Kdo a jak máte aparát pojištěn?
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kdo a jak máte aparát pojištěn?
Kdo a jak máte aparát pojištěn? Krádež, poničení na akci...apod.
-
Pavel Sulek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No kdysi jsme to řešily ještě s kapelou, pojistit hlavně proti poškození a zcizení při akci, nebo případně z vypůjčené dodávky, nebo místa uskladnění, které nebylo v našem vlastnictví. Vím že to tenkrát bylo dost problematické a krkolomné a získaly jsme pojistnou smlouvu na jeden rok, ale bylo spousta podmínek, navíc se to povedlo taky trochu díky tomu, že otec dělá pro jednu známou pojišťovnu, a částka na ten rok byla tuším cca 3-4 tis. na aparát za cca 150 tis.
Dnes by se to dalo řešit nějakou "složenou" pojistkou:
1. Uskladnění - tam je to jasný pojistka budovy + věcí v ní uložených.
2. Převoz - havarijní pojištění + náklad
3. Na akci - tam bych to ve smlouvě přehrál na pořadatele
Dnes by se to dalo řešit nějakou "složenou" pojistkou:
1. Uskladnění - tam je to jasný pojistka budovy + věcí v ní uložených.
2. Převoz - havarijní pojištění + náklad
3. Na akci - tam bych to ve smlouvě přehrál na pořadatele
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se za OT, pokud to sem nepatří, ale jistou souvislost s tématem to má. Nerad zakládám nová témata.
Přiznám se, pojištěno nemám a celkem mě to zajímá. Sklad mám zabezpečený EZSkou připojenou na PCO, takže snad dobře, ale třeba takové úrazy, jako pivo v mixu, pobořené PAčko, odstřelený reprák, nebo odprásknutý mikrofon o podlahu, jaké máte zkušenosti s tímto?
Přiznám se, pojištěno nemám a celkem mě to zajímá. Sklad mám zabezpečený EZSkou připojenou na PCO, takže snad dobře, ale třeba takové úrazy, jako pivo v mixu, pobořené PAčko, odstřelený reprák, nebo odprásknutý mikrofon o podlahu, jaké máte zkušenosti s tímto?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Je to úplně jednoduchý, pobořené PA, nebo pivo v mixu, pokud si ho tam nenaleješ sám, se dá řešit právě přehráním na pořadatele, pokud ne tak riziko podnikání. Odstřelený reprák, to je tvá chyba, na to tě nikdo nepojistí a nejde to ani z pojistky na blbost, která by šla použít kdyby jsi měl zaměstnance, protože ta se hradí pouze pokud nezanedbá pracovní postupy, předpisy a povinnosti. Jinak řečeno když vohulí zasilovač a spálí reprák, nedostaneš nic, pokud mu bedna při stěhování spadne a zařve dostaneš, teď abych nekecal, max. 3násobek jeho platu.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Je to trosku OT, ale nevadí. Možná by to admin mohl hodit do extra vlákna.
Nehody na akci, způsobené návštěvníky jdou jednoznačně na pořadatele. Co je ta lepší varianta, když se na vesnickém plese hasičů v jednu ráno přimotá k mixu přiopitá slečna, že si taky chce zakroutit čudlíkama (nehledejte v tom žádnej dvojsmysl, prostě čudlíkama na mixu
a vy ji pošlete pryč, že nemůže. Přijde znova za pět minut s větším výstřihem (ty trojky už tam sice mela předtím taky, ale teď jsou nějak víc vidět...
a naprosto suvereně hrábne na tři kliky naráz, naštěstí směrem dolu a naštěstí jen na kytarách a base. Sice ji vynadáte a vytáhnete to zpátky, ale je to prostě pitomý. A co s takovou slečnou. No a horší varianta je ta, když se ta motá člověk s dvouma pívama (jedno pro sebe a druhý pro kámoše) a ucmrndává na efekťák.
No pošlete ho neslušne do pééérdelky, on něco zamumlá a zmizí v davu. Ale efekťák máte politej...
A co mě ještě vadí, když si zpěváci amatérských kapel hrajou na hvězdy a skákají po amp-racích, nebo se opírají o odposlechy. Stejně tak když si neustále pokládají pivo na zem mezi kabeláž a stojany, nejlépe co nejblíž stageboxu, případně zezadu na basovky a podobně...
Kdybych já skákal po nějkým Marshallu, nebo si položil pívo vedle stojanu s kytarou...
Nehody na akci, způsobené návštěvníky jdou jednoznačně na pořadatele. Co je ta lepší varianta, když se na vesnickém plese hasičů v jednu ráno přimotá k mixu přiopitá slečna, že si taky chce zakroutit čudlíkama (nehledejte v tom žádnej dvojsmysl, prostě čudlíkama na mixu
No pošlete ho neslušne do pééérdelky, on něco zamumlá a zmizí v davu. Ale efekťák máte politej...
A co mě ještě vadí, když si zpěváci amatérských kapel hrajou na hvězdy a skákají po amp-racích, nebo se opírají o odposlechy. Stejně tak když si neustále pokládají pivo na zem mezi kabeláž a stojany, nejlépe co nejblíž stageboxu, případně zezadu na basovky a podobně...
Kdybych já skákal po nějkým Marshallu, nebo si položil pívo vedle stojanu s kytarou...
...není třeba hrát nahlas...
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... a nejhorsi varianta je kdyz se takhle (jako ta slecna) chova totalne ozralej poradatel frajerice pred slecnou. To jsou pak velky rozpaky...Jakub píše:Nehody na akci, způsobené návštěvníky jdou jednoznačně na pořadatele.
...
A co s takovou slečnou. No a horší varianta je ta, když se ta motá člověk s dvouma pívama ...
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ty piva mi na zemi taky vadí, ale hlavně kvůli tomu, že tam jsou zásuvky na 230V, stagebox a další věci si dávám zásadně mimoJakub píše:A co mě ještě vadí, když si zpěváci amatérských kapel hrajou na hvězdy a skákají po amp-racích, nebo se opírají o odposlechy. Stejně tak když si neustále pokládají pivo na zem mezi kabeláž a stojany, nejlépe co nejblíž stageboxu, případně zezadu na basovky a podobně...
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pivo vylité do audiokabelů utřete do ruk až budete ve tři ráno balit. A pivo v prodlužce na 230 vám zajistí přestávku způsobenou výpadkem proudu, o délce trvání, než se najde Franta, co má klíče od místnosti, kde se nachází fíčko. Tím získáte čas na odchod na WC, nebo cigáro.....zlehčuji to, já vím.....
A ještě, hlavně tu slečnu nevyhazujte nějakým neomaleným způsobem, neb prohlásí u svého stolu, kam se posléze dopotácí, že jste úplná pi*a a navíc těm čudlům vůbec nerozumíte.
Na tohle jsem viděl dobrou věc v jednom klubu - zvukař byl zavřený v drátěné kleci a nikdo na něj nemohl. Na některých akcích si říkám, že vozit s sebou něco takového by i za tu námahu navíc stálo...
S opilým pořadatelem jsem zažil výstup jen jednou, akci dělal kolega a já jsem tam byl jen s rukama s kapelou. Nametený pořadatel, který měl navíc jednu nohu v sádře a belhal se o berlích, se při vystoupení té mé kapely jaksi vydrápal na pódium a začal mezi muzikanty poskakovat po zdravé noze, mávaje kolem sebe vydatně oběma berlema. Naštěstí netrefil nikoho, ale po chvíli vzal vangla, chytil se basáka a oba spadli na přední odposlechy... Kapela přestala hrát, kolega vystartoval k pódiu zjednávat pořádek. Ještě než stačil doběhnout, tak basák ze sebe strhl basu, vrazil ji do ruky vedle stojícímu překvapenému kytaristovi a milého pořadatele ještě na zemi trochu přidusil... Ke škodě na aparátě ani na nástrojích naštestí nedošlo, ovšem na tuto akci už kapela od té doby pozvaná nebyla (je to asi tři roky)
Pokud je pořadatel až takový tukan, že se takto chová, tak nemám problém s tím odkázat ho rázně do patřičných mezí i když on platí. Technika není zadarmo a já nejsem žádný "hej počkej". Ať si klidně příště zavolá troubu, co mu to bude trpět. Než dělat akce pro takové idioty, tak radši budu sedět v klidu doma.
S opilým pořadatelem jsem zažil výstup jen jednou, akci dělal kolega a já jsem tam byl jen s rukama s kapelou. Nametený pořadatel, který měl navíc jednu nohu v sádře a belhal se o berlích, se při vystoupení té mé kapely jaksi vydrápal na pódium a začal mezi muzikanty poskakovat po zdravé noze, mávaje kolem sebe vydatně oběma berlema. Naštěstí netrefil nikoho, ale po chvíli vzal vangla, chytil se basáka a oba spadli na přední odposlechy... Kapela přestala hrát, kolega vystartoval k pódiu zjednávat pořádek. Ještě než stačil doběhnout, tak basák ze sebe strhl basu, vrazil ji do ruky vedle stojícímu překvapenému kytaristovi a milého pořadatele ještě na zemi trochu přidusil... Ke škodě na aparátě ani na nástrojích naštestí nedošlo, ovšem na tuto akci už kapela od té doby pozvaná nebyla (je to asi tři roky)
Pokud je pořadatel až takový tukan, že se takto chová, tak nemám problém s tím odkázat ho rázně do patřičných mezí i když on platí. Technika není zadarmo a já nejsem žádný "hej počkej". Ať si klidně příště zavolá troubu, co mu to bude trpět. Než dělat akce pro takové idioty, tak radši budu sedět v klidu doma.
-
Patso
Nemluvě o tom že jeden prokoplej monitor, nebo prolitá aktivka nestojí za nuzné peníze, za které se to většinou dělá.
K tématu už se nepíše, škoda. Dobře to dopadlo, vynikající. Každého idiota co bez oprávnění drží mou věc rovnou tluču. V podstatě skoro nikdy se nepletu.
Mě se zase stalo, že přišla slečna, chvilku koukala a pak aby si mohla zapálit cigáro po dvou vteřinách přemýšlení odložila pivo v kelímku na jediné ( pro ni evidentně ) vhodné místo. Nepochopíte........... Na digitální mišpult yamahu vedle displeye. Tam to bylo nejlepší
. K...a tak jsem už dlouho na nikoho neřval.
K tématu už se nepíše, škoda. Dobře to dopadlo, vynikající. Každého idiota co bez oprávnění drží mou věc rovnou tluču. V podstatě skoro nikdy se nepletu.
Mě se zase stalo, že přišla slečna, chvilku koukala a pak aby si mohla zapálit cigáro po dvou vteřinách přemýšlení odložila pivo v kelímku na jediné ( pro ni evidentně ) vhodné místo. Nepochopíte........... Na digitální mišpult yamahu vedle displeye. Tam to bylo nejlepší
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Kdo a jak máte aparát pojištěn?
drsný...
Nicméně, zpět k tématu - jak to tedy máte s tím pojištěním?
Nicméně, zpět k tématu - jak to tedy máte s tím pojištěním?