Potřebuji více AUXů, jaký vybrat mix?
-
- Reklama
-
Radecek_271
Potřebuji více AUXů, jaký vybrat mix?
Zdravím fachmani... mam dotázek, jak by jste řešily muj problem.. Máme malou zabavovou kapelku hrajem poslední dobou celkem často a máme i neco do budoucna... Uvažujeme (už jenom taky proto že nám to ulehčí váhu kterou každej tejden taháme a bude to i pohodlnejší) že se zbavíme odposlechů a pořídíme inEar. Tím ale nastá problém s aux. Do ted jsme meli mix Allen PA20 ale ten má pouze 2x pre AUX.. potřebuju alespon 5x lépe 6x pre AUX. Já vidím dvě možnosti jedna koupit jinej mix neco jako GL2400 ale ten mám 4x pre a 2x pre/post.. potřebuju taky nekudy hnát smičku na efekt... S více AUX už jsou dost drahý... Druhá varianta jít do digitálu. jakej krok zvukově to byl krok z Allena do nejaky digitální Yamahy (nebo jinej digi).. Zmizela by mi další váha v podobě racku s efektama (ekva, feedb, comp, gate, echo,...)... Jak hodně španej nápad to je??
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Potřebuji více AUXů, jaký vybrat mix?
jen si ujasni že jesli potřebujes 6RŮZNÝCH SIGNÁLŮ
nebo sest kusu odpolsechů pokud to druhé, tak to určite pujde rozbočit.
nebo sest kusu odpolsechů pokud to druhé, tak to určite pujde rozbočit.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To je důležitá poznámka
.
Jinak pokud opravdu potřebuješ 6 nezávislejch kanálů na AUXy + 2 na efekty tak jsou to minimálně AH GL2800 nebo Soundcraft GB4. Ale pak se může stát, že i to přestane stačit.
Osobně bych asi koukal po digitálu, konkrátně se mi v poslední době zamlouvá Soundcraft Si Compact, pravdy cena kolem 200k, ale kompletní osazení kompresory/gaty, výstupy všechny osazné EQ, 4 procesory Lexicon, atd. tu cenu bohatě vyvažují.
Pak je tu ještě možnost Presonusu Studiolive 24.4.2 (už se tu na fóru taky zmiňoval) který by mohl taky vyhovět.
Jinak pokud opravdu potřebuješ 6 nezávislejch kanálů na AUXy + 2 na efekty tak jsou to minimálně AH GL2800 nebo Soundcraft GB4. Ale pak se může stát, že i to přestane stačit.
Osobně bych asi koukal po digitálu, konkrátně se mi v poslední době zamlouvá Soundcraft Si Compact, pravdy cena kolem 200k, ale kompletní osazení kompresory/gaty, výstupy všechny osazné EQ, 4 procesory Lexicon, atd. tu cenu bohatě vyvažují.
Pak je tu ještě možnost Presonusu Studiolive 24.4.2 (už se tu na fóru taky zmiňoval) který by mohl taky vyhovět.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Radecek_271
Ano, nezávislé Aux, žádný rozbočení... Ale tech 6 je max zatim uplně stačí 5 a nepočítam že by jsme do budoucna měly rozšiřovat, už neni kvuli čemu. Ten Soundracft je uplně mi mísu. Když mam ted mix kterej jsem koupil za 15t težko si koupim neco za 200t. Strop je 50t.. dá se v týhle ceně neco slušnýho sehnat???
V Audioteku je teď akce na Souncraft GB4-24, viz: http://www.audiotek.cz/ATK/show.asp?cat ... =1&lang=cz
ale i tak je to za 67 tisíc, holt výbava něco stojí. Možná by ale stačilo vzít A_H GL2400-24 a využít jeho matrix 7X4, který je určený jako výpomoc právě pro takové případy jako je in-ear monitoring. Tam se vlezete do 46 tisíc, viz: http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=81941.
ale i tak je to za 67 tisíc, holt výbava něco stojí. Možná by ale stačilo vzít A_H GL2400-24 a využít jeho matrix 7X4, který je určený jako výpomoc právě pro takové případy jako je in-ear monitoring. Tam se vlezete do 46 tisíc, viz: http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=81941.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
V tom případě ještě Presonus Studiolive 16.4.2, pokud tedy stačí 16 vstupů, ten má 6aux + 2efx. Stojí cca 54k a dá se rozšířit až na 64in.
Za příplatek 20k je 24.4.2 kde je navíc 8in a 6ks výstupních 31p EQ.
Za příplatek 20k je 24.4.2 kde je navíc 8in a 6ks výstupních 31p EQ.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Radecek_271
Ten sonus vypada pekně.... A jakej je váš obecnej na "levnejší" digi mixy typu yamaha.. Berte v potaz ze jsme zábavová kapelka s velice omezeným rozpočtem nemužem mít mix za 70t.. Dotaz tedy zní je ta digi yamaha tak hrozná? pokud ne jakej ty by přišel v uvahu??
kolegové nebudou souhlasit a snesou na hromadu nejméně pět argumentů... (hledej, je toho tady ve fóru dost)
ale potřebuješ jednoduchou odpověď:
ano, při vašem zřejmě velmi omezeném rozpočtu, kdy i presonus (zatím bez recenzí a ohlasů) je na vás skoro drahý a s přihlédnutím k vašemu typu akcí prostě pořiďte starší digi yamahu. Bylo na ně doposud dobře odzvučeno mraky akcí a to i kapel se zvučným jménem. Mají své mouchy, ale žádnou takovou, aby byl výsledek tragický. Za levné peníze si polepšíte a vyřešíte své požadavky.
ale potřebuješ jednoduchou odpověď:
ano, při vašem zřejmě velmi omezeném rozpočtu, kdy i presonus (zatím bez recenzí a ohlasů) je na vás skoro drahý a s přihlédnutím k vašemu typu akcí prostě pořiďte starší digi yamahu. Bylo na ně doposud dobře odzvučeno mraky akcí a to i kapel se zvučným jménem. Mají své mouchy, ale žádnou takovou, aby byl výsledek tragický. Za levné peníze si polepšíte a vyřešíte své požadavky.
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
nebo taky otázka z jakého důvodu potřebuje každý v kaplee uplnejiný signál...
-
Radecek_271
to OK2MDK: Jsi jenom zvukař nebo taky hudebník?? samozřejmě že je nejlepší když si každej řekne co chce slyšet. jeden chce jenom svuj zpěv, druhej zpev a kytary, bicista kopák basu a zpěvy......mohl bych pokračovat 
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak za 1, pokud máte 50-60 tis. na nákup in-earů, tak 54 tis. za mix kde jsou gaty a komprsory na všech vstupech, 4p parametr. EQ na vstupech, 2 efektové jednotky, FW karta pro možnost multitrack.nahrávání a 2x31p EQ na výstupu není moc a 20 tis. navrch za 24.4.2 taky ne.
2, In-eary můžeš míchat i do sterea, ale to ti pak sebere dvojnásobnej počet auxů.
3, Pravda In-eary jsem míchal jen jednou, ale nefunguje to tak jako u klasických odposlechů, že každýmu jen něco. Když zpěvákojzašpntuješ uši a pustíšmu tam jen jeho zpěv, asi bude v p...., protože nebude mít podle čeho zpívat. A to platí pro všechny, v podstatě by se s nadsázkou dalo říct, že by jsi do in-earů pomalu mohl pustit to samý co dopředu.
4,
5, K Yamahám se vyjadřovat nebudu, protože k této značce mám letitou averzi. Jedinou kterou bych asi zkousnul je možná PM5D, ale ty rozměry.
2, In-eary můžeš míchat i do sterea, ale to ti pak sebere dvojnásobnej počet auxů.
3, Pravda In-eary jsem míchal jen jednou, ale nefunguje to tak jako u klasických odposlechů, že každýmu jen něco. Když zpěvákojzašpntuješ uši a pustíšmu tam jen jeho zpěv, asi bude v p...., protože nebude mít podle čeho zpívat. A to platí pro všechny, v podstatě by se s nadsázkou dalo říct, že by jsi do in-earů pomalu mohl pustit to samý co dopředu.
4,
Cítím trochu ironie, jízlivosti, atp. Pokud ano, řekl bych, že nejsi v té pravé pozici. Pokud ne prosím toto ignoruj.to OK2MDK: Jsi jenom zvukař nebo taky hudebník??
5, K Yamahám se vyjadřovat nebudu, protože k této značce mám letitou averzi. Jedinou kterou bych asi zkousnul je možná PM5D, ale ty rozměry.
-
Vauli
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím ve spolek,
jezdím s Yamahou 02R V2 a podle mě je pro běžné akce jako jsou zábavy a koncerty okresních (krajských
)) kapel naprosto dostačující. Dříve jsem míval FOH sestavu Soundcraft LX7+t.c.+Alesis+dbx,... a řekl bych, že digi 02R je oproti tomu krok vpřed. Vše v jedné bedně, dobře hrající a za poměrně slušnou cenu máš eq, dynamiku, efx k dispozici na všech kanálech, máš možnost si signál routovat podle potřeby téměř odkudkoli kamkoli bez jakéhokoli drátování,... Samosebou má to i nějaké zápory, konkrétně "nuladvojka" má XLR (tudíž i fantom) než na vstupech 1-8 (vyrobit dostatek redukcí), dále se budeš muset naučit pohybovat ve vrstvách (hlavní fadery mají vícero funkcí - podle přepnutí), atd.
Rozdílů je samozřejmě mnohem víc, to jsou jen první, co mě z fleku napadly.
Hlavní, co podle mě člověk musí zvládnout při přechodu na digitál je, udržet si přehled o tom, v jaké funkci jaké vrstvy se právě nachází. Když je na akci trochu fofr, tak je to někdy mazec. Hrozně snadno se v tom ztratíš. Ale dá se to zvládnout. Pak Ti digi otevírá dveře mnohem dál, než analogové řešení...
Pozdrav z jihu čech...
jezdím s Yamahou 02R V2 a podle mě je pro běžné akce jako jsou zábavy a koncerty okresních (krajských
Rozdílů je samozřejmě mnohem víc, to jsou jen první, co mě z fleku napadly.
Hlavní, co podle mě člověk musí zvládnout při přechodu na digitál je, udržet si přehled o tom, v jaké funkci jaké vrstvy se právě nachází. Když je na akci trochu fofr, tak je to někdy mazec. Hrozně snadno se v tom ztratíš. Ale dá se to zvládnout. Pak Ti digi otevírá dveře mnohem dál, než analogové řešení...
Pozdrav z jihu čech...
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
nemyslel sem to ve zlém¨- pouze použitelné ie odposlechy jsou drahá vec, a tak k tomu další mix je opet hodně penez, tak to byla spíš narážka udělat nejaký kompromis. Pardon jesli to vyznelo přílis ve zlém, myslím že na tomhle se stejne ušetřit nedá.
ješte dodám že nehraju, jenom zvučim, a to převážne se známým, naroky muzikantů mám z ruzných cáští té "dulezistostní" scény
ješte dodám že nehraju, jenom zvučim, a to převážne se známým, naroky muzikantů mám z ruzných cáští té "dulezistostní" scény