Satelity pro menší mobilní akce
-
- Reklama
-
Návštěvník
Potřeboval bych poradit s výběrem aktivních satelitů pro menší akce (DJ, ozvučení mluvené slovo + CD), které bych chtěl používat bez subwooferu.
Do teď sem používal 2x Cerwin Vega CVA28X + Cerwin Vega CVA118X, které mně po zvukové stránce vyhovují, ale potíž nastává často s přepravou subwooferu kdy se nevejde do auta, na tahání v jedné osobě je to problém a nebo akce venku (mluvené slovo) kde díky rozmístění satelitů daleko od sebe jeden subwoofer nemá moc význam a samotné 8" satelity toho po basové stránce bohužel moc nepředvedou.
Sháním tedy něco zhruba v podobné zvukové kvalitě, co by šlo používat převážně bez subwooferu, v ceně 35 - 45tis
Do teď sem používal 2x Cerwin Vega CVA28X + Cerwin Vega CVA118X, které mně po zvukové stránce vyhovují, ale potíž nastává často s přepravou subwooferu kdy se nevejde do auta, na tahání v jedné osobě je to problém a nebo akce venku (mluvené slovo) kde díky rozmístění satelitů daleko od sebe jeden subwoofer nemá moc význam a samotné 8" satelity toho po basové stránce bohužel moc nepředvedou.
Sháním tedy něco zhruba v podobné zvukové kvalitě, co by šlo používat převážně bez subwooferu, v ceně 35 - 45tis
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Cili chapu spravne ze hledas slusnou pasivku co dokaze zahrat trochu od spoda ? Pak z naseho sortimentu je doporuceni hodna treba DAS Rf-15.64 nebo o neco slabsi ale zase co se vyzarovani tyce sirsi Rf-15.85 . Viz:
http://www.audiopro.cz/produktovy-katalog/hledat/Rf-15/
Info vyrobce:
http://dasaudio.com/index.asp?pagina=pr ... =0&lang=en
Pokud bys chtel vic setrit tak Behringer B1520 PRO udelaji dobrou sluzbu a hrajou hezky.
http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... 0-pro.html
http://www.audiopro.cz/produktovy-katalog/hledat/Rf-15/
Info vyrobce:
http://dasaudio.com/index.asp?pagina=pr ... =0&lang=en
Pokud bys chtel vic setrit tak Behringer B1520 PRO udelaji dobrou sluzbu a hrajou hezky.
http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... 0-pro.html
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No ale ty Cerwiny byly pasivky, ne ? Pokud hledas aktivy tak jsou tu opet me oblibene Avanty, ovsem s parem se do ty deny co pises asi tezko vejit. Pak leda Behringri B1520DSP ( http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... 20dsp.html" onclick="window.open(this.href);return false; ) , ovsem tam je aktualne problem dostupnost. Bedny jsou to nicmene za ty penize vyborny.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
Návštěvník
Cerwiny byly aktivky.
Z těch levných sem původně zvažoval Behringer B815NEO, známej v Německu je má a docela si je chválil, ale zatím sem je neslyšel. Původně sem uvažoval o JBL PRX615M, ale mnoho lidí s nimi prý má nějaké problémy, QSC K12 bez subwooferu bohužel nebylo úplně to ono, na Mackie HD1521 také majitelé nepějí ódy, tak mně původně zbyl jako hlavní kandydát Electro Voice ELX115P, nebo pak něco od RCF např. RCF ART 715-A
Z těch levných sem původně zvažoval Behringer B815NEO, známej v Německu je má a docela si je chválil, ale zatím sem je neslyšel. Původně sem uvažoval o JBL PRX615M, ale mnoho lidí s nimi prý má nějaké problémy, QSC K12 bez subwooferu bohužel nebylo úplně to ono, na Mackie HD1521 také majitelé nepějí ódy, tak mně původně zbyl jako hlavní kandydát Electro Voice ELX115P, nebo pak něco od RCF např. RCF ART 715-A
- jerry.hadr
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
ty NEO jsem slysel s 12" a kupodivu to hralo docela odspoda. Ja do nich nejspis pujdu, prave jako na satelity k subum na vnitrni hrani.
Takze samostatne NEO 15" budou myslim hrat docela slusne na ty ucely co pises.
Takze samostatne NEO 15" budou myslim hrat docela slusne na ty ucely co pises.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Z novinek na trhu vypadají nadějně taky RCF HD 12
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... Neo obecne hrajou fajn, pokud ti nevadi ze jsou to plastovky tak bych se toho nebal. Pokud jsi zvazoval JBL PRX615M pak si stale myslim, ze DAS Avant 15A je nahrada se kterou jsou naopak zatim vsichni spokojeny (akorat ted jsou momentalne vsechny vyprodany, mely by prijit cca za 14 dni). Jediny ze tyhle 15tky nejsou zkoseny a tudiz je nedas jako odposlech. Pripadne doporucuju pujcit si a vyzkouset.Návštěvník píše:Z těch levných sem původně zvažoval Behringer B815NEO, známej v Německu je má a docela si je chválil, ale zatím sem je neslyšel.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
Andre
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, s dovolením využiji toto téma:
Rád bych upgradoval satelity na svém malém mobilním PA. U stávajících RCF Art310A nejsem spokojený se zvukem při vyšších hlasitostech - jsou takové uřvané a kousavé.
Na tomto fóru bych vás chtěl požádat o názory a srovnání k níže uvedeným repro, případně nějaké další návrhy.
Zvučím akce všeho druhu (od kapel všch žánrů po reprodukovanou muziku) tak do 80 lidí, a to převážně v akusticky mizerných prostorách (hospody, výstavní haly, malé kulturáky, a pod.), nebo venku. Basy zajišťuje jeden subbas dB Technologies Sub15D (max SPL 133dB).
Výměnou satelitů bych rád dosál následujícího:
- zachování kompaktního, snadno transportovatelného systému, který se vejde do kufru osobního auta - aktiv, skladnost, nízká hmotnost
- zlepšení podání středového pásma a menší uječenost při vyšších hladinách
Jsem znčně finančně omezen, proto je pro mě důležitý především faktor zlepšení stávajícího zvuku/cena. Stávající výkon nepotřebuji zas až tolik zvyšovat (nemám v plánu rozšiřovat basovou sekci - na to co zvučím, byla vždy víc než dostatečná). Jinak dávám přednost boxům s 12" repro (skladnější než 15" repro)
Prosím o zkušenosti a srovnání k následujícím boxům. Pokud by vás napadly nějací další vhodní kandidáti v uvedeném cenovém rozpětí, budu jen rád za doporučení.
1. Behringer B412DSP (10 407Kč)
2. Behringer B912NEO (11 592Kč)
3. RCF Art 312A (cca 12 100Kč)
4. MACKIE SRM 450 V2 (12 340Kč)
5. DB TECHNOLOGIES Opera 402D (13 150Kč)
6. RCF Art 412A (16 150Kč)
7. EV ELX 112P (16 500)
8. DB TECHNOLOGIES F 12 (17 890Kč)
9. RCF Art 422A (17 990Kč)
cokoliv nad 18 000Kč už je mimo mísu ... ostatně už ty poslední dvě ve výběru jsou na hraně.
Předem vám děkuji za rady a odpovědi.
Rád bych upgradoval satelity na svém malém mobilním PA. U stávajících RCF Art310A nejsem spokojený se zvukem při vyšších hlasitostech - jsou takové uřvané a kousavé.
Na tomto fóru bych vás chtěl požádat o názory a srovnání k níže uvedeným repro, případně nějaké další návrhy.
Zvučím akce všeho druhu (od kapel všch žánrů po reprodukovanou muziku) tak do 80 lidí, a to převážně v akusticky mizerných prostorách (hospody, výstavní haly, malé kulturáky, a pod.), nebo venku. Basy zajišťuje jeden subbas dB Technologies Sub15D (max SPL 133dB).
Výměnou satelitů bych rád dosál následujícího:
- zachování kompaktního, snadno transportovatelného systému, který se vejde do kufru osobního auta - aktiv, skladnost, nízká hmotnost
- zlepšení podání středového pásma a menší uječenost při vyšších hladinách
Jsem znčně finančně omezen, proto je pro mě důležitý především faktor zlepšení stávajícího zvuku/cena. Stávající výkon nepotřebuji zas až tolik zvyšovat (nemám v plánu rozšiřovat basovou sekci - na to co zvučím, byla vždy víc než dostatečná). Jinak dávám přednost boxům s 12" repro (skladnější než 15" repro)
Prosím o zkušenosti a srovnání k následujícím boxům. Pokud by vás napadly nějací další vhodní kandidáti v uvedeném cenovém rozpětí, budu jen rád za doporučení.
1. Behringer B412DSP (10 407Kč)
2. Behringer B912NEO (11 592Kč)
3. RCF Art 312A (cca 12 100Kč)
4. MACKIE SRM 450 V2 (12 340Kč)
5. DB TECHNOLOGIES Opera 402D (13 150Kč)
6. RCF Art 412A (16 150Kč)
7. EV ELX 112P (16 500)
8. DB TECHNOLOGIES F 12 (17 890Kč)
9. RCF Art 422A (17 990Kč)
cokoliv nad 18 000Kč už je mimo mísu ... ostatně už ty poslední dvě ve výběru jsou na hraně.
Předem vám děkuji za rady a odpovědi.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Rovnou si to sám rozděl na ty, co mají 1"driver a ty s 1,4" driverem. Poslechnout si to stejně asi budeš muset sám, on každý neposuzuje ten samý zvuk stejně a co někomu zní krásně měkce příjemně, tak to bude jiný hodnotit jako pod dekou a bez detailů, co někoho otravuje, to se druhému prosadí i v kraválu atd.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
Andre
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Děkuji ti za radu. Bohuhužel ale nemám možnost takové srovnání provést v podmínkách, ve kterých budou bedny využívány. Proto by mi pomohla rada zkušenějších. Jde o to, že já si můžu vedle sebe postavit třeba ty tři RCFka u vás na prodejně a vybrat si to, které se mi na místě bude líbit nejvíc. Na druhou stranu ale nemám dost zkušeností a nedokážu si představit jak to bude znít v akusticky neupravené hospodě plné lidí.Poslechnout si to stejně asi budeš muset sám, on každý neposuzuje ten samý zvuk stejně a co někomu zní krásně měkce příjemně, tak to bude jiný hodnotit jako pod dekou a bez detailů, co někoho otravuje, to se druhému prosadí i v kraválu atd.
Vím pouze čeho chci dosáhnout - Se zvukem Art310A jsem moc spokojem, když hrají tak na polovinu výkonu (potichu jsou moc basové, nahlas zase hodně koušou). Pokud takového zvuku dosáhnu větším driverem, nebo jiným 1"driverem v bedně s lepším frekvenčním průběhem je mi už vcelku jedno.
Proto by mě zajímaly vaše osobní zkušenosti s uvedenými bednami jako celkem. Nejlépe pak měli jste-li možnost je slyšet přímo někde na akci.
Děkuji.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Jenže od toho jsou korekce na mixu a především další, například grafický ekvalizér. Ta bedna hraje ve skutečnosti v dost velkém rozsahu hlasitostí úplně stejně, nemá žádný "špatný průběh", protože jediný opravdu správný je rovný (obvykle se ale trochu koriguje například zúžená vyzařovací charakteristika na výškách, extrémní je to u beden pro line array). Akorát lidské ucho to při různých úrovních jinak vnímá. Chtít to vyřešit šišatě hrající bednou, která se mi bude tak akorát líbit když hraju nějak nahlas a někde při tom stojím a kolem je nějaký hluk, je technický nesmysl. Já osobně bych preferoval bednu s větším driverem, protože to určité vylepšení při větší hlasitosti udělá, aniž by se musela deformovat ta kmitočtová charakteristika. Když říkám technický nesmysl, tak to neznamená, že si nemáš vybírat i tím sluchem, ale nevědět, proč musím slyšet to a to a navíc spoléhat na sluch druhých a myslet si, že opravdu někdo tady všechny tyhle bedny má naposlouchané a JEŠTĚ má stejná kriteria, jako ty, je tápání.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... B412DSP a B512DSP vozim na akce pomerne casto, vetsinou tedy jako odposlechy, ovsem 2x jsem na ne hral i dopredu. Je to zvukove kultivovana plastovka bez naznaku jecivosti i pri vyssich hlasitostech. Nicmene tady souhlasim s panem Mašínem, ze tezko hledat nazor jinych. Nejlepe si bedny prijit poslechnout nekam na kram, pripadne pujcit a vyzkouset na akci. Jinak doporucuju vybirat predevsim sluchem, pripadne s ohledem na rozpocet, dostupnost servisu a dalsi pridruzene sluzby.Andre píše: 1. Behringer B412DSP (10 407Kč)
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
relaxmusik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pokud mohu poradit z vlastni zkusenosti okamzite bych zavrhnul RCF 312, na folk country dobry ale pro DJ opravdu ne. Pokud chces setrit bral bych DB Opera jinak nekompromysne RCF 422, mam je take
resil jsme toto dilema pro kapelu a mohu jednoznacne doporucit. Dokonce prekvapive zahraji slusny spodek na mensim sale. Pokud jses z jizni Moravy je mozno si je poslechnout.
resil jsme toto dilema pro kapelu a mohu jednoznacne doporucit. Dokonce prekvapive zahraji slusny spodek na mensim sale. Pokud jses z jizni Moravy je mozno si je poslechnout.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zakulisni informace hovori o tom, ze DAS Audio by meli koncem ledna vyjit s novou radou ACTION, ktera by mela byt v kvalite rady DAS Avant (rovnez celodrevena bedna) ovsem vyrabena v Indii a tedy levnejsi (Avanty se vyrabeji ve Spanelsku). Mozna by nemuselo byt spatne poseckat a podivat se zda to nebudou zrovna vhdne bedny pro Vas.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,