Behringer DCX2496

  • Reklama
  • DEMO 15
Uživatelský avatar
Petr V.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 325
Registrován: ned 14. zář 2008 20:57:37
Bydliště: Mezi Prahou a Plzní.

Re: Behringer DCX2496

Příspěvek od Petr V. » čtv 10. říj 2013 18:26:49

Martin Dušák - MADMAX, expert skutečně je.Zvučil stovky a stovky akcí, na aparátech za desítky milionů,tak i na skutečně laciných věcech. Srovnání jistě má. No a nemít aparát za 20.000Eur není žádná hanba, každý není ochoten investovat tolik peněz,zejména pokud to dělá jen jako koníčka, jako Ty.Hloupé je to adorování DCX2496, ano funguje, plní základní funkce, zejména pokud se to nepřehání se strmostí filtrů, na přehrávání mp3 formátu asi dostačuje. Jenže ono by stačilo k Tvým bednám připojit třeba ten XTA procesor a byl by slyšet rozdíl, kvalitnější a dražší zesilovač by opět reproboxy pozvedl, byť limitem kvality by byl driver v satelitu. Ale opakuji, hraju na to ,na co mám a není to hanba,jen realita.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

genrot1
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 11
Registrován: stř 09. říj 2013 17:01:56

Re: Behringer DCX2496

Příspěvek od genrot1 » čtv 10. říj 2013 18:36:36

Chcel som povzbudit takych ako som bol ja co som si precital forum a povedal som si nikdy to nekupim ze to budu vyhodene prachy..planoval som miesto toho kupit od EV dc one.boli by to zbytocne vyhodene peniaze.potom som sa bavil z kamaratom a povedal mi ze tu u nas co zvucia na namesti koncerty a podobne somariny tiez to maju v racku.tak preco by som si mal ja ako clovek co sa tym nezivy ako ony kupovat nieco az taaaaaaaaaak kvalitne ked mi to ani vlastne nebude treba.za love radsej pokupim tracky.. ale ako si napisal funguje ? funguje! robi to to co ma ? robi....

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Behringer DCX2496

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 10. říj 2013 19:34:06

Rozdíl je hlavně v tom, že ty ještě svoje stanovisko budeš měnit, až naděláš nějaké ty zkušenosti, kdežto Martin Dušák opravdu nemusí, už je má. Jestli u zvučení zůstaneš, tak budeš ještě měnit i vybavení (a asi víckrát) a DCX2496 půjde pryč mezi prvními. Na co údajně zvučí chalani u vás na náměstí v tom není absolutně směrodatné, můžou to být mnohem větší chudáci, než tobě teď připadají. Možná prostě neslyší anebo je nezajímá, jak jim to hraje, což je asi nejhorší, co se může člověku od zvuku stát - profíkovi i amaterovi. Úplně zapomeň na to, že lepší DSP znamená "vyhozené peníze", to může vykládat jen někdo, kdo o tom opravdu neví vůbec nic.
Hifi bych zde vynechal, to je obor, ve kterém se dějou zázraky nepřetržitě a nic přece nemůže být větší zázrak, než vzít téměř nejhorší poloprofesionální DSP a pár primitivními zásahy do pomocných obvodů z něj udělat ten žádoucí hajend. Nikomu to neberu, ale asi by se mělo začít s něčím lepším, pokud ovšem jde o úroveň výsledku a ne jen maximální úsporu prostředků. Je celkem zajímavé, že v oboru drátů, izolací, jednoduchých elektromechanických prvků (přenosky, reproduktory) hifisti respektují přirozený vztah mezi cenou a kvalitou, kdežto u DSP nikoli.

H.M.

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: Behringer DCX2496

Příspěvek od Návštěvník » pát 11. říj 2013 8:22:35

DCX2496 funguje tak jak má, slabinu vidím jen v limitéru, který ale nepoužívám. Proč se to nemá přehánět se strmostí filtrů??...nerozumím. Nevslyším žádnou degradaci zvuku při strmějších filtrech ani ve srovnání s jinými a dražšími DSP.
Řeči "expertů" jsou sice hezký, ale nutno je brát s rezervou. Není nad vlastní rozum a zkušenost!

Uživatelský avatar
MADMAX

Re: Behringer DCX2496

Příspěvek od MADMAX » pát 11. říj 2013 10:50:40

4 genrot1: Já jsem Tě nechtěl setřít, alespoň rozhodně nemám potřebu hanit Ti Tvůj aparát. Psal jsem Ti přece, abys to nebral jako nějakou urážku, ale Ty ses přesto urazil :( naprosto chápu, že jako "koníčkář", tedy člověk který se zvučením neživí (nikoli neživý, neživý je nemrtvola neboli zombie :roll: ) do aparátu nemůžeš a nechceš investovat statisíce - ostatně z těch levných věcí jsi například v reproduktorech vybral skoro to nejlepší, co se za dané peníze dá pořídit (je celá řada dražších boxů s horším osazením), takže věřím, že to nemusí hrát špatně. Fakt nemám důvod někoho "stírat" za to, že je chudej nebo něco dělá jen pro svoje potěšení na amatérské úrovni.

Setřít jsem Tě ale musel v tom smyslu, že rozhodně není pravda, co tvrdíš, že lepší komponenty nebudou hrát lépe. Budou. To, že Ty to na svém aparátu třeba nepoznáš, není směrodatné. A jestliže sám přiznáš, že jsi nikdy neměl postavené dva aparáty vedle sebe, tak bys tady neměl vykládat moudra o tom, že tohle či ono stačí a všechno ostatní je zbytečné a předražené. Uvědom si, že jsi zde na zvukařském fóru, kam se chodí informovat i lidé, kteří se pohybují v jiném "levelu" než Ty. To, že něco vyhovuje Tobě, není přece univerzální měřítko kvality. To je to celé.

Jinak přeju ať Ti to hraje co nejlépe a co nejdýl (mimochodem, třeba zrovna spolehlivost je něco, co "koníčkáři" neřeší, a přitom se za ni samozřejmě platí - ono je skutečně rozdíl, jestli aparát má po několik let odzvučit 40 večerů do roka, anebo jestli odehraje 150 akcí ročně).

Uživatelský avatar
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 4039
Registrován: pon 18. dub 2011 11:17:46

Re: Behringer DCX2496

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 11. říj 2013 11:37:12

Nevím, proč mají někteří "návštěvníci" takové nutkání dávat slovo expert do úvozovek. Ano, není nad vlastní zkušenost a někteří z nás toho opravdu měli v rukách a slyšeli hodně, jiní méně a někteří vlastně ještě skoro nic. Pokud někdo neslyší žádný rozdíl mezi DCX2496 a žádným lepším DSP (předpokládám, že to vůbec mohl porovnávat za vhodných podmínek), tak mu to sice věřím, ale současně ho lituju. Ušetří nějaké ty prachy, asi jako je ušetří ten, kdo nemá čich a chuť, ale co vlastně dělá na zvukařském foru, asi by našel vhodnějšího koníčka :-)
DSP jsme prodali mnoho set kusů, včetně asi 160ks DCX2496, nemám důvod ho shazovat, ale patří tam, kam ho umisťuje jeho cena.

H.M.

genrot1
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 11
Registrován: stř 09. říj 2013 17:01:56

Re: Behringer DCX2496

Příspěvek od genrot1 » pát 11. říj 2013 15:29:09

Hosť píše:DCX2496 funguje tak jak má, slabinu vidím jen v limitéru, který ale nepoužívám. Proč se to nemá přehánět se strmostí filtrů??...nerozumím. Nevslyším žádnou degradaci zvuku při strmějších filtrech ani ve srovnání s jinými a dražšími DSP.
Řeči "expertů" jsou sice hezký, ale nutno je brát s rezervou. Není nad vlastní rozum a zkušenost!
ja pouzivam tiez strmost 48ku na sub a 24 na sat...limiter som tiez skusal ked je to len jemne tak to nic zle nerobi ale ked ukazatel ide niekde na -6 tak vtedy to "chrapci".
u mna je jedine minus pri nastavovani eq ked sa tam nieco meni ale myslim ze nikto sa s tym nebude hrat pocas akcie..pripadne len na mixe s eq

Uživatelský avatar
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1215
Registrován: pon 25. čer 2007 21:19:01
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Behringer DCX2496

Příspěvek od TomasVv » pon 14. říj 2013 17:42:39

Hele, a máš k té strmosti nějakej rozumnej důvod?
Já obecně žádný důvod, proč používat takto vysokou strmost nevidím, leda by to bylo ve specifikaci výrobce reprobedny.
U DCX2496 bych se trochu bál používat takto strmé filtry, protože nevím, jak kvalitně jsou implementovány.
Obecně platí, že čím strmější filtr, tím víc má nectností v propustném pásmu (zvlnění, až tendence k nestabilitě) a taky v nepropustném pásmu, kdy sem tam některé kmitočty zase vesele propouští s malým útlumem. Ale nikdy jsem DCX neměřil, tak nemohu posloužit něčím konkrétním.

Že neslyšíš nectnosti strmých filtrů, může být způsobeno kdečím, třeba se žádný problém neprojevuje, nebo to na tvých bednách není poznat, nebo hraješ styl, kde se to ztratí, nebo cokoliv jiného. A nebo prostě nestojíš o rovně hrající aparát s vyrovnanou frekvenční a fázovou charakteristikou...
Dělám, co mě baví.

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: Behringer DCX2496

Příspěvek od Návštěvník » pon 15. pro 2014 21:13:32

Som čerstvý majiteľ DCX 2496. Nemáte niekto český návod na obsluhu? Vopred ďakujem za zaslanie. Ondro.
Adresa: kucejo@gmail.com

genrot1
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 11
Registrován: stř 09. říj 2013 17:01:56

Re: Behringer DCX2496

Příspěvek od genrot1 » pon 15. pro 2014 21:20:58

zdarec aky navod potrebujes??? napis mi na genrot1@azet.sk a ja ti poradim
Hosť píše:Som čerstvý majiteľ DCX 2496. Nemáte niekto český návod na obsluhu? Vopred ďakujem za zaslanie. Ondro.
Adresa: kucejo@gmail.com

Odpovědět

Zpět na „Behringer“