Lexikon MX 100
-
- Reklama
Lexikon MX 100
Koupil jsem ho v racku z druhé ruky, nemá někdo naskenovaný český návod k obsluze??? Když tak prosím na jiri.krapf@seznam.cz
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Lexikon MX 100
Ne náhodou MPX100, já mám manuál pro MPX110, což je asi nástupce, ale mám ho v papírové podobě. Chceš vědět něco konkrétního, celej se mi ho skenovat nechce.
Jinak tam není moc co k laborování, já ho používám v 2 kanálovém režimu (2 nezávislé efekty) v konfiguraci Delay-Reverb, Input podle potřeby aby to nešlo do CLIPu, Mix na max Wet, Output podle potřeby do mixu, Effects Lvl/Bal v duálu funguje jako váha poměru mezi jednotlivými efekty (takže na 12/0 hodinách), Adjust reguluje dýlku Reverbu (tak asi 12/0h-5h), Baypass je jasnej, Variation na 15, 16 (jediný dvě volby s Dual Mono, já mám tuším 15), Program na Dual Delay-Reverb, Store nic, Tap - tapovacím tlačítkem si nastavuju délku Delaye. Takže vlastně pro zvučení hejbu akorát s Adjustem pro Reverb a mačkám TAP pro Delay, sílu si pak šteluju faderama na mixu, používám tovární presety, fungujou perfektně a není potřeba s ničím laborovat.
Jinak tam není moc co k laborování, já ho používám v 2 kanálovém režimu (2 nezávislé efekty) v konfiguraci Delay-Reverb, Input podle potřeby aby to nešlo do CLIPu, Mix na max Wet, Output podle potřeby do mixu, Effects Lvl/Bal v duálu funguje jako váha poměru mezi jednotlivými efekty (takže na 12/0 hodinách), Adjust reguluje dýlku Reverbu (tak asi 12/0h-5h), Baypass je jasnej, Variation na 15, 16 (jediný dvě volby s Dual Mono, já mám tuším 15), Program na Dual Delay-Reverb, Store nic, Tap - tapovacím tlačítkem si nastavuju délku Delaye. Takže vlastně pro zvučení hejbu akorát s Adjustem pro Reverb a mačkám TAP pro Delay, sílu si pak šteluju faderama na mixu, používám tovární presety, fungujou perfektně a není potřeba s ničím laborovat.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Dík za rychlou odpověď, já si to přelouskám, vyzkouším a co nebude jasné, na to se zeptám. 
Tak jsem si s tím pohrál, je to opravdu velice jednoduchý přístroj, funguje perfektně a TAP delay je skvělý. Akorát nevím jak budu Tapovat, když budu muset zároveň hrát
, protože si občas sám zvučím kapelu, se kterou hraju.
No, bylo to skoro zadarmo, "nekupte to když to bylo takový laciný"
No, bylo to skoro zadarmo, "nekupte to když to bylo takový laciný"
-
xb
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nemá to vstup na pedál (footswitch) kterým by sis tapoval při hraní?
Vono je to zastrčený do toho racku pod mixem, a já to zatím nedoloval ven, a ve zkušebně mám docela tmu, zkusím se pořádně kouknout dozadu, ale asi jsem tam dírku pro šlapku neviděl. No uvidíme.
dvě vteřiny v Google: MPX100 footswitch má, a to dvojitý (tap, bypass)
No díky za rychlost, taky mně to mohlo napadnout
To bude srandovní, až budu s kontrabasem ještě tapovat nohou 
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ještě až budeš tapovat, tak to nedělej přímo v dobách, ale první zmáčknutí na první a druhý zmáčknutí na druhou (takový to "ta DÁ"). Pak to líp vyzní, když to dáš přesně v dobách je to pak spíš jako Reverb, prostě to ak nevyzní.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
No tak jo budu dělat Ta dá, jako basista jsem zvyklej odklepávat.
Jinak jsem to dneska ve zkušebně vyndal z toho racku a je to opravdu MPX 110 se vším všudy a ten co mi to prodal dokonce našel ke všemu co tam bylo i návody, zesík PHONIC MAX 2500, MPX 110 ale jen anglicky, equalizer od Aleša, dokonce nějakej minidisk od Sony.
, jo a Behr EURO 2442 FX PRO
Jinak jsem to dneska ve zkušebně vyndal z toho racku a je to opravdu MPX 110 se vším všudy a ten co mi to prodal dokonce našel ke všemu co tam bylo i návody, zesík PHONIC MAX 2500, MPX 110 ale jen anglicky, equalizer od Aleša, dokonce nějakej minidisk od Sony.