Symetrický a nesymetrický vstup AZK 220
-
- Reklama
-
kuchtiklibor
- Nováček fóra

Symetrický a nesymetrický vstup AZK 220
Zdravím Vás,poradíte mi jakpak to zapojit na zesíku AZK 220 který má nesymetrický vstup symetrický signál z mixáku? děkuji za pomoc
-
kuchtiklibor
- Nováček fóra

Symetrie
jasně,je to obráceně z mixu na karaoke mám levý a pravý kanál,tedy stereo a v zesilovači jsou 2 kanály i s vajíčkem v předzesilovači a tam na každém jest 1 bílý 1 červený a zem tudíž nevím na jaký to mám zapojit,tam si jsem jistý pouze zemí ale volit červený či bílý?
-
kuchtiklibor
- Nováček fóra

AZK
No já to do teďka měl připojené na jedničku živý a na trojku zem a neměl jsem připojenou dvojku, no teď to tedy dvojku a trojku spojím ale hraje to stejně.
To je v pořádku. Zde hraje roli síťový přívod k mixu. Pokud je proveden plochou vidlicí, tj. bez ochranné dutinky PE, pak spojením GND ještě na dutinku 2 pouze mixpult signálově uzemníš a malinko tak zlepšíš odstup rušivých signálů. Pokud by ale mix měl síťový přívod s PE vodičem, pak stejným spojením stínění na dutinku 2 vytvoříš zemní smyčku tím se brum zvětší.
Vstupní signálové tráfko uvnitř zesilovače je připojeno primárem na dutinky 1 a 3, takže z nesymetrického přívodu bere v tomto případě "rozdílový" signál z živého vodiče proti GND. V případě symetrického přívodu by bralo rozdílový signál mezi živými vodiči na dutinkách 1 a 3, přičemž zem by sloužila jen jako stínění a případné zemní smyčky by se řešily odpojením stínění na jedné straně propojovacího kablíku.
Vstupní signálové tráfko uvnitř zesilovače je připojeno primárem na dutinky 1 a 3, takže z nesymetrického přívodu bere v tomto případě "rozdílový" signál z živého vodiče proti GND. V případě symetrického přívodu by bralo rozdílový signál mezi živými vodiči na dutinkách 1 a 3, přičemž zem by sloužila jen jako stínění a případné zemní smyčky by se řešily odpojením stínění na jedné straně propojovacího kablíku.