Ceny zvukařů
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já bych souhlasil. Vždy jsem si více vážil lidí, kteří nejen "tahají" za kliky ale i znají princip a umí si leccos i opravit či vyrobit. Já tyhle věci až na detaily kupoval nefunkční či částečně poškozené. Samozřejmě v zahraničí. V CR či SR jsou tyhle věci furt drahé. Co se týká vršků, ty 151čky mám dvě už dohodnuté a zesilvoače si k basum i výškám budu dělat. je to přece jenom jedna z těch věcí, které se doma udělat dají. Ono totiž druhá strana mince je ta, že profi výrobce tam nedá pořádné chladiče, nepředimenzuje napájecí trafa a filtraci a podobně.
Teď zbývá nabýt zkušenosti a to bohužel v kraji kde žiju není zrovna snadné. ( Už jen proto že solidní zvukaře jsem zatím slyšel 2 z okresu)
Teď zbývá nabýt zkušenosti a to bohužel v kraji kde žiju není zrovna snadné. ( Už jen proto že solidní zvukaře jsem zatím slyšel 2 z okresu)
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
-
franta1969
- Uživatel

-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Trochu si ti dovolím oponovat. Japonci v žádném případě nejkvalitnější techniku nemají, o tom asi diskutovat nebudem. Ale oč jde. Totiž hodnotit zvuk podle značky je kravina a kdo to dělá je lama a ne zvukař. POdstatný je přece výsledek. A dnes je taky možnost ty zařízení udělat tak, že vypadají velice slušně co do vzhledu. V žádném případě nezastávám styl "brabčí hnízdo" se slovy že se nato nesmí sahat aby se tam něco nedotklo. Slušně udělané zařízení není dle mého žádná degradace. Naopak spousta rádoby profi zařízeních je uvnitř hrozné úrovně a poddimenzovanosti, že to může vést k průšvihu.
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ja zase nezastavam Home made zosiky, respektive Iba od ludi ktorych poznam
a viem ze to vedia. No teraz kazdy s prepacenim somar co si mysli ze vie postavit zosik...a postavi nieco co sa na zosik ani nepodoba. Teda je tazke potom hodnotit co je dobre a co nie. Ja mam smolu ze sa tomu nerozumiem az tak dobre aby som si trufol postavit ten koniec. A poratajte si vsetky vydaje ....Znami teraz staval zosik tusim 2X400 alebo 500 uz neviem...samozrejme /4 vyslo ho to na 8000sk. za 10.000 kupim RMX2450 no oplati sa mi to? NIE, kopec roboty,casu....a to este pan boh vie ci to pojde
na trhu su zosiky ktore su praxou odskusane. Na margo cinskych vyrobkov. uz 2hy rok vlastnim Soundking AA1000J 2x380/4 cina ako fras, je tam sice 1KW trafo....atd..kazdy ked pocuje znacku juuuj to je srot, atd atd...ja som s tym zosikom nikdy nemal ziadny problem. Ked clovek respektuje indikaciu Overload....tak to slape ako hodinky! Dalej som vlastnil Behringer EP 1500 aj 2500 co isto vela z vas bude poznat. Mozem len pochvalovat..za tie peniaze to je fakt vela muziky(pekne okopirovali QSC) a troska sa im to podarilo. tieto 2 znacky myslim ze su na tom ovea lepsie. Znacky ako Omnitronic,QSA,Skytec....a podobne s tym by som nejak na akciu nesiel...okrem skyteku som vlastnil obe spominane znacky....QSA hra slusne..no po 3 hodinach sa stratila 1/4 vykonu zacalo sa to hriat.....atd atd...mam to na odposluchy
Omnitronic P rada....to iste okrem toho som poslal do kytek uz 2 kusy(prieraz trafa, na oboch) ziadna s ochran ktoru to ma, nefunguje! jedine ta ze ked sa to zacne hriat trati to vykon. pisany vykon u modelu p1500 ze 2x480? tusim nema s realitou nic spolocne. Ked doplnim vyjadrenie chlapov co sa to pokusali opravit...su tam nejake hrackarske kondy ktore vykonovo nedavaju dokopy pomaly ani polovicu papieroveho vykonu. tot vse 
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
-
franta1969
- Uživatel

nikdo nemluví o značce,to jsem uved co se mi stalo.Nikdy v domácích podmínkách nespáruješ tranzistory,nedáš dohromady zenerky,kondíky ani odpory.To se vybírá z tísíce kusů,aby si byly co nejblíž hodnotama.Proto nedosáhneš kvality,kterou si koupíš,ale za větší penízhonza637 píše:Trochu si ti dovolím oponovat. Japonci v žádném případě nejkvalitnější techniku nemají, o tom asi diskutovat nebudem. Ale oč jde. Totiž hodnotit zvuk podle značky je kravina a kdo to dělá je lama a ne zvukař. POdstatný je přece výsledek. A dnes je taky možnost ty zařízení udělat tak, že vypadají velice slušně co do vzhledu. V žádném případě nezastávám styl "brabčí hnízdo" se slovy že se nato nesmí sahat aby se tam něco nedotklo. Slušně udělané zařízení není dle mého žádná degradace. Naopak spousta rádoby profi zařízeních je uvnitř hrozné úrovně a poddimenzovanosti, že to může vést k průšvihu.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... tak to radi slysime, vyridim to nahorumidnight_man píše:Dalej som vlastnil Behringer EP 1500 aj 2500 co isto vela z vas bude poznat. Mozem len pochvalovat..za tie peniaze to je fakt vela muziky(pekne okopirovali QSC) a troska sa im to podarilo. tieto 2 znacky myslim ze su na tom ovea lepsie. Znacky ako
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
som to chcel aj otvorit ze sa pozrem co tam ale bohuzial oba kusy boli este vtedy v zaruke a bolo to prelepene ochrannou paskou, tak sa mi nedalosafa píše:... tak to radi slysime, vyridim to nahorumidnight_man píše:Dalej som vlastnil Behringer EP 1500 aj 2500 co isto vela z vas bude poznat. Mozem len pochvalovat..za tie peniaze to je fakt vela muziky(pekne okopirovali QSC) a troska sa im to podarilo. tieto 2 znacky myslim ze su na tom ovea lepsie. Znacky ako. Jinak EPcka se vazne povedly, to je fakt.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
K tej elektronikepavel2 píše:seph: zvuč - tahej aparát, postav aparát, odehraj akci, sbal aparát.
Mimo to ručíš za to, že nikoho nezabije elektrika.
Věřím, že po čase se Ti 1500,- Kč nebude zdát tak mnoho...
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Trochu si opět dovolím nesouhlasit. jednak párované součástky se dají koupit a když ne, tak existuje celá řada obchodníků, kteří se dají ukecat na to, že dají přístup do skladu a je možnost si na místě vybrat. V současné době jsem koupil 2 konce od Studimasteru, tak možná na ty stavby nedojde. Koupil jsme je za peníze které stojí napájecí trafo ... Jsem na to zvědav.franta1969 píše:nikdo nemluví o značce,to jsem uved co se mi stalo.Nikdy v domácích podmínkách nespáruješ tranzistory,nedáš dohromady zenerky,kondíky ani odpory.To se vybírá z tísíce kusů,aby si byly co nejblíž hodnotama.Proto nedosáhneš kvality,kterou si koupíš,ale za větší penízhonza637 píše:Trochu si ti dovolím oponovat. Japonci v žádném případě nejkvalitnější techniku nemají, o tom asi diskutovat nebudem. Ale oč jde. Totiž hodnotit zvuk podle značky je kravina a kdo to dělá je lama a ne zvukař. POdstatný je přece výsledek. A dnes je taky možnost ty zařízení udělat tak, že vypadají velice slušně co do vzhledu. V žádném případě nezastávám styl "brabčí hnízdo" se slovy že se nato nesmí sahat aby se tam něco nedotklo. Slušně udělané zařízení není dle mého žádná degradace. Naopak spousta rádoby profi zařízeních je uvnitř hrozné úrovně a poddimenzovanosti, že to může vést k průšvihu.
-
franta1969
- Uživatel

no,nevím,ale já nemám tu možnost laboratorně vybírat součástky stejných parametrů.Možná jsem jedinný na zeměkouli,ale myslím,že tonemá smysl něco stavět.Já stavěl už za dob totáče ve svazarmu a do soutěží,ale tovární výrobětonemůže konkurovat i když si to stokrát předimenzuješ chlazením či napájením a filtrací.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, může. Pravda ale je, že se to finančně vzhledem k času a ceně součástek nevyplatí. Jen se na to dá víc spolehnout. To je prostě pro nadšence. Kdybych na to koukal očima ekonoma, tak koupim něco od QSC a je klid. I když konkrétně vůči jejich zdrojům v zesilvoačích mám značné výhrady.
-
franta1969
- Uživatel

no,přesvědčovat nikoho nebudu,.Dělal jsem deset let servis elektroniky,tak si myslím,že nějakou zkušenost mám,možná se pletu,ale vzásadě nemám nic proti amatérský stavbě,jen se s tím nedá hrát velká liga.Stačí když dorazil jeden nejmenovaný a viděl beringera mix a multiefekt a říká,že v Praze by do toho ani nepromluvil.Co by asi řekl na amatérsky sestavěnej mix,efekt či zesík.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nojo, ale to si lehce protiřečíš. Píšeš, že nemáš nic proti ama stavbě a pak vyjadřuješ prostřednictvím kohosi myšlenku, která je proti? Já tedy hovořím o zapojení, které je v praxi již mnoho let používáno a funguje bez problémů. Jen ta mechanická konstrukce je ze strany profi výrobců ošizená. O nic víc nejde. Mimochodem dost dobře nevěřím tomu, že někdo jako QSA nebo Behringer budou párovat i rezistory (u kterých to zpravidla nutné není, 1% přesnost většinou stačí). Jinak navrhuji tohle ukončit a věnovat se původnímu tématu a to té ceně zvukařů. Trochu jsme se odchýlili a možná by se proto vyplatilo založit jiné vlákno ...
-
sinclair
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Chlapci, v sériové výrobě NIKDO NIC nepáruje ani nevybírá. Jednak to vůbec není nutné a jednak by ceny těch výrobků vyletěly tak raketově nahoru, že by se okamžitě staly neprodejnými.
Franta1969 zachrápal u Tesly a destiprocentních odporů - dneska je problém koupit horší odpor, než 0,5% /myslím tím velikost 0207/. I velké drátové odpory se dnes dělají v 5% a polovodiče už nejsou dávno jako z Rožnova, to znamená v jedné sérii každý pes jiná ves a rozptyl parametrů 100%. Dneska je např. u ONSemi zcela běžná tolerance 5% mezi jednotlivými kusy z jedné výrobní série /zpravidla 100.000 ks/.
To, že nějakej pitomec třeba do Texana tranzistory pároval, ačkoliv to tam vůbec není nutné a jen proto, že mu to někdo nabulíkoval, je věc druhá.
Franta1969 zachrápal u Tesly a destiprocentních odporů - dneska je problém koupit horší odpor, než 0,5% /myslím tím velikost 0207/. I velké drátové odpory se dnes dělají v 5% a polovodiče už nejsou dávno jako z Rožnova, to znamená v jedné sérii každý pes jiná ves a rozptyl parametrů 100%. Dneska je např. u ONSemi zcela běžná tolerance 5% mezi jednotlivými kusy z jedné výrobní série /zpravidla 100.000 ks/.
To, že nějakej pitomec třeba do Texana tranzistory pároval, ačkoliv to tam vůbec není nutné a jen proto, že mu to někdo nabulíkoval, je věc druhá.