Zpěvový mikrofon ???
-
- Reklama
-
Návštěvník
Re: Zpěvový mikrofon ???
SM 58 je universal, ale nic moc . Super je Sennheiser e 945, a ma ozkoušený e 840 - levný a výborný !!!Roger píše:Potřebujeme do kapely koupit mikrofon pro zpěváka. Pořídili jsme nejdřív levné SHURE PG58, ale ty jsou dobré tak na back vokály. Co vybrat v ceně kolem 3-4 tis. ? Měl by být odolný vůči vazbě a přitom měl takový záběr aby ho zpěvák nemusel mít přímo u huby, jelikož u toho hraje na kytaru. Pravděpodobně by vyhovoval SHURE SM58, ale chtěl bych i jiné alternativy. Díky
-
chickensk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
tiež som za Sennheiser e945, mal som možnosť vyskúšať Sennheiser e845 a je veľmi dobrý, SM58 je oproti tomu oničom. mám inak Sennheiser e902 a e904 a sú to fakt kvalitné mikrofóny. 
-
Návštěvník
Pokud hledáš mikrofon pro konkrétní osobu zajeď si do Musicdat VM. Vzal jsem si zpěváka, který si tam vyzkoušel od Shure BG,58, Beta až po všechny Audixy. Mají to tam všechno zapojeno na velký aparát takže naprostá bomba. Někdo ti doporučoval AUDIX vřele doporučuji poměr kvalita cena naprostá bomba.
Ahoj, mám v kufru 40 ks různých mikrofonů. Nicméně pokud dám pro zpěv na pódium SHURE Beta 58, nic nezkazím. Má neodymový magnet, takže silnější signál - tudíž nižší náchylnost na zpětnou vazbu. Viděl jsem je na netu pod 4 tis. s daní. Asi bych nic jiného neřešil.
Účet uživatele byl zablokován administrátorem fóra.
-
Návštěvník
Taky bych chtěl mít tolik mikrofonů, ale nejsem přesvědčenej že zrovna Beta 58 bude každému vyhovovat. Na kšeftu jsem jednomu zpěvákovi měnil mikrofon třikrát. Ani ta Beta nebyla dobrá. Nakonec mu maximálně vyhovoval Audix I5, který je určen pro bubínek, kytarové aparáty, ale taky na zpěv.
Já bych doporučil AKG D5 ... Je přirozená a docela levná ... ale není na ňáký metal nebo HC spíše na klidnější styl 
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
?? S tou prvni casti souhlasim, ale jak ma sila signalu vliv na zpetnou vazbu ?Stanik píše:Má neodymový magnet, takže silnější signál - tudíž nižší náchylnost na zpětnou vazbu. Viděl jsem je na netu pod 4 tis. s daní. Asi bych nic jiného neřešil.
Jinak do hlasitejch hudebnich stylu muzu zapujcit TG-X80 potazmo TG-X60 ci Opus 89. Vsechno hyperkardioidy... viz recenze tady:... ale není na ňáký metal nebo HC spíše na klidnější styl
http://www.audiopro.cz/s4s/pdf/beyer-TGXka.pdf
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - Pavel Sedlák
- Uživatel

D5 není apriori na uřvaný styly, ale pokuď zpěvák ovládá techniku a řev nevytváří jenom řevem, pak zas tak špatně nezní.
On je to vůbec všestranej mikrofon - zkuste s ním nabrat nějaký žeště, popřípadě akordeon.
Akorát, že některým se nelíbí jeho tvar, páč nevypadá jako kornout se zmrzlinou - že suhsi
On je to vůbec všestranej mikrofon - zkuste s ním nabrat nějaký žeště, popřípadě akordeon.
Akorát, že některým se nelíbí jeho tvar, páč nevypadá jako kornout se zmrzlinou - že suhsi
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Souhlas, s D5kou jsem už mimo zpěvu nabíral, sóla dechů (klarinet, trubka, saxofon), el. kytaru u komba, Hitku a nevím co ještě. Vše absolutně bez problémů.
Holt jen prostě nemá rád zvraceče.
Mimochodem mám i bezdrátovou verzi s WMS 450, a tam se mi zdá dokonce ještě citlivější a s lepší barvou než u drátové. Tím pochopitelně kytaru nenabírám
.
Holt jen prostě nemá rád zvraceče.
Mimochodem mám i bezdrátovou verzi s WMS 450, a tam se mi zdá dokonce ještě citlivější a s lepší barvou než u drátové. Tím pochopitelně kytaru nenabírám
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
pitrisek.dc
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zpěvový mikrofon ???
Zdravím
Řeším teď nákup nových zpěvových mikrofonů jako náhradu za SHURE SM58.
Cílem je lepší kvalita a hlavně menší náchylnost na zpětnou vazbu.
Po testu ve kterém jsem porovnával kopie Shure SM58 s originálem a ještě AKG D880S jsem usoudil, že doposud používané SM58 musím vyměnit za něco lepšího. Ze zkoušených mikrofonů šla originál SM58 jako první do vazby. AKG D880S jsem mohl jít na téměř dvojnásobnou hlasitost oproti SM58 aniž by vznikala vazba.
Vybral jsem nějaké mikrofony, ale nevím který zvolit.
Hodně mě láká AKG D5 vzhledem k tomu jak si v mém testu vedl AKG D880S.
Další varianty jsou: Sennheiser E845
Audix OM3
Beyerdynamic Opus 69
Popřípadě ještě Shure Beta58, ale to už je honě nad rozpočet.
Který z uvedených mikrofonů byste mi doporučili? Popřípadě máte ještě nějakého favorita v cenové relaci do 3000 Kč ?
Zvučím převážně rockové a metalové akce.
Řeším teď nákup nových zpěvových mikrofonů jako náhradu za SHURE SM58.
Cílem je lepší kvalita a hlavně menší náchylnost na zpětnou vazbu.
Po testu ve kterém jsem porovnával kopie Shure SM58 s originálem a ještě AKG D880S jsem usoudil, že doposud používané SM58 musím vyměnit za něco lepšího. Ze zkoušených mikrofonů šla originál SM58 jako první do vazby. AKG D880S jsem mohl jít na téměř dvojnásobnou hlasitost oproti SM58 aniž by vznikala vazba.
Vybral jsem nějaké mikrofony, ale nevím který zvolit.
Hodně mě láká AKG D5 vzhledem k tomu jak si v mém testu vedl AKG D880S.
Další varianty jsou: Sennheiser E845
Audix OM3
Beyerdynamic Opus 69
Popřípadě ještě Shure Beta58, ale to už je honě nad rozpočet.
Který z uvedených mikrofonů byste mi doporučili? Popřípadě máte ještě nějakého favorita v cenové relaci do 3000 Kč ?
Zvučím převážně rockové a metalové akce.
Zpěvový mikrofon ???
A zkoušel jsi Sennheiser E845? Já používám E945, ale ty jsou dražší. 845 jsem slyšel a nezdál se mi špatný, ale nemám s ním mnoho praktických zkušeností. Nicméně na tu 945 nedám dopustit. U většiny akcí takřka není třeba zapínat korekce. 
Zpěvový mikrofon ???
Ono srovnávat náchylnosti na vazbu vs. hlasitost u kardiody a superkardiody moc nejde. E845 se mi zdá hodně jako D5 (D5 mám několik, E845 jsem měl půjčenou na 2 akcích). Mají podobné vlastnosti.
Pokud děláš hlavně rock, asi bych (byť i v této cenové relaci) sáhl po Audix OM3.
Pokud děláš hlavně rock, asi bych (byť i v této cenové relaci) sáhl po Audix OM3.
-
pitrisek.dc
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zpěvový mikrofon ???
Děkuji za názory.
V čem myslíš že je jeho výhoda oproti AKG D5?
O M3 jsem dříve taky hodně uvažoval, ale nemám s audixem žádné zkušenosti.KamilV píše: Pokud děláš hlavně rock, asi bych (byť i v této cenové relaci) sáhl po Audix OM3.
V čem myslíš že je jeho výhoda oproti AKG D5?
Zpěvový mikrofon ???
Subjektivní názor je, že bude znít míň uřvaně. To by sis ale měl poslechnout sám.
Objektivní snad může být, že je OM3 užší než D5, takže ho budeš moct víc poslat do odposlechu, aniž by si houkl (předpokládám, že na podiu bude rušno). Ono se mi obecně zdá, že ty OMka je těžký rozhoukat.
Objektivní snad může být, že je OM3 užší než D5, takže ho budeš moct víc poslat do odposlechu, aniž by si houkl (předpokládám, že na podiu bude rušno). Ono se mi obecně zdá, že ty OMka je těžký rozhoukat.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zpěvový mikrofon ???
OM3 nemám, mám OM2 a D5. OM2 je jak psal Kamil užší, dávám ho třeba k bubeníkoj. Berei z větší dálky než D5ka.Na druhou stranu má spíš tkový hrubší "humpolácký" projen oproti D5ce.
Tady bychasi poradil zkusit vypůjčit a udělat si obrázek sám.
Tady bychasi poradil zkusit vypůjčit a udělat si obrázek sám.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř