Toto diskuzní fórum

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Zamčeno
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Návštěvník

Re: Toto diskuzní fórum

Příspěvek od Návštěvník »

Poznám niekoľkých "top" zvukárov ale ani jeden z nich sa na tomto fóre nevyskytuje. Know-how je to čo robí ich cenu a chápem, že nemajú dôvod sa s ním takýmto spôsbom deliť ...a keď majú voľno tak radšej zoberú pruty a idú na ryby. Keď sa od nich chcete niečo dozvedieť, tak s nimi musíte byť na kšefte.
Od istej úrovne človeku toto fórum už nič moc ponúknuť nemôže a preto treba byť vďačný každému kto tú úroveň prekročil a nájde si čas na relevantnú odpoveď. Nie je Vás tu veľa, odpovedať nie je vaša povinnosť, tak prosím ignorujte "lamy" a odpovedajte na otázky ktoré uznáte za opodstatnené. Otázky na ktoré nepríde do stanoveného času žiadna reakcia by mali byť mazané automaticky.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Mám dojem, že zatím všechny návrhy by vedly k dosti rychlé smrti tohoto fora. Já rozhodně nemíním psát někam, kam se normální člověk nedostane a když, tak jen vchodem pro služebnictvo a s cejchem lamy nebo nedotknutelného. Takový soukromý klub s vyhazovačem ať si spolu zařídí těch pár špičkových zvukařů, co tady v zemi máme a ať se klidně dál baví už jen mezi sebou. Nějaká škoda to sice bude, ale zase ne tak moc velká, protože oni opravdu nikdy moc toho svého know-how veřejně (a zadarmo, ne v nějaké "škole" či kurzu za tvrdé love) nerozdávali, neb konkurenci si opravdu nikdo rád nevytváří a samozřejmě mají obvykle své práce dost a koníčkem pro ně opravdu není (to spíš ty ryby). Nakonec na FB už takový kroužek existuje a kdo o to opravdu stojí, může si zkusit se tam nasáčkovat a sosat ta moudra z první ruky. Bude asi velice zklamán a to nejen Milanovými příspěvky :-)
Prostě jde jen o další hezké, leč nesplnitelné přání a pokud se tomu dá aspoň přiblížit, tak hlavně vlastní prací a začít rovnou na místě.

H.M.
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Ono tu pár profi top zvukařů bylo, ale zřejmě je otrávily příspěvky méně vzdělaných, ale o to drzejších přispěvovatelů.
Matně si vybavuji i určitou averzi některých prodejců techniky vůči preferencím profíků na mixpulty a aparáty. Padaly hesla jako rozmazlení kroutiči, co si sami nikdy nic nekoupí, atp...
Dělám, co mě baví.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Fakt ? A kdo to komu říkal ?

H.M.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Paradoxem je, ze puvodnim smyslem fora na FB byly spis rychle vypomoce, zaskoky, dodavky techniky. Urcite ne suplovat tohle forum.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe »

[OT]
Na FB jsem členem skupiny bývalých pohraničníků. Původním smyslem založení této skupiny mělo být vytvoření uzavřeného místa pro "vzpomínky starého zbrojnoše" ze služby na státní hranici, či nacházení bývalých kamarádů. Poslední půlrok jsem tam nebyl ani jednou. Ty zvratky co tam řada bolševických strážců mele, jsou nechutné. Oni by by to uhlídali..., Neprojdou!..., Hranice měly zůstat navždy uzavřené!..., V příštích volbách vyhrajeme a pak vám předvedeme svobodu!..., Chceme komunistický lágr se všemi jeho jistotami..., NE! Nebyli jsme vrazi! Ale když chtěl někdo zdrhnout, zasloužil si smrt... :-(

Zvratky nejsou doslovnou citací, ale volnou parafrází tamních výroků.
[/OT]
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX »

PeBe - Opět lituji, že na tomto fóru neexistuje tlačítko "Like". :-D Jinak jsem poněkud překvapen, až jakou diskusi jsem rozpoutal, a dodatečně se omlouvám - když si po sobě čtu původní příspěvek, pozoruji, že mi v úvodu (zřejmě samým rozhořčením) vypadávaly písmenka... No, nakonec asi musím souhlasit s Hubertem, že jaké si to fórum uděláme, takové ho budeme mít.
MAD
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Jo, furt jsem si nemohl vzpomenout, jak podobným v podstatě prázdným a falešným společenstvím říká Bokonon. Je to granfalón (orig. granfalloon).

"Chceš li znáti obsah granfalónu, vezmi nůž a pozři do balónu."

H.M.

Tedy aby bylo jasno - psal jsem to před přečtením předchozího příspěvku - mám na mysli tu FB skupinu, ne zdejší forum. Vonnegut se s FB ještě měl šanci potkat, ovšem nevím, jestli se to stalo a pokud něco bylo něčím ovlivněno, tak to mohlo být pouze opačným směrem. Je prakticky nemožné, aby Zuckerberg Kočičí kolíbku neznal.
Diogenes
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Diogenes »

Tohle fórum by mělo šanci, kdyby tady byly pouze diskuse typu – otázka: Jak mám něco vyřešit a konkrétní a praktické odpověďi typu: dělám to tak a tak.

Pokud se to tady bude hemžit různými teoretiky, spekulanty, prodavači a lidmi, kteří nemají upřímný zájem předat svoje zkušenosti, tak i z tohohle fóra s potenciálem zůstane pouze „chat pro pár starých známých“.

Pokud jsem se někoho náhodou dotkl, tak se omlouvám. Berte prosím tento příspěvek s nadhledem a uvědomte si, že někteří „lameři“ se za čas mohou stát vašimi kolegy a zákazníky. A nebo taky ne ... :wink:
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Mne skutečně fascinuje, jaké procento přispěvatelů si snad vážně myslí, že je potřeba někoho VYHODIT (a tím nemyslí zlobícího jedince, nýbrž celou kategorii nebo lépe ještě více kategorií), aby to tady "začalo vzkvétat".
Znova opakuju - jste totálně vedle a jestli to opravdu s tímto forem myslíte dobře a MÁTE NA TO, tak sem konečně začněte psát ty správné otázky a odpovědi. Za sebe, ne jen vyzývat druhé. Jaké budou opravdu, to už ukáže zdejší "trh", tedy ochota ostatních se s vámi vůbec dál bavit. Takhle snadné to je.

H.M.
pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Myslím, že Martin neměl v daný okamžik "svůj den" 8) já to mívám čas od času taky. Nicméně jsem si udělal svůj systém, který sice nemusí každému vyhovovat, ale mě to vyřešilo tyhle občasné splíny (páč "seknout" jsem s tím nikdy vážně nechtěl). Na vyložené lamoviny prakticky zásadně neodpovídám a když už mám dobrou náladu, tak odkážu na manuál nebo příslušný FAQ. Výbornou odměnou mi pak zhusta bývá super monolog v kostce shrnující charakteristiku mojí osobnosti, což se fakt vyplatí za to občas špičatější popíchnutí tazatele, co jako by měl dělat ještě před tím, než se začne ptát na diskusi.

Ano - má to svojí úmrtnost, ale když vezmu v potaz aspoň ty charaktery, kteří to nezapomněli s velkou pompou napsat (myslím ten důvod, proč se na to které fórum vyprdnou), tak to dělalo za mých opravdu víc jak 10 let existence na fórech vyloženě jednotky (=nic markantního co by se komunity jako takové nějak extra dotklo).

Prostě asi bychom my, kteří máme v tom kterém oboru víc znalostí než začátečníci a neznalí, měli tyhle věci brát malinko sportovně (bohužel doba prostě spěje k tomu, že informací je všude kopice, tablety se dávaj pomalu novorozeněti do kolíbky, ale aby průměrný jedinec uměl na Seznamu/Google najít vysvětlení čehokoli je čím dál tím víc větší oříček, hlava mi to nebere...) a prostě se nad to povznést. Asi by úplně postačovalo, kdyby čas od času debaty nesklouzávaly vyloženě mimo hlavní téma a držely si svoje dekorum.

I přes ty věci, co tu v různých příspěvcích zazněly, tak si myslím, že má smysl na fórech fungovat; lidí, co mají zájem, je podle mě pořád statisticky víc než těch ostatních.

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Ano, chce to mít normální přístup, nečekat nemožné, zbytečně tady neventilovat momentální špatnou náladu (co já už jsem smazal příspěvků ještě před odesláním !), nebát se ptát se vší příslušnou parádou (tedy aby bylo na co věcně odpovídat) a nepředstírat ani sám sobě, že něčemu rozumím nebo něco mám, když to tak není. Pokud to někoho nebaví nebo to prostě neumí či nezkousne, tak se obvykle nic neděje, protože žádná formální změna "pravidel" by to nezvrátila a lidé prostě přicházejí a odcházejí nejen zde, ale úplně všude. Dost těch, co něco poradit mohli, je už opravdu zcela mimo dosah a ani jim nemusel FB smazat účet a nikdy nebudou chybět ti, kdo je jednou nahradí a dneska se tady urážejí, když jim někdo poradí jinak, než si oni přáli :-)

H.M.
zahy
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zahy »

Mohlo by se udělat rychle diskuzní okénko, něco na způsob prodance. Dali by se tam řešit rychlé a často ´hloupé´ otázky které se ani nemusí archivovat ve formě samostatných vláken. Pokud by byl umístěn a otevřen hned na úvodní strance, nevznikaly by zbytečně nové vlákna jako -co to je dibox- nebo -jak zapojit zvukovku-. My to umíme a ňouma to stejnak nedokáže vyhledat ve vyhledávači.
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - a už to zase tíhne k variantě "jak ohnout systém, aby vyhovoval i ňoumům a lenochům" :-( tím "zase" myslím, že tenhle postup už jsem několikrát zažil - nejen v oblasti diskusních fór..... Nemyslím si, že to je správná cesta (ale na druhou stranu - pokud se najde aspoň pár jedinců, kteří budou více/méně pravidelně ochotni takhle suplovat "mateřinku" a "první stupeň základky", tak koneckonců proč ne :-D ).

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC
zahy
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zahy »

Ja to spiše myslel tak, aby se neprasila databázemi vláken.
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
Zamčeno

Zpět na „Bar“