Soundcraft Ui16/12

Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od jara »

Zaráží mě že digitál má šum, a analog ne nemělo by to být naopak?
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Šum je všude. I ten digitál má na vstupech preampy a i na převodníkách se může nabrat. Jde jen o intenzitu.
jara

Příspěvek od jara »

Já teda mohu potvrdit že šum to má až při gajnech na plno, jinak je zvuk ok, ale na nahrávání to bude asi špatná volba.
PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe »

Ano, byl jsem trochu rozhozený šumem. Ale opravdu jen trochu a stejně tak, jako si zvykneme na manželku, zvykl jsem si i na špetku šumu. Mohu porovnat jen tři mixy a řekl bych, že co se šumu týče, je na tom UI o fous hůře, než A&H ZED14 a o něco lépe, než Yamaha MX124. Toto srovnání se týká dynamických mikrofonů (u UI jsem nezkoušel se zapnutým phantomem, proč taky?). Kondiky nepoužívám, nicméně mám dva nějaké hodně laciné a zde je šum se zapnutým phantomem o poznání vyšší. Otázkou však je, nakolik se na jeho produkci podílí samotné mikrofony a kabely. Zcela jiná nastane, pokud připojím elektret. Zde se již nedá mluvit o šumu, ale svým způsobem, již o užitném signálu, který je však zcela nepoužitelný...
Pravdou bude zcela určitě, že pro relevanci posouzení míry šumu, bude hrát především to, co je připojeno za mixem. Jiné to bude, když mixem krmím Behringer NU3000 a Yamahy BR12 a úplně jiné pokud za úíčko někdo připojí aparát s 5kW na stranu od jakéhokoliv lepšího výrobce, pak se asi bude každý shánět po mýdle a ručníku, protože bude mít pocit, že je ve sprchách u bazénu v Podolí.
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
jara

Příspěvek od jara »

zed 14 jsem měl taky ale vněm mě neseděli ty efekty, ui má co se týče výbavy vše potřebné, nemluvě o behringru který je vybaven ještě více, ale především jde o to že je to malé lehké a má to vše co potřebuješ, nicméně kdybych neměl ui a znovu bych se rozhodovál co koupit tak bych šel do toho behringra právě kvůli větší vybavenosti a kvalitě zvuku, prý je lepší.
jiskrabk

Příspěvek od jiskrabk »

ta nahrávka co sem dával Peto se mi nezdá... tohle je faktextrémně hodně velký šum...
neměl jsi třeba omylem zesílený nezapojený šavle? Vím že mi tam taky lezl nějaký takovýto bordel, pokud jen když jsem neměl zapojený cinchové vstupy a na mixu si je zesílil ...
Měl jsem zapojený dynamiky Shure Beta 58, kondenzátory, MXL a AKD C1000 i linkový vstupy (pasivní se zaplým Hi-Z i aktivní) a žádný takový velký šum tam nebyl...

a co psal KamilV... s tím že šum překrývá užitný signál apod. je jen "omluva" či "výmluva".. ano souhlasím, ale holt v dané cenové relaci a účelu použití (live hraní lokální působnosti, případně reprodukovaná hudba) to tak podle mě prostě je a každý si musí vybrat to co mu bude sloužit k tomu co potřebuje. Pro studia a zvučení velkých profi kapel a festivalů jsou určeny jiná zařízení...

Dle mého názoru je v dané kategorii dost dobrý... ale třeba se časem ukáže že bude potřeba něco jiného :)... ale to je myslím normální vývoj :).

jinak ten analog jsem měl Soundcraft spirit LX7 (I. generace).
Robert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Robert »

Milí zlatí, zjištění je velmi bolestivé, ale zřejmě jsem našel příčinu zvýšeného šumu při zapnutém fantomu. Při zkoušení chování různých mikrofonů, jsem na jednom vstupu postupně prohazoval mikrofony, poslouchal jak se líbí zvukově a co si k nim mohu dovolit s ohledem na zpětnou vazbu. Až se mi dostal do ruky jeden Omnišrot. Připojím jej, rána jak z děla, odpojím, rána jak z děla, cvaknu s vypínačem na mikrofonu, rána jak z děla. ...já debil jsem zapomněl po předvčerejším výzkumu vypnout fantom a Omnišrot je blbě zapojený, nesymetricky. A najednou šum jak když je puštěná sprcha. ....v tom jsem zjistil onen problém v zapnutém fantomu. Vypnu fantom na inkriminovaném vstupu, nešumí, zapnu fantom, šumí jak když smažím řízky. Takže jsem si tím pádem odprásknul jeden vstup pro použití s kondenzátorovým mikrofonem. Pokud bych měl zapnutý fantom na všech vstupech, pravděpodobně bych si tím odvařil všechny vstupy. Zkoušet to nebudu a moje roztržitost ať je varováním ostatním. Fantom zapínat jen tam, kde je to nutné a jen po dobu nutnou, tím se předejde mnoha nepříjemnostem.
jara

Příspěvek od jara »

Myslím že kondenzátorový mikrofon raději na tomhle mixu ani nepoužívat, a pokud bych něco nahrávál tak ne přes mix, ui12 stejně nahrávání nemá to má jen ui 16.
peto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od peto »

Ahojte chalani, samozrejme pri nahravani som mal vsetky vstupy uplne stiahnute a ten sum tam je iba z toho jedneho, kde bol zapojeny mikrofon. To pouzitie pri zapnutom fantome je fakt zalostne, na zive zvucenie sa to ako tak asi da prekusnut, na nahravanie to urcite nie je. Treba si samozrejme uvedomit, ze gain som zvysoval od 20, 30, 40 az do 50 a hodnoty 40, 50 sa v praxi nepouziju, to som tam dal iba pre porovnanie, kde je so sumom BEHRINGER a kde SOUNDCRAFT. Osobne ma to strasne sklamalo a do poslednej doby som dufal, ze to co som cital na zahranicnych forach, nebude az tak zle, zial bolo. A este detail, ktory so nepomenul. Behringer je ovela spratnejsi, ale aj sa viac hreje.
mix.jpg
mix.jpg (89.14 KiB) Zobrazeno 5026 x
jara

Příspěvek od jara »

Tak myslím že soundcraft ui je na rozdíl od nadupaného behringra funkcema, pěkně předražený, no škoda že o tom neví výrobce myslím že by se měli nad tím zamyslet, a přidat na kvalitě a nespolíhat na dobré jméno které vlastně tímto ztrácí.
jara

Příspěvek od jara »

Tohle jsem dostál na fc přeložil jsem to na Google Ahoj Jara. Doufám, že si můžete přeložit do českých! Váš Soundcraft ui16 mixér může být jen potřebují mnohem výkonnější wifi antén nebo lepší bezdrátový router. Přečtěte si prosím jiné příspěvky na této stránce. Někteří z nás se snaží různými způsoby, jak zlepšit příjem wifi!

Už jste aktualizován Soundcraft UI16 s nejnovější firmware ?? (v této době je V1.0.4246). To vám pomůže s problémy wifi připojení. On-line příručka vám ukáže, jak to udělat.

Už jste se snažil kontaktovat Soundcraft technickou podporu? Mohou být velmi užitečné.

Pokud jste vyzkoušeli vše a ještě špatné problémy s připojením váš Soundcraft UI16 Mixer může mít vnitřní závadu, kterou nemůžete opravit. Možná budete muset vrátit Soundcraft UI16 mixér zpět do obchodu a požádat o výměnu. Přečtěte si první v jiných funkcích, a uvidíme, jestli to pomůže !!
Ahoj, Jara Doufám, Zé můžete přeložit TENTO do České! Vaše SOUNDCRAFT ui16 mixer Muze Právě potřebovat silnější wi-fi antény Nebo Lepší Bezdrátový router. Přečtěte si, prosím, Přes Jiné příspěvky na Teto Stránce. Někteří z Nás snaží Různé způsoby, Jak zlepšit signál WiFi!

Máte aktualizovaný SOUNDCRAFT ui16 s Poslední firmware ?? (v Teto dobe JE V1. 0,4246). Chcete-li Pomůže s nějakým wifi pripojení problemy. Online manuál vám doplněk ukáže, Jak se k DELA.

Už jste se snažil spojit SOUNDCRAFT technickou Podporu? Mohou Být Velmi užitečné.

Jestli se tohle Všechno zastaralý mit spatne spojeni Problémy Vaše SOUNDCRAFT ui16 mixer Muze mit Vnitřní chyba, Zé si nemůže opravit. Můžete potřebovat, ABY se ti SOUNDCRAFT ui16 mixer Zpátky dělat obchodu a žádat o náhradu. Pročtěte si Další příspěvky První Uvidíme, jestli se Pomůže !!
jiskrabk

Příspěvek od jiskrabk »

to peto: Jestli ti to dělá takovýto bordel a zkutečně ti tam nevstupuje nějaký otevřený RCA vstup apod. tak pak bych to jednoznačně reklamoval. Tohle není normální a musím říct, že já tam nic takového nemám.
jiri

Příspěvek od jiri »

ahoj peto chtěl bych se tě zeptat něco ohledně behringeru, můžeš se mi prosím ozvat na mejla? jirinovi@seznam.cz
peto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od peto »

to jiskrabk : Ty vies co ja som ho uz vratil a kupil si XR18. Osobne pochybujem, ze by to bola nejaka chyba iba môjho pultu, pretoze na zahr. forach ludia riesili to iste. Vyskusaj ak mas nejaky kondenzator a pouzijes fantomove napajanie dat take urovne ako som popisoval, ci to bude bez sumu. Gain od +20 do +50.
Havlis
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Havlis »

@Jiri na behringer je tu spešl vlákno, tak se ptej tam a klidně veřejně. XR18 tu vlastní víc lidí (včetně mě) a tak by mohli poradit. Navíc by se jim tvoje otázka a její řešení v budoucnu mohly hodit...
Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“