Aký digitálny mixpult do 8 tis. €?
-
- Reklama
Nemyslím, že je to potřeba. Když kupuji dig. pult (který pořizuji jednou za čas), tak se pohybuji v nějaké cenové kategorii a i poměrně velký cenový rozdíl (do plusu i do mínusu) nemusí hrát takovou roli, jako parametry pultu (zvuk, výbava, váha, cena...).Zdeněk Prodance píše:Asi by bylo užitečné si všechny ty konfigurace přepočítat v ceně na jeden kanál.
Navíc takovéto nákupy většinou neprobíhají za ceníkové MC (ani v PD).
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Možná, ale vy nic nekupujete, stejně jako nic nekupuje pan Dominik Pecka ani já. A pan Mošner rovněž nic nekupuje. Všichni tady jen radíme někomu, kdo si právě peníze dal přímo do dotazu. Takže by asi bylo záhodno vědět, kolik se za ten kanál nebo efekt nebo fader zaplatí tu a onde, je to úplně stejné, jako s brambory. Já fakt neznám nikoho, kdo by prostě platil a nevěděl za kolik čeho a ani to vědět nechtěl.
Prodance, http://www.prodance.cz
Já myslím, že se plus-mínus v podobné kategorii pohybujeme (navíc v při takovémto nákupu slevy z MC prostě fungují u každého dodavatele).Zdeněk Prodance píše:Možná, ale vy nic nekupujete, stejně jako nic nekupuje pan Dominik Pecka ani já. A pan Mošner rovněž nic nekupuje. Všichni tady jen radíme někomu, kdo si právě peníze dal přímo do dotazu. Takže by asi bylo záhodno vědět, kolik se za ten kanál nebo efekt nebo fader zaplatí tu a onde, je to úplně stejné, jako s brambory. Já fakt neznám nikoho, kdo by prostě platil a nevěděl za kolik čeho a ani to vědět nechtěl.
A z této už osmistránkové slohové práce určitě všichni ví, kolik čeho každý pult obsahuje a čím se od sebe liší.
Klidně mě Huberte (i ostatní) můžete tykat, já si na vykání nepotrpím i když už nějaký ten křížek na hřbetě už mám. Taky se líp říká "ty vole" než "vy vole".
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Neví, tím jsem si docela jistý. Dokonce ani my ještě moc dobře nevíme, co vlastně ten Compact opravdu umí a co neumí, protože je v tom zmatek. Kvůli této diskuzi jsme se ptali A&H, jestli nemají hotovou takovou tu obvyklou srovnávací tabulku, která se pro potřeby distributorů běžně vytváří a existuje například už i pro malé Midase. Ne, nemají a dost se divili, proč ji chceme, když je zjevně Soundcraft Compact z jiné kategorie, než iLive. Museli jsme jim vysvětlovat, že tady je několik zvukařů, kteří tvrdí opak a jeden, který dokonce má Compact za lepší 
Různé ceny s tím nemají co dělat, porovnávají se vždy ze stejné kategorie (a někdy ze všech kategorií VOC-MOC- reálná cena). Ano, je to už docela dlouhé, protože mnoho příspěvků jsou dost prostoduché útoky na nás a iLive, které k samotnému tematu (digitální mix do 150-200 tisíc Kč)neříkají vůbec nic, ale i na ně je potřeba reagovat. Možná by bylo dobré si v této souvislosti všimnout, že naopak nikdo z nás nepotřeboval na těch osmi stránkách podobně vandrovat do žádné konkurenční distribuce nebo výrobku.
Různé ceny s tím nemají co dělat, porovnávají se vždy ze stejné kategorie (a někdy ze všech kategorií VOC-MOC- reálná cena). Ano, je to už docela dlouhé, protože mnoho příspěvků jsou dost prostoduché útoky na nás a iLive, které k samotnému tematu (digitální mix do 150-200 tisíc Kč)neříkají vůbec nic, ale i na ně je potřeba reagovat. Možná by bylo dobré si v této souvislosti všimnout, že naopak nikdo z nás nepotřeboval na těch osmi stránkách podobně vandrovat do žádné konkurenční distribuce nebo výrobku.
Huberte, ty pořád nechceš pochopit, že to není souboj pultů, ale je to o tom, který se lépe hodí na malé a střední akce (podle dotazu Pepta).
To není souboj značek, ten přišel až s tebou (vím, je třeba prodávat).
Protože mám zkušenost s oběma pulty, dovolil jsem si říct svůj názor z praxe, naposled to shrnu-
Si 24:
- malé akce - vezmu pult, párák (malý) - 15 + cca 10kg, odnesu sám, poměrně malý, zvuk velmi slušný, výbava více než dostatečná
- střední akce - vezmu pult, stagebox - 15+10kg, odnesu sám, poměrně malý, zvuk velmi slušný, výbava dostatečná
- velké akce - velký pult si půjčím, event. někoho oslovím
Ilive (nutno min. T80 kvůli komfortu práce):
- malé akce musím pult, mixbox - 20+10kg, sám to nedám, poměrně velký, zvuk přijatelný, ale horší než Si, výbava více něž dostatečná
- střední - musím pult, mixbox - 20+10kg, sám to nedám, poměrně velký, zvuk přijatelný, ale horší než Si, výbava více než dostatečná
- velké akce - musím pult, mixbox 20+10kg, sám to už vůbec nedám, poměrně velký, zvuk přijatelný, ale horší než Si (já v tomto případě jdu a půjčím si "dospělý pult"), výbava nedostatečná (je třeba alespoň T112 - počet faderů)
Prostě "menší" zvukaři (bez urážky) se musí dívat kromě kvality zvuku i na velikost a váhu, mají většinou omezenější možnost dopravy než velké firmy. Co se týče možností, tak u Ilive většinu toho ani nevyužiješ a v Si nic podstatného nechybí. Cenově jsme asi tak +- nastejno.
Ty váhy berte s rezervou, nejsou tam např. UPSky (u Si stačí menší - nemusí napájet konzoli i stagebox), case může klidně zdvojnásobit váhu a velikost vybavení.
Jen tak pro zajímavost - teď odjíždím na akci (poměrně velká) a beru si analogový Mackie Onyx...
To není souboj značek, ten přišel až s tebou (vím, je třeba prodávat).
Protože mám zkušenost s oběma pulty, dovolil jsem si říct svůj názor z praxe, naposled to shrnu-
Si 24:
- malé akce - vezmu pult, párák (malý) - 15 + cca 10kg, odnesu sám, poměrně malý, zvuk velmi slušný, výbava více než dostatečná
- střední akce - vezmu pult, stagebox - 15+10kg, odnesu sám, poměrně malý, zvuk velmi slušný, výbava dostatečná
- velké akce - velký pult si půjčím, event. někoho oslovím
Ilive (nutno min. T80 kvůli komfortu práce):
- malé akce musím pult, mixbox - 20+10kg, sám to nedám, poměrně velký, zvuk přijatelný, ale horší než Si, výbava více něž dostatečná
- střední - musím pult, mixbox - 20+10kg, sám to nedám, poměrně velký, zvuk přijatelný, ale horší než Si, výbava více než dostatečná
- velké akce - musím pult, mixbox 20+10kg, sám to už vůbec nedám, poměrně velký, zvuk přijatelný, ale horší než Si (já v tomto případě jdu a půjčím si "dospělý pult"), výbava nedostatečná (je třeba alespoň T112 - počet faderů)
Prostě "menší" zvukaři (bez urážky) se musí dívat kromě kvality zvuku i na velikost a váhu, mají většinou omezenější možnost dopravy než velké firmy. Co se týče možností, tak u Ilive většinu toho ani nevyužiješ a v Si nic podstatného nechybí. Cenově jsme asi tak +- nastejno.
Ty váhy berte s rezervou, nejsou tam např. UPSky (u Si stačí menší - nemusí napájet konzoli i stagebox), case může klidně zdvojnásobit váhu a velikost vybavení.
Jen tak pro zajímavost - teď odjíždím na akci (poměrně velká) a beru si analogový Mackie Onyx...
Naposledy upravil(a) Ferda dne pát 11. lis 2011 14:06:37, celkem upraveno 3 x.
- Petr V.
- Uživatel

Si24 - 15,5kg + rozplet a multikonektor cca 2kg (zvážil jsem ten co mám ještě doma)
iLive T80 - 20kg
Pokud se dají pulty do case , už to bude vážit tolik,že pro jednoho člověka bude manipulace obtížná.
SB SC cca 10kg + 50m Cat5e cca 3kg
iDR32 cca 11,5kg + 50 Cat5e cca 3kg
I když je stagebox v case jeden člověk to odnese.
Pro Si24 - multipárový kabel 32 párů - 40m+špulka asi tak 45kg.
Celkem:
iLive - cca 35kg
Si24 analog - cca 63kg
Si24 + SB - cca 31kg
Nikde není započítána váha přepravních case, záleží na konstrukci, klidně může case vážit víc než celé zařízení.
Při VOC ceně vychází sestava T80+iDR32 + kabel asi na 185tis bez DPH.
U SI 24 ať si to každý spočítá sám, podle svých kontaktů.
iLive T80 - 20kg
Pokud se dají pulty do case , už to bude vážit tolik,že pro jednoho člověka bude manipulace obtížná.
SB SC cca 10kg + 50m Cat5e cca 3kg
iDR32 cca 11,5kg + 50 Cat5e cca 3kg
I když je stagebox v case jeden člověk to odnese.
Pro Si24 - multipárový kabel 32 párů - 40m+špulka asi tak 45kg.
Celkem:
iLive - cca 35kg
Si24 analog - cca 63kg
Si24 + SB - cca 31kg
Nikde není započítána váha přepravních case, záleží na konstrukci, klidně může case vážit víc než celé zařízení.
Při VOC ceně vychází sestava T80+iDR32 + kabel asi na 185tis bez DPH.
U SI 24 ať si to každý spočítá sám, podle svých kontaktů.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Mixrack iDR-32 váží jen 11,5kg a jeho MOC je jen 101 329Kč vč. DPH. Jen ten je potřeba brát na absolutně všechny akce, na výběr je z několika různých velikostí iDR a jeho rozšíření a příslušenství, spolehlivě to pokrývá a daleko přesahuje celý rozsah velikostí Compactů. Nejmenší "řídící jednotka" R-72 váží 12kg a stojí běžně 131 595Kč vč. DPH. Není nutná, ale kromě řízení současně přidá další vstupy a výstupy. V akci je cena této sestavy (včetně digitálního páráku) snížena pod 200 000Kč, verze s menší iDR16 (váží jen 7,5kg) pod 160 000Kč vč. DPH. Zvuk je rovněž velmi slušný, navíc sebemenší kus iLive nikdy nepotřebuje žádný analogový párák (použít ovšem jde, pokud někdo chce). Kde zbyl jaký argument ? Compact je zjednodušeně řečeno "hodně faderů, málo digitálu", iLive je na tom opačně. Který z obou principů se asi tak prosadí ? Kde kolem sebe vidíte přibývat mechanické ovládací prvky a ne funkce za nimi ?
Kromě zvuku ovšem, ten je u Si lepší.Zdenek Prodance. píše:Mixrack iDR-32 váží jen 11,5kg a jeho MOC je jen 101 329Kč vč. DPH. Jen ten je potřeba brát na absolutně všechny akce, na výběr je z několika různých velikostí iDR a jeho rozšíření a příslušenství, spolehlivě to pokrývá a daleko přesahuje celý rozsah velikostí Compactů.
Bez konzole se s tím se nedá zvučit, to se uklikáš. I ta R72 je na live střední akce nepoužitelná.Zdenek Prodance. píše:Nejmenší "řídící jednotka" R-72 váží 12kg a stojí běžně 131 595Kč vč. DPH. Není nutná, ale kromě řízení současně přidá další vstupy a výstupy.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

"Bez konzole se s tím se nedá zvučit, to se uklikáš. I ta R72 je na live střední akce nepoužitelná. "
Nesmysl ! v Úterý jsem na iDr32 + R72 dělal bigbend+ symfoňák + malý sbor a vůbec jsem se neuklikal, nezapotil ani jinýmy nepříjemnými věcmi jsem se neoblažil. Je to jen o tom že většina zvukařů v naší maličké zemi není ochotna se naučit něco jiného než na co jsou zvyklí. Já osobně jsem línej tahat ssebou jakákoli kila navíc ( mám navíc dost svých vlastních) proto l jsem se naučil dělat na R-72.
Po pár kšeftech mi to už ani nepřijde, dělal jsem na tom dokonce fesťáček ( 13 kapel ) a taky pohoda. První zvukovka na festu trvala 15 min. a každá další 5 min. Jak tady čtu tak většina z Vás ty pulty měla v ruce jen párkrát a radí. Compacta jsem pod pazourou ještě neměl a při představě páráku asi ani nechci mít.
Zdeněk P.
Nesmysl ! v Úterý jsem na iDr32 + R72 dělal bigbend+ symfoňák + malý sbor a vůbec jsem se neuklikal, nezapotil ani jinýmy nepříjemnými věcmi jsem se neoblažil. Je to jen o tom že většina zvukařů v naší maličké zemi není ochotna se naučit něco jiného než na co jsou zvyklí. Já osobně jsem línej tahat ssebou jakákoli kila navíc ( mám navíc dost svých vlastních) proto l jsem se naučil dělat na R-72.
Po pár kšeftech mi to už ani nepřijde, dělal jsem na tom dokonce fesťáček ( 13 kapel ) a taky pohoda. První zvukovka na festu trvala 15 min. a každá další 5 min. Jak tady čtu tak většina z Vás ty pulty měla v ruce jen párkrát a radí. Compacta jsem pod pazourou ještě neměl a při představě páráku asi ani nechci mít.
Zdeněk P.
-
pavel.vojta
- Uživatel

Můžeš mi prosím přiblížit jak jsi dělal BigBand + symfoňák + malý sbor do 32 vstupů? Jak jsi to měl rozložené na pultu o dvanácti faderech tak aby sji nemusel neustále "klikat" ?
Navíc tě mohu ujistit, že by nikoho v zvukařsko-civilizovaných zemích ani nenapadlo před někoho postavit konzolu dimenzí R72 pro ozvučení kapely. Dokážu si R72 představit na různé "holírny" (nějaký port, playbacky ...). Pro komfortní práci s kapelou je podle mého názoru minimum T112 nabízejícím plný přístup k channel stripu.
Navíc tě mohu ujistit, že by nikoho v zvukařsko-civilizovaných zemích ani nenapadlo před někoho postavit konzolu dimenzí R72 pro ozvučení kapely. Dokážu si R72 představit na různé "holírny" (nějaký port, playbacky ...). Pro komfortní práci s kapelou je podle mého názoru minimum T112 nabízejícím plný přístup k channel stripu.
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

http://www.allen-heath.com/UK/News/Page ... NewsId=536" onclick="window.open(this.href);return false;
Jasně, kvůli playbacku a portům to přece potřebuje tolik těch vrstev. Kdyby ale dali třeba jen dvě, tak byste asi R-72 vzali na milost, protože by to pak byl hezký malý mix, co zapadá do vašich představ, jak má takový "digitál pro chudé" vypadat. On by se vlastně i ten iDR určitě dal namontovat dovnitř, celé by to ještě hodně zlevnilo a měli bychom "A&H iLive Compact", který by šel krásně připojovat na ten starý analogový párák. A nelezl by do zelí mnohem dražším, což by se jim nepochybně líbilo.
Jasně, kvůli playbacku a portům to přece potřebuje tolik těch vrstev. Kdyby ale dali třeba jen dvě, tak byste asi R-72 vzali na milost, protože by to pak byl hezký malý mix, co zapadá do vašich představ, jak má takový "digitál pro chudé" vypadat. On by se vlastně i ten iDR určitě dal namontovat dovnitř, celé by to ještě hodně zlevnilo a měli bychom "A&H iLive Compact", který by šel krásně připojovat na ten starý analogový párák. A nelezl by do zelí mnohem dražším, což by se jim nepochybně líbilo.
Hele, jak dlouho zabere takova lustrace uzivatelu fora? Ja si to tady muzu cist jen kdyz prekliknu okno behem exportovani fajlu - a to stihnu opravdu jen to, co me zajimaZdeněk Prodance píše:Možná, ale vy nic nekupujete, stejně jako nic nekupuje pan Dominik Pecka ani já. A pan Mošner rovněž nic nekupuje.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

http://www.allen-heath.com/UK/News/Page ... NewsId=440" onclick="window.open(this.href);return false;
V odkazu další nesvětoví nekulturní nezvukaři, co se taky naučili používat R-72. Asi nečtou rady české a moravské špičky, ke které jistě pan Filip Mošner také patří a tak ho nemusí nikdo lustrovat. Je ale samozřejmě pravda, že když do nás někdo opravdu usilovně a vytrvale reje a snaží se poškodit každý náš obchod, tak si nakonec zjistíme, kdo to je a proč to vlastně dělá. V byznysu musíte vědět, kdo je kdo.
V odkazu další nesvětoví nekulturní nezvukaři, co se taky naučili používat R-72. Asi nečtou rady české a moravské špičky, ke které jistě pan Filip Mošner také patří a tak ho nemusí nikdo lustrovat. Je ale samozřejmě pravda, že když do nás někdo opravdu usilovně a vytrvale reje a snaží se poškodit každý náš obchod, tak si nakonec zjistíme, kdo to je a proč to vlastně dělá. V byznysu musíte vědět, kdo je kdo.
-
pavel.vojta
- Uživatel

Neodpověděl jsi mi na otázku jak jsi měl rozložený BB, symfoňák a sbor na 12 faderech tak aby to šlo smysluplně míchat.
BB dělám poměrně často, pohybuji se někde kolem 32 vstupů se sólosty. V aranžích se velmi často střídají sóla nástrojů z různých sekcí. Jediná dle mého názoru možná konfigurace je využítí jedné vrstvy jako VCA pro jednotlivé sekce a rytmiku. Stejně to ale znamená nekonečné přeskakování vrstvama. Já bych takovou práci na konzoli těchto rozměrů nedělal a je mi jedno jestli je na něm logo DigiCo, AH nebo další.
Počet vrstev zmená jen možnost umíchat větší počet vstupů jak je fyzických faderů ale na úkor rychlosti a komfortu obsluhy.
Prosím o odpověď na otázky, komu a jak by měl AH konkurovat mě opravdu nezajímá.
BB dělám poměrně často, pohybuji se někde kolem 32 vstupů se sólosty. V aranžích se velmi často střídají sóla nástrojů z různých sekcí. Jediná dle mého názoru možná konfigurace je využítí jedné vrstvy jako VCA pro jednotlivé sekce a rytmiku. Stejně to ale znamená nekonečné přeskakování vrstvama. Já bych takovou práci na konzoli těchto rozměrů nedělal a je mi jedno jestli je na něm logo DigiCo, AH nebo další.
Počet vrstev zmená jen možnost umíchat větší počet vstupů jak je fyzických faderů ale na úkor rychlosti a komfortu obsluhy.
Prosím o odpověď na otázky, komu a jak by měl AH konkurovat mě opravdu nezajímá.
Pavel Vojta
-
pavel.vojta
- Uživatel

Proč mi to připomíná jednání STB. Co pak sním uděláte, zavřete? Odstraníte?Zdeněk Prodance píše:Je ale samozřejmě pravda, že když do nás někdo opravdu usilovně a vytrvale reje a snaží se poškodit každý náš obchod, tak si nakonec zjistíme, kdo to je a proč to vlastně dělá. V byznysu musíte vědět, kdo je kdo.
Sorry, myslím že tohle sem nepatří.
Pavel Vojta