Přechod Analog Digital

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Egestas
Uživatel
Uživatel

Re: Přechod Analog Digital

Příspěvek od Egestas » pon 07. dub 2014 14:16:04

Já to nemyslím nějak zle, ale snažím se pochopit to co píšete a z toho se poučit a opravdu by mě zajímalo co byste si vy konkrétně za mix vybral aby byl dostatečně digitální a měl nějakou ergonomii protože si opravdu nedovedu představit zvučit rock kde mám cca 20 kanálu bez hw ovládání...

a do teď mám AH krerý jsem kupoval u vás a nemůžu na něj říct pul slova ale co jsem vyděl a z toho co bylo napsáno mě ten SC vyšel zkrátka lépe, třeba o pultech Yamaha jsem vůbec neuvažoval i když vím že se dělají ale nikde jsem jej neviděl neslyšel tak jsem ho podvědomě vyřadil a nikdo o nich nemluvil ani zde, a úplně na začátku jsem uvažoval o presonu o tom jste mě přesvědčily že ne, takže jsem otevřený diskuzi a názorům jinak bych se tu přeci neptal...

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » pon 07. dub 2014 17:09:14

Nerozumím tomu, proč se tu pořád srovnávají pulty různých koncepcí i cenových kategorií.
Proč se nedají do porovnání SC Ex 3 a Qu24.
Najednou bude v obou případech +- stejná cena,
v obou případěch konektory na pultu,
v obou případech možnost připojit SB,
v obou případech malý display,
v obou případech absence displayů nad klikama...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 07. dub 2014 21:26:22

Ano, Qu-24 se nehodí připomínat, protože by ta tabulka pak vypadala jinak. Taky DL1608 nestojí 30, ale 27 a to je koncovka na krámě, i blaha by ho u nás měl za míň (cca 22500 vč. DPH, pokud by ještě něco málo dokoupil) a ví to, o zařazení do VO partnerů mne sám požádal. Stejně jako o vstupech na GLD se bude furt mluvit jako o čtyřech, ačkoli zcela jistě na holírnu nebude nikdo potřebovat jen samé šňůrové mikrofony, takže jich tam je celkem asi dvakrát tolik. Atd. ale to není žádné hanění, to tady asi můžu provádět jen já. Jak bychom tomu tedy mohli říkat - třeba samohana ? :-)

Jasněže to ty nemyslíš nijak zle, jde o tvoje peníze a tvoje zvučení, dvakrát by sis s takovým přístupem nepomohl. Ale mít strach, že nedokážeš přejít ze ZEDa na digitální A&H je nesmysl, nech si to předvést a uvidíš sám. Akorát přestaneš těma rukama nad mixem a kolem efekťáku tolik mávat a taky koukat budeš víceméně (kromě podia apod) na jedno místo. No a u některých modelů se dá stále použít i ta fixka, jako trest za nejnižší výrobní cenu.

H.M.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 07. dub 2014 22:25:43

Ano, můžu to mít levněji, mám VO u PD, zrovna tak mám VO u AudioMasteru, mám slevu i u Audioteku (pochopitelně ne tak velkou), zrovna tak si můžu odečíst DPH (pokud bych bral pro sebe), vzal sem ale cenu koncovou která je vidět na netu.

A proč se nesrovnává s QU-24, taky mě to napadlo, ale už tu zaznělo zvukově je dál GLD a SiE je ještě o kousek dál. QU-24 má 24mic. vstupů, SiE 2 až 56, to je trochu rozdíl. Zrovna tak nelze postavit cenově QU-24 proti SiE3 (24 vs. 32 vstupů), kdyžtak proti SiE2.

Já osobně vidím SiE jako konkurenčního partnera proti GLD, ne proti QU.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » pon 07. dub 2014 22:48:42

Hubert:
Je vidět, že jakmile dojdou argumenty, sklouzneš do osobního útoku.
Já vám nic špatného nepřeju, jen mě připadá, že jak vám klesá obrat (jako klesá všem), tak se zvyšuje Tvoje hysterické napadání jakékoliv konkurenční značky – řekl bych, že obsesi máš Ty. Dělá to na mě dojem, jako by Tvůj odchod z vašeho fóra byl naplánovaný a Ty zde vytvářel nový prodejní kanál Prodance. Ale třeba se pletu...
Obchodní zájem já zde nemám vůbec žádný.
Jinak ano, jsem vysazený proti AH, protože v digitálech zatím nevyrobili pult s dobrým zvukem. Snad jen ILive bych s přimhouřením oka dokázal vzít na milost, je ale bohužel značně poruchový. Stačí se podívat, kolik se jich za poslední dobu objevilo v bazarech.
Mimochodem ten kšeft, co jsi tak slavně dokázal odzvučit SC a ipadem asi připadá jako nebývalý úspěch takové koncepce jen tobě. Všichni ostatní si na tohle dávno pořídili DL1608, cena je lidová :-)
Jak jistě tušíš, chtěl jsem tím říct, že holírnu můžeš odjet se SC a Ipadem bez stageboxu i při větším počtu vstupů. A to prosím s výrazně lepším zvukem (nejen můj názor). Mimochodem to nebyl kšeft ale charita pro školu.
Jo, kdo má na velký mix, tak nemá na úplně malý, takže bude na holírny do smrti smrťoucí tahat nějakou obludu. Chudák Ferda by si DL1608 prostě nemohl dovolit. Někdy mi to připadá, že žijeme fakt v jiném světě
Ty jsi snídal vtipnou kaši? Na holírny mám Si Compact :-D

TonyS:
Mě tato věta přišla úsměvná. Jako by to byla nějaká světová novinka.
Já už více jak dva a půl roku jedu jenom na zvučení přes Ipad :-) a kliky pod rukama mě vůbec nechybí.
No, při pár vstupech budiž, ale rychlost a ergonomie práce je v háji, zejména když se potřebuješ dostat z prvního vstupu např. na desátý. A s výrazně horším zvukem (nejen můj názor).

KamilV:
Nerozumím tomu, proč se tu pořád srovnávají pulty různých koncepcí i cenových kategorií.
Proč se nedají do porovnání SC Ex 3 a Qu24.
Najednou bude v obou případech +- stejná cena,
v obou případěch konektory na pultu,
v obou případech možnost připojit SB,
v obou případech malý display,
v obou případech absence displayů nad klikama...
Ano, akorát bych porovnával SC Ex 2 a Qu24 a opět dodám že se značným bonusem lepšího zvuku ve prospěch SC Ex2.

Blaha to napsal správně, jen bych dodal že Soundcrafty mají zásadní bonus v podobě lepšího zvuku - což mi z hlediska zvukařů přijde poměrně podstatné.
Naposledy upravil(a) Ferda dne pon 07. dub 2014 23:23:41, celkem upraveno 2 x.

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » pon 07. dub 2014 22:56:34

Safra, než jsem to tu pročetl a sesmolil příspěvek už tady přibyly dva další.

Blaha: =D>

Hubert: [-o<
Stejně jako o vstupech na GLD se bude furt mluvit jako o čtyřech, ačkoli zcela jistě na holírnu nebude nikdo potřebovat jen samé šňůrové mikrofony, takže jich tam je celkem asi dvakrát tolik. Atd.
Tady taky ale nikdo např. nevytahuje, že SC linek dokáže celkem 8 (ano, ty 4 stereo se dají rozdělit do mono). Nebo třeba 2x AES/EBU. Atd.

Egestas:
Myslím, že nejlepší volba pro Tebe (jak zvukem, tak výbavou a ovladatelností) je SC Performer2 a stagebox podle dostupnosti financí. Rozhodně doporučuji vyzkoušet. Velkým plus jsou kromě displejů nad fadery i 8x VCA atd.

PS: Si Ex2 má 66 in, ne 56, ale to je nepodstatné.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 07. dub 2014 23:49:42

Jo, opakovat, opakovat, opakovat, navzájem se citovat. Mezitím opět něco o tom, jak to s námi jde z kopce, jak jsou všude hromady rozbitých A&H lacino na prodej. Ale musím říct, že ta poslední pirueta mne zaujala svou neotřelostí. Tak já jsem zpunktoval podlý plán, podle kterého bylo potřeba přestat psát na vlastní firemní forum (které bylo do značné míry na mně závislé), abych tady "vytvořil nový prodejní kanál". No ještěže na tom není závislá záchrana našeho obratu, to bych se dost klepal, že to taky nemusí kvůli tobě dopadnout :-)

Nevíte někdo jak zabránit, aby mi to tady samo nepřidělovalo barevné smajlíky z té tabulky ? Já mám rád ten klasický styl, dvojtečky, závorky a tak. Vždycky když vidím u svého textu animovaný obrázek jak "vyjadřuje moje emoce", tak mám blbý pocit, že jsem se dostal do společnosti nějakých dětinů. Kdo je neumí vyjádřit dostatečně textem, tak asi nemá psát...

H.M.

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » pon 07. dub 2014 23:55:35

To je veselý, jak se tu někdo ohání zvukovými kvalitami toho a toho mixu, když to pak projde bednami EM151, které jsou o třídu níž, než všechny zmíněné mixy. Egestasi, neber si to osobně, myslím, že výměna beden přijde jako nezbytný krok hned po mixu a budeš z ní mít sám radost. Když budeš zkoušet mix, určitě tu referenční nahrávku pust do různých beden.

Edit: H.M.> piš ty smajlíky s mezerami : - )
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » úte 08. dub 2014 0:35:37

Hubert:
No, citoval jsem Tě proto, abys věděl k jakým Tvým výtkám se vyjadřuji a rozhodně to neber osobně.
Ve Tvé odpovědi ovšem opět žádný relevantní argument ohledně mixů nevidím....
Co jiného než podpora prodeje je prosazování pultu (AH) který hůř hraje, má menší výbavu a stejnou cenu oproti konkurenci (SC)?

PS: jestli myslíš, že smajlík (jakýkoliv) nemá vyjadřovat emoce, tak to jsi mimoň (emotikony jsou od slova emoce...) :D
PPS: opravdu se v bazaru poslední dobou Ilive objevují dost často, proč asi? A se dvěma kusy z různých období mám osobní zkušenost - cca 5 až 10 různých závad za sezónu minimálně (a vím i o dalších). A ani ze zvuku jsem nebyl nijak odvázaný - naštěstí jsou už pryč.

exxxi:
Jasně že EM151 (podobně jako např. ART3xx) jsou na seriózní práci málo, ale když se pořizuje nový mix, tak nevím proč za stejnou cenu nemít vyšší zvukovou kvalitu i výbavu?? To snad nemyslíš vážně?? To je přece do budoucna plus.
Naposledy upravil(a) Ferda dne úte 08. dub 2014 0:55:41, celkem upraveno 1 x.

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » úte 08. dub 2014 0:54:50

Jj, a byla dřív slepice, nebo vejce? Ba ne, Egestas má slušný analog, tak se jen divím, proč neřeší dřív bedny. Ale je to jeho cesta.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » úte 08. dub 2014 1:02:49

No rozhodně si pomůže jak ve zvuku, tak ve výbavě (kompresory, gate, vstupy, atd...). Vždyť toho nemá dost ani na běžnou kapelu. A bude to posun i přes EM151, to si buď jistý.

zblebt
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zblebt » úte 08. dub 2014 1:37:36

Já si vlastně můžu vždycky vybrat iLive + iDR 48 vs Compact 32 + stagebox a raději teda beru ten iLive. To co zvládnu na svém kšeftu se 4ma, 6ti kapelama za večer rychle a přehledně se prostě s tím "výsledným zvukem převodníku" a hroznou erogonomií se mi jen těžko porovnává...

V Brně si pak na QU-16 odzvučím vlastně taky všechno. :) Akorát tam už jsem se musel zase naučit ze skladu brát fixu a pásku...

Zazvuč si na oba pulty předtím, než je koupíš!

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 08. dub 2014 2:01:41

Nemyslel jsem že cituješ mne, ty totiž hlavně cituješ stále dokola sám sebe. Nedá moc práce přečíst si tvých asi 130 příspěvků a přesvědčit se o tom. Téma SC vs A&H v nich naprosto převažuje a vlastně už asi třetí rok opakuješ to samé. Řekl bych, že je to dost unikum, aspoň já si nikoho podobně monotematického a monotonního tady nevybavuji. SC je vždycky lepší, protože líp hraje. SC vždycky líp hraje, protože je lepší. Teď už se to okamžitě pozná i na bednách, kterým bys normálně absolutně nemohl přijít na jméno...

H.M.

Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin » úte 08. dub 2014 2:42:27

Zdeněk Prodance píše:Nevíte někdo jak zabránit, aby mi to tady samo nepřidělovalo barevné smajlíky z té tabulky ?
Hned pod polem pro napsání textu jsou Možnosti a v nich Zakázat smajlíky.
Zkuste ;-)
administrátor, moderátor

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 08. dub 2014 8:01:10

Ferda píše:PS: Si Ex2 má 66 in, ne 56, ale to je nepodstatné.
Bylo myšleno, že na pultu je fyzicky mic. 24 XLR a na SB 32 XLR, pak je tam ještě 2x stereo linka, a 1xAES/EBU.

Koukám, že SC už má i USB/FW kartu, předpokládám, že s možností nahrávání Xstop.

Tak mě ti napadlo, jak to prohlížím, že by klidně někdy v budoucnu šly kombinace:

SiP2(MADI+FW/USB karty) + mini SB 32/16 + SiE1(MADI karta) (SiE1 na holírny, nebo jako monitorák)
nebo
SiE2(2port MADI karta) + mini SB 32/16 + SiE1(MADI karta) (SiE1 na holírny, nebo jako monitorák)

Našel jsem ještě jednu vadu, která by u SC mohla někomu vadit, a to je jen 8 analogových výstupů na mini SB, takže kdo připojuje analogově, tak má L+R a 6x AUX. U nás by to nevadilo, protože RPM-26z má AES/EBU vstup, takže zbývá 8x AUX. 6x AUX ale většinou stačí a IE se dají poslat od pultu.

iLive jsem už na bazarech viděl, taky jsem už na bazarech viděl SiCompact, a taky jsem viděl DL1608 a myslím i X32.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“