Playback, halfplayback, nebo?
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
Zajímal by mě Váš názor. Donedávna, jsem si myslel, že muzikanti, myslím dvojici, příklad spěváčka a lídr, kytarista, hrají naživo. Tedy, podklad je z pc, nebo kláves a zbytek, on hraje na živo, vona hraje taky a zpíva. Já jsem neměl důvod si myslet, zkoumat, jestli to není jináč a bylo pro mě překvapením, když jsem zjistil, že krom zpěvu je všechno nahraný. Von mezi skladbama udělá pár brknutí na kytaru na živo, vona stiskne pár kláves aby si lidi mysleli, že je to fakt live. Nevím, mě to připadá jako podraz. Kdyby mi to udělali na svatbě, tak bych je asi zbalil a poslal, pryč. Na otázku, proč do dělaj, jsem slyšel spoustu argumentů a taky, že to dělaj všichni.
P.S.Mimochodem, já jsem na to docela háklivý a nevšim jsem si to proto, že jsem jim věřil a jsou to hodně dobrý známy. Co vy na to?
P.S.Mimochodem, já jsem na to docela háklivý a nevšim jsem si to proto, že jsem jim věřil a jsou to hodně dobrý známy. Co vy na to?
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Je to ostuda, ale bohuzel maji pravdu. Ono "se" to dela kdyz se chce holit ksefty za kazdou cenu. Z myho pohledu je to potupny...
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
no my měli tu čest zvučit takto abbu revival,
kvuli klávesákovi sme museli z druhého malého efektáku vytáhnout napájeni Eq - neměl kabel ke klávesám, musely být za každou cenu ve stereu. byly, krásné překvapení bylo když z metronomu pro bubeníka, který teda aď jde aj ven, se vyhrabalo uplně vše hlavně neurékom basy, do čehož ještě dotyčný přihrával.
Krásný zážitek, hrálo to desně i samo z toho podkladu, no na další rok už přijeli s jiným podkladem a aspoň se přiznali. (nmení čemu divit po tomvýstupu co následoval ze strany kolegy, u kterého dělám bedňáka. )
kvuli klávesákovi sme museli z druhého malého efektáku vytáhnout napájeni Eq - neměl kabel ke klávesám, musely být za každou cenu ve stereu. byly, krásné překvapení bylo když z metronomu pro bubeníka, který teda aď jde aj ven, se vyhrabalo uplně vše hlavně neurékom basy, do čehož ještě dotyčný přihrával.
Krásný zážitek, hrálo to desně i samo z toho podkladu, no na další rok už přijeli s jiným podkladem a aspoň se přiznali. (nmení čemu divit po tomvýstupu co následoval ze strany kolegy, u kterého dělám bedňáka. )
-
kalvoj
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To už nemusím jezdit na koncerty, ale můžu si jej udělat doma v garáži
. Světla jsou, bedny taky, tak proč ne....a když budu chtít, tak si k tomu i něco promítnu a mám to ve flac kvalitě 
Netvrdím že všechno byla finta, ale část ano
Zvukař Gustav
Poctiví muzikanti hrajou live. A tyhle lemploše (obvykle baba a chlap s nějakým debilním jménem) -s klávesama, kde nactou midi kartu a pak play nemá smysl řešit, i to co hrajou je v 98% případů k zblití. Nebrat nic takového a raděj sedět doma.
Jiná kapitola jsou naše "hvězdy", třeba taková lucie vondráčková, playbeck skoro vše, mikrák sice má ale jen na kecání. Celé náměstí plné lidí z ní posraných, ale já bych jí nedal ani kilo za to. Hnus.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
Když se to veme technicky, tak to není nic jiného, než sprostá karaoke zábava...
-
Návštěvník
A trapná finta jednej československej "hviezdy" je, že na kšeft dorazí vždy tesne pred výkopom a s odôvodnením, že už nie je čas na zvukovku vytiahne cd s plným playbackom
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... tady prosim rozlizovat kterou "abbu revival", oni kapely ktery si tak rikaj jsou totiz v republice ctyri. Predpokladam ze to nebyla ta "ex-moje" ABBA (World Revival) kde je na jevisti 11 muzikantu a klavesak hraje na troje klapky, ze ?OK2MDK píše:no my měli tu čest zvučit takto abbu revival,
...
Krásný zážitek, hrálo to desně i samo z toho podkladu,
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
když jsem to poslal čekal jsem když se ozveš, ale už jsem to nemohl upravit. samozřemě, odkud byli ti neřeknu. Exsafa to určitě nebyla.
Dneska stačí vzít 20 tisíc, koupit malej apec, klávesy s midi podklady, načíst a koukat na display s textem, něco zazpívat, něco zmáčknout pár kláves pro zmatení lidí, a na svatbu může jít hrát každej. Jako klávesáka, mě to mrzí, jak to jde s úrovní dolů 
- CharlesBass
- Uživatel

Umělecké duo s klávesami a čímkoliv:
Pokud jde o podklad, v drtivé většině přehrávaný na MIDI zařízení, tak se vždy skutečně jedná o celou kapelu a dotyčný klávesák, majíce k dispozici tlačítko, které vypne klaviaturu, může a nebo nemusí alespoň předstírat hru. Všechny tyhle podklady jsou tahaný z hudba.hradiste.cz. Na lepších varhanech jde stopa, kterou hrají "klapky" vypnout, aby si mohl hráč i zahrát.
Celé motto "samohrajkových" umělců je většinou takové, že si "snadno" stvořej hudební těleso o jednom až třech lidech, které bude bez vyšších ambicí obrážet svatby,oslavy, atp. Mají zjednodušené zkoušení, sníženou časovou náročnost, termínovou sladitelnost, menší prostorové, technické a koneckoncú i finanční nároky. Samozřejmě jako kdekoli se najdou uskupení dobrá, ale i velmi nekvalitní (těch nekvalitních si člověk z ranku vždycky všimne
i když nechce ).
Oni "ty klapky", aby měly autentickej zvuk, stojej i ke třiceti tisícům, malé PA, mikrofony do těch dvaceti, pak je tu pár položek samotné MIDI (na tom hradišti ty lepší jsou i za 50Kč ks! a je potřeba od cca 50ks ) pak moře času si to vyzkoušet, nacvičit... předpokládám tedy "poctivého" hudebníka, který si bude mít chuť i živě zahrát, nastaví si u každého songu ideální tóniny, bude umět zpívat, proto si v PC příhodných programech u každého songu umaže onu "karaoke" zpěvovou stopu, připraví si dobře zpěvník s širokým repertoárovým záběrem, sežene parťáka s kytarou nebo/i zpěvačku, bude mít zájem na tom, aby mu z beden nelezly obdelníky, tak nekoupí úplný ořezávátka, atp. atp. takže pokud na to koukám z muzikantskýho hlediska, tak ono se to zase až tak (alespoň v přípravě) ošulit nedá. Mj, já bych si občas taky přepnul basu na automat, obvzlášť tak ve dvě ráno by mi to často bodlo
Je to prostě jiný a já to uznávám, leč hraju v live zábavovce, a je to pro nás tvrdá konkurence. Jak v čem. V kvalitě (většinou
) ne. V ceně ano. Ale je to přirozený, naše kapela si bere i se samozvučením více než dvakrát tolik co klávesová dua, se zvukařem mnohem víc. Co si budem nalhávat, ono nacpat pětičlenou rockovou kapelu do hospody s 50 svatebčanama je většinou příkoří, a to i pro toho klávesáka
Nedávno jsme hráli na pódiu 2,5x2,5m, "no oni tam obvykle hrajou jen na klávesy, nechcete někdo zůstat doma? (nebo-li - ušetřili by sme)"
Je to tak, i klávesoví panáci mají své nezastupitelné místo, ono, když jsem to mnohokrát sledoval, je to přiopilým vlastně úplně jedno, jedno, jestli tam do nástrojú řeže šest lidí, či se jen jeden opírá o stojan s klapkama. Ty Kabáti a Olympici jim zněj z 98% v obou případech stejně. Což se dá říci často i o pořadatelích, kteří ovšem také vědí, že placením se o peníze přichází
Musíme se na to dívat z více rovin.....
Pokud jde o podklad, v drtivé většině přehrávaný na MIDI zařízení, tak se vždy skutečně jedná o celou kapelu a dotyčný klávesák, majíce k dispozici tlačítko, které vypne klaviaturu, může a nebo nemusí alespoň předstírat hru. Všechny tyhle podklady jsou tahaný z hudba.hradiste.cz. Na lepších varhanech jde stopa, kterou hrají "klapky" vypnout, aby si mohl hráč i zahrát.
Celé motto "samohrajkových" umělců je většinou takové, že si "snadno" stvořej hudební těleso o jednom až třech lidech, které bude bez vyšších ambicí obrážet svatby,oslavy, atp. Mají zjednodušené zkoušení, sníženou časovou náročnost, termínovou sladitelnost, menší prostorové, technické a koneckoncú i finanční nároky. Samozřejmě jako kdekoli se najdou uskupení dobrá, ale i velmi nekvalitní (těch nekvalitních si člověk z ranku vždycky všimne
Oni "ty klapky", aby měly autentickej zvuk, stojej i ke třiceti tisícům, malé PA, mikrofony do těch dvaceti, pak je tu pár položek samotné MIDI (na tom hradišti ty lepší jsou i za 50Kč ks! a je potřeba od cca 50ks ) pak moře času si to vyzkoušet, nacvičit... předpokládám tedy "poctivého" hudebníka, který si bude mít chuť i živě zahrát, nastaví si u každého songu ideální tóniny, bude umět zpívat, proto si v PC příhodných programech u každého songu umaže onu "karaoke" zpěvovou stopu, připraví si dobře zpěvník s širokým repertoárovým záběrem, sežene parťáka s kytarou nebo/i zpěvačku, bude mít zájem na tom, aby mu z beden nelezly obdelníky, tak nekoupí úplný ořezávátka, atp. atp. takže pokud na to koukám z muzikantskýho hlediska, tak ono se to zase až tak (alespoň v přípravě) ošulit nedá. Mj, já bych si občas taky přepnul basu na automat, obvzlášť tak ve dvě ráno by mi to často bodlo
Je to prostě jiný a já to uznávám, leč hraju v live zábavovce, a je to pro nás tvrdá konkurence. Jak v čem. V kvalitě (většinou
Je to tak, i klávesoví panáci mají své nezastupitelné místo, ono, když jsem to mnohokrát sledoval, je to přiopilým vlastně úplně jedno, jedno, jestli tam do nástrojú řeže šest lidí, či se jen jeden opírá o stojan s klapkama. Ty Kabáti a Olympici jim zněj z 98% v obou případech stejně. Což se dá říci často i o pořadatelích, kteří ovšem také vědí, že placením se o peníze přichází
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
-
Návštěvník
Zkurveny automataci by se meli nechat zakazat. Je to doslova podraz na muzikanty kteri se s tim drou, ctou to z not, ucej se to a pak prijde nakej parazit a hraje. Dneska dokonce jsou i kapely, kde mate bubenika, basaka, dve kytary, dechy a stejne tam sudlaj nakej podklad z klaves. Proc do haje, kdyz tam je parta celkem i slusnejch muzikantu??? A za tuhle hudlarinu s MIDI si berou sileny prachy. Ono financne to taky uz neni tak rozdilny. Znam automataky, co si berou od peti tisic do dvaceti podle akce, znam ale i live kapely co si berou totez. Jedou v peti, odzvucej se sami kdyz maj v kapele nekoho kdo tomu hovi a kazdej ma svuj litrik za vecer.
Smrt automatum. Tohle je dobry na naky karaoke. Jeste dokazu zkousnout, kdyz se k tomu tak kapela na webu nebo prezentaci prizna, oduvodni to logicky - tj. je to levnejsi, maji mensi prostorove naroky, sirsi repertoat (tucku prece jenom live zahrajete blbe) atd.
Smrt automatum. Tohle je dobry na naky karaoke. Jeste dokazu zkousnout, kdyz se k tomu tak kapela na webu nebo prezentaci prizna, oduvodni to logicky - tj. je to levnejsi, maji mensi prostorove naroky, sirsi repertoat (tucku prece jenom live zahrajete blbe) atd.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....