Recone Kity

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
MuFiozo
Uživatel
Uživatel

Recone Kity

Příspěvek od MuFiozo »

Zdar. Sešli se mi teď odpálený 2ks LF18G400. Chci se zeptat jaký máte celkově zkušenosti s Recone Kitami? Je mi jasný, že jako originál to asi nebude. Prý se často přepalují dráty na závěsu (kmitačce).

Předem díky za vaše názory.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Recone Kity

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Pokud je při opravě reproduktoru použit originální kit od toho samého výrobce, tak se liší jen lepidlo použité při montáži a (možná) kvalita práce. Originální kity jsou ve stejných krabicích, jako reproduktory, takže není problém je poznat.

H.M.
MADMAX

Příspěvek od MADMAX »

Pokud jde skutečně o tovární Recone Kit k danému modelu reproduktoru, proč by to proboha nemělo "být jako originál"?? Vždyť je to přesně ta samá membrána a kmitací cívka, jakou tam montuje výrobce - pokud ten recon instaluje někdo, kdo to umí (tj. umí odstranit starou membránu, očistit koš od lepidla, vyčistit mezeru v magnetu, správně recon vycentrovat!!! a správně ho přilepit lepidlem k tomu určeným!!!!, není důvodu, aby to nehrálo stejně jako nový reproduktor z fabriky a nemělo stejnou životnost, tj. od 10sekund do 25 let :D dle zacházení.
MuFiozo
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MuFiozo »

A znáte někoho z Jížních čech nebo prahy kdo to opravdu umí? Předchozí reproduktory mi opravoval jeden technik u Krampery (KV2) u Milevska ale teď mi bylo řečeno že neví kdy by se na to dostali.
MADMAX

Příspěvek od MADMAX »

Proč se neobrátíš přímo na Prodance, oni dělají RCF. A dřív to dělal Hubert Mašín, vynikající odborník, kdo tam spravuje repra teď, to nevím, ale žádnej ňouma to rozhodně nebude...
MuFiozo
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MuFiozo »

Na prodance jsem dneska psal Paterovi ale odpověď jsem zatím nedostal.
Proto se ptám i tady. Ideálně kdyby byl někdo z Jížních čech.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Náš servis to samozřejmě normálně dělá furt, rozdíl je spíš v tom, jestli se posílají membrány někam anebo reproduktory k nám a pak zase někam, ideální je počty rizikových doprav zmenšit na minimum, ale na spáleném reproduktoru už toho tolik rozbít nejde a při výměně u nás je snadnější případná reklamace opravy. Každopádně to nedávej jen tak někomu, kdo bude tvrdit, že to taky umí, viděl jsem hrozné věci a nešlo to už reklamovat nikde, protože dotyčný si chybu nepřizná a zničený materiál taky fabrika jen tak nemění za nový, musela by to být jejich, výrobní závada, ne výsledek práce nějakého příliš sebevědomého matlala.

H.M.
honza637-1

Příspěvek od honza637-1 »

Repráky velmi dobře umí opravovat Jaroslav Stejskal, http://lonely.vyrobce.cz/
Má chatu u Jindřichova Hradce. Stačí mu zavolat a domluvit se. Jinak bych taky viděl Prodance když ne jeho.
esa206
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od esa206 »

Zdravím, neměl jste někdo rozložený 18sound 18LW1400? Potřeboval bych vědět, kde je spoj přívod/kmitka, zda je standartně pod kopulkou, nebo někde pod středičkou.
Případně prosím o názor na repro jako takový - papírově mi připadá jako ekvivalent RCF 18G400 - máte někdo zkušenost?
Odpovědět

Zpět na „Repro“