Jak udělat z 8 ohm reproboxu 4 ohmový?
-
- Reklama
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Při dostatečném objemu beden jo, já třeba v odposleších mám cca 55l tak tam tak nebasujou (to ale ani nepotřebuju), ale ty Peavey maj někde tuším 120l tak už by to mělo být lepší, originál bedny mají cca 180l.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Pořád mi vrtá hlavou, jestli raději než dát 7000,-Kč za starší EM151 (nebo repas mých Peavey) a nebo raději nekoupit ty aktivní behringery, jejichž parametry se mi zdají výborné (jen nevím jakou mají citlivost, je uveden pouze SPL 125 db). Protože s těmi aktivkami mi to bude hrát hlasitěji a odpadá nutnost v budoucnu dokupovat zesák, který stojí taky tak 7000,-Kč (starší). Opakuji, že můj powermix posílá při osmi ohmech pouze 150W na kanál.
http://www.audiotek.cz/product-35886-behringer-b212d" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.audiotek.cz/product-35886-behringer-b212d" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten 12" reprák ti v Behringeru nezabasuje ani omylem, takže budeš tahat sub úplně všude. Ty Eminence repráky jsou to nejlevnější, co v profi třídě pořídíš. 15" bedna prostě zahraje jinak, než dvanáctka ve stejné cenové kategorii.
A jestli umím číst, ty EM151 stojí na Prodance 6308Kč.
A jestli umím číst, ty EM151 stojí na Prodance 6308Kč.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Navíc zase trochu výpočtů, u B212D udávají SPL max. 125dB, to může být taky hodnota těsně před odchodem do věčných lovišť, takže reálná počitatelná hodnota je 122dB. EM151 při 150W dají SPL nějakejch 123dB, a pak při těch 500-600W cca 128-130dB.
Pak pochopitelně to co psal Exxxi.
A jestli prodat Peavey a koupit celý EM151 hotový, nebo je jen přestavět, to si musíš vykalkulovat sám, co bude výhodnější, jaká je reálná prodejní hodnota celý bedny, nebo jen komponent. Za sebe říkám, že reálná hodnota těch střev je tak 800,- za sadu. Možná bych opravdu střelil celý bedny (vůbec pokud si nedokážeš výhybku vyrobit sám) a koupil jetý EM151čky. Už i kvůli litráži, možná pak přijdeš na to, že se můžeš zbavit i toho RH SUBu, kterej to asi opravdu nevytrhne.
Pak pochopitelně to co psal Exxxi.
A jestli prodat Peavey a koupit celý EM151 hotový, nebo je jen přestavět, to si musíš vykalkulovat sám, co bude výhodnější, jaká je reálná prodejní hodnota celý bedny, nebo jen komponent. Za sebe říkám, že reálná hodnota těch střev je tak 800,- za sadu. Možná bych opravdu střelil celý bedny (vůbec pokud si nedokážeš výhybku vyrobit sám) a koupil jetý EM151čky. Už i kvůli litráži, možná pak přijdeš na to, že se můžeš zbavit i toho RH SUBu, kterej to asi opravdu nevytrhne.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Ono jestli to myslíš s akcemi od 100 lidí vejš vážně, nemůžeš jít pod určitou hranici - -zejména kvality. Ostatně kdo má možnost koupit třeba repráky o 2-3 tisíce dražší (třeba nějaká B@C apod.), zase nepůjde zpátky k Eminencům. Prostě kvalitu nedělají jen watty a decibely, ono to taky musí hrát. Bednu s uřvanými středy na 4kHz ti nikdo nepochválí. Jinak ten RH sub by třeba šel v budoucnu přeosadit nějakým Obertonem.
Tak 400 W subbas snad má nějaký smysl, ne? A kolik má reálný výkon (rms) ta EM151? 600W jedna?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Výkon je o kvalitě osazeného reproduktoru, pokud bude mít citlivost někde 85dB, čemuž bych se nedivil, tak i ten 400W subbas při srovnání s EM151 na 150W ani nezaregistruješ, že hraje. Další věcí je pak čistota a kvalita zpracování signálu v zesu subbasu a ostatně i samotným reprákem.
Jinak EM151 má RMS 350W, Programm 700W, PEAK 1400W, krmit ho můžeš až těmi 700W při rozumné hudbě.
A vůbec něco si taky dohledej, je toho tady spoustu napsaného a v podstatě vše na co se ptáš tu už bylo.
A záleží jen na tobě jestli si necháš poradit a pořídíš něco pořádnýho, nebo se zařadíš k té skupině, která kupuje ty vyřazený repráky po přestavbách beden na lepší a šunky typu Omnitronic a další tronic, RH Sound, Dexon, atd. atd.
Jinak EM151 má RMS 350W, Programm 700W, PEAK 1400W, krmit ho můžeš až těmi 700W při rozumné hudbě.
A vůbec něco si taky dohledej, je toho tady spoustu napsaného a v podstatě vše na co se ptáš tu už bylo.
A záleží jen na tobě jestli si necháš poradit a pořídíš něco pořádnýho, nebo se zařadíš k té skupině, která kupuje ty vyřazený repráky po přestavbách beden na lepší a šunky typu Omnitronic a další tronic, RH Sound, Dexon, atd. atd.
Záleží zas na tom, jak je výrobce poctivý v udajích, nejen wattech, i v dB. Záleźí, k jaké frekvenci se citlivost vztahuje, u levných beden bývá měřena na vyšší frekvenci, než budeš hrát. 400w u kvalitní bedny je dobrej zacatek.
Kdybys cetl pozorne, co tu padlo za odkazy, uz bys vedel, jaky příkon má zhruba ta em151
Edit : blaha byl rychlejsi
Kdybys cetl pozorne, co tu padlo za odkazy, uz bys vedel, jaky příkon má zhruba ta em151
Edit : blaha byl rychlejsi
Právě, že se nechci zařadit (a vlastně už ani patřit) k té skupině s tronic, Rh sound apod reprákama. Ten subbas jsem koupil za 4000,-Kč, ačkoliv novej stojí 8000,-Kč, tak jsem ho vzal. Až zas budou love, tak vyměním ten basovej reprák za nějaký lepší šlágr. Třeba tu Deltu LF? Kluci díky. Asi teda koupím nějaký jetý EM151 v celku a ty Peavey s hroznýma střevama si nechám do zálohy.
Když tedy do budoucna koupím zesák 2x700 při osmi ohmech, tak ty EM151 neodvařím? není lepší (pro delší život těch beden koupit raději 2x500 zesák?
Jakej je rozdíl v programu a peaku? Už jsem se s tím setkal u pasivních repro yamaha, že mají 250 rms, 500 program a 1000 peak. Toť má poslední otázka.
Když tedy do budoucna koupím zesák 2x700 při osmi ohmech, tak ty EM151 neodvařím? není lepší (pro delší život těch beden koupit raději 2x500 zesák?
Jakej je rozdíl v programu a peaku? Už jsem se s tím setkal u pasivních repro yamaha, že mají 250 rms, 500 program a 1000 peak. Toť má poslední otázka.
delta LF je velmi mizerný reprák do subu. Obyč. delta bez LF je odladěná do dvoupásmové bedny (jako EM151) a do basové bedny potřebuješ aspoň Eminence Kappu, ale 15" do subbasu neni nic zajímavýho, když chceš zvučit rock. Bez solidní 18" bedny se na rock neobejdeš (teda až na ní budeš mít love). V těch 18 je slušnej výběr.
Zesík v budoucnu využiješ, když přesedláš na lepší bedny, tim že ho nebudeš používat naplno mu prodloužíš životnost.
Zesík v budoucnu využiješ, když přesedláš na lepší bedny, tim že ho nebudeš používat naplno mu prodloužíš životnost.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Do hledání stačí zadat Programm, nebo Peak, defacto se tam dozvíš i o tom etli ty bedny odvaříš nebo ne.
Jinak je hodně důležitý koupit slušnej zesák, ne ten z tý druhý skupiny teců
.
Já osobně bych k nim doporučil ve slušné cenové kategorii třeba Peavey PV2600 (2x575W@8ohm). Možná i ten Behringer iNUKE NU (neslyšel jsem ho, ale snad nevypadá tak špatně).
Jo a ještě jedna věc, možná u EM151 budeš mít problém u Karaoke, že ten zpěv bude najednou slyšet, což nějakým rádobyzpěvákům bude i vadit, nebo posluchačům
. (Krej si bedny před vejcema, rajčatama apod. 
Jinak je hodně důležitý koupit slušnej zesák, ne ten z tý druhý skupiny teců
Já osobně bych k nim doporučil ve slušné cenové kategorii třeba Peavey PV2600 (2x575W@8ohm). Možná i ten Behringer iNUKE NU (neslyšel jsem ho, ale snad nevypadá tak špatně).
Jo a ještě jedna věc, možná u EM151 budeš mít problém u Karaoke, že ten zpěv bude najednou slyšet, což nějakým rádobyzpěvákům bude i vadit, nebo posluchačům
díky za upozornění
Těm ožralům je fuk, jaký je z toho zvuk, hlavně, že si do toho můžou zařvat
To spíš pro ty, kteří zpívat umí, to bude konečně zážitek.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Až budeš mít ty EM151 tak si hoď na jeden kanál EM151 a na druhej ten Peavey, pusť do toho to samý při stejným vybuzení a zkus si jen stáhnout jeden a pak druhej kanál, stažení toho Peavey ani nepocítíš, stažení EM151 výrazně (přestane to totiž hrátty Peavey s hroznýma střevama si nechám do zálohy