Behringer C1u

Uživatelský avatar
lukest12

Behringer C1u

Příspěvekod lukest12 » úte 17. led 2012 17:15:25

Zdravim, koupil jsem nedávno kondenzátorový mikrofon Behringer C1u, líbí se mi totiž ta možnost přenosného "studia" na cesty. Kvalita není špatná (za 1000 korun dosahuje kvality normálních mikrofonů kolem 2000) ale mám problém s latencí. K PC mám připojenou externí zvukovou kartu Lexicon Lambda, která má latenci sama o sobě slušnou.
Mám to nastavené přes ASIO4All jako C1u vstup a Lambda jako výstup. Latence se mi zdá dost vysoká, skoro jako ozvěna a to i když snížím kvalitu na úkor latence. Potřebuju na tom nahrávat zpěv, tak že je to docela zásadní problém. Má někdo zkušenosti ? Jak by se dalo dosáhnout alespon použitelné latence ? Předem děkuji všem.



Allen Heath SQ
Reklama
 

Uživatelský avatar
maro
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 272
Registrován: stř 26. led 2011 18:49:13

Behringer C1u

Příspěvekod maro » úte 17. led 2012 17:31:05

jak dosahnout lepší latence? nedá mi to.... koupit lepší mikrofon :mrgreen:


Listen... and enjoy the sound

Uživatelský avatar
lukest12

Behringer C1u

Příspěvekod lukest12 » úte 17. led 2012 17:33:23

Já chodím do studia, potřebuju to jen na dema a u nich nepotřebuju mikrofon za 10k :)
Ale myslím že když už to prodávaj, musí se to dát nějak nastavit, aby to bylo použitelný.
Navíc když se sám výrobce kasá "lowlatency" bude to asi jen o nějakym triku v nastavení bych řekl..



Ruprecht
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 88
Registrován: stř 19. říj 2011 17:43:21
Bydliště: ZČ + JM

Behringer C1u

Příspěvekod Ruprecht » úte 17. led 2012 17:42:52

Zkoušels dodávaný driver?
A zkoušels zmenšovat buffery v nahrávacím SW?

Behringerovský driver je na stránce http://www.behringer.com/EN/Products/C-1U.aspx vpravo dole



Uživatelský avatar
lukest12

Behringer C1u

Příspěvekod lukest12 » úte 17. led 2012 17:56:19

Ano, drivery od výrobce jsem zkoušel, ale je tam problém nastavit jiný vstup a výstup.
Všechno to je jen na C1U. Buffery jsem snižoval. Přikládam screen, třeba jsem udělal něco špatně

na tomhle nastavení mi přišla latence nejnižší
Přílohy
Screen[1].jpg



Uživatelský avatar
pavlii
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 366
Registrován: úte 06. říj 2009 11:00:25
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Behringer C1u

Příspěvekod pavlii » stř 18. led 2012 8:36:18

Jak psal kolega v jiném fóru: proč to takhle složitě kombinuješ? Pořiď si standardní mikrofon, zapoj do Lambdy a používej tu. POkud nepotřebuješ slyšet nějaké efekty aplikované na zpěv (při záznamu), tak využiješ Direct Monitoring na Lambdě a bude po problémech.

P.


Obrázek
home recording: Cubase VST/32 5.2, SX3.1, C5.5 WaveLab 4, 6, 7 / Dynaudio BM6 + A500 / Yamaha DSP Factory / Yamaha AW2400 / Yamaha MOTIF ES 8

Uživatelský avatar
lukest12

Behringer C1u

Příspěvekod lukest12 » stř 18. led 2012 21:40:01

Tenhle mikrofon by měl mít běžnou latenci, kterou člověk uchem nepostřehne, bude to jen nějakym SW trikem, nebo tak. Rada typu "prodej to" neni moc rada.



Harman
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 219
Registrován: sob 12. pro 2009 14:52:04
Kontaktovat uživatele:

Behringer C1u

Příspěvekod Harman » stř 18. led 2012 22:38:44

přes asio4all dostatečně krátké latence nedosáhneš. s ofic. ovladači jo



honza637
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 635
Registrován: ned 18. kvě 2008 23:42:26
Bydliště: Sezimovo Ústí
Kontaktovat uživatele:

Behringer C1u

Příspěvekod honza637 » čtv 19. led 2012 0:29:15

Vyprdni se na digitál, hoď to na analog a budeš mít latenci v řádu mikrosekund:-D To bude voheň :lol:


Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

utkva
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 53
Registrován: ned 21. bře 2010 8:34:20
Bydliště: Brno, Blansko

Behringer C1u

Příspěvekod utkva » čtv 19. led 2012 14:46:38

Zkus zapojení bez Lambdy. Jen zvukovku počítače. Třeba to pomůže.

Btw:Ten mikrofon nahrává jen v 16b, což je dnes u novýho zařízení málo.



Ruprecht
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 88
Registrován: stř 19. říj 2011 17:43:21
Bydliště: ZČ + JM

Behringer C1u

Příspěvekod Ruprecht » čtv 19. led 2012 15:30:50

Po předchozím infu o 16ti bitech - zkoušel jsi "force to 16 bit"?



Uživatelský avatar
KamilV
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1439
Registrován: pon 30. lis 2009 13:10:24
Bydliště: Olomouc

Behringer C1u

Příspěvekod KamilV » čtv 19. led 2012 22:29:42

Příp. zvětšit buffer.
Dále pak: kolik máš RAM, jaké CPU? Co všechno běží v době nahrávání? Není v pozadí nějaký antivir a desítky programů?



Ruprecht
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 88
Registrován: stř 19. říj 2011 17:43:21
Bydliště: ZČ + JM

Behringer C1u

Příspěvekod Ruprecht » čtv 19. led 2012 22:53:11

Zvětšit buffer = zvýšit latenci, potřebuje ji snížit...



Uživatelský avatar
pavlii
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 366
Registrován: úte 06. říj 2009 11:00:25
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Behringer C1u

Příspěvekod pavlii » pát 20. led 2012 9:09:09

lukest12 píše:Tenhle mikrofon by měl mít běžnou latenci, kterou člověk uchem nepostřehne, bude to jen nějakym SW trikem, nebo tak. Rada typu "prodej to" neni moc rada.


Mno - to je diskutabilní ;-) a zvlášť v případě, kdy se snaží tazatel kombinovat v zásadě nesmyslně HW.

P.


Obrázek
home recording: Cubase VST/32 5.2, SX3.1, C5.5 WaveLab 4, 6, 7 / Dynaudio BM6 + A500 / Yamaha DSP Factory / Yamaha AW2400 / Yamaha MOTIF ES 8

Uživatelský avatar
lukest12

Behringer C1u

Příspěvekod lukest12 » pát 20. led 2012 23:13:02

KamilV píše:Příp. zvětšit buffer.
Dále pak: kolik máš RAM, jaké CPU? Co všechno běží v době nahrávání? Není v pozadí nějaký antivir a desítky programů?

1,5 GB Ram, AMD Sempron 3000+ (1,81 Ghz), programy před nahráváním všechny vypínám

Ruprecht píše:Po předchozím infu o 16ti bitech - zkoušel jsi "force to 16 bit"?

Zkusil jsem to a o malej kousek se to zlepšilo, ale nic výraznýho




Zpět na “Behringer”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host