Spokojnost s Gisen?
-
- Reklama
Spokojnost s Gisen?
Ma tu neikto skusenost s tymito kopiami Lab grupen? Je to v celku zauijmave...
Re: Spokojnost s Gisen?
Ano, mám. Jsou kvalitnější než Samway - desky jsou lépe provedeny, jak vzhledově tak i ochranou proti vlhkosti, utřepání součástek.... Zvukově se mi jeví velice pěkně, výkon 80% udávaného. Koukni se na net, je tam o nich již hodně napsáno. Souhlasím s textem v diskuzi na fóru http://www.tyl-zvuk.cz/, musím ale podotknout, že kvalita provedení celých sérií zesilovačů se VELMI liší. Nákup je riziko.
Nechci se nikoho dotknout, ale Gisen je precizněji proveden než výrobky Behringer, Samway je až za Behringerem
Tož vybírej
Nechci se nikoho dotknout, ale Gisen je precizněji proveden než výrobky Behringer, Samway je až za Behringerem
Tož vybírej
No ja jsem na jinych forech zase nasel presne opacny reakce. Sanway o mnoho lepsi nez Gisen. Proto jsem poridil Sanway.
V.
V.
- Petr V.
- Uživatel

Coby občasný dovozce Sanway, bych měl teď psát nějaké pohádky.
Úplně na rovinu, Číňani ,jsou občas zmetci , na některé pozice osazují evidentní pajcy. Ty jsou k nerozeznání od originálů, myslím, že to není záměr ,ale nedostatečná vstupní kontrola. Ovšem i v ČR je toto běžnou praxí. Některé typy tranzistorů nejsou v Číně k dostání a pokud ano ,tak jsou to plagiáty. Sanway se v některých detailech a osazením liší od originálu, viz. předchozí věta. Bohužel rozdíl v osazení je zásadní a nedovoluje bezpečný a dlouhodobý provoz do minimální impedancí nižších než 4ohmy.
Měl jsem doma jeden Gisen FP10000, který se ke mně dostal oklikou, je osazený trochu jinými tranzistory ve výkonové části, víc do hloubky jsem se v něm nevrtal. Prodal jsem ho zájemci za solidní cenu. Zpracování u Gisen je trochu čistější, ,ale otázkou je , jestli je to tak pokaždé. U Sanway jsou některé kousky perfektně smontované, jiné hůř.
Já u kusů co dovážím, nyní preventivně měním některé polovodiče a nedoporučuji provoz pod 4 ohmy. Zároveň bez ohledu na výrobce , říkám každému, že tento zesilovač není na to odjet s ním 100 akcí za rok, s tím, že vydrží fungovat 10let. Podle mého názoru se po několika letech provozu začnou objevovat problémy s kondenzátory ve zdrojové části.
Jinak co se týká zvuku a výkonu, tak se mi nepodařilo zjistit žádný podstatný rozdíl mezi Sanway , Gisen a Labgruppen.
Já sám bych mnohem raději dodával svým zákazníkům úplně jiné zesilovače, osazené kvalitním DSP , bohužel stojí více než 3x více...... Proč to nejde, asi nemusím rozvádět.
Asi jsem si moc prodejní promo neudělal ,ale nebaví mě věšet zákazníkům bulíky na nos.
Úplně na rovinu, Číňani ,jsou občas zmetci , na některé pozice osazují evidentní pajcy. Ty jsou k nerozeznání od originálů, myslím, že to není záměr ,ale nedostatečná vstupní kontrola. Ovšem i v ČR je toto běžnou praxí. Některé typy tranzistorů nejsou v Číně k dostání a pokud ano ,tak jsou to plagiáty. Sanway se v některých detailech a osazením liší od originálu, viz. předchozí věta. Bohužel rozdíl v osazení je zásadní a nedovoluje bezpečný a dlouhodobý provoz do minimální impedancí nižších než 4ohmy.
Měl jsem doma jeden Gisen FP10000, který se ke mně dostal oklikou, je osazený trochu jinými tranzistory ve výkonové části, víc do hloubky jsem se v něm nevrtal. Prodal jsem ho zájemci za solidní cenu. Zpracování u Gisen je trochu čistější, ,ale otázkou je , jestli je to tak pokaždé. U Sanway jsou některé kousky perfektně smontované, jiné hůř.
Já u kusů co dovážím, nyní preventivně měním některé polovodiče a nedoporučuji provoz pod 4 ohmy. Zároveň bez ohledu na výrobce , říkám každému, že tento zesilovač není na to odjet s ním 100 akcí za rok, s tím, že vydrží fungovat 10let. Podle mého názoru se po několika letech provozu začnou objevovat problémy s kondenzátory ve zdrojové části.
Jinak co se týká zvuku a výkonu, tak se mi nepodařilo zjistit žádný podstatný rozdíl mezi Sanway , Gisen a Labgruppen.
Já sám bych mnohem raději dodával svým zákazníkům úplně jiné zesilovače, osazené kvalitním DSP , bohužel stojí více než 3x více...... Proč to nejde, asi nemusím rozvádět.
Asi jsem si moc prodejní promo neudělal ,ale nebaví mě věšet zákazníkům bulíky na nos.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
petr@splacoustics.cz
Taky by mě zajímaly zajímaly zkušenosti s kopiemi LG, protože uvažuji o koupi. Jediný , kdo mi narovinu řekl co a jak bez obalu a obchodní latiny je Petr Vinš, stejně jako napsal předešlý příspěvek. Při telefonátu s panem Cimbalou jsem byl ujištěn, že to co on vozí je dokonalý geniální a bezporuchový, a hlavně není to šmejd jako Gisen a Sanway. On prý vozí z jiného zdroje, ale neprozradil z jakého. S panem Tylem jsem ještě neměl tu čest hovořit, ale když čtu jeho stránky a tzv fórum, kde víceméně trpí samomluvou, respektive řeší nějaké snad skutečné emaily, je to plné obchodní latiny a spíše mi slouží jako varovná kontrolka. Znám dva uživatele, co mají kopie, oběma šlapou bez problému. Jeden je Sanway FP14000 a druhý Cimbalův FP10000. Zvukově se mi líbí oba. Holt co si zaplatíme, to dostaneme.
To co psal Lupiino o porovnání s Behringerem, je zvláštní, že ty škaredé Behringery používám od roku 2000 a ještě ani jeden mě nikdy nezklamal a nepokazil se, a to včetně zesilovačů.
To co psal Lupiino o porovnání s Behringerem, je zvláštní, že ty škaredé Behringery používám od roku 2000 a ještě ani jeden mě nikdy nezklamal a nepokazil se, a to včetně zesilovačů.
- Petr V.
- Uživatel

AC-Akustika má na obrázku u FP10000, horní dva kusy od Gisen a spodní je Sanway (má dva výstupy na místě kde je u originálu Nomad link). Ještě existují dva výrobci v Číně, ovšem jejich výrobky bych označil spíš za životu nebezpečné. Jeden je v Indii, ten neznám.
Znovu upozorňuji, že některé klíčové komponenty (polovodiče) Číňani nemají k dispozici. Osazují náhrady ,které pracují v mezních podmínkách a to zejména v řadě FP14000 a FP10000.
Kdo chce mít víc jistoty , měl by se poohlédnout v zahraničí po jetých originálech LG FP6400 (cca 1200 - 1500Eur). Případně po jiných značkách. Ovšem bude to vždy dražší.
Znovu upozorňuji, že některé klíčové komponenty (polovodiče) Číňani nemají k dispozici. Osazují náhrady ,které pracují v mezních podmínkách a to zejména v řadě FP14000 a FP10000.
Kdo chce mít víc jistoty , měl by se poohlédnout v zahraničí po jetých originálech LG FP6400 (cca 1200 - 1500Eur). Případně po jiných značkách. Ovšem bude to vždy dražší.
Petr Vinš
petr@splacoustics.cz
petr@splacoustics.cz
- Martin S.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co by také občasný dovzoce Sanway, tak jsem je samozřejmě také prozkoumal a porovnal s Gisenem, které máme v kapele. Konkrétně jsme porovnávali FP10000Q, že by jeden z výrobců měl kvalitnější DPS, kvalitou proti utřepání součástek atd... se určitě mluvit nedá, je to +/- to samé. V obou případech byly součástky umístěny úhledněji než-li u většiny levnějších řad značkových zesilovačů. Sanway měl ve zdroji větší filtraci.
To co tam má Cimbala vypadá na Gisen a ty spodní Sanway, přesně jak píše Petr. Pokud nějaký prodejce bude pět ódy, jak jeho kopie jsou dokonalé a lepší než ty druhé, nebo jak bez problémů hrají do 2R, tak prostě lže. Máme vyzkoušeno, že s 3ks 8R beden má FP14000Q od Gisenu problémy - vypíná se, zřejmě teplotní ochrana, ale alespoň je vidět že ochrany fungují
. U Sanway to bude to samé...
To co tam má Cimbala vypadá na Gisen a ty spodní Sanway, přesně jak píše Petr. Pokud nějaký prodejce bude pět ódy, jak jeho kopie jsou dokonalé a lepší než ty druhé, nebo jak bez problémů hrají do 2R, tak prostě lže. Máme vyzkoušeno, že s 3ks 8R beden má FP14000Q od Gisenu problémy - vypíná se, zřejmě teplotní ochrana, ale alespoň je vidět že ochrany fungují
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Jenda 01
Gisen FP14000Q máme upravené od pana Kroutila, zatím spokojenost. Ale jeden kus přestal pracovat den po nákupu 1 kanál, výměna za nový.
mirazvuk - mám pár Behringerů EPX3000, hrají dobře. Posuzoval jsem spíše provedení desky Behringer a ostatní - Samway má součástky zapájené opravdu příšerně. Ale jak tak čtu, asi je to kus od kusu jinak. Nedávno jsem rozdělal Gisen - a byl osazený naprosto odlišnými součástkami než předchozí kousek. Tak opravdu nevím
Spíše mám dotaz: za kolik se to dá dovézt? Prodejní cena u stvořitele je opravdu nízká, u nás se prodávají za dvojnásobek....?
Spíše mám dotaz: za kolik se to dá dovézt? Prodejní cena u stvořitele je opravdu nízká, u nás se prodávají za dvojnásobek....?
- Petr V.
- Uživatel

Dvojnásobná cena je nesmysl, výdělek je na hranici kdy se to ještě vyplatí. Ono je potřeba taky počítat s tím, že v ceně je doprava a DPH. Pokud to někdo jako plátce DPH a prodává to bez papíru a tedy neodvede DPH , zadělává si na malér u Finančního úřadu. Další věc je ,že existuje cosi jako záruka, záruční a pozáruční servis , potřeba mít skladem ND. Také při individuálním dovozu je riziko ,že přijde vadný kus a měnit ho za jiný , je dost drahá sranda.
Další velké lákadlo je ,že za cenu do 50tis se nedá koupit výkonově a zvukově srovnatelný zesilovač.
Jinak malý kvíz, kdo pozná co je to za výrobce ,tento FP10000?
Zesilovač je nový , prvně otevřený:-)
Další velké lákadlo je ,že za cenu do 50tis se nedá koupit výkonově a zvukově srovnatelný zesilovač.
Jinak malý kvíz, kdo pozná co je to za výrobce ,tento FP10000?
Zesilovač je nový , prvně otevřený:-)
Petr Vinš
petr@splacoustics.cz
petr@splacoustics.cz
Petr Vinš: ceník Gisenu i Samway mám - za kolik se tedy dá pořídit u vás? Servis, poruchovost, DPH - to vše chápu a beru, ale.....
Fotka - co jsem doposud rozdělával, pájené spoje vypadaly jinak, otvory byly prokovené. Cesty nevyčnívaly tak moc - jakoby byly z tenší mědi. Připájení vodičů bylo ale kvalitněji provedeno, zality cínem. Nepodobá se ani na Samway, ani na Gisen!?! Leab Essti je firma v Estonsku....
Fotka - co jsem doposud rozdělával, pájené spoje vypadaly jinak, otvory byly prokovené. Cesty nevyčnívaly tak moc - jakoby byly z tenší mědi. Připájení vodičů bylo ale kvalitněji provedeno, zality cínem. Nepodobá se ani na Samway, ani na Gisen!?! Leab Essti je firma v Estonsku....
SANWAY, ne SAMWAY, dneska je zase den 
Nam uz 2x stalo ze kapele vypadavaly odposlechy (pry treba 40s jely, 15s vypadek) a v obou pripadech to bylo ziveno nekterou z techto kopii - bohuzel si nepamatuji presne znacku, ale vzhledem ke zbytku PA to urcite origo Lab nebyl
. Nesetkal se s tim nekdo? 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
Do jaké zátěže hrají? Tyto zesy neumí hrát do 2 ohmů. Není v reprobedně něco v nepořádku? 15s výpadek by odpovídal reakci ochran proti přetížení. Gissen nemá rád když je špatný kontakt - např vadný kabel či speakon. Konektory osazené v zesilovačích jsou nekvalitní, proveřil bych je jako první. Jinak - měřit, měřit, měřit, zuřit.....
To netusim, PA neni nikdy moje
Nicmene blby je ze vypadnou vsechny kanaly, coz treba i blby T.Amp pri prehrati vypne jen jeden kanal 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....