Seřízení aparátu
-
- Reklama
-
Roman MT
Seřízení aparátu
Předem zdravím a pokud se to jiz nekde resi tak se velice omlouvam ale heldal jsem snad pul dne.
Kolegove nemel by jste nekdo nejaky tip ci se neuvolil mi pomoci s serizenim aparatu pomoci Sabine NAV240?
Mam Peavey HiSys FX4 kde na kazde strane je Kompakt FX4 (2x 15palc bas + hrona) a box 2x 15palc bas - ziveno je to zesilovaci 2x Peavey 2000
Do nedavna jsem mel klasicky EQ a Crossover na frekvenci doporucene vyrobcem v papirech k bednam a tak nejak to hralo nebo se vzdy povedlo nakroutit uchazejici zvuk na dane prostredi..
EQ sel do kremikoveho nebe a tady na foru jsme vydedukovali ze bude nejlepsi Sabine ..
Ale od te doby se s tim uz skoro 4 mesice paru a nemuzu z aparatu dostat slusny zvuk a zda se mi to porad jakesi nekonkretni..
Jelikoz nemam zadny spektrak ani RTA tak jsem to zatim serizoval jen na ucho a to je napr..
Samozrejme to nechci zadarmo - a dojedu v ramci moznosti kamkoliv - jsem z Mor. Trebove okres Svitavy..
Pripadne jeslti by nebyla nejaka moznost u Safy? pripadne jak pisu kdekoliv jinde
Predem diky za jakekoliv info
Kolegove nemel by jste nekdo nejaky tip ci se neuvolil mi pomoci s serizenim aparatu pomoci Sabine NAV240?
Mam Peavey HiSys FX4 kde na kazde strane je Kompakt FX4 (2x 15palc bas + hrona) a box 2x 15palc bas - ziveno je to zesilovaci 2x Peavey 2000
Do nedavna jsem mel klasicky EQ a Crossover na frekvenci doporucene vyrobcem v papirech k bednam a tak nejak to hralo nebo se vzdy povedlo nakroutit uchazejici zvuk na dane prostredi..
EQ sel do kremikoveho nebe a tady na foru jsme vydedukovali ze bude nejlepsi Sabine ..
Ale od te doby se s tim uz skoro 4 mesice paru a nemuzu z aparatu dostat slusny zvuk a zda se mi to porad jakesi nekonkretni..
Jelikoz nemam zadny spektrak ani RTA tak jsem to zatim serizoval jen na ucho a to je napr..
Samozrejme to nechci zadarmo - a dojedu v ramci moznosti kamkoliv - jsem z Mor. Trebove okres Svitavy..
Pripadne jeslti by nebyla nejaka moznost u Safy? pripadne jak pisu kdekoliv jinde
Predem diky za jakekoliv info
-
Roman MT
Re: Seřízení aparátu
opravuji se jedna se o Peavex HiSys 4XT
Fullrange http://www.paeq.de/hisys4xt.htm
Boxy HiSys 215XT http://www.paeq.de/hisys215xt.htm
pri psani clanku jsem se sekl
Fullrange http://www.paeq.de/hisys4xt.htm
Boxy HiSys 215XT http://www.paeq.de/hisys215xt.htm
pri psani clanku jsem se sekl
Zkus mi jen tak pro zajímavost poslat do mejlu preset který používáš, třeba tam máš jen nějakou drobnost nastavenou jinak než by měla být. Sabinu mám a s nastavením jako crossover problém není ...
Mira Křenek
mira.k@atlas.cz
Mira Křenek
mira.k@atlas.cz
-
Roman MT
Ahoj Miro, predem moc diky za pomoc presset do mailu brzy poslu..
ja nemyslim ze by tomu neco chybelo nastavit spis se mi jedna o serizeni EQ a kmitoctu bud nekym kdo na to ma poradne ucho a nebo RTA aby to hralo tak nejak "rovne" jelikoz se mi ten zvuk zda jakysi jalovy..
ja nemyslim ze by tomu neco chybelo nastavit spis se mi jedna o serizeni EQ a kmitoctu bud nekym kdo na to ma poradne ucho a nebo RTA aby to hralo tak nejak "rovne" jelikoz se mi ten zvuk zda jakysi jalovy..
- Sam Jr.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zdar, zkus si vypůjčit analyzér s měřícím mikrofonem "z muzea" jako třebovák budeš vědět
přes pana Kosa
-
Roman MT
Ahoj Same 
Diky za tip - popravde by me nenapadlo ze to v MT budou mit... Zkusim se Jindricha zeptat jestli pujci...
Roman
Diky za tip - popravde by me nenapadlo ze to v MT budou mit... Zkusim se Jindricha zeptat jestli pujci...
Roman
-
pitrisek.dc
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Seřízení aparátu
Zdravím nenašel jsem lepší téma tak píšu sem.
Pořídil jsem měřící mikrofon a chtěl bych si změřit bedny potřeboval bych ale pár rad.
Měřící mikrofon je megaton M-1 a v PC mam software EASERA.
Potřeboval bych poradit jestli můj postup je správný.
Do boxu pustím růžový šum měřící mikrofon dám cca 1m před box, tak aby mířil do prostřed boxu.
V EASERE prepnu na založku input-spectrum (viz příloha) a v DSP se pomocí PEQ snažím vyladit spektrum do rovna. Je to vše, nebo ještě musím zkontrolavat něco jiného?
Kompakty jsou zatím jen s pasivní výhybkou, ale za čas chci přejít na bi-amp.
Další otázka je jak postupovat při nastavení aparátu při live?
Umístím mic do prostřed sálu tak aby mířil mezi bedny opět pustím šum a tentokrát pomocí GEQ se pokusím křivku vyrovnat.
Je můj postup správný, nebo dělám něco špatně? Děkuji
Pořídil jsem měřící mikrofon a chtěl bych si změřit bedny potřeboval bych ale pár rad.
Měřící mikrofon je megaton M-1 a v PC mam software EASERA.
Potřeboval bych poradit jestli můj postup je správný.
Do boxu pustím růžový šum měřící mikrofon dám cca 1m před box, tak aby mířil do prostřed boxu.
V EASERE prepnu na založku input-spectrum (viz příloha) a v DSP se pomocí PEQ snažím vyladit spektrum do rovna. Je to vše, nebo ještě musím zkontrolavat něco jiného?
Kompakty jsou zatím jen s pasivní výhybkou, ale za čas chci přejít na bi-amp.
Další otázka je jak postupovat při nastavení aparátu při live?
Umístím mic do prostřed sálu tak aby mířil mezi bedny opět pustím šum a tentokrát pomocí GEQ se pokusím křivku vyrovnat.
Je můj postup správný, nebo dělám něco špatně? Děkuji
Seřízení aparátu
Ahoj. Jukni do návodu. Nejlepší je měřit ve stereu - do jednoho kanálu si navedeš výstup z karty (line out do line in), do druhého mikrofon.
- Linkový vstup si zvolíš jako referenci, mikrofonní signál si dáš zobrazit.
- dej přehrávat nějakáý šum z výběru signálů
- Použij IR response, nastav délku okna na cca 10 ms, windowed, zvol peak to delay.
- Zobraz si fázi (Phase response), zvol windowed a v delay si jemně pohraj se zpožděním tak, aby jsi měl křivku co nejplošší (klidně dej rozsah +/-360st)
- pak si zobraz přenosovku (Mag) a uvidíš skutečně měřenou frekvenční charku
- na EQ (nebo něčem) si případně dolaď propady atd.
- pokud budeš chtít částečně kompenzovat i místnost, dej delší impulzku
PS: impuzlka o délce řekněme 10 ms dává dobré výsledky až od 200 Hz (dáno omezením délky IR), je třeba to brát v úvahu.
Nicméně v manuálu to je popsané celkem dobře
- Linkový vstup si zvolíš jako referenci, mikrofonní signál si dáš zobrazit.
- dej přehrávat nějakáý šum z výběru signálů
- Použij IR response, nastav délku okna na cca 10 ms, windowed, zvol peak to delay.
- Zobraz si fázi (Phase response), zvol windowed a v delay si jemně pohraj se zpožděním tak, aby jsi měl křivku co nejplošší (klidně dej rozsah +/-360st)
- pak si zobraz přenosovku (Mag) a uvidíš skutečně měřenou frekvenční charku
- na EQ (nebo něčem) si případně dolaď propady atd.
- pokud budeš chtít částečně kompenzovat i místnost, dej delší impulzku
PS: impuzlka o délce řekněme 10 ms dává dobré výsledky až od 200 Hz (dáno omezením délky IR), je třeba to brát v úvahu.
Nicméně v manuálu to je popsané celkem dobře
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Seřízení aparátu
Roman MT - hele, kdybys "nepochodil", tak já jezdím každý první víkend v měsíci vlakem do Litovle. Mohl bych tedy udělat "odbočku" 
Kdyžtak se ozvi, abych si případně vzal nádobíčko.
sledge . hammer zavinac seznam . cz
Kdyžtak se ozvi, abych si případně vzal nádobíčko.
sledge . hammer zavinac seznam . cz
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
Seřízení aparátu
A nemají ty PV2000 zabudovaný cross? Pokud ano, zkus ho použít (bez Sabiny), nebo třeba jiný cross. Já jsem kdysi před lety měl podobný problém (ale na jiném aparátu) a dokud jsem Sabinu nevyhodil, tak byl problém. Podle mě ta Sabina není žádný zázrak, ale mohl to být vadný kus.Roman MT píše:Ale od te doby se s tim uz skoro 4 mesice paru a nemuzu z aparatu dostat slusny zvuk a zda se mi to porad jakesi nekonkretni..