Sluchátka na Live zvučení?

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
kalfar
Uživatel
Uživatel

Sluchátka na Live zvučení?

Příspěvek od kalfar » ned 31. led 2010 0:54:48

Je tu několik témat na sluchátka pro poslech, studio, ale na živé zvučení nic. Jaká sluchátka používáte? Jak jste s nimi spokojení?

Plánujem konečně pořídit dvoje sluchátka na živé zvučení. Děláme vše od Evy a Vaška po blití do mikrofonu, často v akusticky mizerných prostorách. Zatím mám ve výhledu Senheisery 280 Pro, jen se trochu bojím výraznějších basů. Má nějakou výhodu ta 300 ohmová verze oproti klasické 64 ohmové verzi? A nebo rovnou 380 Pro??
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Sluchátka na Live zvučení?

Příspěvek od jardatop » ned 31. led 2010 13:08:13

Ja pouzivam AKG K55. Ale pouzivam je jenom pro kontrolu na PFL, jestli treba mam nastroj ve spravnym kanalu nebo jestli mikrofon jede, aniz bych ho musel vyjizdet nebo jestli tam nemam treba brum. V techto pripadech je mi celkem jedno, jaky maji zvuk. Dulezitejsi je (v rachotu), jestli dobre izoluji okoli. Zvuk je potreba stejne stelovat ten, co leze z beden a odrazi se od sten a stropu salu.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » ned 31. led 2010 13:41:38

Ono v tom "kraválu" je oprvdu spíš potřeba aby dobře izolovaly. A u live jsou spíš asi potřebná pro kontrolu jestli ti hraje vše tam co hrát má. Ono je sice hezký, když si to ve sluchátkách nakroutíš pěkně na ucho, když to z beden jako celek leze hrozně. Spíš to je obráceně a nástroje vyřzáváš, aby jsi jim nechal pouze určitý prostor a aby se nemastily příliš dohromady s ostatníma, takže ve sluchátkách hrůza a celek super.

Jinak já mám v divadle k dispozici AKG STUDIO K121 (polouzavřená, 18Hz-22,5kHz, 55ohm, 101dB) a doma SONY MDR-CD770 (uzavřná, 5Hz-30kHz něco pro netopýry :-D , 32ohm, 106dB).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar » ned 31. led 2010 19:32:31

Takže je lepší sehnat nějaký utlumený chrastítka??? Je mi jasný, že zvučit se bude bez nich. Ale třeba na dobarvení dechů, lepší rozlišení kytar nebo na zjištění problémů se ta kvalita využije, ne?
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » pon 01. úno 2010 10:09:06

Nejlepe utlumena jsou Beyerdynamic DT 770-M, dlouholetou praxi jsou vsak overena Sennheiser HD 25. Ty nejak splnuji vsechny pozadavky, ktere se na sluchatka pri tomto pouziti kladou. Jen pozor na celkovou rezistenci - 200ohm a vic budou mit problemy na spoutu pultech (budou hrat potichu). Idealni je 75...

ZvukarKt
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZvukarKt » čtv 04. úno 2010 0:13:41

Mam nejake Pionery z Makra asi za 1000Kc a jsem nadmiru spokojen...Verohodnej zvuk a celkem dobra izolace kravalu...

Kamarad ma stare tesly uz par let a taky to jde...

Podle mne je to informativni zalezitost a stejne co leze ven se musi delat bez nich...Ale jako pomucka pro [-o< sr... [-o< na podiu je to dobra... :-D
Když to dobře hraje tančím... když ne ladím... a když to prostě nejde, jsem ve výčepu :D
http://www.stagemaster.cz

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » čtv 04. úno 2010 1:21:46

Jasne, a mikrofony z alzace taky staci. Stejne de jen o to zesilit rambajz ](*,)

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » čtv 04. úno 2010 17:57:33

Zase jen všeobecně....
Asi fakt nejdůležitější bude schopnost zatlumit kravál ze sálu. Dělat na ně zvuk ven je blbost, takže budou sloužit asi jen na identifikaci signálu PFL. A taky při hledání na kterým že to kanále dělá kterej nástroj ten rachot a odkud se bere to praskání. :D

knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker » čtv 04. úno 2010 20:43:14

Já mám dlouho DT 770 a jsem spokojen, maj trochu nevěrohodné basy, trochu vytrčené frekvence kolem 4-5khz , ale jinak dobrý, snesou toho hodně , dobře tlumí. Zajímavá sluchátka jsou ty nové Shure SRH 420, doporučuju vyzkoušet.

knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker » čtv 04. úno 2010 20:50:45

Ale třeba na festivalech jsem viděl celkem dost často lidi dělad soundcheck na sluchátka. Např, Anthrax na malé skále - a hrálo to pánovi excelentně. Já byl nucen takhle dělat Liars v Barceloně na Primaveře. Protože v době jejich zvukovky byl na hlavní scéně Neil Young a byl požadavek aby se scény navzájem nerušily (což nebývá až tak neobvyklé). Proto si myslím že kvalitní sluchátka jsou celkem potřeba. Na chrchlátkách z datartu toho člověk moc nepozná.

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » čtv 04. úno 2010 21:39:35

Spis jsem se tedy setkal s malym systemem "jen pro FOH", ktery je nastaven podobne jako velke PA - ktery se na koncert "preklopi" do vlekeho. Zvukovka na sluchatka je podle me blbost a velka nouzovka...

knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker » čtv 04. úno 2010 21:46:33

Nouzovka to je , ale to neznamená že se to neděje :-) a svoje malé pa si na fesťáky netaham, pokud tam firma monitory u foh nemá, tak mam smůlu :-( Některé kapely (či produkce) prostě na fesťáku nechtějí zvučit do lidí i za cenu, že to bude zvukař muset doladit během prvních songů.

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » čtv 04. úno 2010 22:52:46

To je ale boj produkce kapel a profesionality agentury zabezpecujici ozvuceni. Zvukovka na sluchatka je proste hovadina... Co asi tak nastavis? :D

knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker » čtv 04. úno 2010 23:21:22

Jasně blbě jsem se vyjádřil , jde o linecheck ne soundcheck, to ale nic nemění na tom že je se stim každej zvukař kterej jezdí s kapelou někdy potká. To že si na tom prd nastavim je možná pravda , ale furt lepší aspoň nějaká reference než žádná.Kdybych žil ve světě kde nemusim kvůli produkci, či podmínkám dělat kompromisy tak bych byl hodně vychechtanej. Asi jezdíš jen s kapelama který si můžou diktovat. Ale když jsem třeba hrál s Khoibou před The Cure , tak jsme nejen že nesměli při zvukovce hrát do PA, ale měli jsme na linecheck 2 minuty. To jsem pak byl za svý sluchadla celkem vděčnej (žádnej monitor tam nebyl). Bylo to v Berlíně a produkce myslim celkem na úrovni :-)

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » pát 05. úno 2010 8:25:51

....máš pravdu, se zvukovkou na sluchátka jsem se setkal jen jednou. Muzikantky jsem vůbec neviděl, seděly v šatně, dorazil pouze manager kapely. Zahlásil, jak to mám nakroutit, kde mám jaký nástroj, já to dirigoval přes mikrofon, udělal jsem si gainy, vrz vrz a hurá na pódium. Nejvíc ho zajímaly bezdrátový odposlechy, jak jim to bude hrát v uších. A to jsem tam měl i odposlechy na pódiu a ty musely být taky stažený. A jak to bude hrát ven mu bylo šuma fuk. Takže jsem s klikama ven vyjížděl na poslední chvíli a čekal, co z toho vyleze při prvních tónech. Udělalo se to potom při první skladbě.

No a to chci říct, že vlastně nevím, vzhledem k danému tématu, co doporučit, jestli jsem ty kvalitní sluchadla vlastně potřeboval..... :D

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“