zapojení mikrofonu

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
mi-ro

zapojení mikrofonu

Příspěvek od mi-ro » čtv 25. lis 2010 21:48:12

Dobrý večer, chtěl bych udělat redukci z opaskového mikroportu na jakýkoliv jiný dynamický mikrofon. Původní hlavový mikrofon má jack 3,5mm se zajišťovací matkou. Konektor má dva vodiče + stínění. Zapojení XLR je mi na dynamiku jasný ale jack 3,5 mm napájí elektretový mikrofonek. Které piny lze použít a jak zapojit na dynamiku? Dík za info.

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: zapojení mikrofonu

Příspěvek od gabluk » čtv 25. lis 2010 22:21:50

Ahoj, odpoved najdes zde: http://www.soundcraft.com/support/guides.aspx#
Otevri ten prvni pdf soubor, je to treti zapojeni zhora. Samozrejme musis prevezt XLR samce na samici:-)) Ale toho by jsi si jiste vsiml.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pát 26. lis 2010 7:24:18

No tomu bych rozuměl, jenže toto je klasické zapojení konektoru jenže původně byl zapojený elektretový tzn. napájený mikrofon a nyní to bude dynamika. Do ní nesmí napájení přijít. Tady bude potřeba asi nějaká i elektrická úprava, nějaký oddělovací kondenzátor aby se nedostalo ss napětí na cívku.

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabluk » pát 26. lis 2010 8:58:19

Nenapsal jsi ze puvodni mikrofon byl kondezatorovy. Tj, je napajen 48V,. Kdy tam das normalni dynamicky mikrofon, napajeni mu vadit nebude. Uplne stejne to je treba na mixu, ktery pousti phantom do vsech vstupu, kde jsou vetsinou mimo kondenzatorovych mic zapojeny i linky a dynamicke mikrofony. Obavam se ze vypnti phantonovaho napajeni v tomto typu zarizeni nebude mozne, muzes kouknout do menu toho prijimace, ale nejspis tam tato volba nebude.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » pát 26. lis 2010 9:27:29

Fantom dynamice neublíží jen za předpokladu, že bude připojena symetricky.

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabluk » pát 26. lis 2010 10:17:34

To je dulezita poznamka!!! Ale dosud jsme vedli diskusi o symetrickem zapojeni, alespon ten odkaz na pozapojeni co jsem ti posilal byl odkaz na symetricke zapojeni. Pro upnost, symtericke zapojeni je stineni a dva zive draty, jak jsi o nich psal. Musi byt zapojene oba a spravne.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 26. lis 2010 15:20:36

gabluk píše:Nenapsal jsi ze puvodni mikrofon byl kondezatorovy. Tj, je napajen 48V,.
... kde by se na beltpacku vzalo 48V ? Beltpacky vetsinou napajej miniaturni mikrofon necim mezi 3 a 5V (zalezi na vyrobci).

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pát 26. lis 2010 15:48:33

Já jsem ale nepsal že původní "hlava" byla kondezátor psal jsem že je to elektret a tomu stačí k životu 2V a ty se zapojovaly jinak než kondenzátory s fantomem.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 26. lis 2010 17:35:54

Já jsem ale nepsal že původní "hlava" byla kondezátor
... nepsal, ale Gabluk psal, ze jsi to psal ;-D . Jinak mozna by bebylo od veci sem napsat co je to za beltpack ... pripadne ho zmerit jaky dava napajeni a kde.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pát 26. lis 2010 19:01:32

Je to SENNHEISER ew300 a na "špici" má 3,5V, na "boku" 0V proti "kostře".

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabluk » pát 26. lis 2010 23:43:16

Jen pro terminologickou uplnost...elekretovy mikrofon je typem kondenzatoroveho mikrofonu. Jen v tom phantomu jsem se spletl. Beru zpet. Osobne si myslim, ze at tak ci onak, pokud se pripoji dynamicky mikrofon na linku ktera bude mit napajeni do 48V, nic se nestane a melo by vse fungovat. Z pohledu zapojeni bych si tipnul, ze to bude uplne stejne jako u jakehokoliv jineho mikrofonu. I kdyz tezko rici, jak to ma Sennheiser vymyslene.

thomas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od thomas » sob 27. lis 2010 9:36:12

Je to SENNHEISER ew300 a na "špici" má 3,5V, na "boku" 0V proti "kostře".
Tak pri tomto zapojení napájania by som tam dynamiku asi nepripájal, pretože podľa mňa by to znamenalo pustiť do cievky 3,5V. Ak by bolo tych 3,5V aj na "ringu", tak by to korešpondovalo so zapojením fantóma a bolo by to v poriadku.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » sob 27. lis 2010 11:26:30

Už to mám,

tady, str. 31
http://www.sennheiser.com/sennheiser/ol ... /ew300.pdf

ten elektret totiž není symetrický, ale asymetrický a zapojení konektoru je TIP - +MIC, RING - +LINE a stínění.

Takže osobně bych zkusil dynamiku zapojit mezi RING a stínění. Jinými slovy XLR pin 2 na RING a piny 1+3 na stínění.

Asymetrika na krátkou vzdálenost nevadí a nevíc je to od ostatního systému odděleno vzduchem.

Jediný co by mohl být problém je jaké citlivosti je uzpůsoben LINE vstup vysílače.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » čtv 20. led 2011 8:51:02

:smt023 No este ze som aspon nasiel takeho smailika, ked tu neni moznost ako na FB - Paci sa mi to, hnet by som to Blahovi klikol ;-) ,
lebo chcel som si overit-pohladat info co sa tu uz kdesi pisalo a pise sa aj v tomto vlakne, a o teme v tomto vlakne som si myslel ze to bude asi ako to Blaha popisal =D>

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“