Odposlechy

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
tony
Uživatel
Uživatel

Odposlechy

Příspěvek od tony » stř 07. led 2009 10:26:25

Poraďte jaké pořídit odposlechy pro menší a střední akce. Představuju si tak 100 až 200 W. Můžou být i aktivky. Potřeboval bych co nejmenší rozměrově, ale aby to zase hrálo

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Odposlechy

Příspěvek od safa » stř 07. led 2009 14:55:48

v cene ? Plastove nebo drevene ? Aktivni nebo pasivni ?

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 07. led 2009 16:10:08

Do divadla jsem dokupoval LANEY CM15 a CXM115, jsou to pasivky, 200W/8ohm 15" + horna, MDF, CM 15 má i hnízdo pro tyč, CXM115 jsou zase potažený kobercem, jsou zkosený na nějakejch 30 stupňů, takže můžou bejt skoro až pod zpěvákem, cena někde kolem 5-5,5 tis. s DPH. Jsou i v aktivní verzi tam je cena kolem 8-8,5tis.

Jinak jak by se dalo říct "hraje to jako kráva", ne vážně maj hezkej vyrovnanej zvuk, když jsem je zkoušel v divadle tak na 2 bedny bych ho uhrál celý a po pravdě je používám i na nazvučení nějakejch konferencí a besed mimo divadlo.
Naposledy upravil(a) blaha dne čtv 08. led 2009 11:36:56, celkem upraveno 1 x.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

tony
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od tony » čtv 08. led 2009 11:00:44

Je mi jedno jestli aktivky nebo pasivky. Jednoznačně ve dřevě .Plast nechci.

haromax
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od haromax » stř 14. led 2009 14:42:35

Ty Laneye nejsou špatný ,ale ty piezo horny co tam dávaj :evil: / malé náklady/ to je fakt o ničem , a k tomu háklivý na feedback . Já osobně jsem je vyhodil a dal tam Selenia DT 150 + výhybku a světe div se :-D ono to i začalo fakt i hrát ,takže takhle , a o tom jestli je lepší něco ve dřevě nebo v plastu :?: je to hlavně o tom co je ve vnitř /takové Rcf jsou v plastu a ono to taky hraje ,ale to asi bude taky o penězích /

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » stř 14. led 2009 23:33:30

Mě se jako odposlechy osvědčily dB M12-4, ale ono je to o penězích .. Nejednou se však stalo, že člověk koupí levnější odposlech, zjistí jeho nedostatky a poté se přecijen vrátí k těm dražším.

Dělají se i menší - dB M10-2, ale s těmi nemám žádné zkušenosti.

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » úte 17. úno 2009 6:33:21

Jo ty 12ky jsou moc fajn, snadno prenosny, kompaktni a hezky hrajou. Horsi je ta cena...
Dělám, co mě baví.

sosik

Odposlechy

Příspěvek od sosik » pon 25. kvě 2009 11:21:30

Zdravím vás...má niekto skúsenosti s odposluchmi osadenými 2x12" + 1" driver...poprípade porovnanie s 1x15" + 1" ...zaujíma ma čo menej väzbí...z čoho ide lepší zvuk a poprípade ktoré použiť...výkon okolo 500W/8Ohmov...používam 15" +1" no chcem nejakú obnovu tak ma napadlo skúsiť niečo úplne nové. A ešte otázka aký je optimálny uhol skosenia na odposluchu a pozícia pred spevákom...ďakujem za info:-)

Pavel Sulek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Odposlechy

Příspěvek od Pavel Sulek » pon 25. kvě 2009 16:53:48

Caves, tak skusenosti s 2x12 + 1 nemam, no budes musiet ratat trosku s tym, ze sa ti rozsiria osi reproduktorov ak predpokladame, ze kontrukcia je taka, ze v strede medzi 12-kami je driver so zvukovodom (vid nejaky aktualny inzerat na prodance). Moze sa ti teda zmenit uroven spat do mikrofonu. A samozrejme zavisi, ci je obyc kardio, alebo hyper, super. Ak by si pouzil jeden monitor pred jedem mikro, lepsie by to bolo asi s kardioidom, no pravdepodobne by to skor zavazbilo na strednych fr., napr.SM58. Tazko povedat.
A co sa tyka skosenia, myslim, ze ja mam 60 a 30 stupnov. Bezne to pouzivam na tych 30 (ak je to uhol od osi repra) na stage (viac do hora) a druhy uhol pouzivam, napr na nejakych detskych tanecnych vystupeniach, ked behaju po hlbokom javisku.
Ale vsetko je otazka vkusu, konkretneho miesta, spoluprace mikr.s monitorom.

Pavel Sulek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Odposlechy

Příspěvek od Pavel Sulek » pon 25. kvě 2009 16:56:25

Dalsia vec je, na co bude ten monitor sluzit. Ja muzikant nie som, no viem, ze basaci, ktori slapuju a hraju rychle impulzivne veci, pozivaju komba s vacsim poctom malych reproduktorov, ktore su rychlejsie. Len tak na margo ma napadlo. Mozno to prave u Teba bude mat suvis s tymto.

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Odposlechy

Příspěvek od Petr V. » pon 25. kvě 2009 16:57:55

Já myslím,že odposlech s 15" nemusí být nijak velký a těžký , do 20kg se dá vejít s koaxiálem a nosí se to jako taška. Sklon je podle mého a i jiných optimální asi takovýto:

http://www.splacoustics.cz/pict/cxb/SMCX14B_12.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.splacoustics.cz/pict/cxb/SMCX14B_11.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

J.J.
Uživatel
Uživatel

Odposlechy

Příspěvek od J.J. » stř 27. kvě 2009 8:49:48

Jako bych něco podobného už někde viděl. Nebo je podobnost čistě náhodná??
http://revivalmorice.cz/images/rsgaller ... C_0114.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Zvukař bez www stránek

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Odposlechy

Příspěvek od Petr V. » stř 27. kvě 2009 9:57:40

Podobnost není náhodná, podle všeho jde o aktivní monitory RCF TT25-SMA. Mnou vyráběné monitory jsou pasivní ,ale obsahují stejný reproduktor.Tvar není úplně 1:1, ale rozhodně si nedělám nějaký nárok na originalitu vzhledu bedny. To již dnes snad ani není možné, navíc já zastávám filozofii,že reprobox nemá být vůbec vidět a má být co nejvíce nenápadný.U odposlechů to platí dvojnásob, hradba monitorů patří již dávno minulosti. Je ale fakt ,že na starší muzikanty působí malé placaté nic poněkud rozpačitě,naštěstí do doby než zjistí,že se z bedýnky slyší lépe než velkých almar. Monitor s tímto reproduktorem má poměrně ostře vymezený vyzařovací úhel (60st kónicky) a přeslechy mezi monitory jsou relativně malé.Opačným efektem je velká citlivost a relativné velká odolnost proti zpětné vazbě.To je rozdíl od koaxiálů, kde zvukovod tvoří membrána LF části.
Mám vyrobenou i aktivní verzi se zesilovači 1000W+250W a DSP,ale zatím to není ve stavu, co bych dal z ruky.
Jinak monitorů,těch pasivních hraje v ČR asi 12, plus 10ks mám já.Abych předešel nějakým diskusím, nedělám to za účelem zbohatnutí:-), ale taky trochu proto,aby i zvukaři co nemají 30 - 40tis na monitor, mohli používat něco ,doufám, solidního :-). Zesilovač k tomu stačí i ten Behringer.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

sosik
Uživatel
Uživatel

Odposlechy

Příspěvek od sosik » stř 27. kvě 2009 10:11:56

Zdravím, stále sa bavíme na teoretickej rovine:-) podľa mňa keď spojím 2x12 tak sa mi zväčší vyžarovacia plocha to by malo mať vplyv ako na kvalitu tak aj na pocit nazvime to mohutnosti...nebudem všetko tlačiť cez jednu 15-ku tak by mi mala zostať ešte dostatočná rezerva pre prípad ,že je niekto na pódiu hluchý:-) to sa mi stáva dosť často hlavne v kluboch. Potom je síce niekedy problém keď ide zvuk z pódia hlasnejšie ako odo mňa...a čo sa týka sp.väzby tak najčastejšie budem na spev používať SM58 tak uvidíme čo to spraví...skúsim sa pohrať s tým uhlom...

J.J.
Uživatel
Uživatel

Odposlechy

Příspěvek od J.J. » stř 27. kvě 2009 11:01:34

2 PetrV: nechtěl jsem aby to rýpnutí vyznělo nějak zle - to co děláš je výborné. Když jsem před rokem měnil monitorový systém tak jsem slintal nad microwedge (tehdy ještě vyráběné u firmy radian) - bohužel cena byla podstatně vyšší než jsem byl ochoten akceptovat (přechodem microwedge k EAW se v tomto směru nic nezměnilo). RCF s TT25SMA přišlo na trh pro mě v pravý čas a jsem s nimi maximálně spokojený. Kdyby byly už tehdy k mání tvoje monitory tak bych šel asi i do nich.
2 sosik: u monitoru je dle mého pro odstup vazby a slyšitelnost důležitější celková vyrovnanost než absolutní tlak. 1" driver taky není žádná výhra - podstatně lépe fungují monitory s 1,4" nebo 2". 2x12 oproti 15 má výhodu hlavně v symetrickém uspořádání repro (zase jsme u té vyrovnanosti). Pokud řešíš obměnu monitorů pouvažuj o koaxiálech - je to opravdu o level výše.
Zvukař bez www stránek

Zamčeno

Zpět na „Repro“