jak delat znaceni kabelu?
-
- Reklama
jak delat znaceni kabelu?
Jak znacite kabely?
Ruznobarevne izolepy mi vystacili na par kabelu a rozlisovaci krouzky taky nejsou reseni protoze "kazdy pes jina ves ...", navic vsechny cerne
otazka tedy zni: Jak nastolit system ve znaceni kabelu?
Ruznobarevne izolepy mi vystacili na par kabelu a rozlisovaci krouzky taky nejsou reseni protoze "kazdy pes jina ves ...", navic vsechny cerne
otazka tedy zni: Jak nastolit system ve znaceni kabelu?
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: jak delat znaceni kabelu?
Mmno nevim jestli jsme ta spravna autorita pro standardizaci znaceni. Pro sebe jsem nastolil jednak ruzne barvy dle delky a druhak pruhlednou smrstovacku pres pripadny popisky.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tu myslenku s delkama mam taky v hlave a v planu. Napr. cerny jsou 10m, cerveny 5m atd.
Taky jsem si nakoupil 6 ruznych barev stejneho kabelu a ty budu pouzivat tam, kde se ty mikrofony casto prehazujou. Idealni na festak.
Taky jsem si nakoupil 6 ruznych barev stejneho kabelu a ty budu pouzivat tam, kde se ty mikrofony casto prehazujou. Idealni na festak.
Kromně barevných izolačních pásek používám jednoduše bílou samolepicí etiketu, omotám jí kabel poblíž konektoru, poznačím tam délku kabelu a určení, k čemu to vede nebo se tam může prostě napsat nějaké pořadové číslo. Aby byl popis dobře vidět, použije se černá fixa nebo modrý popisovač na CD. Popsaný štítek ještě ovinu o něco širší průsvitnou izolepou. Když se popiska časem zničí, celkem levně se dá stejným způsobem obnovit. Popisy stageboxů mám napsané v Excelu a uložené v PC, vytisknu si je na světle modrý samolepicí papír a pak to přestříknu průsvitným akrylátovým lakem. Po zaschnutí se nastříhají pásky nebo štítky podle potřeby a nalepí se na místo. Taky se to dá pak lehce obměnit, když už je to jednou uloženo v PC.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
na proužky papíru na tiskárně hezké popisky , vložit do průhledné smršťovačky a ohřát 
Jen taková poznámka na okraj - mít délky kabelů rozlišeé jejich barvou není to pravé ořechové, totiž fotografové a kameramani dost často nadávají, když vedou k mikrofonům na stojanech barevné kabely, ono to někdy fakt vypadá blbě. Nejraději mají černou a to platí i o mikrofonních stojanech, stříbrné jsou taky peklo...
The best sound comes from one source...
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Stojany mam cerne, ale peklo je, kdyz se nastupujici kapela chopi mikrofonu a pak se prestehujou. Jinak souhlasim, ze cerne kabely a cerne stojany jsou nejlepsi, ze to neni tak vyrazne.honza_s píše:Jen taková poznámka na okraj - mít délky kabelů rozlišeé jejich barvou není to pravé ořechové, totiž fotografové a kameramani dost často nadávají, když vedou k mikrofonům na stojanech barevné kabely, ono to někdy fakt vypadá blbě. Nejraději mají černou a to platí i o mikrofonních stojanech, stříbrné jsou taky peklo...
A kterou pruhlednou smrstovaci buzirku pouzivate? ja nasel tohle
http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&i ... inc=browse
http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&i ... inc=browse
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
beru ve velkoobchodu co maj ... teda, voni průhledný většinou moc nemaj .....
V takovém případě odliš barevně jen konektory nebo použij barevnou pásku přímo na tělo mikrofonu. Taky to poněkud ruší vzhled, ale není to taková hrůza jako barevné kabely - když už se používají, mají ležet na pódiu a propojovat jen nástrojovku apod.jardatop píše:Stojany mam cerne, ale peklo je, kdyz se nastupujici kapela chopi mikrofonu a pak se prestehujou. Jinak souhlasim, ze cerne kabely a cerne stojany jsou nejlepsi, ze to neni tak vyrazne.honza_s píše:Jen taková poznámka na okraj - mít délky kabelů rozlišeé jejich barvou není to pravé ořechové, totiž fotografové a kameramani dost často nadávají, když vedou k mikrofonům na stojanech barevné kabely, ono to někdy fakt vypadá blbě. Nejraději mají černou a to platí i o mikrofonních stojanech, stříbrné jsou taky peklo...
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
hm, no ja som nie moc za farebne kable, a co znacite? mam tie kable nejak ulozene a nejak nemam potrebu ich znacit...nie je moc kombinacii konektorov, sak pouzivame XLR,Jack...pripadne RCA..obcas...mam narobene hocijake kable, vyberem taky ktory zodpoveda dlzke a konektorom..alebo?
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
midnight_man píše:hm, no ja som nie moc za farebne kable, a co znacite? mam tie kable nejak ulozene a nejak nemam potrebu ich znacit...nie je moc kombinacii konektorov, sak pouzivame XLR,Jack...pripadne RCA..obcas...mam narobene hocijake kable, vyberem taky ktory zodpoveda dlzke a konektorom..alebo?
Máš prostě malý aparát a kabely poznáš i poslepu. V bigbítě by se jinak zapotil... Většina kabelů je mikrofoních, čili koncovky jsou XLR na obou koncích a když jsou kabely všechny černé opravdu se vyplatí dát tu nálepku aspoň na jeden konec s popisem délky a k čemu to je. Na obou koncích se to doplní barevnou páskou stejné barvy. Pak se rychle na akci dohledá co kam vede, když je nějaký průšvih, není čas lítat podél kabeku a hledat kam vede.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, v chumlu 20ti a někdy i více kabelů je barva nejlepší. V tom aby se pak při chybě prasátko vyznalo....
Ale je fakt že kvůli filmu a fotografům plánuju při další kompletní repasi ( rozuměj výměně ) kabeláže všechny černé , ale na obou koncích viditelně označené barevným proužkem s popiskem - hezky velkým fontech a ze třech stran a šup pod smršťovací průhlednou bužírku .
Ale je fakt že kvůli filmu a fotografům plánuju při další kompletní repasi ( rozuměj výměně ) kabeláže všechny černé , ale na obou koncích viditelně označené barevným proužkem s popiskem - hezky velkým fontech a ze třech stran a šup pod smršťovací průhlednou bužírku .
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Saaakrys, nakloval jsem do ajfounu (na horach) docela dlouhej prispevek o rozumnem voleni barev ... ale nevidim ho tu takze se evidentne ztratil nekde v eteru ;-( .
Jen jsem psal ze s tema fotografama to nei tak zly, ze nejpouzivanejsi 7mi metrovky mam cerny, 10ti metrovky sedivy a barevnejsi mam 15ti metry (tmave cervena) a 25ti metry (modra). Zelenou mam u 2m propojek na bici (jen od mikrofonu do pomocneho paraku u skopku) a svitive zlutou jsem se zatim odvazil pouzit jen na propojky k aktivnim bednam (aktivni linearray umoznuje smyckovat signal z bedny do bedny) a na ruzne redukce a propojky.
Jen jsem psal ze s tema fotografama to nei tak zly, ze nejpouzivanejsi 7mi metrovky mam cerny, 10ti metrovky sedivy a barevnejsi mam 15ti metry (tmave cervena) a 25ti metry (modra). Zelenou mam u 2m propojek na bici (jen od mikrofonu do pomocneho paraku u skopku) a svitive zlutou jsem se zatim odvazil pouzit jen na propojky k aktivnim bednam (aktivni linearray umoznuje smyckovat signal z bedny do bedny) a na ruzne redukce a propojky.
Naposledy upravil(a) safa dne sob 28. úno 2009 22:18:14, celkem upraveno 2 x.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,