Brum v reproduktorech

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
GogoKt

Re: Brum v reproduktorech

Příspěvek od GogoKt » pon 11. led 2010 21:22:25

Mel jsem kdysi problem s brumem. Byl to jednoduchý problém. Na jednom konci jsem měl prepnutej GND lift a přizemněný audio signál k zemi. Nez jsem na to prisel chvili mi to trvalo.Od te doby to mám uděláno tak že veškeré signálové země jsou spojeny pouze mixpultem. stínění páráku a špulky páráku je připojeno také k mixu a to jen pomocí žáby na konci rozpletu. Kdyz je kovové podium tak stínění nepoužívám.

Na druhou stranu po té co jsem pořídil AllanHeat mixpult nemám problém s jakýmkoliv rusenim. Dokonce i brucící komba po připopjení k mixu většinou ztichnou.

http://www.stagemaster.cz

rakyroky
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rakyroky » úte 19. led 2010 11:14:12

Bylo tu napsano neco o vykonu aparatu 5kW pokud se nepletu. Myslim si ze je celkem nerealny honit to vsechno i se svetly na jednu zasuvku i kdyby tam byl 16A jistic. At pocitam jak pocitam 5kW je porad pres 20A!!! I kdyz to asi hraje, nemuze na to byt spoleh, prijde spicka a a draty ve zdi jsou z toho cely cerveny. Jedine reseni vidim v rozvadeci 400V-32A / 6x 230-16A idealne s proudovym chranicem. Na nasem aparatu od te doby bez ruseni kdekoli. Je to jistota!!! pak neni problem mit treba kazdej komponent pripojenej na jinou fazi, protoze je veskere zemeni peclive spojeno v rozvadeci. prodance takovehle rozvadece prodava od cca 12tis, vyrabeli jsme ho sami vysel nas na 8tis i s kabelama, mericema napeti na vsech fazich a indikaci ledkama na kazde zasuvce. Pouzit pouze schvalene el. komponenty pro CR.
"Chyba bude asi.... Mezi mikrofonem a židlí."
http://ozvuceni.wbs.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jan Paukner
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Jan Paukner » stř 27. led 2010 9:54:58

jo takovej antoníček to by bylo pěkný :-) :-) taky bych si sám postavil jenže v té místnosti NENÍ 380V :( :( nejbližší je bud v kuchyni(kabel přec pul lokálu) :-D nebo ve sklepě a to je ještě horší :twisted: .Ale na ty venkovní akce a jinde ..no vážně přemýšlim že si postavím!! ;-) ;-)

rakyroky
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rakyroky » čtv 28. led 2010 0:25:50

metr kabelu vyjde sice na 100Kc, ale porad mas jistych 6x16A. Nekdy se to dela i tak, ze kuchnes nejblizsi rozvodnou skrin a pripojis se primo do ni oholenyma dratama. No popremyslel bych o tom. At zvucim kdekoli, vzdy uz jen pres svuj rozvadec a pohoda.
"Chyba bude asi.... Mezi mikrofonem a židlí."
http://ozvuceni.wbs.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Elkon2
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Elkon2 » pát 17. pro 2010 9:23:54

S tím připojením do rozvaděče opatrně. O tom ale v části Elektroinstalace-50tka,
tam se dozvíš za jakých podmínek to můžeš provést.
R. Král... příznivec zvukové techniky

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » pát 17. pro 2010 9:56:09

No, a taky je potřeba ten rozváděč pravidelně revidovat...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Elkon2
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Elkon2 » pát 17. pro 2010 12:36:46

Ovšem tohle již patří do sekce ELEKTROINSTALACE.
R. Král... příznivec zvukové techniky

Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“