Jaký vybrat párák?

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Werewolf
Nováček fóra
Nováček fóra

Jaký vybrat párák?

Příspěvek od Werewolf » pon 13. črc 2009 19:36:13

Dobrý den. Jsme menší kapela, s frekvencí hraní cca 1-2x za měsíc. Vzhledem k omezeným finanční prostředkům jsme si našli u brněnského Audioteku hotový multipárový kabel Adam Hall K32C33P 32in/8out za necelých 9000,-Kč. Ta cena je hodně dobrá, ale netuším, jestli to není nějaký vyložený shit. V kabelech se opravdu moc nevyznám. Nebo se vyplatí jít do nějaké jiné značky?

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Re: Dotaz na výběr páráku.

Příspěvek od Pavel Sedlák » pon 13. črc 2009 21:59:04

Tenhle kabel taky používáme - je nutný na něj dávat trochu pozor, nemá punčošku.
Konektory jsou nic moc, průběžně je vyměňujeme za Neutrik.
Elektricky je ten kabel OK.

Je dobrý sehnat buben (taky sháním)
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

noxus
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noxus » pon 13. črc 2009 22:25:07

Dobrý den. Jsme menší kapela, s frekvencí hraní cca 1-2x za měsíc. Adam Hall K32C33P 32in/8out za necelých 9000,-Kč.
Ahoj. Ak pises ze ste mensia kapela, si si isty potrebou tahat 32 vstupov na paraku? To uz je tak na vecer o 2 az 3 "mensich" kapelach. Nestacila by ti aj 16/8 alebo 24/8? to by sa dalo uz aj s bubnom za rozumnu cenu a ako pise Pavel. AdamHall sa pouzivat da a na vasu frekvenciu hrania je pouzitalny, len si treba dat pozor na kvalitu konektorov a na to kade kabel tahas (pripadne co nan polozis aby ti ho nepodupali). 8)

Dalsia vec je ta, ze tebou vybrany model nemaju na sklade a tak je mozne, ze ak si si uz cenu neoveroval u nich (a oni u dodavatela) nastane nemile prekvapenie v tom ze cena sa posunie hore od vtedy co tovar nacenovali posledne.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 13. črc 2009 23:27:39

Souhlas s Noxusem, taky si myslím, že 32/8 je na malou kapelu docela dost (pokud to není dechovka, kde se každej nástroj zvučí zvlášť).

Jinak používáme 16/4 30m s dodělaným bubnem, a 24/8 originál s bubnem, zatím fungují bezvadně, četnost akcí asi taková jako máte vy. CO se týká bprovedení, jak už jsem tu psal, je potřeba ho "vykleštit", všechny samice na stageboxu (bubnu) mají totiž originál z výroby spojené stínění s kostrou. Nechal jsem propojené jen linky 1 a 2 (na radu Oty). Konektory kabelové jsou docela slušné, panelový samci taky ujdou, je trochu problém s panelovými samicemi, ty se občas zakousnou a nechtějí pustit konektor. Ale je to jednoduchý, ty co odejdou nahradím Neutriky a na ostatní jsem si už vychytal grif, jak konektor odpojit. Horší je když pak přijde nějakej horlivec a snaží se to odpojit za vás. To se mu pak ta "mrcha" pěkně zasekne a je to trochu boj aby pustila. :D

Jinak bych opravdu doporučil K32C30D (24/8 s bubnem - ten máme), skladem je, to tedy mimochodem i ten původně vybraný. Cena je taky docela příznivá, necelých 15 tis., když jsme ho kupovaly my byla cena 18,5 tis. :( .
http://www.audiotek.cz/Adam-Hall-K32C30 ... y/:3:31415
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » úte 14. črc 2009 9:40:20

Já bych se tomu většímu nebránil - je jenom otázkou času, kdy začnou odcházet páry...

My máme ještě párák z beldena s ocelouvou punčoškou, ten se používá pernamentně a je na něj spolehnutí, AH je proti němu opravdu Low-End.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » úte 14. črc 2009 9:57:07

Ja bych s dovolenim pridal svoji zkusenost.
Koupil jsem si u Thomanna tenhle
http://www.thomann.de/de/pro_snake_mts1 ... ticore.htm

Je strasne malej (o neco vetsi, nez 30m prodluzka 230V na bubnu), takze se pohodlne vozi. Kabel je dost tenkej, jednotlive stineni je tam vyreseno hlinikovou folii a pres ni izolacni folie. Snazim se s nim zachazet opatrne, aby mi dlouho vydrzel, ale pouzivam ho tak 1x za mesic.
Konektory ma Amphenol, coz jsou urcite kvalitnejsi nez ty cinske na AdamHallech.
Takze zvaz i tento. Nebo jestli chces vetsi, tak 24/04, 30m
http://www.thomann.de/de/pro_snake_mts2 ... ticore.htm
(Postovne od Thomanna do CR je 15€ za jednu objednavku.)

Werewolf
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Werewolf » úte 14. črc 2009 18:22:25

Pro Noxuse. Ahoj.
Omlouvám se trochu špatně jsem se vyjádřil, proč ten kabel vlastně chceme. S tou menší kapelou jsem myslel, že se až tak často nehraje. Nedávno jsme pořídili nový cajk HK Audio Actor DX. V poslední době se nám stává, že s námi vystupuje nějaká hostující kapela. A to je důvod, proč potřebujeme hodně šavlí, aby jsme to nemuseli přepojovat. Máme mix Soundcraft LX7ii, 24 in a 6 AUX. Hodně kapel chce 4 odposlechový cesty. Jinak obsazení máme 2 kytary, basa, bicí + klávesy, které doma dělám do notebooku a na kšeftu je jedu přes Audiofire12, externí zvukovku. K tomu tři z kapely zpíváme. Jo ještě malý upřesnění, buben právě máme, jde nám o to kabel "přebastlit" na něj a u mixu máme 136 pinovou patici, tak tam by snad mohl odpadnout problém s konektory. Jestli chceš, koukni na http://www.metanoon.cz. :D Nechci zde dělat propagaci, od toho tu není. V každám případě moc dík za radu všem. I tak je tu dost zajímavých věcí.

noxus
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noxus » úte 14. črc 2009 21:05:27

Werewolf:
Jasnacka, ked je to tak 8) . Ty sam musis najlepsie vediet co (kolko) potrebujes :wink:
S tou paticou u mixu mas aj inu moznost a to kuknut si kable na tejto stranke http://www.audiocc.cz. Mozes ho kupit s bunom alebo bez a budes mat zaruku ze konektory na stageboxe su 100% v dobrom stave a na druhej strane zase usetris na konnektoroch na rozplete co tiez nieje na zahodenie. Taktiez si myslim ze ta cena oproti AdamHall sa ti vrati dlhou zivotnostou. Je to na tebe. Ale pokial to kupujes len pre vas mix kde mas Hartinga alebo RMX (ci ako sa volaju tie multipiny) tak by som ja osobne neuvazoval nad parakom s rozpletom na konci.
Tolko moj nazor, mozno ostatny sa vyjadria inak. Kazdopadne prajem dobry zvuk! :wink:
PS: pekne spracovana stranka.

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » pát 25. zář 2009 21:42:17

Udělal jsem teď zkušenost s multipárem. Velkej párák mámv pohodě, ale pořídil jsem si na akce typu konference párák 2+6 abych to nemusel tahat zvlášť drátama. Párkrát jsem ho použil asi tak 6x. Takže se zcela nutně nemohl nějak opotřebovat, je vlastně novej.
A včera na kšeftu jsem před začátkem akce na něho šlápnul a ono to zachrastilo v PAčku. Tak jsem to zkoušel znovu a znovu po celé jeho délce a on prostě chrastí, všude. Takže jsem došel k závěru, že je to nějakej šmejd z výroby. Reklamovat to už nejde. Poučení pro příště - až budu někdy zase pořizovat multipár, nacpu ho prodejci do mixu, nahodím bedny a podupu ho po celé délce a běda jak....... :?

george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký vybrat párák?

Příspěvek od george_58 » sob 26. zář 2009 10:20:30

Bylo by dobré sem napsat co to je zač, ať se tomu ostatní vyhnou, nebo třeba před koupí zkusí :)

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký vybrat párák?

Příspěvek od Jose1 » sob 26. zář 2009 16:11:29

Jo taky mě to napadlo, kouknu na něj ve skladu a hodím to sem.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“