BSA BL-15 vs. Alphard PS 15..??
-
- Reklama
Eminence delta lf patri do satelitu, kde slusne zabasuje i bez subu. Do subu we moc nehodi, kdyz nad tim ma byt 15" satelit.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Už začínam byť s toho šialený..
Teraz som ju namontoval do spodného basu a hraje to celkom pekne, na druhej strane v malej izbe to asi moc nevyskúšam, pretože mi všetko rezonuje a zvuk je s každého repro čo som mal zatiaľ dnu skoro rovnaký, ale predpokladám, že to bude priestorom kde to skúšam.. Pripájam foto tej dolnej bedne a rozmery.. 
Takže: dolné otvory sú = 26x12cm 2x a dnu v bedni sú to otvory (od tlmiaceho materiálu po tlmiaci materiál, ten je hrubý 3cm) 22x5cm 2x.. Snáď som to napísal zrozumiteľne..
Čiže aby sme si to ujasnili, tak mám namontovať do satelitov (horných bední) Eminence Delta 15LFA + Eminence APT50 so zvukovodom + nejakú výhybku na to..? (výhybku zatiaľ nemám)
Niekde som však čítal, že ta Delta 15LFA sa nehodí do satelitu, pretože nemá dobrý stredový zvuk, či čo.. Tak ako teda ďalej..?
A čo teda do tých basov, keď do satelitov použijem tie Eminence Delty 15LFA..??
Takže: dolné otvory sú = 26x12cm 2x a dnu v bedni sú to otvory (od tlmiaceho materiálu po tlmiaci materiál, ten je hrubý 3cm) 22x5cm 2x.. Snáď som to napísal zrozumiteľne..
Čiže aby sme si to ujasnili, tak mám namontovať do satelitov (horných bední) Eminence Delta 15LFA + Eminence APT50 so zvukovodom + nejakú výhybku na to..? (výhybku zatiaľ nemám)
Niekde som však čítal, že ta Delta 15LFA sa nehodí do satelitu, pretože nemá dobrý stredový zvuk, či čo.. Tak ako teda ďalej..?
A čo teda do tých basov, keď do satelitov použijem tie Eminence Delty 15LFA..??
Než něco koupíš, mel bys přemýšlet, co potřebuješ.
1) chceš kvalitní satelity nebo se v tom jen vrtat?
Je dost odladenych sestav. Sestava o 30% dražší může mít zvuk o 100% lepší.
Bez odladene vyhybky to nepujde.
2) v případě nutnosti by ta delta měla jít vyměnit.
3) ke kvalitním satelitům budeš potřebovat dobrý subbas, z delty ho neudělaš.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Panekoskákavá, co to tam je nahoře za truhlík se čtyřmi horničkami ? To na APT nevypadá, spíš nějaký biradiál (vnitřek horny očividně přelézá rovinu přední stěny), to má taky hrát nebo hraje ? Kde máš nastavený ten kmitočet na 800Hz ? To nevyhovuje v takové sestavě ničemu.
Jestli z toho aspoň něco chápu, tak máš a chceš používat dvě bedny 15+výška a k nim dvě bedny 15" sub ? Nebo ještě něco dalšího ? Zesilovače a výhybky jsou co (modely, počet), nakoupené reproduktory v normálním stavu jsou co (modely a počet) ? Obecně ty čtyři bedny vypadají použitelně, jen to správně osadit a zapojit a PŘESTAT EXPERIMENTOVAT S PLETENÍM BIČŮ Z HOVEN. Nejde to a i kdyby, tak zapráskáš leda sebe .-)
Fulrange bedny s 15" jsou tady:
http://www.prodance.cz/protokoly.php?AnchorID=69&Lng=CZ" onclick="window.open(this.href);return false;
H.M.
Jestli z toho aspoň něco chápu, tak máš a chceš používat dvě bedny 15+výška a k nim dvě bedny 15" sub ? Nebo ještě něco dalšího ? Zesilovače a výhybky jsou co (modely, počet), nakoupené reproduktory v normálním stavu jsou co (modely a počet) ? Obecně ty čtyři bedny vypadají použitelně, jen to správně osadit a zapojit a PŘESTAT EXPERIMENTOVAT S PLETENÍM BIČŮ Z HOVEN. Nejde to a i kdyby, tak zapráskáš leda sebe .-)
Fulrange bedny s 15" jsou tady:
http://www.prodance.cz/protokoly.php?AnchorID=69&Lng=CZ" onclick="window.open(this.href);return false;
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Ten truhlík si nevšímaj, to su piezo výšky, som dostal ako bonus ku tým reproboxom.. 
Neviem či som to dobre popísal ako mám nastavený crossover..
Áno pochopil si to dobre, chcem používať dve bedne ako satelity (EM D15LFA + APT50) a k nim dve dolné bedne ako subbasy, len tam ešte zatiaľ neviem aký reproduktor.. Nič viac..
Zosilňovače mám 2x Omnitronic P-2000 (ale budú sa meniť za BV Audio CF1000), reproduktory mám nakúpene: 2x Alphard PS 15, 4x BS Acustic BL-15, 2x Eminence Delta 15LFA a 2x Eminence APT50 zatiaľ..
Preto sa pýtam, že čím ich mám osadiť aby to hralo aspoň trošku k svetu..
2) Deltu som kupoval od ruky za nejakých 30€ ks, takže sa už vymeniť, ani vrátiť € nedajú, tak už ich musím použiť..
3) Ok, tak použijem tie delty do satelitov a čo teda dole pod ne..? Aký 15" reproduktor do basovej bedne aby to bolo ono..?
Neviem či som to dobre popísal ako mám nastavený crossover..
Áno pochopil si to dobre, chcem používať dve bedne ako satelity (EM D15LFA + APT50) a k nim dve dolné bedne ako subbasy, len tam ešte zatiaľ neviem aký reproduktor.. Nič viac..
Zosilňovače mám 2x Omnitronic P-2000 (ale budú sa meniť za BV Audio CF1000), reproduktory mám nakúpene: 2x Alphard PS 15, 4x BS Acustic BL-15, 2x Eminence Delta 15LFA a 2x Eminence APT50 zatiaľ..
1) Ja viem, že áno, ale bola dobrá cena za tie reproboxy, tak som ich zobral.. Viem, že výhybku budem musieť dávať inú, ale akú, keď som nenašiel žiadnu, ktorá by bola pre EM D15LFA + EM APT50..?exxxi píše:Než něco koupíš, mel bys přemýšlet, co potřebuješ.
2) Deltu som kupoval od ruky za nejakých 30€ ks, takže sa už vymeniť, ani vrátiť € nedajú, tak už ich musím použiť..
3) Ok, tak použijem tie delty do satelitov a čo teda dole pod ne..? Aký 15" reproduktor do basovej bedne aby to bolo ono..?
Naposledy upravil(a) djducato dne sob 11. úno 2012 18:15:08, celkem upraveno 1 x.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Nakoupené to máš evidentně špatně a nevím, proč jsi toho pořizoval tolik a až potom se začal shánět po radách. Optimální varianta je do satelitů namontovat EM151 (Delta15+D220Ti+HM25-25) a do subů nějaké opravdové basáky. Teď z toho nemáš NIC, ale zato máš nějaké tweetery, dokonce pieza, pak dokonce 8ks v podstatě dost nepoužitelných 15". Fakt si myslíš, že takhle vypadá šetření nebo stavba fungujího aparátu ? Proč se budou měnit ty zesilovače ? Papírově jsou mnohem slabší a do 8ohmů speciálně nedají skoro nic. Jak to chceš zapojovat - na každý kanál jednu bednu ?
H.M.
H.M.
no Alphardy mam z predoslych subbassov, tie BSA som dostal v tych 4roch bedniach a tie eminence som nakupil az teraz.. ok, cize uz necham tie EM D15LFA k nim este dokupim D220Ti+HM25-25 a do spodnych mam potom co dat..? zosilnovace som chcel menit pretoze kazdy tu na fore povie ze je to omnisrot miesto zosiku a predsa BV Audio by malo byt podstatne lepsie, neviem..
nemusim ich menit, len nechcem mat hnoj miesto aparatu..
ale to uz asi budem mat tak ci tak..
A ano zapojenie by bolo na kazdy kanal jedna bedna.. dokopy ich mam 4ks a zosiky su 2ks, tak by to moholo fungovat..
snad..
Naposledy upravil(a) djducato dne sob 11. úno 2012 20:32:43, celkem upraveno 1 x.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

http://prodance.cz/protokoly/delta15lf-done.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
EM151 je odladěná i s Deltou15LF, ale hraje o dost míň, než s běžnou Deltou15 a středy jsou o něco horší. Naprosto nezbytné je dodržet toto zapojení výhybky a nesmí to patlat nějaký televizní opravář z toho, co najde v šuplíku. Možná jsou ty BV o něco kvalitnější, než Omnišrot, ale jednoznačně jsou papírově mnohem slabší a 300W/bednu je hodně málo, chtělo by to tak dvojnásobek (i s tím nicmoc osazením). Jestli Omnišrot vydrží můstek, tak suby by snad mohly být oba paralelně a mohly by tedy být i silnější. K tomu já ti nic neřeknu, ani jeden z těch zesilovačů jsem nikdy nepoužíval a možná ani neměl v ruce. Doporučený model na ten můstek by byl QSC RMX1850HD, reproduktory předpokládám 15PS76 anebo lepší. Hrát ti samozřejmě nějak bude skoro cokoli, ale čím déle se budeš potácet na úplném dně, tím hůř. Jak je to s tím frekvenčním dělením - čím a jak ?
H.M.
EM151 je odladěná i s Deltou15LF, ale hraje o dost míň, než s běžnou Deltou15 a středy jsou o něco horší. Naprosto nezbytné je dodržet toto zapojení výhybky a nesmí to patlat nějaký televizní opravář z toho, co najde v šuplíku. Možná jsou ty BV o něco kvalitnější, než Omnišrot, ale jednoznačně jsou papírově mnohem slabší a 300W/bednu je hodně málo, chtělo by to tak dvojnásobek (i s tím nicmoc osazením). Jestli Omnišrot vydrží můstek, tak suby by snad mohly být oba paralelně a mohly by tedy být i silnější. K tomu já ti nic neřeknu, ani jeden z těch zesilovačů jsem nikdy nepoužíval a možná ani neměl v ruce. Doporučený model na ten můstek by byl QSC RMX1850HD, reproduktory předpokládám 15PS76 anebo lepší. Hrát ti samozřejmě nějak bude skoro cokoli, ale čím déle se budeš potácet na úplném dně, tím hůř. Jak je to s tím frekvenčním dělením - čím a jak ?
H.M.
ok, tak tym padom dam do satelitov EM D15LFA + D220Ti + HM25-25 a este tu vyhybku urobit teda, resp. asi ju kupit hotovu bude rozumnejsie, pretoze ja si ju neurobim a nemam nikoho kto to dokaze.. snad uz to bude hrat k svetu.. a do dolnych basov teda B&C 15PS76..? super, uz len odkial na to zobrat €..?!

co sa tyka zosilnovacov, tak zatial som s nim nemal problem, dufam ze to aj tak ostane..
tak zatial si necham tie Omnitronic a uvidime co dalej..
co sa tyka zosilnovacov, tak zatial som s nim nemal problem, dufam ze to aj tak ostane..
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Na to osazení subů bych se měl ještě podívat (rozměry už jsi myslím dal), ale bez peněz fakt nejde nic. Udělej aspoň ty vršky pořádně (já bych do nich ale dal rovnou Deltu, to není tolik peněz !!! a LF by pak možná šla aspoň prozatím do těch subů). Musíš se rozhodnout předem, výhybky jsou různé. Jak je to s tím dělením ?
H.M.
H.M.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Aha, rozměry stále nejsou. Je potřeba čistý vnitřní objem (tedy vnitřní rozměry, kdybys to fotil s metrem v ruce, tak bylo jasno) a nerozumím tomu basreflexu. To ho zase nějaký genius udělal různě velký uvnitř a venku ?
H.M.
H.M.
Postup je jednoduchy, nejdriv udelej satelity s kvalitni vyhybkou. Tu ti muze udelat nekdo z repromania.net .
Do subu dej zatim ty sráče, co máš. Suby nedávej pod satelity, ale dej oba tesne vedle sebe, hraje to trochu vic.
Edit: koukam, Hubert byl rychlejsi. To lepsi osazeni vršků ještě zvaž.
Do subu dej zatim ty sráče, co máš. Suby nedávej pod satelity, ale dej oba tesne vedle sebe, hraje to trochu vic.
Edit: koukam, Hubert byl rychlejsi. To lepsi osazeni vršků ještě zvaž.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ještě ty Omnišroty - můstek na 4ohmy nelze, ale pokud dávají cca 600W/8ohm, tak je to až dost a není potřeba, každý kanál jedna bedna.
H.M.
H.M.
Ok, tak basy zatiaľ neriešim.. Poďme dať dokopy teda tie vrchy.. 
Čistý vnútorný objem je 95L, je to merané od tlmiaceho materiálu po tlmiaci materiál a ten je 3cm hrubý.. Rozmery sú: 31x52x59cm..
Basreflexy sú 2ks a to 10cm priemer a 13cm dĺžka..
Dúfam, že som všetko a dobre odmeral..
Ešte mi napadlo, že by som do satelitov kúpil Eminence Delta ED15A -15, kedže lepšie zahraje stredné pásmo a do spodkov keby som nechal EM D15LF..? Somarina..?
Čistý vnútorný objem je 95L, je to merané od tlmiaceho materiálu po tlmiaci materiál a ten je 3cm hrubý.. Rozmery sú: 31x52x59cm..
Basreflexy sú 2ks a to 10cm priemer a 13cm dĺžka..
Dúfam, že som všetko a dobre odmeral..
Ešte mi napadlo, že by som do satelitov kúpil Eminence Delta ED15A -15, kedže lepšie zahraje stredné pásmo a do spodkov keby som nechal EM D15LF..? Somarina..?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Už mi to nějakou dobu vrtá hlavou a trochu mi uniká ekonomcká stránka věci.
Nebylo by lepší prodat ty bedny a repráky co už máš (koukám, že už jsi začal) a koupit třeba starší EM151 už hotové (dají se sehnat kolem 8-9k/pár).
Měl by jsi hotové bedny včetně výhybky, které mají někde kolem 170l a i ty basy zahrají líp, než stávající, nebo plánované osazení. A pro 50 lidí to bude i luxus.
Jeden ten Omnitronik by to mě utahat akorát. Ten druhej by jsi mohl teoreticky prodat, možná bych poslal do světa i tu výhybku. Pokud by jsi pak někdy časem měl řešit sub, jeden by ti měl stačit, bral bych i třeba od Behringeru aktivní B1800D PRO.
Podle mě je to jednoduší a čistší řešení.
Takhle to dopadá, když někdo nejdřív kupuje a pak se ptá.
Ještě jednu věc, věci co prodáváš spíš prodáš na Aukru než tady, zrovna tak zase EM151 seženeš spíš na bazaru PD, nebo na hudebnibazar.cz.
Nebylo by lepší prodat ty bedny a repráky co už máš (koukám, že už jsi začal) a koupit třeba starší EM151 už hotové (dají se sehnat kolem 8-9k/pár).
Měl by jsi hotové bedny včetně výhybky, které mají někde kolem 170l a i ty basy zahrají líp, než stávající, nebo plánované osazení. A pro 50 lidí to bude i luxus.
Jeden ten Omnitronik by to mě utahat akorát. Ten druhej by jsi mohl teoreticky prodat, možná bych poslal do světa i tu výhybku. Pokud by jsi pak někdy časem měl řešit sub, jeden by ti měl stačit, bral bych i třeba od Behringeru aktivní B1800D PRO.
Podle mě je to jednoduší a čistší řešení.
Takhle to dopadá, když někdo nejdřív kupuje a pak se ptá.
Ještě jednu věc, věci co prodáváš spíš prodáš na Aukru než tady, zrovna tak zase EM151 seženeš spíš na bazaru PD, nebo na hudebnibazar.cz.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř