Line Array Home Made
-
- Reklama
Line Array Home Made
Zdravim vsetkych profikov. Rad by som vedel Vas nazor, samozrejme je mi jasne ze pouzivate systemy znamych vyrobcov. Rozhodol som sa pre stavbu Line Array systemu
, kedze si myslim ze z pohladu sirenia zvuku a pokrytia priestoru je to lepsi system, ako kompakty. Planujem do buducna zvysovat vykon a to moze byt problem pri klasickych kompaktoch. Myslim, ze to tu uz niekde bolo spomenute
Otazku by som zacal tym, ci je vhodne pre pole vhodnejsie pouzitie viac mensich stredoasovych reproduktorov 8-10" alebo mozu byt aj 12-15". Domnievam sa, ze z pohladu manipulacie asi tie mensie priemery, ale z frekvencneho rozsahu reproduktorov sa mi viac pozdavaju 12-15" reproduktory. Tahaju nizsie a maju aj vyssiu citlivost. Druha otazka je: Niektore systemy maju pri stredobasoch pouzite 2ks a v strede vyskovy resp. viac vyskovych reproduktorov. Nie je z pohladu pasiem idealne, aby kazdy menic mal svoje vlastne pole, t.j. 1 ks stredobas+1ks vyskovy? To bude rozhodujuca informacia, pretoze ak by som pouzil do jednej bedne iba jeden stredobasovy a jeden vyskovy menic, tak by som mal v celom systeme viac reprobedni nad sebou, cim by som podla mna ziskal vacsie pokrytie, ale to je iba moj pohlad. Pre osadenie som sa rozhodol pouzit, ale toto by som chcel este konfrontovat: Eminence Delta 12-15LF alebo Eminence Kappa 12-15Pro a pre vyskovu cast Selenium, ale neviem este ci 1" alebo 2". Vopred dakujem za nazory a rady.
Re: Line Array Home Made
Este dodavam, ze cely system bude managovany s DBX 260. Vsetky menice budu napajane priamo bez pasivnych vyhybiek, aktivne.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pokud už žádáš radu, když si to nechceš koupit od západního vědátora, následuj alespoň instinkt východního plagiátora a pokus se to okopírovat.
Nezlob se , nemyslím to zle, ale pobavil jsi mně, dííííky.
S nostalgií vzpomínám , jak v Praze na velký kšeft "někdo" nabízel trojnásobek boxů EAW , než se kdy do ČR dovezlo . ...... Jenže to alespoň byly velmi zdařilé kopie
Rozhodl jsem se, ze vymyslim novy zvuk. Bude se sirit pouze jako nehmotna energie neprostorem. Novy druh velmi vykonych zaricu se vejde do kazdeho osobniho automobilu a o praci prijdou tisice bednaku...
Jo, abych nezapomel. Tento novy zvuk bude samozrejme vypadat jako "bedny naplacato" 
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Line Array Home Made
Andyx : vykašli se na to . Je to blbost.
Line Array Home Made
Nezlob se, ale podle tvých otázek to vypadá, že toho o linearray moc nevíš. Doporučil bych ti napřed se trochu dostat do obrazu, nějaké odkazy k tématu najdeš třeba tady http://secozvuk.cz/clanek.php?id=3" onclick="window.open(this.href);return false;
Bohužel počítej s tím, že ve výsledku se ti nepodaří sestavit systém který bude použitelný. (Jedině že by se ti jednalo o image tam bys eventuálně mohl být úspěšný.) Předpokládám, že asi nemáš k dispozici prostředky (finanční a technické) pro vývoj a odladění. Nicméně pokud se tím chceš bavit tak proč ne, osobně fandím každému kdo něco kutí a vyvíjí.
Bohužel počítej s tím, že ve výsledku se ti nepodaří sestavit systém který bude použitelný. (Jedině že by se ti jednalo o image tam bys eventuálně mohl být úspěšný.) Předpokládám, že asi nemáš k dispozici prostředky (finanční a technické) pro vývoj a odladění. Nicméně pokud se tím chceš bavit tak proč ne, osobně fandím každému kdo něco kutí a vyvíjí.
Naposledy upravil(a) J.J. dne pon 09. bře 2009 7:53:03, celkem upraveno 1 x.
Zvukař bez www stránek
Filipe trochu invence, já to u tebe objednám jenom když to bude vypadat jako bedna nakulatoFyla píše:Jo, abych nezapomel. Tento novy zvuk bude samozrejme vypadat jako "bedny naplacato"
PS: manželka mi včera mlátila do monitoru - hádej proč asi.
Zvukař bez www stránek
Line Array Home Made
To je taky slovo do pranice. Rovinna vlna s kulovym zaricem, dobre. Jeste stesti, ze to bude jen na ten novej zvuk 

Necham se podatJ.J. píše: PS: manželka mi včera mlátila do monitoru - hádej proč asi.
Line Array Home Made
bo tam po něm lezl jakýsi chrobák....Fyla píše: Necham se podat
Zvukař bez www stránek
Line Array Home Made
Mno... Tak to nezbývá, než popřát hodně úspěchů, aby místo line arraye nevzniklo lejno array...
The best sound comes from one source...
Line Array Home Made
Zdravim zvukarov a dakujem za inspirujuce prispevky
Je pravda, ze moj pohlad bol cisto laicky a preto som Vas oslovil, kedze ste v tomto obore profici. Skor mi slo o to, aby som dal dohromady system, ktory bude modulovatelny a hlavne lahko rozsiritelny. Povodne som rozmyslal o klasickych kompaktoch, len ked ich mam mat na jednej strane 3 az 4 ks - dvojpasmo 12 alebo 15" a driverom, tak by prave pri rozsirovani tohoto systemu mohli vzniknut komplikacie. Pri Line Array to zase nevidim tak tragicky, jedina komplikacia by mohla nastat pri pouziti zvukovodov na vyskove menice. Standardne zvukovody maju cca 90X40 a pri Line Array je to napr. 100X10. Tazke asi vertikalne vyzarovanie musi byt co najmensie, aby sa v pasme vysky nerusili. Urcite ma neodradia negativne nazory
, skor by som uvital rady a hlavne skusenosti, ktore mate. V com inom moze byt konstrukcia ina oproti dvojpasmu? Samozrejme, ze v klasickom kompakte sa o delenie pasiem stara pasivna vyhybka a tu som spomenul, ze to chcem vyriesit aktivne. Na crossovery sa predsa da elegantne nastavit deliaca frekvencia, strmost aj popripade aj utlm. Ked bude vsetko dobre fazovo zapojene, v com by mohol nastat problem?
Line Array Home Made
Koukám že jsi se rozhodl praktikovat zásadu "pravdu má náčelník". Aby jsi neřekl, že ti nikdo nechce "poradit" (ber to tak že většina diskutujících to s tebou myslí dobře, a nejlepší rada je "vykašli se na to") tak pro tebe mám jeden domácí úkol.
Jeden z mnoha základních fyzikálních požadavků pro vznik válcové vlnoplochy je největší přípustná vertikální rozteč mezi jednotlivými zářiči (reproduktory) vzorec je:
vertikální rozteč musí být menší nebo rovna polovině vlnové délky
A teď si vyzkoušej spočítat do jakých kmitočtů by jsi mohl pustit 8", 10", 12" nebo 15" reproduktor (pro zjednodušení zatím počítej repra těsně na sobě). A co s výškama???
Jeden z mnoha základních fyzikálních požadavků pro vznik válcové vlnoplochy je největší přípustná vertikální rozteč mezi jednotlivými zářiči (reproduktory) vzorec je:
vertikální rozteč musí být menší nebo rovna polovině vlnové délky
A teď si vyzkoušej spočítat do jakých kmitočtů by jsi mohl pustit 8", 10", 12" nebo 15" reproduktor (pro zjednodušení zatím počítej repra těsně na sobě). A co s výškama???
Zvukař bez www stránek
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Line Array Home Made
Jeden z výborných jednoduchých článků o LineArray :Andyx píše:Urcite ma neodradia negativne nazory , skor by som uvital rady a hlavne skusenosti, ktore mate. V com inom moze byt konstrukcia ina oproti dvojpasmu?
http://meyersound.com/support/papers/li ... theory.htm
Andy, kamaráde, přečti si ho , prosííííím
Uvítej jednu moji radu a zkušenost : čas vyšetřený bastlením beden , pilováním a odlejváním zvukovodů VĚNUJ BRIGÁDĚ nebo práci a za vydělané peníze si kup originál
Good Luck, Andyx !
Line Array Home Made
Kdyby bylo Line-array zvládnutelné jako klasické bedny, tak by ho dávno bylo všude plno. Co v praxi převažuje vidíš kolem sebe sám, takže to mnohé napoví, aniž bys tuto problematiku začal hlouběji studovat.
Jsem zmatkař, někdy. No a?