Live multichannel mixing - Software Audio Console
-
- Reklama
Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console
To jsem právě zkoušel, vyřešit to jen vzdálenou plochou, ale např. TeamViewer to nezvládl, dotek se přenáší, ale obraz ne (na tabletu se zobrazí jen barevné pruhy) a evidentně se hádají rozlišení displayů.
Dotek vlevo dole na tabletu = klik vlevo dole na notebook, ale
dotek vpravo dole na tebletu = klik někde ve 2/3 na notebooku...
Zkoušel jsem i 640x480 px (což je pro SAC stejně nepoužitelné), ale ani tak obraz nešel...
Dotek vlevo dole na tabletu = klik vlevo dole na notebook, ale
dotek vpravo dole na tebletu = klik někde ve 2/3 na notebooku...
Zkoušel jsem i 640x480 px (což je pro SAC stejně nepoužitelné), ale ani tak obraz nešel...
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Teamviewer je pomalej, LogMeIn asi taky. Ja jsem myslel normalni "pripojeni ke vzdalene plose" (mstsc.exe) Tam se prenastavi rozliseni na ten tablet.
TouchDAW samozřejmě není SACremote, ale MIDI over TCP. Ale je to asi nejblíž požadavku na manipulaci s šavlema SACčka na dálku. SAC ani SACremote není portovaný na jinej OS než Windows, takže jediné volby pro ovládání na dálku z nonIBMPCbased zařízení jsou buď MIDI kontrolér na dlouhém drátě (jako KORG nanocontrol nebo bez drátu přes síť jako je TouchDaw a Midi over RTP) a nebo kradení obrazovky přes remote desktop protocol či VNC (případně další softy).
Jarda: jenže "připojení ke vzdálené ploše" - to, které je integrováno ve Windows - nerozběhnu na Androidu. Proto hledám SW třetí strany. Důležitá je pro mě kombinace "Windows - Android".
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak sorry. Predpokladal jsem, ze existuje mstsc pro android, ktere funguje stejne jako z Windows. Ty ostatni (TeamViewer, VNC...) nebudou fungovat dobre 
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nezkoušeli jsme to sice na SACu, ale na SW pro světla, nicméně pro vzdálené ovládání je to stejný.
Zatím z toho vypadává nejlíp TeamViewer. Jako jediný z těch programů na vzdálené ovládání co jsem našel totiž umí dělat v offline režimu přes IP. Tzn. nevyžaduje připojení k internetu.
Já přes něj míchám holírny, kde mám na pódiu zvukovku s noťasem (používám zatím soft od zvukovky) a v hledišti druhej noťas se vzdálenou plochou. To je ale Win na Win a docela to chodí.
Win - Android jsem zkoušeli s Nexusem, TW naštěstí stále aplikace pro tablety ladí, takže přibejvaj funkce jako ovládání 1:1 a ne, že se tablet choval jako touchpad atp.
Nicméně je to stále ovládání přes vzdálenou plochu a ne aplikace pro tablet, takže na malém displeji málo prostoru, malé tlačítka a poťáky, problematické "uchopení", nefunkční multidotyk (několik šavlí najednou) atd. K tomu delší odezva, moc pohodlný to není
.
Mimochodem jak jste dokázali, že vám SAC chodí. Nainstaloval jsem si DEMO, nastavil jsem si ASIO, SAC mi vidí všechny kanály, ale zvuk mi na šavle neleze a nejde mi ani zapnout tlačítko LIVE, což je asi základ.
Zatím z toho vypadává nejlíp TeamViewer. Jako jediný z těch programů na vzdálené ovládání co jsem našel totiž umí dělat v offline režimu přes IP. Tzn. nevyžaduje připojení k internetu.
Já přes něj míchám holírny, kde mám na pódiu zvukovku s noťasem (používám zatím soft od zvukovky) a v hledišti druhej noťas se vzdálenou plochou. To je ale Win na Win a docela to chodí.
Win - Android jsem zkoušeli s Nexusem, TW naštěstí stále aplikace pro tablety ladí, takže přibejvaj funkce jako ovládání 1:1 a ne, že se tablet choval jako touchpad atp.
Nicméně je to stále ovládání přes vzdálenou plochu a ne aplikace pro tablet, takže na malém displeji málo prostoru, malé tlačítka a poťáky, problematické "uchopení", nefunkční multidotyk (několik šavlí najednou) atd. K tomu delší odezva, moc pohodlný to není
Mimochodem jak jste dokázali, že vám SAC chodí. Nainstaloval jsem si DEMO, nastavil jsem si ASIO, SAC mi vidí všechny kanály, ale zvuk mi na šavle neleze a nejde mi ani zapnout tlačítko LIVE, což je asi základ.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- jerry.hadr
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
KamileV, pro android mam odzkouseny "2X client", je to kompatibilni si RDP protokolem. Pak by byla alternativa nejakeho VNC-based programku, ale to nemam otestovane.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
blaha:
v Options - Audio Driver Model si vyberu ASIO zvukovku.
v Options - Audio Device setup si přiřadím I/O na konkrétní kanály
Pak už jen pravým kliknu na LIVE a zvuk jede.
Případně si v detailu šavle - okno Z Mixer - úplně nahoře zkontroluj naroutování vstupu, položka Input Source.
v Options - Audio Driver Model si vyberu ASIO zvukovku.
v Options - Audio Device setup si přiřadím I/O na konkrétní kanály
Pak už jen pravým kliknu na LIVE a zvuk jede.
Případně si v detailu šavle - okno Z Mixer - úplně nahoře zkontroluj naroutování vstupu, položka Input Source.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
JasněKamilV píše:Pak už jen pravým kliknu na LIVE a zvuk jede.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Jo, mně to taky v počátcích dalo zabrat. Našel jsem to až jako "zapadlou informaci" v manuálu. Možná je to záměr, aby tě "kolemjdoucí" nevypl zvuk, protože by ho taky napadlo kliknout na to levým 
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jasně, tak moc času jsem tomu zatím nevěnoval, ale teď si s tím asi začnu trochu hrát.
Na druhou stranu pravý mačkáš pro rolování v Z mixeru a ten je hned pod tím, takže si to vypneš sám
.
Na druhou stranu pravý mačkáš pro rolování v Z mixeru a ten je hned pod tím, takže si to vypneš sám
Tak já to řeším notebookem a síťovým kabelem, vzáleným připojením plochy. Jako zarytého Linuxáka mě to nebaví, ale co dělat, když ovladače na Mackie jsou jen Win.KamilV píše:Jarda: jenže "připojení ke vzdálené ploše" - to, které je integrováno ve Windows - nerozběhnu na Androidu. Proto hledám SW třetí strany. Důležitá je pro mě kombinace "Windows - Android".
Nechal jsem si udělat 2x 30m kříženého a dneska to konečně prubnu
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
A co mas za interface ? Ono v alse nejaky drivery na Mackie jsou, taky spousta USB zarizeni jede pres nejaky univerzalni USB audio device driver, a FW zarizeni s DICE cipem sice nejsou v alse ale jsou tady http://ffado.org/?q=devicesupport/list&page=2
...a nebo zaryteho linuxaka prece doprogramovani vlastnich driveru nezabije ne ? 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
Zkousel jsem ffado a zatim se nechytá. Na programování driverů asi nejsem dost zarytý
Maximálně někdy zlitý 
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
tak to jses jeste kernel panic 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....