Propojení MacBook Pro s M-audio ProFire 2626
-
- Reklama
Propojení MacBook Pro s M-audio ProFire 2626
Vážení,
s novým MacBookem jsem pořídil audio interface M-audio ProFire 2626 a teď řeším, jak to propojit. Na Macu je 9 pin FireWire, na zvukovce 6 pin. No jo, to jest jednoduché, ale v manuálu zvukovky píší, že nesmí být napájena přes FireWire, ale přes dodaný 12V adaptér. Jak to mám tedy udělat, abych zamezil duplicitě napájení?!?!?!
Najde se tu někdo, kdo řešil podobnou věc?!?! Předem děkuji.
s novým MacBookem jsem pořídil audio interface M-audio ProFire 2626 a teď řeším, jak to propojit. Na Macu je 9 pin FireWire, na zvukovce 6 pin. No jo, to jest jednoduché, ale v manuálu zvukovky píší, že nesmí být napájena přes FireWire, ale přes dodaný 12V adaptér. Jak to mám tedy udělat, abych zamezil duplicitě napájení?!?!?!
Najde se tu někdo, kdo řešil podobnou věc?!?! Předem děkuji.
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Propojení MacBook Pro s M-audio ProFire 2626
V manuale sa nepise nesmie byt napajana z fw ale ze musi byt napajana z dodavaneho adaptera.
Chce sa tym povedat, ze samotne FW nie je schopne dodat dostatok energie.
Ak predsa pisu "nesmie", predpokladam, ze tam bude aj slovicko "iba".
Predpokladam, ze zariadenie je urobene tak, ze ked zoberies obycajny 9-6 pinovy kabel tak to bude fungovat.
M-Audio nie su blbci aby vyrabali pre kazdeho pouzivatela problem s pripojenim.
Keby to napajanie vadilo, tak a) daju tam 4 pinovy konektor alebo b) jednoducho tie piny nezapoja.
(s touto kartou nemam skusenosti, ale pozeral som anglicky navod)
Chce sa tym povedat, ze samotne FW nie je schopne dodat dostatok energie.
Ak predsa pisu "nesmie", predpokladam, ze tam bude aj slovicko "iba".
Predpokladam, ze zariadenie je urobene tak, ze ked zoberies obycajny 9-6 pinovy kabel tak to bude fungovat.
M-Audio nie su blbci aby vyrabali pre kazdeho pouzivatela problem s pripojenim.
Keby to napajanie vadilo, tak a) daju tam 4 pinovy konektor alebo b) jednoducho tie piny nezapoja.
(s touto kartou nemam skusenosti, ale pozeral som anglicky navod)
Po delším čtení fora výrobce jsem došel ke stejnému závěru. Díky za ujištění.
Mam zalusk na tuto kartu a potreboval bych ji pouzivat:
a) jako zvukovku k PC, kde si samostatne a naraz nahraju 8 stop a ty si pak dale upravim, kazdou zvlast podle libosti.
b) jako A/D prevodnik pripojeny k Yamaze 01V96VCM pres ADAT, tak abych ziskal dalsich 8 mikrofonich vstupu
zatim nemam zkusenosti a ani nevlastim tu Yamahu a tu zvukovku. Manual jsem letem svetem projel.A jestli jsem to dobre pochopil tak by to melo fungovat.Jen se ptam jestli jsem to pochopil dobre a bude to delat to co potom chci.
dekuji
a) jako zvukovku k PC, kde si samostatne a naraz nahraju 8 stop a ty si pak dale upravim, kazdou zvlast podle libosti.
b) jako A/D prevodnik pripojeny k Yamaze 01V96VCM pres ADAT, tak abych ziskal dalsich 8 mikrofonich vstupu
zatim nemam zkusenosti a ani nevlastim tu Yamahu a tu zvukovku. Manual jsem letem svetem projel.A jestli jsem to dobre pochopil tak by to melo fungovat.Jen se ptam jestli jsem to pochopil dobre a bude to delat to co potom chci.
dekuji
Pisi u toho: "functions as eight-channel mic pre/eight-channel A/D-D/A converter > standalone operation" takze s Yamahou by nemel byt problem...
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
S kamaratom pouzivame tuto zvukovku ako prevodnik k yamahe, a funguje to v pohode. Raz som krvopotne pred koncertom riesil preco mi nejdu vystupy, a problem bol vo vypadnutom ADAT kabli. Inac pohoda. Predtym sme pouzivali Behringer ADA8000 a toto je lepsie.
Karta vie ist v samostatnom rezime dvoma sposobmi, musis si ju nastavit dopredu na pocitaci. Potom ked odpojis pocitac si to pamata (aj po vypnuti, cize staci doma). Jeden je ten "dobry - analog vstupy na adat a adat na vystupy; druhy je analog na adat a zaroven na analog vystupy. Okrem toho treba nastavit odkial ma brat wordclock.
Ak si kupis kartu MYA6-AT do yamahy, mozes nahravat naraz 26 kanalov - 8 priamo z Profire, 2x8 z yamahy po adate a 2 z yamahy po SPDIF; 8 analogovych mozes stale poslat v pripade potreby po adate do yamahy. bez karty 18.
Vzadu su kombo konektory, xlr ide na predzosilnovac, jack priamo na AD prevodnik. cize ak chces pripojit jack na predzosilnovac, treba redukciu.
naopak, ak mas fajny predzosilnovac, lahko obides ten vstavany.
Tak a teraz trochu odradim:
1. sa mi zda, ze na Windows 7 je ta karta trochu nestabilna - nahravanie mi padalo po 2-3 minutach - pouzil som reaper.
2. na forach sa riesilo, ze drivre maju chybu. ak si dobre pamatam, tak dosledok toho bol, ze sa neda presne povedat, o kolko treba posunut novo nahratu stopu oproti tym starym - je to zakazdym ine. m-audio to priznalo, tvrdia ze je to chyba drivrov, ale vyse roka nevedia to opravit. je to cele podozrive. http://forums.m-audio.com/showthread.ph ... t-accurate
Aby to nevyzeralo divne: ked som pisal prispevok hore, este som tu kartu nemal
kupil som ju niekedy na jesen alebo v zime.
Karta vie ist v samostatnom rezime dvoma sposobmi, musis si ju nastavit dopredu na pocitaci. Potom ked odpojis pocitac si to pamata (aj po vypnuti, cize staci doma). Jeden je ten "dobry - analog vstupy na adat a adat na vystupy; druhy je analog na adat a zaroven na analog vystupy. Okrem toho treba nastavit odkial ma brat wordclock.
Ak si kupis kartu MYA6-AT do yamahy, mozes nahravat naraz 26 kanalov - 8 priamo z Profire, 2x8 z yamahy po adate a 2 z yamahy po SPDIF; 8 analogovych mozes stale poslat v pripade potreby po adate do yamahy. bez karty 18.
Vzadu su kombo konektory, xlr ide na predzosilnovac, jack priamo na AD prevodnik. cize ak chces pripojit jack na predzosilnovac, treba redukciu.
naopak, ak mas fajny predzosilnovac, lahko obides ten vstavany.
Tak a teraz trochu odradim:
1. sa mi zda, ze na Windows 7 je ta karta trochu nestabilna - nahravanie mi padalo po 2-3 minutach - pouzil som reaper.
2. na forach sa riesilo, ze drivre maju chybu. ak si dobre pamatam, tak dosledok toho bol, ze sa neda presne povedat, o kolko treba posunut novo nahratu stopu oproti tym starym - je to zakazdym ine. m-audio to priznalo, tvrdia ze je to chyba drivrov, ale vyse roka nevedia to opravit. je to cele podozrive. http://forums.m-audio.com/showthread.ph ... t-accurate
Aby to nevyzeralo divne: ked som pisal prispevok hore, este som tu kartu nemal
diky za odpovedi utvrdilo me to v tom co chci aspon v tom propojeni s mixem. ale jeste resim tu prvni vec.Doma chci nahrat napriklad 4 zpevy soucasne a pak si teprva hrat pres pc s jednotlivim zpevem....predpokladam ze to jde, jen potrebuji ujistit...
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
ked to nahras naraz a potom editujes tak to ide. dokonca ak by si mal yamahu, tak mozes naraz nahrat 18 spevov alebo coho chces.
Problem moze vzniknut, ak nahras napr. podklady, a do toho chces nahrat neskor solo. moze sa stat, ze to solo budes musiet rucne synchronizovat s tymi podkladmi (to je teoria z diskusnych for, osobne som to netestoval).
Okrem toho moze byt problem ak nepouzivas XP, ale W7, ze ti pojde nahravka len 3 minuty a potom to spadne. Mne to niekedy robi, a neviem ci je problem v Reaperi, ovladacoch, v systeme alebo v pocitaci. Nemal som cas este to zistovat.
Problem moze vzniknut, ak nahras napr. podklady, a do toho chces nahrat neskor solo. moze sa stat, ze to solo budes musiet rucne synchronizovat s tymi podkladmi (to je teoria z diskusnych for, osobne som to netestoval).
Okrem toho moze byt problem ak nepouzivas XP, ale W7, ze ti pojde nahravka len 3 minuty a potom to spadne. Mne to niekedy robi, a neviem ci je problem v Reaperi, ovladacoch, v systeme alebo v pocitaci. Nemal som cas este to zistovat.
diky... uz jsem si to tak overil u jednoho znameho. vylezlo z neho ze ji pouziva a tak jsem ho vyslech a zeptal se na vsechno co potrebuji. systemy mam oba dva a win 7 zatim nepouzivam. celkove pod tento system nejsou zatim doladene ovladace pro vice prvku ktere mam v PC
Tak už ji mám doma. jen teď řeším propojeni s yamahou 01V96VCM pomoci optiky. Tu Yamahu zatím nemám a tak se chci zeptat, jaký konektory mají být na straně Yamahy a jaký na straně ProFire 2626. Koukal jsem na tu Profiru a tam se mi zda ze to je konektor CS ale jisty si tím nejsem do optiky nedělám.
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Potrebuješ takéto káble:
http://www.audiotek.sk/ATK/show.asp?cat ... 10&lang=sk
na začiatok 2 kusy (na live ti to bude stačiť - dostaneš do yamahy 8 preampov a z Yamahy 8 výstupov)
na pripojenie do PC môžeš pridať koaxiálny SPDIF, ktorým dostaneš ďalšie 2 kanály (celkovo 10).
http://www.audiotek.sk/ATK/show.asp?cat ... 10&lang=sk
na začiatok 2 kusy (na live ti to bude stačiť - dostaneš do yamahy 8 preampov a z Yamahy 8 výstupov)
na pripojenie do PC môžeš pridať koaxiálny SPDIF, ktorým dostaneš ďalšie 2 kanály (celkovo 10).