar
frantik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: pon 29. srp 2005 23:28:41
Bydliště: Vracov

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od frantik » čtv 29. led 2009 16:15:23

Souhlas, zesilovač se spínaným zdrojem má dávat výsledky zas jen v NF pásmu, není v jeho pracovní náplni být v NF slabý a na VF rušičkou.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Uživatelský avatar
midnight_man
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 194
Registrován: pát 26. pro 2008 0:38:32
Bydliště: Somewhere Between Beats
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od midnight_man » ned 01. úno 2009 20:55:28

Planujem jeden kusok kupit, kedze som s tym SIRUS D amp velmi spokojny! Myslim ze za tie peniaze je to slusne...Páč viem ze bola moja chyba ze zhorela jedna strana. No ohladne vykonu nie je o com. sam som zvedavy na tie NX kusky..co to dokaze.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.

Uživatelský avatar
frantik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: pon 29. srp 2005 23:28:41
Bydliště: Vracov

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od frantik » ned 01. úno 2009 21:10:37

Pořádné zesilovače s impulsním zdrojem, spolehlivé a za dobrou cenu jsou v tuzemsku prostě a jednoduše QSC z nové řady PL3. Podle potřebného výkonu se vybere PL325, PL340 nebo PL380. PL380 dá do můstku 4Ohm až 8kW, přitom je vysoký jen 2U, v racku tedy zabere místo jako jiný běžný zesilovač a váží jen 11kg! Sice stojí 71 tisíc, ale schválně, kolik stojí ten Digam? Určitě byla spálení zesilovače Sirus tvoje chyba? Neměly mu náhodou zafungovat ochrany?
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Uživatelský avatar
frantik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: pon 29. srp 2005 23:28:41
Bydliště: Vracov

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od frantik » ned 01. úno 2009 21:24:30

Ať to nemusíš hledat, tady je výběr podle "Powersoft":

Petr V. 05.05.2007 13:43:45

CCalda:Powersoft jsem měl a už ho nechci ani vidět.Kdo chce pořádné basy, musí zatřást tobolkou a opatřit QSC PL 4.0,6.0 , LAB,Vortex.

--------------------------------------------------------------------------------

Sendy 16.01.2007 15:25:59

Nebo si může koupit třeba skvělý, a mnohem dražší Powersoft, existuje i 3 kanálová varianta. Aspoň by byla nějaká rezerva :o)

--------------------------------------------------------------------------------

Sendy 21.12.2006 21:10:18

Letos jsem asistoval u testu - srovnání 2 zesilovačů výkonu nad 2kW/kanál, každý jiné značky a asi i velmi odlišného vnitřku. Test byl poslechem při malé hlasitosti do nějaké lepší HiFi bedny, posléze do R zátěže, repro byl připojen odporovým útlumem a trápením do clipu, a pak RL zátěž (velmi přibližná simulace subbasu), repro připojen obdobně. Oba zesilovače jsou používány na buzení bassboxů, takže to nebylo zcela fér. Výsledek byl zajímavý - jeden si vedl velmi dobře při malé hlasitosti a do R zátěže byl při velkém signálu asi rovnocenný, ale do RL zátěže se choval výrazně špatně, clipy při zdůrazněných basech byly provázeny "prsknutím" a zřejmým umlčením výstupu na zlomek vteřiny (velmi výrazná intermodulace) , zatímco u druhého to clipnutí bylo mnohem méně postřehnutelné. Někdy se to bude ještě opakovat s dalšími kusy, asi i s Powersofty. Jak jsou oba zesilovače hodnoceny v reálném provozu (ten "prskající" používají technaři), je věc další, bohužel neporovnatelná - jiné basboxy, jiný žánr, jiné požadavky....

--------------------------------------------------------------------------------

Sendy 17.09.2006 17:03:54

2 vasekd - o Powersoftech tady už taky byla řeč...

--------------------------------------------------------------------------------

vasekd 17.09.2006 16:35:20

Má zde někdo zkušenosti se zesilovači fmy Powersoft Digam...

--------------------------------------------------------------------------------

Trinni 09.08.2006 14:02:14

Má zde nìkdo zkušenosti se zesilovaèi PowerSoft Digam 5000 ? Mám možnost ètyøi kousky koupit, celkem lacino. Chtìl bych tím budit sestavu Bass186Horn 4 kusy na stranu a na vrchách mám bude na každé stranì 3 kopie Mayerù s Beymou SM115+ nìjakým driverem. A druhý dotaz - co za drivery k tìm SM115 ? Dostal jsem tip na Selenium D3300Ti, je to OK ?

--------------------------------------------------------------------------------

Pavel W 14.11.2005 08:36:00

to Powersoft já sem používal podobné digitální zesliovače ASA a nechctějte vědět kde skončily.

to EQ taky se rozhoduju ta poraďtě co ne ?

--------------------------------------------------------------------------------

Hubert 14.11.2005 00:45:24

Jestli si někdo chce koupit Powersoft, tak jen na vlastní riziko, ode mne ŽÁDNÉ doporučení nepřijde, nechci pak stát jako blbec a omlouvat se :-)))


A tady podle Digam:

Petr V. 16.08.2007 20:10:41

Co je to za bedny?Odešel zesilovač nebo driver?

Do posledního funkčního neuronového spoje v mozku si budu pamatovat ,když jsme na centrálu připojili zesilovač Digam a v okruhu 200m od letního parketu přestali fungovat rádia a televize.:-))

--------------------------------------------------------------------------------

vasekd 17.09.2006 16:35:20

Má zde někdo zkušenosti se zesilovači fmy Powersoft Digam...

--------------------------------------------------------------------------------

Petr V. 09.08.2006 14:46:46

Trini , radši ty peníze , i kdyby to stálo jen 100kč :-) dej nějakému bezdomovci, já jsem si s Digamem 5000 naběhl ,jak snad nikdy s ničím. Tenhle zesilovač hraje na každé bedně a reproduktoru jinak, na hornách a la Mogale, bez zjevné příčiny vypadával i do 4 ohm. Prý nová verze Kxxxx ,je funkční.Já už bych si dneska rozmyslel i jaké značky a řady koupím zesilovač se spínaným zdrojem.

--------------------------------------------------------------------------------

Hubert 09.08.2006 14:26:33

Digamy máš možnost lacino koupit protože jsou to sajrajty, neschopné dodávat výkon trvale. Asi brzo budeš mít možnost koupit zesilovače jedné slovutnější firmy, která nastoupila podobnou cestu (tedy že zesilovač je chytřejší než zvukař a sám si rozhodne, jestli se má hrát anebo ne a případně jak nahlas :-). Kopie "Majerů s SM115" jsou totální pitomost a ani se nedá odhadovat, co z toho leze, takže radit nějaké drivery je ztráta času.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Uživatelský avatar
midnight_man
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 194
Registrován: pát 26. pro 2008 0:38:32
Bydliště: Somewhere Between Beats
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od midnight_man » ned 01. úno 2009 22:16:01

Kolko zaplatis, tolko dostanes, stara pesnicka :) No teoreticky to nebola moja vina mala zareagovat protiskratovka....samozrejme..... ale ja som tusil ze tomu repru nieco je...njn stalo sa.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.

Uživatelský avatar
frantik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: pon 29. srp 2005 23:28:41
Bydliště: Vracov

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od frantik » ned 01. úno 2009 22:21:48

I při poruše repra by měl zesilovač vydržet. Pokud je přetížený i ten nejobyčjnější QSC RMX, tak se přehřeje a vypne, po zchládnutí zas naskočí a pokračuje, když je repro zkratlé tak reaguje okamžitě, vypne, ale nezničí se.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Aleš
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 275
Registrován: úte 25. bře 2008 13:32:52

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od Aleš » pon 02. úno 2009 13:19:09

Midnighte, mně se omylem podařilo vyjet PL380 do zkratu hned při první zkoušce doma na stole, buzení 1kHz sinus. Že něco není v pořádku jsem si uvědomil až po chvíli podle smradu z izolace drátů, kterými jsem měl připojenu náhradní zátěž... Zesilovači se ovšem NESTALO NIC a má od té doby odehráno již na dvě desítky akcí, většinou do zátěží 2-4 ohmy.
Jakákoliv porucha reproduktoru prostě nemůže korektně fungující dobrý zesilovač jen tak zničit. Pokud se tak přece jen stane, není to vina reproduktoru.

Uživatelský avatar
midnight_man
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 194
Registrován: pát 26. pro 2008 0:38:32
Bydliště: Somewhere Between Beats
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od midnight_man » pon 02. úno 2009 14:47:42

nuz.... nemam slov...
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.

Uživatelský avatar
frantik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: pon 29. srp 2005 23:28:41
Bydliště: Vracov

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od frantik » pon 02. úno 2009 19:43:05

Inu Alešu, Ty si ďábel! A že se mě ani nepochlubil jak "Žhavil Béďa, žhavil drát!" :-))))
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Aleš
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 275
Registrován: úte 25. bře 2008 13:32:52

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od Aleš » úte 03. úno 2009 9:30:20

No šak taky není čím, radši bych si lištil jaký su bordelář a takto to dopadá... Eště že strýc Quilterů pamatovali aj na takové voly... :-D

Uživatelský avatar
frantik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: pon 29. srp 2005 23:28:41
Bydliště: Vracov

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od frantik » úte 03. úno 2009 17:09:44

Paťa počítal hlavně s tým, že zkrat može nastat kdykoliv kdekoliv v kabeláži švajcaparátu a né enom od obsluhy, ať tak nebo tak, dycky to mosí vydržať! To se předem tým nechtěným drátotestem potvrdilo, takže tým lepší, ne?
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Uživatelský avatar
midnight_man
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 194
Registrován: pát 26. pro 2008 0:38:32
Bydliště: Somewhere Between Beats
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od midnight_man » čtv 26. úno 2009 13:09:52

Skrat je svina, vo vsetkych ohladoch
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.

Uživatelský avatar
frantik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: pon 29. srp 2005 23:28:41
Bydliště: Vracov

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od frantik » sob 28. úno 2009 21:13:47

Tak co? Jaké budou Tvoje příští zesilovače?

Mimochodem mrkl jsem na fotky z vašich akcí. Až budete upgradovat aparát, zjednodušte si život několika vychytávkami:
Zesilovače, výhybku a elektrický rozvod, včetně proudového chrániče a jističů (což jsme řešili v jiném vláknu) si namontujte do jediného racku a pokud možno na kolečkách, kvůli stěhování, doporučený průměr kol 100mm, vyhoví Adam Hall z Prodancu, ty dvě vepředu pořiďte s brzdou.
V racku nechte dost místa na přidávání další techniky nebo si kupte v Prodancu plastové racky EMS, které se dají zvětšovat podle potřeby. Nestavějte nezabudované konce pokud možno přímo na zem, je tam binec a ventilátory ho sají dovnitř.
Konektory k reprákům - co nejdřív zahoďte ty čínské sajrajty! Nemá to kontakt a po čase se to rozpadne, uvidíte to při demontáži, už to nedáte dohromady! Standard je Speakon Neutrik NL4FC, je to na věčné časy. Taky do beden, pokud nemáte, osaďte panelové zásuvky Speakon Neutrik.
XLR konektory pořiďte aspoň celokovové Adam Hall, jsou za polovinu ceny Neutriků a celkem drží. Nechte je jen na mikrofony a DMX, nikdy je nedávejte na reprobedny a netolerujte tam ani jacky. Spojení zesilovač - repro je jedno z nejdůležitějších - musí přenést výkon beze ztrát a ne aby se to zapeklo a po kšeftě se spoj musel uvolňovat kladivem!
Jste-li dost silní, lze ušetřit na penězích za zesilovače, když pořídíte modely QSC z řady RMX, na kompakty vyhoví vesměs RMX2450 a na suby RMX4050HD nebo RMX5050, podle toho, jaké budou suby. Dobrá výhybka k tomu je Rane SAC-22, nouzově něco podobného od DBX.

Sledujte bazary, použité konce QSC RMX tam bývají, když se jich majitelé zbavují kvůli váze a když už mají našetřeno na řadu PLX2 nebo PL3.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Uživatelský avatar
midnight_man
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 194
Registrován: pát 26. pro 2008 0:38:32
Bydliště: Somewhere Between Beats
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od midnight_man » ned 01. bře 2009 13:14:20

Moje ? mam vo vyhlade 1850 Hd alebo 2450....najpr musia byt koruny. Ja by som si rad kupil rack, ale ma to umna jednu nevyhodu...hocikedy vykladam a presuvam aparat sám. a teda po castiach ho porensiem..ale cely rack by som isto nezobral....no stym ukladanim na zem to je pravda, sakra..dam pod to krabicu.....nech to nesedi na zemi.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.

Uživatelský avatar
frantik
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 821
Registrován: pon 29. srp 2005 23:28:41
Bydliště: Vracov

Re: Zesilovač QSA řada NX

Příspěvek od frantik » ned 01. bře 2009 14:00:26

midnight_man píše:Moje ? mam vo vyhlade 1850 Hd alebo 2450....najpr musia byt koruny. Ja by som si rad kupil rack, ale ma to umna jednu nevyhodu...hocikedy vykladam a presuvam aparat sám. a teda po castiach ho porensiem..ale cely rack by som isto nezobral....no stym ukladanim na zem to je pravda, sakra..dam pod to krabicu.....nech to nesedi na zemi.
Když dáš rack na kolečka, tak to stěhování sám lépe zvládneš. Vetšinu stěhování se rack veze bez námahy sám a ještě na něj můžeš nahoru položit další věci, třeba kufry s cédéčky a už se jede. Na pódiu si ho natočíš při zapojování konektorama k sobě a až vše zapojíš popojedeš s ním někde do rohu, zajistíš kola proti pohybu a je hotovo. Pořád lepší než tahat jednotlivé zesilovače pořád v rukách celou cestu, pak to zapojovat a po akci zase rozebrat a jednotlivě uklízet. V racku máš vždy vše trvale prodrátované, připojíš jen bedny, mix a el. přívod.

Do výhledu si dej RMX2450 a 1850HD nebo lépe 2450 a 4050HD, stávající konce pošli do světa někomu kdo začíná.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Odpovědět

Zpět na „QSA“