Mastering
-
- Reklama
-
mastix
Re: Mastering
ahoj,
záleží to čistě na tobě a na tom čeho chceš docílit nebo čeho se potřebuješ eventuelně zbavit. Pokud je všechno dobře nahrané tak si vystačíš s tím co jsi napsal a asi navíc určitě užiješ nějaký gate a reverb. Potom je řada záležitostí které se ale používají už spíše na opravování různých neduhů, které vzniknou při nahrávání.
M
záleží to čistě na tobě a na tom čeho chceš docílit nebo čeho se potřebuješ eventuelně zbavit. Pokud je všechno dobře nahrané tak si vystačíš s tím co jsi napsal a asi navíc určitě užiješ nějaký gate a reverb. Potom je řada záležitostí které se ale používají už spíše na opravování různých neduhů, které vzniknou při nahrávání.
M
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Huf ...
to nedam.
Kluci (oba) pohledejte internet, i v cestine se o tehle vecech (treba o tom co to MASTERING vubec je) da najit spousta zajimavej a pomerne rozumne napsanejch clanku. Co me z hlavy napada tak nejaky napsal treba Pavel Kappler (Studio Kappka) pro nejakej server na jehoz jmeno si ted nevzpomenu. Hledejte, hledejte, hledejte ...
Rasto, proc rovnou nenapises na co se chces zeptat ?
Kluci (oba) pohledejte internet, i v cestine se o tehle vecech (treba o tom co to MASTERING vubec je) da najit spousta zajimavej a pomerne rozumne napsanejch clanku. Co me z hlavy napada tak nejaky napsal treba Pavel Kappler (Studio Kappka) pro nejakej server na jehoz jmeno si ted nevzpomenu. Hledejte, hledejte, hledejte ...
Rasto, proc rovnou nenapises na co se chces zeptat ?
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
eccosounds
Velmi pekne povedane od safa,,,,poloz konkretnu otazku,pride konkretna odpoved,,to sa mi stalo pred niekolkymi rokmi,,,nechapal som,ze o co ide,ale ked som polozil otazku,ze ako uromi to ,alebo to,tak som odpoved dostal na zaklade odmakanych hodin,prajem vela zdaru.mastering je rasto nieco co obdivujes a chces dosiahnut tiez,,,,v dnesnej dobe je to stale o dobrej hudbe a ludia co ju finalizuju,ju vacsinou v dobrom zachovaju.
Tak to bys mel asi pocuvat jeste vic.cubasak píše:Reverb pri masteringu? Uz som pocul vela ale toto je uplna hlupost.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
- Yaro
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No schvalne uved jeden pripad, ked je rozumnejsie pridavat reverb na celu stopu pri masteringu a nie pridat reverb v mixe na stopu na ktoru ho potrebujem. Rad sa nieco nove naucim 
Prakticky vzato se reverb používá při masteringu úplně běžně. Není nijak výrazně znatelnej, ale pomáhá vytvořit ucelenej dojem nahrávky hlavně kvůli tomu, že se nahrává za různých akustických podmínek.
To je krásný, jak vznikne debata o něčem v masteringu tak běžném jako reverb, ale nad navrhovaným použitím gate se nikdo nepozastaví 
něco poměrně zásadního k masteringu a kompresi, možná už to tu na fóru bylo
http://www.audiodrom.cz/RoadToHell.html
- Yaro
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co sa reverbu v mastri tyka, tak som si precital par clankov a diskusii na forach a musim uznat moju chybu, naozaj sa pouziva. Aj ked je to asi na dlhsiu diskusiu ci je zamer vytvorit v nahravke pocit ze sme v konkretnej mistnosti kde boli nahravane jednotlive party nastrojov. Keby tomu bolo tak zvucili by sa bicie jednym mikrofonom v strede miestnosti.dktstudio píše:To je krásný, jak vznikne debata o něčem v masteringu tak běžném jako reverb, ale nad navrhovaným použitím gate se nikdo nepozastaví
Co sa gejtu v mastri tyka este pred par dnami by som to tak isto kategoricky odmietol, ale kedze ste nastrbili moju sebadvoveru radsej sa vyjadrim len tak, ze ja ho pri mastri nepouzivam ani pouzivat nebudem, ak sa objavia ruchy a sumy ktore tam nepatria znovu si radsej otvorim mix a vyliecim to tam. Pripadne pouzijem iny nastroj vo WaveLabe na dosiahnutie ticha tam kde ma byt.
- Yaro
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zaujimavy clanok. Uz som asi skazeny dobou, ale mne poriadne nadupana piesen robi dobreNick píše:něco poměrně zásadního k masteringu a kompresi, možná už to tu na fóru bylo
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
O masteringu mám pouze mlhavé informace, ale co vím zcela určitě a musím souhlasit s Yarem. Poslední album, a nejen to poslední, od Dream Theater je dle mne špička v záznamu muziky. Neslyšel jsem na rockové scéně nic lepšího.
Mimochodem, celkem by mě zajímalo.....
V době, kdy vyšlo CD od Metaliky-St. Anger. Dostalo se mi do ruky pouze v mp3 podobě, pro mé potřeby, chtěl jsem si to poslechnout, jestli si ji mám koupit v originále a zjistil jsem, že je to otřesná nahrávka. Natáhl jsem si tedy jednu skladbu do Sound Forge a prohlédl si ji očima. Zjistil jsem, že celá skladba je permanentně v klipu. Řekl jsem si, no nic, asi to někdo domrvil při převodu do mp3.
Potom se mi do ruky dostávali postupně z různých zdrojů další mp3 té samé desky a postupně zjišťoval, že je to pořád ta samá tragédie. Dokonce jsem pokaždé, když mě přišla na stůl jiná kopie, cíleně sledoval a čekal, že konečně to bude lepší, a nebylo.
A tak jsem pojal podezření, ač tomu pořád nemohu uvěřit, že ta nahrávka bude prostě v háji již na originálu.
Táži se tedy, jestli originál někdo vlastníte a jestli tomu tak je, nebo jsem měl pouze smůlu na mp3.
Mimochodem, celkem by mě zajímalo.....
V době, kdy vyšlo CD od Metaliky-St. Anger. Dostalo se mi do ruky pouze v mp3 podobě, pro mé potřeby, chtěl jsem si to poslechnout, jestli si ji mám koupit v originále a zjistil jsem, že je to otřesná nahrávka. Natáhl jsem si tedy jednu skladbu do Sound Forge a prohlédl si ji očima. Zjistil jsem, že celá skladba je permanentně v klipu. Řekl jsem si, no nic, asi to někdo domrvil při převodu do mp3.
Potom se mi do ruky dostávali postupně z různých zdrojů další mp3 té samé desky a postupně zjišťoval, že je to pořád ta samá tragédie. Dokonce jsem pokaždé, když mě přišla na stůl jiná kopie, cíleně sledoval a čekal, že konečně to bude lepší, a nebylo.
A tak jsem pojal podezření, ač tomu pořád nemohu uvěřit, že ta nahrávka bude prostě v háji již na originálu.
Táži se tedy, jestli originál někdo vlastníte a jestli tomu tak je, nebo jsem měl pouze smůlu na mp3.