Rady ke QLC+
-
- Reklama
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rady ke QLC+
Neviem ako by sa to dalo urobit.
-
HonzaKondor
- Nováček fóra

Mám převodník Eurolite USB-DMX512-PRO Interface. Bude fungovat s QLC a FreeStylerem? Přivítal bych i radu, jak to v QLC nastavit. Díky předem za odpovědi.
-
HonzaKondor
- Nováček fóra

Pro QLC+ pravděpodobně potřebuji plugin pro Eurolite USB-DMX512-PRO Interface. Nemáte někdo? Nebo dokáže mi někdo poradit?
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Eurolite USB-DMX512-PRO: s Freestylerom by mal fungovat (pozri freestylerdmx.be stranku download), s QLC+ pravdepodobne nefunguje (vid https://sourceforge.net/p/qlcplus/discu ... d/3c919b5b, odvtedy s tym nikto nepohol). OLA (https://wiki.openlighting.org/index.php/OLA) podporuje tuto kartu (na linuxe) takze zdrojaky su, vie sa ako to ovladat, ale zatial sa nenasiel kto by to urobil. Ono to nemusi byt tazke, akurat sa to blbo robi nasucho, bez zariadenia. Cize aby som to zhrnul, myslim si ze plugin zatial neexistuje. Na linuxe a osx sa to da obist cez OLA.
-
HonzaKondor
- Nováček fóra

To Janek: díky za odpověď, došel jsem ke stejnému výsledku.... Bohužel... se světlama začínám, nikdy to nebude nic velkého, jen malá kapelka, takže hledám něco jednoduchého. QLC mi připadalo jednodušší než FS. Třeba se to někdo pokusí udělat. Budu to sledovat.
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
2. Farby to uz berie do uvahy, shutter zatial nie.maly_medved píše:2, Používám již vytvořené fixtury a vadí mi že u Eurolite TS-255 se změna barvy a shutter on/off ve 2D vůbec neprojeví, scany se furt tváří jako by svítili ( bílé kolo ) . Dá se to nastavit ?
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, poradí někdo ?
QLC+ ver. 4.8.3 a převodník Enttec DMX USB PRO Mk2, verze jeho firmware nejnovější 4.8, verze FTDI nejnovější 2.12.0.0 přímo od výrobce FTDI. Počítač HP EliteBook 820 procesor Intel i7 CPU 2.10 GHz RAM 8 GB, WIN 7 64bit.
Skoro při každém spuštění programu má QLC+ trabl převodník nalézt. V záložce Mapping ukazuje jen DMX USB , když převodník vysunu z USB portu a zasunu tak ho po dalším restartu programu vidí normálně ( viz přiložený obrázek ) . Převodník reaguje pomalu cca s 2 sec prodlevou, všechny změny ( v simpledesk i stisknutí již vytvořených funkcí se na připojeném světle ( LED PAR ) projeví až za cca 2 až 3 sekundy, často program úplně zamrzne. Bez připojeného převodníku program pracuje normálně a stabilně . Grrrrr
Na tom samém kompu mám nainstalovaný Freestyler a Martin M-PC , oba dva softy převodník vidí perfektně a komunikují s ním svižně a okamžitě .
Nevíte někdo co dělám blbě ? Přiznám , uživatelsky mi QLC vyhovoval nejvíc , ale tohle je peklo. Byl jsem i ochotný si zaplatit placený soft ale například rozhranním mi QLC vyhovuje nejvíc a láká mě i připojení WINGu atd . ale potřeboval bych spolehlivý a rychlý soft :/
QLC+ ver. 4.8.3 a převodník Enttec DMX USB PRO Mk2, verze jeho firmware nejnovější 4.8, verze FTDI nejnovější 2.12.0.0 přímo od výrobce FTDI. Počítač HP EliteBook 820 procesor Intel i7 CPU 2.10 GHz RAM 8 GB, WIN 7 64bit.
Skoro při každém spuštění programu má QLC+ trabl převodník nalézt. V záložce Mapping ukazuje jen DMX USB , když převodník vysunu z USB portu a zasunu tak ho po dalším restartu programu vidí normálně ( viz přiložený obrázek ) . Převodník reaguje pomalu cca s 2 sec prodlevou, všechny změny ( v simpledesk i stisknutí již vytvořených funkcí se na připojeném světle ( LED PAR ) projeví až za cca 2 až 3 sekundy, často program úplně zamrzne. Bez připojeného převodníku program pracuje normálně a stabilně . Grrrrr
Na tom samém kompu mám nainstalovaný Freestyler a Martin M-PC , oba dva softy převodník vidí perfektně a komunikují s ním svižně a okamžitě .
Nevíte někdo co dělám blbě ? Přiznám , uživatelsky mi QLC vyhovoval nejvíc , ale tohle je peklo. Byl jsem i ochotný si zaplatit placený soft ale například rozhranním mi QLC vyhovuje nejvíc a láká mě i připojení WINGu atd . ale potřeboval bych spolehlivý a rychlý soft :/
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hele nevím jestli je to přesně tohle a pomůže, ale měl jsem u QLC problém s převodníkem DMX Pipe a teda na W8 (předtím Visty bez problémů), že ho sice QLC viděl, ale nekomunikoval.
Nakonec se mi to podařilo rozběhat, ale musel jsem do Správce zařízení. Tam jednak povypínej u všech USB, WLAN apod. Řízení spotřeby/Povolit počítači vypínat zařízení ..., prostě nevypínat.
Pak si otevři Com a LPT porty, tam bude ten převodník a v nastavení mu natvrdo nastav COM1.
Můj případ byl, že jsem tam měl někde COM9 a nechodilo, po přepnutí na COM1 to začalo běhat.
Nevím jestli to vyřeší tvůj problém, ale za zkoušku nic nedáš.
Nakonec se mi to podařilo rozběhat, ale musel jsem do Správce zařízení. Tam jednak povypínej u všech USB, WLAN apod. Řízení spotřeby/Povolit počítači vypínat zařízení ..., prostě nevypínat.
Pak si otevři Com a LPT porty, tam bude ten převodník a v nastavení mu natvrdo nastav COM1.
Můj případ byl, že jsem tam měl někde COM9 a nechodilo, po přepnutí na COM1 to začalo běhat.
Nevím jestli to vyřeší tvůj problém, ale za zkoušku nic nedáš.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to zkusil .... přehodil jsem to na COM1, povypínal řízení spotřeby, zkoušel jsem hýbat v port settings "bits per second" ( bylo 9600 ) změna na 921600 .... NIC .
QLC ho vidí , ale v simple desk reaguje světlo na změnu faderu cca s 1 sec zpožděním, a po pár změnách soft zatuhne úplně ( ctrl alt del ) . V ostatních programech ( DMX PRO manager , Freestyler , Martin M-PC ) reaguje převodník správně a okamžitě. :/
QLC ho vidí , ale v simple desk reaguje světlo na změnu faderu cca s 1 sec zpožděním, a po pár změnách soft zatuhne úplně ( ctrl alt del ) . V ostatních programech ( DMX PRO manager , Freestyler , Martin M-PC ) reaguje převodník správně a okamžitě. :/
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
DMX monitor ukazuje hodnoty okamzite alebo oneskorene? Skus nainstalovat 4.6.1 ci je to lepsie. https://sourceforge.net/p/qlcplus/discu ... it=25#193c sa spomina podobny problem. Ja nemam k dispozicii promk2, tak neviem skusat (mam open DMX, ale nemam poruke ani svetla...) skusim aspon ci to netuhne.maly_medved píše:Převodník reaguje pomalu cca s 2 sec prodlevou, všechny změny ( v simpledesk i stisknutí již vytvořených funkcí se na připojeném světle ( LED PAR ) projeví až za cca 2 až 3 sekundy, často program úplně zamrzne.
Zdarec.
Mám dotaz, jak udělám to, aby mi EFX pohyby nezapínal na otočný hlavě i stmívač na žárovku?
Mám dotaz, jak udělám to, aby mi EFX pohyby nezapínal na otočný hlavě i stmívač na žárovku?
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
V general tabe nastav intensity na 0 pre vsetky svetla
http://qlcplus.sourceforge.net/docs/efx ... -intensity
http://qlcplus.sourceforge.net/docs/efx ... -intensity
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
2D monitor uz vie zistit ci je uzavierka otvorena alebo zavreta. Blikanie (strobo) asi tak skoro nebude. V dalsej verzii to masjanek píše:2. Farby to uz berie do uvahy, shutter zatial nie.maly_medved píše:2, Používám již vytvořené fixtury a vadí mi že u Eurolite TS-255 se změna barvy a shutter on/off ve 2D vůbec neprojeví, scany se furt tváří jako by svítili ( bílé kolo ) . Dá se to nastavit ?
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Trochu samomluva, ale co uz 
predsalen nejake blikanie bude...janek píše:Blikanie (strobo) asi tak skoro nebude. V dalsej verzii to mas
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
nene samomluva ne
Odmlčel sem se protože jsem zkoušel ..... K "lenivému" převodníku Enttec Pro MK2 .... zdá se že je trabl někde v QLC .... Zkoušel jsem i tu starší verzi QLC a chová se to stejně blbě
Prodlevy. A když zkusím po startu hýbat přimo hodnotami faderů v simpledesk, tak po pár tazích faderem v simpledesk program zamrzne úplně ( ctrl alt del ) . Když není připojený hardware tak soft běhá luxusně, stabilně. Převodník je nakonfigurovaný pomocí origo softu Enttec, poslední firmware 4.8. zkoušeno na stolním PC s WIN XP a na notebooku i7 s WIN7 ( chová se to stejně blbě ) , v manageru všechny testy v pořádku. V jiných software běhá převodník okamžitě , stabilně a bez problému ( freestyler, Martin M-PC, Lightfactory ) .
Zatím dělám s Freestylerem ale musím říci že mě to se*e protože v porovnání s QLC je jeho rozhranní k vzteku
. Pomalu se zžívám s myšlenkou koupě placeného softu Lightfactory V2 , protože ten mi ze všech graficky a podporou vyhovuje snad nejvíc, škoda toho QLC - je mi sympatický ale potřebuju jistotu funkčnosti :/
Zatím dělám s Freestylerem ale musím říci že mě to se*e protože v porovnání s QLC je jeho rozhranní k vzteku