Světla do klubů a malých kulturáků

• Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
mirazvuk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mirazvuk »

výběr reflektorů je něco na téma a teď babo raď :)
U těch levnějších LED PAR bývají často problémy s vadnými LEDkami a studenými spoji, ty spolehlivější jsou zase drahý. Když si pořídíš klasické PAR s lampami 300W, 500W nebo 1000W, tak zase můžeš mít problémy na malých akcích s výpadky jističů místní instalace ... Zase výhoda LED PAR oproti klasikám je větší variabilnost v barvách, naopak třeba bílá barva levných LED PAR není bílá ... atd atd ...

V tvém případě stejně nakonec bude rozhodnutí na tvé peněžence, takže:
1. bych vybral některé z levnějších LED PAR i s riskem možných poruch, ale koupil bych je v CZ od tobě nejbližšího tradičního prodejce z důvodu reklamovatelnosti. Záruka je na 2 roky, takže v případě poruchy jim to omlátíš o hlavu. Ale často bývá zákon schválnosti, že se zařízení pokazí těsně po záruce a to je bohužel riziko nákupu levných výrobků
2. nebo utrhl si větší kousek od úst a investoval do něčeho dražšího, kde je předpoklad, že by kvalita mohla odpovídat ceně.

Ale podotýkám, že v dnešní době se může pokazit cokoliv a Murphyho zákony fungují spolehlivě. Pořád platí, že nejsme tak bohatí aby jsme si kupovali levné věci. A já bych k tomu jen dodal, ano, ale kde na to furt brát :)
Samozřejmě, je to jen můj názor, s kterým spousta lidí nemusí souhlasit.
vize

Příspěvek od vize »

Myslite, ze tohle je vubec k necemu?

http://www.audiotek.cz/product-51084-ad ... gb05-black" onclick="window.open(this.href);return false;
nebo
http://kytary.cz/eurolite-led-par-56-rg ... /HN121809/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

no adam hall som este vo svetlach neak asi nevidel (ale sak aj moc som toho nevidel...)
Ale akosi sa mi zdaju a aj tie eurolite sa mi zdaju drahe, ked pises co najlacnejsie, (ALE ked stihnes tu zlavu do 20teho co tam pisu pri eurolite)
nedavno-jesen som u thomana.de.cz nasiel tiez s 5mm diodami od zn. Starvile (ktora sa tu kdesi povazovala za dobru) za cca 38 eur (dokonca v rozmere PAR64 (56 asi okolo 35eur), postovne na slov. a cesko 15 eur
(tie maju aj ramiky na folie - teda taku pre led, sak aj tu tam ponukaju....)
No a co som potreboval v ramci reklamacie - az na cca jednu vec....
som sa najprv vypytoval - mailom podpory... a celkom ku spokojnosti som obysiel, tak zatial by som aj ich odporucal,
len sa mi zatial nepodarilo tie svetla dostat na neake podujatie..... tak ktovie ako sa potom osvedcia...

inac mne pripada zatial len 4 ks takychto na kapelu malo, ale mozno to bude stacit,
PS: este k tomu ako sa pise o tom co vsetko treba zabudlo sa na predlzovacku na 240V a stojan a pod.
inac este myslim, ze by si aj mohol bud po dva alebo vsetky stiri par adresovat na rovnaku zac. adresu, az mozes na tom ovl. pultom ovladat jednim gombikom viac naraz pokial chces aby svietili rovnako
(hadam mi rozumiete)

A v tom freestaylery je taka cast DMX400 pre parky a v novsich verziach to ma aj rgb ale este to s ledkami nemam oskusane, zatial som to v kombinacii s ovladanim cez hudbu pouzival na klas. par.

Inac ten usb-dmx prevodnik, u soh mate mozno dostupnejsi, ale keby ste chcely zo Slovenska, alebo ked to tu bude niekto potrebovat, tak aj na http://www.blackout.sk" onclick="window.open(this.href);return false; sa daju kupit (asi sice maju ine vnutro...)
JA zatial pouzivam tiez od neho sice uz model co nepredava - no pravda vylepsoval ich...
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

vize píše:Myslite, ze tohle je vubec k necemu?
zavisi co od toho chces... jemny farebny nadych to spravi... :)
ale vazne - my mame dve 5mm led par, a vela vody sa s tym neda namutit. kamarati maju tie par64 eurolite, a s tym uz cosi usvietia (ale oni ich maju 15, a k tomu normalne halogeny, a ktomy hlavy a skenery... :)

inac sa mi zda, ze je rozumne mat LED parky na farby, a niekolko halogenovych par na normalnu bielu.

Ked budes kupovat LED PAR, pozri si take, co maju co najmensi pocet kanalov. Teda ak to budes ovladat z pultu. Idealne su 3 kanaly, ale hlavne nech to nie je 7. Dalsia vec, pozri sa pripadne po plochych PARkach - svieti to tak isto, akurat sa to lepsie prevaza (a trochu inac to vyzera, co ale po tme je asi jedno...)

a alibisticky dovetok: ...ja nie som osvetlovac :)
BuBu
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BuBu »

to vize:
do LED PARů s 5/10mm LED bych se nepouštěl. Vlivem přepětí (aby se dosáhlo co největší svítivosti) odcházejí jako na běžícím pásu. Je pravda, že cena za PARy osazený 1/3W LED se pohybuje trochu výš, ale je lepší si připlatit než se po záruce modlit, aby něco neodešlo. Od Thomanna bych doporučil třeba tyhle od Stairville PAR 56, určitě ne Eurolite, Skytec apod. (alespoň já s nimi nemám dobrou zkušenost a v tuto chvíli leží někde ve sklepě s půlkou mrtvýho LED pole).
Je pravda, že tyhle PARy s 3W LED jsou 2x dražší než Eurolite s 151x 5mm LEDkama, ale určitě vydrží déle (jsou daleko méně poruchové), což oceníte zvlášťě, budete-li je přepravovat na akce:
http://www.thomann.de/cz/stairville_led ... ck_rgb.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Svítivost je taky rozhodně lepší oproti 5/10mm LED. 8) Dokonce odkazovaný Stairville svítí obdobně, jako klasická 300W PARka, viz zde:

Osobně bych preferoval USB/DMX převodník v kombinaci s Freestylerem :arrow: (jak už někteří kolegové navrhovali). Vyjde to levněji (pokud máte k dispozici notebook/PC) než základní DMX pult (např. Elation DMX Operator I), kde jsou možnosti ovládání omezenější.
Pokud by jste se přiklonil k ovládání pomocí PC, odpadá pro Vás nutnost omezení se na co nejméně kanálů (nepředpokládá-li se, že rozšíříte svůj světelný park o několik desítek inteligentních SPOT, wash hlav/skenerů) :wink: Některá světla sice mají možnost nastavení, kolik DMX kanálů má využívat, ovšem pak třeba nevyužijete možnost vestavěného STROBO režimu a ostatních funkcí reflektoru.

S pozdravem Honza :-)
Kvalitní a spolehlivá technika = spokojený divák :-)
B u B u | J a n B u r e s c h
pitrisek.dc
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pitrisek.dc »

Video LED PAR 3W vs klasická par 56 300W jsem točil já a můžu říct, že na živo je ten rozdíl ještě markantnější. Ta Ledková PARka klasickou prostě přesvítí. Dokonce i barvy jsou z těch ledkovejch PARek daleko jasnější a "veselejší". Měl jsem možnost porovnat LED PAR 56 s 10mm diodama a klasickou PARkou, tady bohužel co se svítívosti týče vyhrávala kasická PARka.
Za sebe bych určitě šel do těch LED parek s 3W diodama. My máme 6ks těchto:
http://www.thomann.de/cz/stairville_led ... ol_rgb.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Tady mám ještě nějaké video ze zkoušky těch STAIRVILLE LED PAR 56 24x3W

Ce se týká poruchovosti tak těžko říct co je spolehlivější, jestli 3W led nebo 10mm led, protože po cca 20hodinách provozu nám u jedné Parky přestala kompletně svítit zelená barva. Zřejmě chyba v řídícím obvodu. Bohužel to je riziko levných věcí
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

A porovnaval ich niekto aj s 500 Wat Parkami ? (a nie s 300W)
(este ze mi niekto minule sposobil urc. situaciu, a potom som mohol zakotvit - alebo zakotvil...iba pri 5mm :( :(
zatial teda budem mat o com snivat do buducna...)
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

PAR 56 jsou do 300W.

Pro 500W musíš porovnávat už par 64, a tam myslím, že jsem někde slyšel, že je to taky srovnatelné.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

no sak som nepisal ci tolko a tolko velkost parou
:(
Ale si myslim ze tento raz sa mylis:
podla mojho vnimania halogenovych PAR:
sak do PAR 56 mozes dat aj 300 aj 500W ziarovku ale beznejsie hlavne ked to kupujes ako novu sadu so ziarovkou, tam davaju 300.
A podobne 64 s 500 a 1000W ziarovkami.

sak hadam ak budem mat to 1 pod. za rok... sa mi podari neaka fotka,
sice ked ich dostelujem co mi este potrva by som aj mohol si sam porovnat v garazi prip. v sale led 64ku s 5mm ledkami a par 64 s 500W halog. prip. aj 56 s 300W ono to mozno asi aj potom bude najlepsi sposob, pravda. ;-)
ale tie 10mm a 3W ledkove zatial nemam...

Dakujem.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Trochu odbočujeme, ale PAR 56 je běžně k sehnání do 300W. Pak jsem ještě našel reflektor do kterého lze zasunout žárovku do 500W, ale to asi moc rozšířený nebude.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

no ved hej, alw kym mi to teda stihnu vymazat prip. rozdelit...
a ked si odmislim vyriantu ziarovka s paticou gx9,5 +parabola s paticou...
Tak by mimohol niekto vysvetlit do akych sa davaju PAR 56 s 500W
napr. http://www.hdt.cz/par-56-230v-500w-nsp- ... /d-205213/" onclick="window.open(this.href);return false;
(sice mam pocit ze kedysi bolo ich viac takych...)
a aj 1000W Par 64:
http://www.hdt.cz/par-64-240-v-1000-w-o ... /d-213179/" onclick="window.open(this.href);return false;

DAKUJEM.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

1000W PAR64 sa používajú úplne bežne, najmä pod studené filtre nemá väčšinou čokoľvek slabšie zmysel, najmä ak súčasne svietia aj kvôli svetlu a nie len kvôli efektu. Len k nim treba malú elektráreň...
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

no hadam by som ich mal pouzivat na modru farbu,
a co 500 W do Par 56 ?
Odpovědět

Zpět na „Světla, lasery, mlhy...“