AKG WMS - Máte taky takové problémy ???

  • Reklama
  • ADAM Audio S Series
Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3565
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: AKG WMS - Máte taky takové problémy ???

Příspěvek od blaha » úte 28. kvě 2013 9:24:04

Audiomaster
Petr Kročák
Koordinátor servisu

E-mail: petr.krocak@audiomaster.cz
Tel.: +420 226 011 197
Web: http://www.audiomaster.cz
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

PetrC
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 97
Registrován: ned 02. led 2011 11:28:40

Re: AKG WMS - Máte taky takové problémy ???

Příspěvek od PetrC » úte 04. čer 2013 22:55:31

Do servisu jsem psal, kdyby někdo měl stejný problém, tak uvádím i odpověď servisu na popis závady:

Dobrý den,
pan Kročák od prosince 2012 již není zaměstnancem servisu a reklamací.
F4.41 je normální, je to číslo firmware vysílače, ale mělo by pouze probliknout při vypnutí. Pravděpodobně bude vadný přepínač ON-MUTE-OFF, jde bez problémů vyměnit.
Pokud chcete vyměnit přepínač, prosím zašlete jej na adresu uvedenou v podpise.
Děkuji.
S pozdravem
Kamil Ha
Koordinátor servisu

Audiomaster – servis


Tak to tam pošlu a uvidím....

Uživatelský avatar
Miloš333

Re: AKG WMS - Máte taky takové problémy ???

Příspěvek od Miloš333 » sob 01. úno 2020 18:29:02

Jak to v servise dopadlo?

PetrC
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 97
Registrován: ned 02. led 2011 11:28:40

Re: AKG WMS - Máte taky takové problémy ???

Příspěvek od PetrC » sob 01. úno 2020 20:12:28

Bylo to tam 3 mesice a na mou zadost jsem to nechal zaslat zpet neopraveno.

Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 608
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: AKG WMS - Máte taky takové problémy ???

Příspěvek od mkarr » úte 04. úno 2020 0:52:40

S tím šuměním a rušením u WMS40 se to má tak, že když je slabé rušení, neprojeví se vůbec. Když je silnější rušení, projeví se jen ve chvíli, kdy se vypne vysílač, protože si samo otevře squelch (umlčení kanálu když není signál) a pak je slyšet šumění a různé podobné ostudy. Když je rušení ještě silnější, zasahuje i do aktivního přenosu při zapnuté ručce, nebo bodypacku. S těmi frekvencemi se to má tak, že sdílejí pásmo s televizním vysíláním a to má samozřejmě přednost, takže ze musím přizpůsobit uživatel bezdrátů. Bohužel WMS40 jsou nejjednodušší nejobyčenjnější bezdráty jaké AKG vyrobilo a nemají nastavení vůbec ničeho. Snad jen výstupní hlasitost z přijímače. Na to jak je to obyšejný mikrofon tak sice odvádí skvělou práci, ale člověk musí mít buď štěstí, nebo pár sad na jiných frakvencích pro sichr. To že donedávna bylo všechno v pohodě a už není je nejspíš tím, že se postupně zprovozňují přechodně fungující vysílače související s přechodem na DVB-T2 a vysílá se i na frekvencích, které byly donedávna volné. Honza Šafašík, který tady píše jako Šáfa, spáchal tabulku s frekvencemi, které jsou kde obsazené a pořád ji průběžně doplňuje. Takže díky jeho práci máme mnoho cenných informací a zdarma. Tady v tom článku se dá dozvědět lecos...
http://www.fader.cz/2017/11/06/bezdrato ... i-tabulka/

Rušení od jiných přístrojů je určitě možné. Minulý týden mi přijímače kompletně zarušila videokonferenční jednotka Cisco SX20 která stála hned vedle. Musel jsem ji dát na druhý konec stolu, aby byly mikrofony spolehlivě použitelné.

Ohledně hlášky F4.41 mlčí i servisní manuál, ale červená kontrolka je normální stav že zasvítí při vypnutí, pokud vím. Každopádně pokud fungují, neřešil bych to .
Naposledy upravil(a) mkarr dne úte 04. úno 2020 0:54:28, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 608
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: AKG WMS - Máte taky takové problémy ???

Příspěvek od mkarr » úte 04. úno 2020 0:53:56

Jejki, tak jsem se rozepsal ke starému tématu.

Uživatelský avatar
mkarr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 608
Registrován: pon 28. říj 2013 19:21:32
Bydliště: Dešov a Olomouc

Re: AKG WMS - Máte taky takové problémy ???

Příspěvek od mkarr » úte 04. úno 2020 0:57:03

PetrC píše:
sob 01. úno 2020 20:12:28
Bylo to tam 3 mesice a na mou zadost jsem to nechal zaslat zpet neopraveno.
Vypínač se dá vyměnit i doma. Právě třeba z odstavených WMS40. je stejný. Nebo opravit, ono občas stačí jen vyčistit.
Servisní manuál je k nalezení na netu, nebo ho kdyžtak pohledám.

Odpovědět

Zpět na „AKG“