Lexicon Alpha
-
- Reklama
-
jarda k
Lexicon Alpha
zdravím chc se zeptat pořídil jsem si zvukovku Lexicon Alpha a mam Vistu 32 bit a nak mi to na tom nešlape signal tam de v Cubase mi ukazuje indykator že zvuk tam de a kdyš dam nahravat tak se to nezaznamena nic poradíte pls?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Lexicon Alpha
Bude to nastavením Cubase, protože Alphu mám odzkoušenou jak na Vista Home Premium 32bit, tak na Win 7 Ultimate. Stahoval jsem si sice poslední ovladače, ale s těma původníma to minimálně na Vistách běhalo.
Bohužel s Cubase nedělám, takže moc víc neporadím. Ale třeba u Adobe Audition 3 se kterým dělám, se musí ještě nastavit ze kterého vstupu se bude nahrávat. Taky se podívej do směšovače hlasitosti, jestli nemáš zamutované vstupy pro nahrávání a jestli máš Lexicona nastaveného jako primární zařízení i pro záznam.
Pak už to bude skutečně spíš otázka na nastavení Cubase.
Bohužel s Cubase nedělám, takže moc víc neporadím. Ale třeba u Adobe Audition 3 se kterým dělám, se musí ještě nastavit ze kterého vstupu se bude nahrávat. Taky se podívej do směšovače hlasitosti, jestli nemáš zamutované vstupy pro nahrávání a jestli máš Lexicona nastaveného jako primární zařízení i pro záznam.
Pak už to bude skutečně spíš otázka na nastavení Cubase.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Vauli
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Moc jsem toho s Cubase nenadělal, ale pamatuju si, že přiřazení vstupů k stopám se nastavovalo v menu VST conections. Tuším že to bylo i na klávese F5, nebo tak nějak. Víc informací získáš ale na fóru specializovaným přímo na cubase. Je to www.cubase.cz
-
jarda k
tak už to de všechno
a ješte bych se chtěl zeptat kdyš připojim zvukovku do USB a chci neco pustit ve Windows Media Player tak mi to nejde naskočí naka ikona a jak kdyby tam nebyli kodeky nevíte čím to je?
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jen se domnívám ..... tuhle zvukovku jsem neměl, ale nebude potřeba ve windowsech po připojení " druhé" zvukovky do USB ( předpokládám i jednu "onboard" ) nastavit v ovládacích panelech právě tuto usb zvukovkujako default ? Jako že když není připojená při startu OS tak ji později sám nepřiřadí. Matně si pamatuju že takhle nějak se mediaplayer chovával.
Druhá rada : nepoužívej WMP , je to Gatesova pomsta hned po OS
Druhá rada : nepoužívej WMP , je to Gatesova pomsta hned po OS
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Souhlas, musí se nastavit jako výchozí zvukovka pro přehrávání, případně i pro záznam, podle toho co s ní potřebuješ dělat. Nastavuje se třeba přes symbol reproduktoru vpravo dole u hodin, pravým tlačítkem, zařízení pro přehrávání, a tuším že to je USB audio nebo nějak tak, nastavit jako výchozí zařízení.
Zrovna tak u WMP se mi už několikrát stalo, že se mi zasekl při přehrávání a začalo to normálně škvrčet. Takže přehrávám WinAmpem, nebo případně VLC playerem.
Zrovna tak u WMP se mi už několikrát stalo, že se mi zasekl při přehrávání a začalo to normálně škvrčet. Takže přehrávám WinAmpem, nebo případně VLC playerem.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Při přehrávání z WMP mi přišlo, že degraduje i zvuk přehrávaného CD . Nevím, jestli i audioCD převádí na nějaký menší datový tok ?
Porovnával jsem kvalitu poslechem a srovnáním s SoundForge ( stejný HW a zvukovka R.M.E. ADAT ) a WMP byl výrazně horší.
Porovnával jsem kvalitu poslechem a srovnáním s SoundForge ( stejný HW a zvukovka R.M.E. ADAT ) a WMP byl výrazně horší.