PA do divadla a na menší akce

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert »

Ahojte,

Sháním aparát pro akce divadelního sboru, ale zároveň třeba i na mluvené slovo nebo školní vystoupení.
Rozumná asi bude aktivní konstrukce ve formě dvou aktivních reprobeden + posléze dokoupení SUBu, nicméně proti pasivnímu provedení nejsem.
Jde mi pouze o PA, zbytek mám vyřešen.
Požadavky jsou:

- Jak jsem psal - Možnost dokoupení k těmhle dvěma bedýnkám basové bedny (později třeba i ve větším počtu, nicméně teď pravděpodobně nebudou finance ani na jednu).

- Nízký vlastní šum (Když se hraje divadlo a aparát syčí jako plně vytavené bigbítové PA, není to moc estetické) - To je takový detail, ale pro divadelníky je důležitější, než frekvenční charakteristika (pro mě ne :-) )

- A pak taková tak klasika - odolnost, spolehlivost...

Rozpočet - 30 tis., ale není to pevný strop.
Hrát se bude jak v sálech tak venku (před školami, atd.., žádné bigbítové akce na ve velkých areálech pro 1000 lidí!)
Kdyby jsem něco zapomněl, pište.

Přeýšlel jsem o dB Technologies Cromo 15+, Nebo o Mackie TH-15A, nějaké další návrhy?

Děkuji.
Mikrofony: AKG D5, sE 1A
PA: 2x RCF 312-A mk II
Mix: Mackie ProFx12
Master EQ: ART EQ341 (přeosazené OZ)
Kabeláž: Tasker + Neutrik
Příslušenství: Adam Hall, Millenium, ART
Co nemám a potřebuji, si půjčím.
Gustav
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Gustav »

A co zkusit vygatovat šum z beden ez signálu , Já bych zkusil Alesis 3630 jde i lacino koupit v bazaru nebo v Kytarách / G.
Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert »

Ahoj,
nejde jen o šum, jde o fyzické vlastnění aparátu, tento, na který se hraje není ve vlastnictví nikoho, kdo má s naším divadelním sborem co dočinení.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Jestli uvažujes o subbasu, tak na vršky můžeš vybírat i z 12". Záda máš jen jedna ;-)
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Gejtem by ale zařízl šum z mixu, pokud bude šumět samotná bedna, tak už ho gate nezachrání.
Zahrnul bych do výběru RCF Art. V tichu neruší.
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

Ahoj,
já osobně bych 15" pro tyto účely vůbec nebral. 12" repro bývají na středech výraznější, mluvené slovo i zpěv srozumitelnější. Nebál bych se ani 10", ale zde už by byl ten subbas potřeba (hlavně na reprodukovanou hudbu).

Z dB bych co se týče šumu doporučil řadu DVX, ale to už bude asi finančně nedostupné.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

QSC K10 - občas s nima dělám, hrajou víc než slušně, v podstatě netřeba nijak moc nastavovat.
Výkonu je dostatek i pro menší hudební akci, doplněním o KSub to vzhledem k ceně hraje opravdu hodně a pěkně.

Nemůžu si vybavit, jak moc jim hučí ventilátory - to ale lze u distributora jistě jednoduše zjistit.

Mám pocit, že nyní se dodávají se zárukou 72 měsíců...

Navíc jsou malé a skladné - alespoň já je odnesu v pohodě sám.

Nad TH-15 bych asi pro tuhle aplikaci neuvažoval
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert »

KamilV píše:Gejtem by ale zařízl šum z mixu, pokud bude šumět samotná bedna, tak už ho gate nezachrání.
Zahrnul bych do výběru RCF Art. V tichu neruší.
Díky, doporučil by jsi nějakou konkrétní bednu, na radu ostatních teda asi s 12" basákem.
Ten sub by se dokupoval až asi za delší dobu, takže aby to pokud možno zahrálo dobře i bez subu (on je to takový asi moc velký požadavek, ale není to na bigbít a venku se bude hrát max pro 150 lidí).
Moc se v bednách od RCF nevyznám, ale dle referencí to je takový ten dobrý střed?
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

No, já jsem si právě z podobných důvodů pořídil Art 712 (Mk2). 12" mi stačí na malé akce bez subů, v jednom člověku se moc hezky tahá (17 kg).
Chce to popřemýšlet, jaký máš požadavky na výkon a jaký máš cenový limit. Pokud chceš 12", tak si poslechni 312, 712, ale třeba i 310.

Jinak já neprosazuju žádný značky a neškatulkuju na středy a kraje. Arty prostě nešumí a mají frekv. průběh, který mě osobně je sympatický.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Jestli jsem si dal dobře konce dohromady, tak jde především o výměnu té výhry v tombole na Demo4 za něco v této chvíli užitečnějšího ? Myslím, že to bychom mohli provést sami, nejsem si jistý, jak na to papírově, ale například ART312-A nebo ART408-A bychom asi nabídnout mohli. 312 má výhodu v tom, že máme na skladě ještě původní provedení s neodymem a klasickým zdrojem, což je mimořádně odzkoušená věc, této modelové řady zde hrají tisíce kusů. Skelet je společný s patnáctkovým, takže to na 12" jde slušně do basů. 408 je z modernější řady, výrazně menší, ale její elektronika už je někdy schopná rušit do blízkého okolí - například při tažení mikrofonních kabelů těsně kolem podiových monitorů atd. a její servis je náročnější.

H.M.
Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert »

Ano, pokud by to šlo, bylo by to skvělé, nicméně Adam Audia už jsem pitomec vybalil a až pak jsem čirou náhodou při pátrání po frekv. charakteristice s otevřenou pusou přišel na cenu.
Studiové monitory už mám a po ekonomické stránce se mi nevyplatí vlastnit dvě sady, navíc ještě za tolik peněz (studiovky mám jen na poslech záznamů z koncertů, které zvučím).
Ekonomičtější mi přišla varianta pořídit PA na tyto menší akce, které mi občas něco vydělá (oproti studiovým Adamům, byť hrají vážně skvěle).
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Proto to nabízím, nemá cenu je prodávat, aby se utržilo na ART, můžeme výhru vyměnit, v tomto případě to dává perfektní smysl. Adamy si koupíte, až na to bude, protože nevěřím, že by se vám zvuk nelíbil a je docela návykový :-)
Stačí se dohodnout třeba s brněnskou pobočkou, jak to provedete.

H.M.
Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert »

Díky za radu.
Zvuk je perfektní, ale - nejdou použít jako PA :-D
Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert »

Tak v pondělí proběhla výměna na pobočce v Brně, děkuji tímto všem zůčastněným, hlavně panu Mašínovi za reakci.

RCF 312-A jsem včera v divadle zkoušel, naprostá spokojenost všech, nejvíc moje, je to první krok ke zlepšení úrovně tamní techniky.
Odpovědět

Zpět na „Repro“