Brum, fantomove napajeni

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
leos

Brum, fantomove napajeni

Příspěvek od leos » stř 15. pro 2010 9:05:56

Dobry den,
mam problem s brumem pri pripojeni trech a vice mikrofonu (Omnitronic GM-200) k mixaznimu pultu (Yamaha MG 102C). Pokud jsou pripojene pouze dva mikrofony (na kterekoliv vstupy) je vse ok. Pri pripojeni tretiho je brum slysitelny a po pripojeni ctvrteho je uroven brmu tak velika ze je to nepouzitelne. Jedine reseni na ktere jsem prisel, je odpojeni stineni u dvou mikrofonu a napajeni techto mikrofonu z baterii. Netusite v cem by mohl byt zakopany pes? Diky za vsechny rady.

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Brum, fantomove napajeni

Příspěvek od TomasVv » stř 15. pro 2010 9:34:42

Problém bude někde v zemních smyčkách, takže nejspíš v kabeláži. Zkus to zapojit přímo do pultu nějakým ověřeným kabelem.
Dělám, co mě baví.

leos

Příspěvek od leos » stř 15. pro 2010 9:51:46

Take me to napadlo. Mixak je napajeny vidlici, stejne tak monitory. Zemni smycka se nema kde vytvorit. Zarazi me ze se brum projevi az pri trech zapojenych mikrofonech.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 15. pro 2010 10:01:27

Zkus zjistit jestli ti to dělá i na jiným mixu.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

leos

Příspěvek od leos » stř 15. pro 2010 10:05:06

To je prave problem, zvukarinou se nezabyvam a nemam moznost zkusit nejaky jiny.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 15. pro 2010 11:26:35

A proto já tvrdím, REGISTROVAT !!! a vyplnit i odkud jsi!!!

ODKUD JSI, třeba je někdo z nás v okolí kdo ti může pomoct.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

leos

Příspěvek od leos » stř 15. pro 2010 11:33:43

Instalace je v Praze, jsem z Jablonce.

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » stř 15. pro 2010 14:34:03

leos píše:Take me to napadlo. Mixak je napajeny vidlici, stejne tak monitory. Zemni smycka se nema kde vytvorit. Zarazi me ze se brum projevi az pri trech zapojenych mikrofonech.
Zemnící smyčkou jsem myslel i smyčku ze stínění, se zeměkoulí nemusí být propojená i když by to možná pomohlo.
Vsadím boty, že máš propojené stínění a GND na konektorech v páráku.
Dělám, co mě baví.

leos

Příspěvek od leos » stř 15. pro 2010 14:47:17

Kabel je pripojeny pouze na piny 1-3, obal konektoru zapojeny neni. Jsetli jsem pochopil spravne co jste myslel.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 15. pro 2010 14:59:49

1 až 3, nebo 1 a 3, pokud je to to druhé je problém tady. Symetrické zapojení 1 - stínění, 2 - "+", 3 - "-".

jinak to kde se ti bere zemní smyčka, zjistíš postupným zapojováním řetězce.
Kolikrát se to tu už psalo ](*,) .
Zapoj jen mix bez monitorů, píchni si do něj sluchátka, a postupně připojuj mikrofony, když to začne bručet tak problém není určitě v monitorech. Pokud jo, zkoušej různý kombinace zapojení mikrofonů a kabelů. Pokud máš v cestě párák, nebo dlouhý kabely zkus to zapojit nakrátko. Pochopitelně to předpokládá, ževšechny kabely jsou OK, radši prměřit, nejen jestli jsou žíly živý, ale i mezi sebou jestli nejsou prošvihlý.

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » stř 15. pro 2010 16:20:34

Pokud brum bude stejný i při krátkých kabelech, správně zapojených, bez možnosti vzniku zemní smyčky zvenčí, tak bych si tipnul i na malou "vydatnost" napájecího zdroje pro +48V Phantom. Příčin může uvnitř pultu být vícero: Nedostatečná filtrace a stabilizace napětí, poddimenzovaný násobič napětí, špatné vedení spojů na desce, tenké spoje, výrobní vady (studené spoje při pájení)...
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 16. pro 2010 12:40:53

blaha:

Je to pripojene presne jak pisete, Symetrické zapojení 1 - stínění, 2 - "+", 3 - "-". Zkousel jsem pripojit jen sluchat a problem je stejny.

frantik:

Dekuji za "nakopnuti" problem bude nejspis v tvrdosti zdoje. Jak jsem psal v prvotni otazce, brum se projevuje po pripojeni tretiho a ctvrteho mikrofonu. Lze tedy pouzit pro napajeni mikrofonu externi zdroj? Mam zde zdroj 48V 0,38A.

Elkon2
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Elkon2 » čtv 16. pro 2010 19:08:38

Když vezmu v úvahu že kondens. mikrofony berou v průměru 4 mA tak jich na ten zdroj
můžeš pověsit asi 90 s malou reservou pokud dává 380 mA(0,38A) pokud není chyba v zadání(0,038A)toby těch mikrofonů utáhl jen 9. Stejně bych závadu hledal ve zdroji mixu (kondy,stabilizátor).
R. Král... příznivec zvukové techniky

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“