Poraďte externí zvukovku k synt.
-
- Reklama
-
ondrej.buba
- Nováček fóra

Poraďte externí zvukovku k synt.
Zdravím,
zvažuji koupit externí zvukové karty. Máme mladou, celkem talentovanou kapelu, The Places
a hrajeme dost koncíku. V zimě jsem koupil nový synťák a potřeboval bych si koupit kvalitní zvukovku, protože noťas na to moc nestíhá. Uvažuji nad http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0A30001KLD. Prosil bych o radu odborníků. Já se v tomhle moc nevyznám..díky
zvažuji koupit externí zvukové karty. Máme mladou, celkem talentovanou kapelu, The Places
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Poraďte externí zvukovku k synt.
Vice nez na tom, jak se kapela jmenuje a co jste si koupili v zime zalezi na co tu zvukovku chcete pouzivat. To jsi bohuzel nenapsal.
-
ondrej.buba
- Nováček fóra

Tak je třeba si udělat i trochu reklamy
. No chtěl bych ji používat nejen při zkouškách, ale hlavně i na koncertech..Do studia se taky podíváme, ale hlavně ty koncerty..
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Takže zase nic, k čemu ji chceš používat? Co chceš propojit s čím, a kam. CO všechno chceš přes ní tahat. Co si představuješ pod jejím využitím.
Traocha věštění, pokud z ní chceš pouštět jen podkladový samply, co myslíš tím, že NB nestíhá. Jestli nestíhá výkonově, tak tam ti asi zvukovka moc nepomůže, jestli kvalitou zvuku, tak tam jo.
Traocha věštění, pokud z ní chceš pouštět jen podkladový samply, co myslíš tím, že NB nestíhá. Jestli nestíhá výkonově, tak tam ti asi zvukovka moc nepomůže, jestli kvalitou zvuku, tak tam jo.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
ondrej.buba
- Nováček fóra

NB stíhá, ale zvukovka v něm ne..Chci přes ní tahat nejen samply, ale hlavně zvuk ze synťáku.
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To jsou teda termíny
ale jinak pro záznam zvuku ze synťáku do NTB to bude oproti integrované zvukovce rozhodně pokrok a komfort.
P.
P.
-
ondrej.buba
- Nováček fóra

Já nejsem odborník. Nikdy jsem to o sobě netvrdil. Proto jsem myslel, že mi tady pomůžete. Já vím, že to je blbost, ale zatím neumím ze synťáku dostat zvuk ven jinak, než že ho připojím k NB. Když zkusím připojit synťák do mixu přes nástrojový kabel, tak mi nejde žádný zvuk ven. Mám v softwaru možnost nastavit jako audio device type ASIO. Což předpokládám je zvuková karta, kterou nemám. A chci si nějakou kvalitní koupit proto, abych nemusel tahat zvuk přes NB do mixu, respektive do klávesového komba..
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
OK, někam se dostáváme, CO TO JE ZA SYNŤÁK (myslím tím název a označení)?
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
ondrej.buba
- Nováček fóra

Koupil jsem si Arturia 49 Analog Experienc the Laboratory. Jo, ještě před tím, že mě sjedete, že je to shit. Uvědomuju si, že to není kdo ví co, ale tak nemám víc peněz na kvalitnější nástroje.
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No když už jsme se dostali k jádru věci, tak bych doporučil nic nekupovat a vyřešit problém tak, jak se patří. Základní otázka je - proč můžeš nahrát zvuk do NTB se stávající zvukovkou a nedostaneš ho do mixu? Koukal bych po kabelech (k připojení do NTB zcela jistě máš jiný kabel než k připojení do mixu), pak po nastavení mixpultu.
P.
P.
Tak zaprve, nemas syntak, ale pouze MIDI klaviaturu, ktera netvori zadny zvuk, zvuk se tvori az v pc programu, ktery prijma MIDI data pres USB.
Abys to dostal ven ve slusne kvalite, budes opravdu potrebovat zvukovou kartu.
Tva vybrana zvukova karta by byla pouzitelna, mozna bych se podival po necem, co ma usb2, 24b pri 96khz a hlavne aby melo malou latenci, abys pri hrani zpozdeni DA prevodu neslysel.
Osobne pouzivam EMU 0204, mozna by pro tebe ale bylo vhodne divat se po zvukove karte ktera ma midi in a midi out, pripadne phantomove napajeni, kdybys to chtel pouzit na nejake dema s kapelou, druhy vystup pro sluchatka s regulatorem hlasitosti, napr pro vlastni odposlech klaves.
Abys to dostal ven ve slusne kvalite, budes opravdu potrebovat zvukovou kartu.
Tva vybrana zvukova karta by byla pouzitelna, mozna bych se podival po necem, co ma usb2, 24b pri 96khz a hlavne aby melo malou latenci, abys pri hrani zpozdeni DA prevodu neslysel.
Osobne pouzivam EMU 0204, mozna by pro tebe ale bylo vhodne divat se po zvukove karte ktera ma midi in a midi out, pripadne phantomove napajeni, kdybys to chtel pouzit na nejake dema s kapelou, druhy vystup pro sluchatka s regulatorem hlasitosti, napr pro vlastni odposlech klaves.
-
Návštěvník
Diky moc za super radu. To jsem potreboval. Muzes mi prosim poslat nejaky odkaz?
http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... 4-usb.html
Ta ma asi vse, co bys potreboval i v budoucnu a skvele parametry odstupu signalu od sumu, nizka latence.
Velmi levna docasna zalezitost by mohla byt tohle, ma to vystupy na jack (TRS)
http://www.audiotek.cz/product-11237-lexicon-alpha
A cokoliv v cenove relaci mezi temahle dvema by ti vyhovovala, jen si pohlidej, at jsou na vystupu i TRS, ne jen cinche, at je to schopne chodit do latence 4-8ms.
Kdyz objetujes MIDI, ktery ted asi zatim nepouzijes, bude vyhovovat i ta tvoje m audio
http://www.audiotek.cz/product-43903-m-audio-mobilepre
Ta ma asi vse, co bys potreboval i v budoucnu a skvele parametry odstupu signalu od sumu, nizka latence.
Velmi levna docasna zalezitost by mohla byt tohle, ma to vystupy na jack (TRS)
http://www.audiotek.cz/product-11237-lexicon-alpha
A cokoliv v cenove relaci mezi temahle dvema by ti vyhovovala, jen si pohlidej, at jsou na vystupu i TRS, ne jen cinche, at je to schopne chodit do latence 4-8ms.
Kdyz objetujes MIDI, ktery ted asi zatim nepouzijes, bude vyhovovat i ta tvoje m audio
http://www.audiotek.cz/product-43903-m-audio-mobilepre
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
zblebt píše:Tak zaprve, nemas syntak, ale pouze MIDI klaviaturu,...
P.
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle jsem teda ale vůbec nepobral...zblebt píše:...at jsou na vystupu i TRS, ne jen cinche, at je to schopne chodit do latence 4-8ms...
P.