Hádanka
-
- Reklama
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hádanka
Zdarec, mám takovou neobvyklou "téééému". Asi před rokem jsem koupil tenhle pult co je na obrázku, ale dodnes jsem nezjistil, kdo ho vlastně vyrobil. Na jednotlivých deskách je nápis DURAN a co do součástek a kvality zvuku je dle mého mínění velmi dobrý. Je osazen operáky NE5532 a TL072. Kliky jsou od Alpse. Zezadu je vše symetrické (vstupy, auxy, výstupy)
Je to 32x mono vstup, 8x stereo, 8 sub grup.
Asi před čtyřmi měsíci jsem viděl na ebayi velmi pdoobný pult, až na to že byl hlubší a tlačítka subgrup mute apod. neměl v klikách jako je běžné a jako to má tenhle pult, ale měl je nad nimi, mezi klikou a panoramou. Jinak vypadal shodně. Ten měl výrobce Astrid England. Dost mě mate že na tom pultu nikde výrobce uveden není.
EDIT: K pultu je ještě 2U 19" zdroj. Zdroj tedy není uvnitř pultu.
Je to 32x mono vstup, 8x stereo, 8 sub grup.
Asi před čtyřmi měsíci jsem viděl na ebayi velmi pdoobný pult, až na to že byl hlubší a tlačítka subgrup mute apod. neměl v klikách jako je běžné a jako to má tenhle pult, ale měl je nad nimi, mezi klikou a panoramou. Jinak vypadal shodně. Ten měl výrobce Astrid England. Dost mě mate že na tom pultu nikde výrobce uveden není.
EDIT: K pultu je ještě 2U 19" zdroj. Zdroj tedy není uvnitř pultu.
- Přílohy
-
- pult.jpg (251.28 KiB) Zobrazeno 3297 x
Naposledy upravil(a) honza637 dne ned 08. úno 2009 17:49:44, celkem upraveno 1 x.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Hádanka
Jeeee, to je Lego ne ? Tedy bez meterbridge, ten uz je asi bastl ... . Ma ten pult Gainy naopak (doleva pridavas a vpravo ubiras) ?
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, nikoliv. Gain je jako všechny ovládací prvky zcela logický - vlevo ubírám, doprava přidávám. Jináč ten meterbridge asi bastl nebude a to proto, že nejde z toho stroje odendat. Jedním ze sloupků kterými je k pultu připevněn vedou dráty a nemají nikde konektory. To plánuju upravit protože mě to štve. Při přepravě je problem právě s tím meterbridgem a ještě na něj musim sehnat case. Nemáš nějaký typ?
Jináč k vybavení vstupů, na některé věci jsem zapomněl. Má u gainu 4 spínače - FANTOM 48V, prohození fáze, útlumový článek -20dB a přepínač mikrofon / linka (teda -30dB který vstup přene na jack vedle XLR vstupu na zadním panelu).
Jináč k vybavení vstupů, na některé věci jsem zapomněl. Má u gainu 4 spínače - FANTOM 48V, prohození fáze, útlumový článek -20dB a přepínač mikrofon / linka (teda -30dB který vstup přene na jack vedle XLR vstupu na zadním panelu).
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Aha ... tak to bud Lego nebude a nebo ten co jsem s nim mel tu cest byl po nejake custom uprave.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No, tenhle pult je nehrabaný. Zdroj je udělaný klasicky jako ruční práce. Není to špatné ale mohl by i být udělaný o něco lépe. Pult je ale bez jediné chybičky. Všechno chodí. Nejvíc mě ale udivuje, že nikdo neví odkud se to vzalo a přitom to asi nic moc levné nebylo. vzhledem k použitým součástkám tipuju že o low-end nejde. Jako další zajímavost jsem zapomněl uvést, že na korekcích a gainu má na potíkách jemnou aretaci. Je to docela příjemné když je třeba nastavit dva kanály stejně. Dobře se to tím pak chytá a ta aretace je fakt velmi jemná.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem našel fotku vstupní kliky při opravě. Tehdy měl na 3 klikách vedle sebe uražený potík na AUX. Oprava snadná...
Ani ty, Safo, netušíš co to je zač?
To s tím asi nikdo nehne .
Ani ty, Safo, netušíš co to je zač?
- Přílohy
-
- detail.jpg (124.57 KiB) Zobrazeno 2992 x
-
Vauli
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak se zdá Honzo, že seš prvním štastným majitelem takového stroje v čechách
Nic ve zlým...čekám tě někdy na kávu...
Nic ve zlým...čekám tě někdy na kávu...
Pokud sem zabrousí Sendy, mohl by v tom něco poznat, už mu toho rukama prošlo dost. Ale i tak podlé té fotky - to rozmístění a tvar bumbrdlíků, ty štekry... tak si říkám, není-li to náhodou nějaká kopie Studiomaster Series xx ...
Jsem zmatkař, někdy. No a?
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No, jak jsem psal objevil jsem jen jednou na ebayi pult, který byl určitě příbuzný tomuhle. Byl i stejně vybavení ale hlubší a ty měřáky neměl udělané takhle jako panel na dvou úchytech, ale podobně jako AH GL2400, jako zadělaný v přístroji. Tenhle budí dojem že to jde sundat:)
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hele jak rikam, mne to pripomina pult LEGO na kterym jsem kdysi delal. Noc o nem nevim, ale udajne to byla firma ktera u nas po revoluci zacala vyrabet tyhle veci, ovem pak ji smetl priliv levnejch AH, Soundraft a podobnejch veci. Tolik lidova tvorivost, co je na tom pravdy nevim. Zdenek Otava nebo Jindra Varhan by nejspis vedeli vic.
jo ... ma to interni nebo externi zdroj ? Lego mel myslim extreni ... ale taky uz je to 15 let takze mozna ze si vzpominam spatne...
jo ... ma to interni nebo externi zdroj ? Lego mel myslim extreni ... ale taky uz je to 15 let takze mozna ze si vzpominam spatne...
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No, má externí 2U zdroj, připojuje se pomocí 5 kolíkového XLR konektoru Neutrik. Jinak česká výroba to být nemůže, to vylučuju. Českého na tom není vůbec nic. ani součástka ve zdroji.