Poraďte zapojení Reloop rsp 30 a suby + váš názor?
-
- Reklama
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Poraďte zapojení Reloop rsp 30 a suby + váš názor?
berme v potaz že vše je pravda jo? výkon 500W udajných, cisltovst Citlivost (1w/1m): 100 dB, tohle je na 2*15" málo, vyhodíš peníze a opet investice na clý život, pročti si co psal blaha, pročti si co je cistlivost atd, uvidší že menší bedna, s menším výkone mužem pr oucho dát víc!
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Je nesmírně těžké " začátečníkovi " vysvětlit, že za 45 000 dohromady postaví před lidi něco, co dosahuje 1/10 kvality, než něco za 65 000. Protože tobě právě těch 20 000 chybí k tomu aby jsi z kraviny udělal aspoň funkční celek.
Je pro tebe ta 20ka tak strašně velký rozdíl, aby jsi riksnul kravinu?
Ono je totiž úplně jedno, že máš 1850ku. Jeho kvalitu shodíš jednoznačně zbytkem řetězce. V tom případě jsi si mohl koupit lexona za 6ku a zbylo by ti víc na ostatní hebla.
Hundrt procent chápu ( chápeme ) tvoji situaci. Nemáš love. Ale.... Cerwin vega je dávno za zenitem, a pořád OBROVSKÉ heblo, které bude s dvojnásobnou velikostí hrát upe stejně jak ten EM 151. A to nemluvím o zárukách, páč ten megaton ti tady kde kdo spraví na počkání. Já třeba nemám z Megatonu ani vyhybku, ale pokud je to takhle, tak bych se dál nerozmýšlel.
V tvém případě navrhuju tohle:
1850ku máš, výborně, na basy.
koupit:
Basy, hornflexy třeba 18SUB od megatonu z bazaru do 10k za kus... tzn 20 000,- ale pozor, chtělo by to 4ohmové.
EM 151 poskládat doma z KITu .... tzn 14 000,-
Koupit klidně i zes Lexon. Není to žádná sláva, na basy se nehodí, ale zatím jsem se nesetkal z nikým komu by přestal fungovat ... tzn. 8000,- ( klidně ti střelím svoji 2000ku za 5ku )
Vyhybku z bazaru nějakou slušnou, nebo aspoň třeba http://www.audiotek.cz/product-39649-bbe-max-x3 jsem zkoušel a funguje, dokonce i ten maximizer.
A máš až na kabeláž minimum toho co ti vydrží a nějak bude hrát. Všechno míň je OBRoVSKÝ kompromis.
Je pro tebe ta 20ka tak strašně velký rozdíl, aby jsi riksnul kravinu?
Ono je totiž úplně jedno, že máš 1850ku. Jeho kvalitu shodíš jednoznačně zbytkem řetězce. V tom případě jsi si mohl koupit lexona za 6ku a zbylo by ti víc na ostatní hebla.
Hundrt procent chápu ( chápeme ) tvoji situaci. Nemáš love. Ale.... Cerwin vega je dávno za zenitem, a pořád OBROVSKÉ heblo, které bude s dvojnásobnou velikostí hrát upe stejně jak ten EM 151. A to nemluvím o zárukách, páč ten megaton ti tady kde kdo spraví na počkání. Já třeba nemám z Megatonu ani vyhybku, ale pokud je to takhle, tak bych se dál nerozmýšlel.
V tvém případě navrhuju tohle:
1850ku máš, výborně, na basy.
koupit:
Basy, hornflexy třeba 18SUB od megatonu z bazaru do 10k za kus... tzn 20 000,- ale pozor, chtělo by to 4ohmové.
EM 151 poskládat doma z KITu .... tzn 14 000,-
Koupit klidně i zes Lexon. Není to žádná sláva, na basy se nehodí, ale zatím jsem se nesetkal z nikým komu by přestal fungovat ... tzn. 8000,- ( klidně ti střelím svoji 2000ku za 5ku )
Vyhybku z bazaru nějakou slušnou, nebo aspoň třeba http://www.audiotek.cz/product-39649-bbe-max-x3 jsem zkoušel a funguje, dokonce i ten maximizer.
A máš až na kabeláž minimum toho co ti vydrží a nějak bude hrát. Všechno míň je OBRoVSKÝ kompromis.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Návštěvníku, návštěvníku, že Ty náš jenom zkoušíš, jestli jsme ve střehu ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Je to velký bojovník 
-
Návštěvník
Bojovník ani ne,ale učíte mě novejm informacím,za to taky děkuju:)Takže to pro mě znamená,ze k tomu QCku mám koupit zatím jen basy,než budu mít na další zesík pro vrchy:( Takže jít jedině do MT18SUB/X ??????preferovat 4 ohmy???A jak si bude rozumnět MT18SUB/X s QCS RMX 1850 HD??Nakrmí 2x MT18SUB/X ??Znamená to tedy ze 2x MT18SUB/X 4hm budou zdvojeny tj.2 ohm...a zesilovač bude přepnut do můstku tj.1800 W/2ohm...Je to tak správně?
-
Návštěvník
koukám že MT18SUB/X dělal 4 ohm jen ty 700 W,že??Nebo je tam 8/4 ohm,co to znamená??
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
chochu hledej!!
bedna má udávaný výkon a impedanci - ta je klíčová pro zesilovač, pokud teda bys můstkoval můžes i 8ohm zapojíš je paralelne (česky "vedlesebe") a tim bude impedance bude podle ohmova zákona polovični tj 4ohmy, které dává ten zesilovač myslim neco kolem 1800W což je pro ty repráky sice málo, ale hraje to. (tzv Xko od rcf má rádo více výkonu a hraje krásně - vlajková loď (nejsem prodejce je mi 16 pro rypaly))
a když se zaregistrujes, napíšeš odkud jsi, nejaký odsud ti napíše, že ti je schopný pujčovat konec než vyděláš na další.
bacha 2ohmy v mustku už se neudává, takže už to ten zesilovač neumí! takže koupit 2 8ohmové, zesilovač zmůstkovat a zapojit, poletí stoho tohle:
výstupní výkon EIA 1% 1khz - BRIDGE 4 ohm: 1 800 W
před to jeste tzv crossover alias aktivní výhybka, jesli ti to nic neříká, hledej v tematech
Ps: každý začinal, zaregistruj se, ad víme že si to ty, a hledej tady v tématech
bedna má udávaný výkon a impedanci - ta je klíčová pro zesilovač, pokud teda bys můstkoval můžes i 8ohm zapojíš je paralelne (česky "vedlesebe") a tim bude impedance bude podle ohmova zákona polovični tj 4ohmy, které dává ten zesilovač myslim neco kolem 1800W což je pro ty repráky sice málo, ale hraje to. (tzv Xko od rcf má rádo více výkonu a hraje krásně - vlajková loď (nejsem prodejce je mi 16 pro rypaly))
a když se zaregistrujes, napíšeš odkud jsi, nejaký odsud ti napíše, že ti je schopný pujčovat konec než vyděláš na další.
bacha 2ohmy v mustku už se neudává, takže už to ten zesilovač neumí! takže koupit 2 8ohmové, zesilovač zmůstkovat a zapojit, poletí stoho tohle:
výstupní výkon EIA 1% 1khz - BRIDGE 4 ohm: 1 800 W
před to jeste tzv crossover alias aktivní výhybka, jesli ti to nic neříká, hledej v tematech
Ps: každý začinal, zaregistruj se, ad víme že si to ty, a hledej tady v tématech
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Tak, tak, bedny pořiď 8Ω - jednak je to standardní, druhak si můžeš suby líp škálovat - až 4 na stranu a v neposlední řadě, 8Ω je pro zesilovač optimální zátěž, DF zesilovače je líp využit a zvuk je lepší.
MT18SUB jsou fajn, ale potřebujou dost procesingu, či alespoň slušný PEQ.
X verze opravdu hraje nejlíp, je li dobře hodně nakrmena.
Z luhů a hájů Megaton ještě stojí za pozornost EMC15B, který sice nehraje nijak nízko, ale zvuk je docela příjemný a pevný.
Jenom nevím, zda Tvůj hudební styl náhodou nepotřebuje jít až ke 30Hz, což opravdu tento nezahraje...
2Ω zátěž je spíš zoufalství a nahromaděný výkon lehce postrácíš v kabeláži a konektorech a není to tak úžasné, jak to na první pohled vypadá.
MT18SUB jsou fajn, ale potřebujou dost procesingu, či alespoň slušný PEQ.
X verze opravdu hraje nejlíp, je li dobře hodně nakrmena.
Z luhů a hájů Megaton ještě stojí za pozornost EMC15B, který sice nehraje nijak nízko, ale zvuk je docela příjemný a pevný.
Jenom nevím, zda Tvůj hudební styl náhodou nepotřebuje jít až ke 30Hz, což opravdu tento nezahraje...
2Ω zátěž je spíš zoufalství a nahromaděný výkon lehce postrácíš v kabeláži a konektorech a není to tak úžasné, jak to na první pohled vypadá.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já bych se s tím moc nemazal. On te zesilovač podává vlastně jediný slušný výkon vždycky jen v můstku. 600W/4ohm/kanál není obecně nějak mnoho.
Je otázka, co budeš preferovat. Já třeba mám rád stereo i na basech. Na živáky k ničemu, ale pokud jedeš remasterovanou muziku ( např. dubstep určitě ) pak to stereo smysl má.
Platí ale jakési gróó, že do 600Hz jede skoro všechno mono, a zfázované bedny zabasují samozřejmě lépe, než ve stereu byť jen o 1mS a nebo 1dB rozhozené.
Takže, asi teda 8 ohm bedny, do můstku ( ježiš jak to nemám rád ). Budeš tam mít cca 30% navrch no...
Stejně je to otázka ( ale asi ne pro tebe návštěvníku
) jestli je lepší radši přesnost bez můstku a "menší koně, a nebo slepý valachy do pluhu". 
A na ty vrchy by ti mohly ale stačit i čéče teď mne napadlo....
http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... b215d.html
K tomu by se mohl vyjádřit šáfa, ale prý to hraje opravdu dobře. Jak to vydrží nevím.
Je otázka, co budeš preferovat. Já třeba mám rád stereo i na basech. Na živáky k ničemu, ale pokud jedeš remasterovanou muziku ( např. dubstep určitě ) pak to stereo smysl má.
Platí ale jakési gróó, že do 600Hz jede skoro všechno mono, a zfázované bedny zabasují samozřejmě lépe, než ve stereu byť jen o 1mS a nebo 1dB rozhozené.
Takže, asi teda 8 ohm bedny, do můstku ( ježiš jak to nemám rád ). Budeš tam mít cca 30% navrch no...
Stejně je to otázka ( ale asi ne pro tebe návštěvníku
A na ty vrchy by ti mohly ale stačit i čéče teď mne napadlo....
http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... b215d.html
K tomu by se mohl vyjádřit šáfa, ale prý to hraje opravdu dobře. Jak to vydrží nevím.
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To Pavel2:
Stihl si to rychleji, ale jojo, pravda.... Bude to tak nejlepčí. Pořád zapomínám že 1850 je slaboučká na 8 ohm. A na 4 to moc lepší taky není. Můstek je asi pořád nejlepší.
Stihl si to rychleji, ale jojo, pravda.... Bude to tak nejlepčí. Pořád zapomínám že 1850 je slaboučká na 8 ohm. A na 4 to moc lepší taky není. Můstek je asi pořád nejlepší.