Snímání v divadle - Pódium

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert »

Mám otázky hlavně pro divadelní zvukaře, a to jak a čím ozvučit divadelní pódium?
sebral bych to dvěma kondíkama umístěnýma nahoře nad pódiem vysícíma dólu(nějak by byly uchycený)

pokud je to dobrá varianta, s jakou směrovou charakteristikou a jak daleko od sebe?
přemýšlel jsem o AKG C1000S a nebo Rode M3 (jsou hodně podobný, jak tvarem tak funkcema, takže to asi vyjde na stejno)

V.Vlachého jsem četl, předem dík za rady!
Mikrofony: AKG D5, sE 1A
PA: 2x RCF 312-A mk II
Mix: Mackie ProFx12
Master EQ: ART EQ341 (přeosazené OZ)
Kabeláž: Tasker + Neutrik
Příslušenství: Adam Hall, Millenium, ART
Co nemám a potřebuji, si půjčím.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Vlachýho jsi četl, ale fórum jsi nečetl, protože se to tu 100% řešilo už několikrát.

Mimochodem záleží co chceš snímat a k čemu to použít.

U nás máme na mostní baterii nad hledištěm 2 směrový tužky, signál z nich se posílá do rozhlasu do šaten, do kabiny jako odposlech a případně do nahrávadla pro záznam.

Pak máme v portále zavěšenýho Neumanna, signál z něj se používá opět pro záznam, případně odposlech v kabině, a pak na efekty, ale do beden v sále se pouští pouze efektovaná část, základ ne.

Pro pouštění do sálu je nepoužívám a nikdy ani potřeba na toto nebyli, pro ilustraci máme sál pro 400lidí, s balkónem, jeviště tak 8x6m +2m forbína. Herec to prostě musí umluvit, jinak ta nemá co dělat.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk »

my máme v klubu na divadla 2x tohle http://www.dpamicrophones.com/en/produc ... item=24366" onclick="window.open(this.href);return false; a spokojenost...Doporucuji vyzkouset :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Frenku mimochodem, DPA4098H mi minulej tejden vyborne poslouzil i jako "papalášmajk" :-) :

Obrázek

Co se (Huberte) zaveseni tyce tak tyhle mikrofony jsou tak lehky, ze muzou viset sami na privodnim kabelu (at uz normalnim, nebo miniaturnim). Husim krckem je pak muzes nasmerovat kam treba. V pripade potreby muzu na vyzkouseni jeden kousek zapujcit.
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“