Digitální mix Behringer X32
-
- Reklama
Re: Digitální mix Behringer X32
Je to prostě spoždění oproti vstupu. Běžný použití může být, když máš jeden zdroj zvuku a vícero mikrofonů. Typický příklad - kopák zevnitř a zvenku, teoreticky by potom měly být signály líp sfázovaný.
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
A nebo obráceně, když chceš nějaký signál fázově rozhodit, aby se trochu rozmázl v prostoru. Typicky kytara, kerou rozdvojíš a jeden vstup zpozdíš o 7-15ms a rozpanuješ do stran.
Dělám, co mě baví.
-
JirkaN
Mám takový problém s dvěma S16 v racku společně s multi DIboxem DI800. Jsou sice v jednom racku, ale jediné další, co mají společné, je síťová prodlužovačka v racku, a propojení výstupů (8x) z diboxu do druhé S16 (vstupy 25-32). Ten dibox se sice dá napájet fantomem z těch osmi vstupů, ale napájím ho síťovkou. Problém je, že když se ten multidibox zapne, či vypne vypínačem, vyhodí to signál AES50, lupanec a na 2-3 vteřiny ticho, pak mám znovu link AES50.
Zdá se mi to dost divné. Je mi jasný, že je to nějakým síťovým rušícím pulzem, který rozhodí AES50 a řešením by byl asi jedině filtr napájení diboxu, ale je to divoký. AES50 mám stíněné (FTP). Můžete to prosím někdo prověřit, kdo taky máte ten multi dibox?
Zdá se mi to dost divné. Je mi jasný, že je to nějakým síťovým rušícím pulzem, který rozhodí AES50 a řešením by byl asi jedině filtr napájení diboxu, ale je to divoký. AES50 mám stíněné (FTP). Můžete to prosím někdo prověřit, kdo taky máte ten multi dibox?
Já DI800 mám, napájím ho ze sítě (fantomem to pak neumožňuje GND LIFT) a při zapínání to žádný lupanec nedělá.
Zkoušel jsi to s PAD -20 dB? Nehledal jsem schema, je dost možný, že ten útlum bude hned někde zkraje a vůbec to nepomůže, jen mě to tak napadlo. Nebo pak zkusit jiný DI800, protože si myslím, že to standardně nedělá.
Nebo pak zainvestovat do něčeho lepšího, než je DI800...
Zkoušel jsi to s PAD -20 dB? Nehledal jsem schema, je dost možný, že ten útlum bude hned někde zkraje a vůbec to nepomůže, jen mě to tak napadlo. Nebo pak zkusit jiný DI800, protože si myslím, že to standardně nedělá.
Nebo pak zainvestovat do něčeho lepšího, než je DI800...
A nemůže to být tím FTP kabelem ?
Když jsem ještě kdysi občas tahal počítačové sítě a někde jsme měli FTP, tak pak chodil člověk co to po nás měřil s takovým měřákem na krku a měřil snad kvalitu zemění zařízení, které byly spojeny přes to FTP. Údajně při nedostatečném nebo jinak nekvalitním zemění, pak to stínění FTP kabelu spíš indukovalo bordel do TP vodičů. Ale je to už dlouho a nevybavuju si to přesně.
Když jsem ještě kdysi občas tahal počítačové sítě a někde jsme měli FTP, tak pak chodil člověk co to po nás měřil s takovým měřákem na krku a měřil snad kvalitu zemění zařízení, které byly spojeny přes to FTP. Údajně při nedostatečném nebo jinak nekvalitním zemění, pak to stínění FTP kabelu spíš indukovalo bordel do TP vodičů. Ale je to už dlouho a nevybavuju si to přesně.
-
JirkaN
No, mezi S16tkami a patchpanelem je klasický průmyslový FTPák, je proměřený a jde jen o desítky centimetrů. Kabel k mixu je UTP. Ale projevilo se mi to i nakrátko, když jsem to ve skladu rozbalil a zapojil všechno FTPkama s Ethercony. V tomhle případě by asi nebyli bludné proudy
Spíš se mi zdá, že to jde sítí a nejsou u něčoho filtry, buď nejsou v S16 nebo v DI800.
Spíš se mi zdá, že to jde sítí a nejsou u něčoho filtry, buď nejsou v S16 nebo v DI800.
Vážení,
máte někdo zkušenost s využitím tohoto mixu v domácím studiu. Hledám něco na použití v kombinaci s Cubase a X32 se mi zdá jako řešení za rozumnou cenu.
Díky
máte někdo zkušenost s využitím tohoto mixu v domácím studiu. Hledám něco na použití v kombinaci s Cubase a X32 se mi zdá jako řešení za rozumnou cenu.
Díky
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Bál bych se pouze toho, že fadery nejsou dotykově citlivé (pak se blbě ovládá DAW při přepisech automatizace). Jinak to dle dokumentace může být v pohodě, nicméně se naskýtá otázka, zdali je všechno to okolo A/D/A převodníků a preampů třeba v té HW podobě (ale zase je to kompaktní, žejo...).
P.
P.
Co to znamená, že jsou fadery dotykově citlivé ?
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Znamena to, ze fader vie, ci drzis prst na nom alebo nie. Vacsinou tam byvaju vodive plosky, ktore prstom vodivo spojis (ak som to dobre pochopil).Ondra píše:Co to znamená, že jsou fadery dotykově citlivé ?
Na pultoch Digico sa neda fader pohnut ak na nom nie je prst, takze ho neposunies napr. rukavom alebo laktom.
Pri ovladani Cubase/Protools a pod. je vyhoda dotykovych fadrov v tom, ze ked prepisujes automatizaciu, tak program vie, kedy si dal ruky prec.
Cize mas nakreslenu nejaku krivku, napr. hlasitost, pustis prehravanie, sabla chodi hore dole podla krivky, a ked to chytis, zacne prepisovat podla
toho kde to posunies. Ked sablu pustis, program zase zacne hybat sablu podla povodnej krivky. V pripade ze sable nie su dotykove, ked pustis sablu,
kreslis rovnu ciaru, takze musis cim skor zastavit prehravanie, alebo to dokoncit cele.
Díky za info.
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak tak. JInak se totiž data automatizace pořád posílají (=čtou), takže se "pereš" s faderem, což není prostě to pravé.
P.
P.
-
frantacecil
- Uživatel

Zdravím majitele X32!
Chtěl jsem sa zeptat, jak jsou u třicetdvojky řešené EQ? Počet a jak jdou naroutovat?
Díky M.
Chtěl jsem sa zeptat, jak jsou u třicetdvojky řešené EQ? Počet a jak jdou naroutovat?
Díky M.
Hoj,
* každý input kanál má svoje 4kanálové EQ + Low cut
* každý output kanál má 6kanálové EQ
* v Efektech máš k dispozici 16x 31kanálových EQ (8x stereo eq) které můžeš dát kdekoli do insertu
* každý input kanál má svoje 4kanálové EQ + Low cut
* každý output kanál má 6kanálové EQ
* v Efektech máš k dispozici 16x 31kanálových EQ (8x stereo eq) které můžeš dát kdekoli do insertu