Mikrofon pro zpěváka popu
-
- Reklama
Mikrofon pro zpěváka popu
Chtěl bych vás poprosit o radu.
Rodiče kamaráda-zpěváka mu chtějí "pod stromeček" pořídit mikrofon. Mohli byste mi dát pár tipů? Vím, že nejlepší způsob je si to vyzkoušet, ale to už by pak nebylo moc "překvapení". Jeho hlasová charakteristika je nižší, ne moc agresivní, hlas. Žánrově zpívá pop a poprock. Cena by měla být ideálně okolo 3,5 tisíce, pokud by ale bylo něco výrazně kvalitnějšího tak o tisíc dražší, tak nabízejte taky...
Předem díky moc
Rodiče kamaráda-zpěváka mu chtějí "pod stromeček" pořídit mikrofon. Mohli byste mi dát pár tipů? Vím, že nejlepší způsob je si to vyzkoušet, ale to už by pak nebylo moc "překvapení". Jeho hlasová charakteristika je nižší, ne moc agresivní, hlas. Žánrově zpívá pop a poprock. Cena by měla být ideálně okolo 3,5 tisíce, pokud by ale bylo něco výrazně kvalitnějšího tak o tisíc dražší, tak nabízejte taky...
Předem díky moc
Re: Mikrofon pro zpěváka popu
Něco málo přes 3 tisíce Kč stojí Sennheiser E-845, je celkem univerzállní, mohl by mu bez problémů "sednout". Je robustní, má dvojitou cívku pro kompenzaci rušivých signálů a snese i hlasitější projev než jeho levnější a citlivější kolega E-835 (cca 2600Kč), který je zase "průraznější" na sólový zpěv. E-845 je hyperkardioida o něco lépe odolává zpětné vazbě z odposlechu než kardioida E-835.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
- Pavel Sedlák
- Uživatel

AKG D5, možná Shure Beta 58 , Beyer Opus 69, uvedené Sennheisery...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- noxus
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
z hore uvedenych mam skusenost len s Betou 58 a D5, osobne sa mi viac paci D5ka
tolko moj nazor