Spokojnost s Gisen?

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Petr V.
Uživatel
Uživatel

Re: Spokojnost s Gisen?

Příspěvek od Petr V. » sob 27. črc 2013 20:23:28

Ta fotka je originál LabGruppen.

Bohužel si Asiat nedělá hlavu s výběrem součástek a LabGruppen je v tomto směru dost citlivý, takže výpadky může způsobovat cokoliv. Tím jak se snažili otrocky okopčit originál, tak převzali i většinu ochranných obvodů a některé si upravili. Vzhledem k úrovni montáže a součástkové základně , je to spíš na škodu. Pokud si někdo objedná zesilovač přímo, což není nic složitého , nese sám i riziko, že mu přijde poněkud jankovitý kus a reklamace je celkem dost komplikovaná, kvůli nákladům na dopravu.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

Slim
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slim » ned 28. črc 2013 9:27:53

Výpadek zesilovače může způsobit třeba i nedostatečný kontakt v zásuvce. Zkontrolovat vidlici i zdířku, jestli tam nejsou vypálené kontakty. ;-)
... běžte si hlučet jinam!

Lupiino
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lupiino » úte 30. črc 2013 10:34:48

Lab Gruppen z Estonska.... to je dobrý.... :D

Lupiino
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lupiino » úte 10. zář 2013 11:46:56

Tak jsem měl po nějaké době možnost rozdělat GISEN pro závadu na výstupním konektoru ehm... "SPEAKON". Vyroben dle data na desce březen 2013. Deska je výrazně hůře provedena než desky, co jsem viděl dříve. Pájené spoje nedostatečně prohřáté, u konektorů a tranzistorů studeňáky - proto oprava. Naštěstí jenom to, nic víc. Svoje přesvědčení o tom, že zesy z Číny jsou co kus, to jiná kvalita se opět potvrdilo.
Rovněž jsem nucen mírně přehodnotit svůj názor na Sanway, Gisen se dost pohoršil. Poslední dodávky stojí za lejno. Sanway se drží?

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » úte 10. zář 2013 14:17:35

Sanway je stejná sračka, akorát bez těch keců o tom, jak to Číňan děla líp do Čech. Cpou pajcy s vybroušeným označením, na místa výkonových FETů , do zdrojů dávají místo Piher trimrů něco, co se rozpadne po druhém otočení. Já už je asi vozit nebudu , než to dostanu do stavu ,abych to dal s klidným svědomím zákazníkovi , je na tom půl dne práce. Kdo to myslí se zvučením vážně , měl by se podívat po něčem kvalitnějším. Já už čínský Laby vyházel z PA dávno. Navíc si myslím, že tak do dvou tří let , budou plný bazary těchto různě sflastrovaných kopii. Individuální dovoz jednoho kusu je loterie.
To samé jsou 1U digitální zesilovače, to bude druhá vlna, už to tam práskají jako Baťa cvičky, výkony 4x4kW do 2 ohmů. To je prakticky neopravitelné, zvuk při vyšším výkonu plechový.
Hlavně že je to levný a vytahají z nás poslední dolary za šrot.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

Lupiino
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Lupiino » stř 11. zář 2013 12:07:38

Petr V. - jo, souhlas. Přesně jak píšeš!

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 11. zář 2013 14:46:05

Prostě jsme se to nenaučili dělat my a tak jim to nemůžeme dodávat. Oni ano a tedy dodávají nám. Nedáš - dostaneš. My jsme se dobrovolně sami okradli o všechno, co zahučelo a zahučí do "zelené energie" a oni to od nás dostali, protože to umí vyrábět. Dá se na to nadávat, dá se s tím hluboce nesouhlasit, ale to je tak všechno, co na úrovni individua lze dělat proti tomu. Nějaké PA zesilovače jsou jen kapka v moři.

H.M.

lBEEPl

Příspěvek od lBEEPl » stř 07. led 2015 2:09:51

Náhoda mě přes stránky jednoho diskutujících z Vás od Velkých Přílep svedla k tomuto fóru. Značka Gisen totiž v mé rozsáhlé databázi ještě nebyla. Čtu to, přemýšlím, nejsem zvukař, nejsem elektrotechnik, ani primárně prodejce a dovozce. Živím se hlavně teorií a poradenstvím v show. Taky nežehrám na to, že to neumíme vyrobit u nás, zase umíme jiné věci..., ale stále nevím proč se vůbec kopiemi zabývat. Vlastním jeden Mercedes-Benz a jedno Audi a kdybych chtěl auto Kia, tak si koupím auto Kia. Zvuk je jen mé okrajové hobby, primárně jsem se do show dostal od světel, nevidím důvod proč bych měl kupovat, svítit, opravovat kopie ETC, ADB, Altman, a jiné. Taky nevím proč bych měl řešit třeba Eurolite. Nevím proč bych měl spekulovat jestli nějaká (kdejaká) fabrika v Asii umí udělat kopii Arri. Tady jde zatím (v uvozovkách, jak na jakém trhu a při kterém použití) jen o svítivost, ale třeba u koček a stativů, je to už trošku mimo. Když chci jezdit a designovat po "západní" Evropě a nebýt Rumun jednou nohou v kriminále, tak to prostě kopie nepřipouští. To, že se tady řeší kopie naznačuje jen dvě možné cesty. Mimochodem Čína je velká, určitě je tam haldy originálů, co dávají smysl. Jedna cesta je, že se prostě jede pod cenu (ostatně máme minimum oborových organizací, asociací, oborových sdružení) a druhá, že prostě Čech se snaží ochcat cokoliv. Mám ze své praxe takové místní sousloví, kdy to není už ani o úšklebku: "Uděláme si to sami, levněji a líp." ...tak jo. Výsledek? Vždyť ho všichni z oboru znáte. V tom pytlíkování a přetlačování "o tři koruny" už vlastně ani nezbývá lidem fantazie a logika, proč by vlastně měli koupit třeba byť mnohonásobně dražší, ale značkový zesilovač, proč by měli mít servis o tři bloky od firmy, proč by měli "živit" lidi, kterých si váží. Stále se srovnání českého obchodování se západním nedají srovnat, i když to částečně může být tím, že tu nebyl takový kapitál, nebo že máme malou kupní sílu, tak spíš je to o přístupu...
Čte se to celé hezky, všichni píšete očividně k věci a máte v tom technicky jasno, ale přijde mi řešit rozdíl mezi "plagiáty" a originálem, že Vám bere čas na to využít Váš potenciál.

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » stř 07. led 2015 9:38:48

U nás to je hlavně tím že asi by si všichni ten originál přáli, jenže ceny jsou u nás západní ale platy východní. :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“