QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Odpovědět
  • Reklama
  • ADAM Audio S Series
zdenek84
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 56
Registrován: úte 30. led 2018 21:45:44

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od zdenek84 » pon 22. bře 2021 18:33:26

Ahoj a diky za info jak jsem psal chci 1850 na (2xkappalfa)
A na ( 2x RCf LF18x400 jsem zamyslel QSC 4050 nebo 5050
Ted bych to chtel provizorne pripojit na 2045 .. (nemam 20 tis) :)
Jinak predpokladam za procesor nastavim na jednu univ instalaci prez tu pasiv vyhybku ?
Diky Z

Uživatelský avatar
Marián

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od Marián » úte 23. bře 2021 17:20:55

Keď vieš ako to chceš, tak načo sa pýtaš...
2450 v 2 kanálovom režime bude na takto osadené MT18 s LF18G400 dosť slabý ten repro má pomerne ťažkú membránu a čosi skôr ide hore impedančný priebeh, 500W s tým príliš nezahýba, proste chce to vyššie napätie/výkon takže tú 2450 skôr do bridge na 2 boxi paralelne. LF18X400 zvláda 4050 dokonca aj v mostíku na 2 boxi paralelne ak sa to netlačí vkuse do clipu.

Keď chceš z toho k15lf vydžgať čo zo dá tak daj po 2ks paralelne na 1850 v mostíku, nevravím že to tak prevádzkovať nejde, len neviem koľko to tie repra vydržia, výrobca píše 1200W program takže asi sú s tým OK ;-) viem že BC 15PS76 a 18PS76 tiež 600W tak pár ľudí prevádzkovalo, ale prídu mi kvalitatívne lepšie ako em...

Preto som navrhol alternatívne riešenie zapojenia, lebo mne sa zdá, že MT18 po 1ks na 1850 v mostíku by mali hrať lepšie ako na 2450 v mostíku na 2ks MT18 paralelne. Aj keď papierový výkon je rovnaký (po 1200W podľa EIA) v prípade 1 boxu na 1 zosil bude lepší damping factor takže by to malo mať lepšiu dynamiku-špičky, neskôr pôjde do clipu. Týmto nebudeš trápiť 2450 v mostíku do 4 ohm, nebudeš trápiť 1850 v mostiku do 4 ohm, nebudeš trápiť kappy na pokraj možností...ja viem že to je teoreticky 3900 vs 6000W ale prakticky to nemusí až tak veľa znamenať... najme ak ti to v lete vypne tepelná poistka...

DSP v konfigurácii 2in 4 out (sat R | sat L | MT18@rmx2450 | K15lF@2x rmx1850 - zosily prepojiť paralelne alebo naroutovať samostatný out rovnako so signálu na vstupe kanálov pre basy urobiť mono sum). Čo je jasné tak k15LF sa bude musieť rezať lowcut 24db vyššie okolo 40-42Hz ako MT18 tie môžu ísť od 35Hz. Ja by som skúsil tie basy ako by to hralo keby sa to delilo na subbas a midbas t.j. MT 18 nechať hrať 35-65Hz kappy 65-(100-130)Hz podľa toho aké sú satelity, fázovo to naviazať práve na tých 65Hz (nastaviť delay tak aby pri 65Hz boli vo fáze), prispôsobiť úrovne hlasitosti (K15LF asi bude treba ubrať oproti MT18). Mohlo by to byť čo-to lepšie (aj keď asi narobí menej bordelu) ako to nechať hrať všetko spolu, ťažko povedať to iba prenajať si kulturak a skúšať a skúšať... Ak to budeš chcieť používať aj v inej kofigurácii, tak vytvoríš si viac presetov, predpokladám že ten DSP to umožňuje (nepoznám ho).

FreeTekno
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 14. led 2021 15:02:11

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od FreeTekno » pon 10. kvě 2021 8:16:32

Zdravím, dúfam že nebude vadiť ak nezaložím novú temu a privtriem sa sem s mojou otázkou :D ak áno prosím o vymazanie alebo presunutie príspevku. Takže otázka znie, je možné na zosilovač QSC RMX 2450 zapojiť 2x EM151 a 1x MT18Sub ? AK áno ako ? Bolo by to počiatočné riešenie kým sa nenašetrí na EV-Q1212 a daľší MT18Sub pričom by táto 2450 ostala na tie 2x EM151 a časom ešte daľšie dve.

asterix1
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 167
Registrován: stř 13. bře 2013 14:34:39

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od asterix1 » pon 10. kvě 2021 8:52:19

Je to možné zapojiť tak, že jeden kanál 2xEM151 a druhý kanál MT18s. Celý systém pôjde mono. Akurát, že takto sa to normálne nerobí. Doporučujem zabezpečiť Dynacord L2800FD na satelity a L3600FD na Subbassy a zbaviť sa RMX2450. EV-Q1212 je dobrý zosilovač, výkonová časť je takmer identická s L3600FD len akurát má už zabudovaný DSP. L-séria nahradzuje Dynacord SL sériu a EV Q sériu, netreba externý crossover či DSP.

FreeTekno
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 14. led 2021 15:02:11

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od FreeTekno » pon 10. kvě 2021 11:11:10

Takže ak by som ten RMX2450 vymenil za L2800FD nebudem časom potrebovať externý crossover a DSP ? Ešte by ma zaujímalo či budem potrebovat cross a DSP aj ked by som zatial aparát používal tak ako som sa na to pýtal čiže RMX2450 a na to 2xEM151 a 1x MT18Sub ? Prepáčte ak sú to "blbé" otázky ale pohybujem sa v tomto smere len krátko a niektoré veci mi sú ešte dosť nejasné :D

asterix1
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 167
Registrován: stř 13. bře 2013 14:34:39

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od asterix1 » pon 10. kvě 2021 17:34:15

L2800FD má zabudovaný DSP speaker management, žiadny externý crossover nie je potrebný. Na každý výstup môžeš zavesiť bedňu s vlastným presetom. Výhoda je tiež možnosť použitia FIR presetov. Ide to ovládať cez aplikáciu Sonique alebo MARC. Pri použití doterajšieho RMX2450 je potrebný externý aktívny crossover. Manuál k RMX si nečítal? To tvoje zapojenie by som videl ako núdzové dohratie akcie a nie na normálnu prevádzku.

FreeTekno
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 14. led 2021 15:02:11

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od FreeTekno » úte 11. kvě 2021 11:28:22

Asi sme sa zle pochopili ale ten RMX nemám kúpený len som nad ním rozmýšlal. Čiže ak by som kúpil ten L2800FD nebudem potrebovať externé DSP ani crossover aj po tom, čo by som dokupil MT18-ky a k nim ten EV-Q1212 ? Či by som musel mať L2800FD a L3600FD aby to tak fungovalo aj v "plnej zostave" ?

asterix1
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 167
Registrován: stř 13. bře 2013 14:34:39

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od asterix1 » úte 11. kvě 2021 19:09:45

Ak použiješ Q1212 tak v tom prípade je nutný externý crossover. Q1212 alebo SL2400 výkonovo nahrádza L3600FD, na ktorý môžeš zavesiť 4ks MT18, 2 paralelne na každý výstup. L2800FD použiješ na satelity. Ano, aby to fungovalo "v plnej zostave" stačí mať L2800FD a L3600FD.

FreeTekno
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 14. led 2021 15:02:11

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od FreeTekno » stř 12. kvě 2021 7:31:49

Ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie :D ... len mi dáko nesedí to čo si napísal s tým, že by na L3600FD išlo dať 4ks MT18. Mám v pláne kupovať originály ktoré majú 1500W čiže mi to nejako nevychádza.

asterix1
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 167
Registrován: stř 13. bře 2013 14:34:39

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od asterix1 » stř 12. kvě 2021 11:20:31

Neviem čo ti nesedí, bežne sa prevádzkuje na Q1212 alebo SL2400 dva subbasy 2x18". V praxi používam BR s 18Sound 18TLW3000 (1800W program) v spojení s SL2400. Nemám pocit, že by to nestačilo. Ano, mohol by som použiť aj Powersoft K10 DSP, akurát s cenou 4300,-€ miesto 769,-€ za SL2400 alebo L3600FD cca 1200,-€.

FreeTekno
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 14. led 2021 15:02:11

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od FreeTekno » stř 12. kvě 2021 13:03:18

No nesedí mi to, že ten L3600FD má 2x 1800w pri 4 ohm pričom by po dva kusy MT18ky mali na každý kanál 3000w čiže 4ks dokopy 6kW.

asterix1
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 167
Registrován: stř 13. bře 2013 14:34:39

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od asterix1 » stř 12. kvě 2021 13:53:42

No bodaj by ti to sedelo keď nerozlišuješ RMS, program a peak výkon...ten výkon tvojho repra je udávaný 1500W program, nie?

FreeTekno
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 14. led 2021 15:02:11

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od FreeTekno » stř 12. kvě 2021 14:14:45

Ano rozlišujem, MT18 maju 1500w RMS čiže dve budú mať dokopy 3000w. Ty si písal, že by išlo pripojiť po dve MT18ky na kanál. To sú 3kW na jednom kanály a dokopy na oboch 6kW. To mi vážne dáko nevychádza.

Quicktor
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 149
Registrován: úte 07. čer 2016 22:00:31

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od Quicktor » stř 12. kvě 2021 19:52:05

Nedá mi to , abych si trochu nerejpnul .
Nemám nejmenší výhradu k zesilovačům Dynacord L , jsou to stroje se skvělým hodnocením taky díky Fir DSP.
Tak trochu se přikláním k Teknovu názoru o výkonové nedostatečnosti jednoho kanálu L 3600 na dvě MT 18 sub,
Mám osm podobných hornflexů a pokud z nich chci vymámit maximum , tak je musím krmit čtyřmi QSC RMX 5050
zapojených v můstku po dvou . Teprve potom to metlošům zvedá čepice. Když pověsím na jeden RMX čtyři suby ,
je to o ničem .
Nevím , kolik do toho chceš nasypat , ale dva Dynacordy tě budou stát 2000 éček a basy nebudou asi úplně ono .
Na druhou stranu musím uznat , že máš k dispozici luxusní DSP.
Asi bych s nákupem nespěchal , třeba se ozvou kolegové s jinými názory a zkušenostmi .

asterix1
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 167
Registrován: stř 13. bře 2013 14:34:39

Re: QSC rmx 2450 jak mám nastavit ?

Příspěvek od asterix1 » stř 12. kvě 2021 21:03:25

Tak iste je možné taviť tie reprá Dynacordami L3600FD v mostíku 6000W do 4ohmov, to by ti už počty mohli sedieť. No len potom zavesíš na jeden Dynacord len dve bedne, pretože jaksi ten Dynacord v mostíku nezvláda impedanciu 2ohmy. No a dvoma Dynacordami si na cene cca 2400,-€ čo je cca polovica oproti K10 DSP. Powersoft K10 DSP je brutalna sila, mal som to na skúšku požičané, no odmietol som za to dať 4300,-€ tak som skončil pri SL2400+DSP600 s odladenými FIR. Na druhej strane sú aj iné zosilovače so zabudovaným DSP.

Odpovědět

Zpět na „QSC“