Reloop

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
L.S.D.
Nováček fóra
Nováček fóra
Kontaktovat uživatele:

Reloop

Příspěvek od L.S.D. »

Čau potřeboval bych radu ohledně tohoto mixu

http://www.reloopdj.com/product_info.ph ... pRMX40-USB

na vstupech (phono) mam připojený gramofony ve sluchátkách je všechno ok ale z výstupu (master - cinch) nic nejde ikdyž na LED displeji pro master se zobrazuje že tam signál je, jsou tam ještě výstupy XLR tyjsem nezkoušel ale měl bytam být myslím ten stejný signál, ani když zapojím sluchátka do výstupu pro SEND nic není slyšet. repráky to jsou 4ohm 30W zkoušel jsem je a jsou ok. nevím jestli nemám jen něco špatně přepnutýho nebo je ten mix špatnej mám ho teprv týden, je tam ještě poťák ale ten je jen na vývážení mezi (master1/master2) mám ho na středu

btw. jaký je rozdíl mezi tím jestli mám gramce na vstupech (Phono) nebo (line) má to na něco vliv ?

díky za každou radu !!
Kuba
Uživatel
Uživatel

Re: Reloop

Příspěvek od Kuba »

L.S.D. píše: btw. jaký je rozdíl mezi tím jestli mám gramce na vstupech (Phono) nebo (line) má to na něco vliv ?

díky za každou radu !!
Rozdíl je naprosto zásadní - na vstupech Phono je korekční předzesilovač RIAA, bez něj nejde gramofon používat.

Píšeš sice o bednách, nepíšeš ale nic o zesiku. Nepřipojuješ ty bedny náhodou přímo k mixu, viď ?
A nestrkáš sluchátka přímo na send cinche, viď ?
Jestli jó, tak tak to NEJDE. To jsou link. výstupy, musí teprve jít do zesu !!!
L.S.D.
Nováček fóra
Nováček fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L.S.D. »

jo tak to je vklidu, takže ještě přez zesík...no v obchodě jim to nepřipadlo divný že to připojuju přímo a poradili mě jen ať skusím ještě ten send

tak dikec moc :-D
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Bedny se z mixu rozhodně nehnou ale sluchátky se aspoň trošku z linky rozhýbat dají... Je tak pro rejpanec...
Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba »

motorovapila píše:Bedny se z mixu rozhodně nehnou ale sluchátky se aspoň trošku z linky rozhýbat dají... Je tak pro rejpanec...
A ty víš, jakou měly ty jeho impedanci? Jen tak pro kontrarejpanec: Když budou mít třeba 16 Ohmů - co uslyší na lince, kde je 0,775 V do 600 ohmů? :wink: Schválně vyzkoušej, já už to udělal. O tom, že pokud to dělal Tatar a neošetřil to proti zkratu, z toho už nic neuslyší nikdy, nemluvě.
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Kuba píše:
motorovapila píše:Bedny se z mixu rozhodně nehnou ale sluchátky se aspoň trošku z linky rozhýbat dají... Je tak pro rejpanec...
A ty víš, jakou měly ty jeho impedanci? Jen tak pro kontrarejpanec: Když budou mít třeba 16 Ohmů - co uslyší na lince, kde je 0,775 V do 600 ohmů? :wink: Schválně vyzkoušej, já už to udělal. O tom, že pokud to dělal Tatar a neošetřil to proti zkratu, z toho už nic neuslyší nikdy, nemluvě.
Máš pravdu, nemělo to vyznít jako návod...
Jen jsem si vzpomněl na dobu mládí a žádných znalostí s o to větším zápalem...
Btw leckterý krám rozhýbal linkou 0.775V i 8ohm sluchátka:-) no našstěstí to byly doslova blbuvzdorné mašinky, takže se ničemu nic nestalo.
Ale znovu, nedělejte to.
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

teď mě tak napadlo, trochu OT ale, mám doma postarší gramofon Tesla, z přenosky (dynamika) vede kablík na zadní panel na konektor 5-kolík, v něm je záslepka/propojka a hurá na zesilovač. Z konektoru je možné brát signál přímo z přenosky na lepší zes ( a RIAA předzes), a naopak šlo posílat signál do zesilovače gramofonu...
Nějaký čas jsem to používal jako zesíček k počítači (drevěné tesly bedny hrají doteď líp, než plastový chrastítka za paá Kč k PC) a hrálo to celkem uspokojivě.
Co jsem ale nepochopil, tak když se to provozovalo jako gramofon, fungovaly tomu korekce, když se to přepojilo jako zesilovač k PC, basový korektor přestal reagovat (zvuk pořád stejný, takový normální) a výškový jen tak trochu.
Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“