Vypínač mikrofonu není "nehlučný", je dost slyšet
-
- Reklama
Vypínač mikrofonu není "nehlučný", je dost slyšet
Prosím, zvučíme s mikrofony AKG P5S (a jinými AKG) většinou mluvené slovo, bez mixu, přímo do PA (protože to potřebujeme mít přenosné). PA je Mackie Thump Go, většinou zdvojené. Bohužel
potřebujeme vypínat a zapínat (mutovat) mikrofon. A tím, že to děláme často do ticha, ten vypínač je překvapivě dost slyšet. Napadá vás nějaké řešení? Zkusil jsem nějakou základní Shure, tam to dělal vypínač taky (trochu míň). Díky moc!
Re: Vypínač mikrofonu není "nehlučný", je dost slyšet
Na jednoduché mluvené slovo používám Audio-Technica MB 1k ( 3k ). Píšou že používají "tiché" mute, navíc se příjemně drží, je pogumovaný. Zvukově proti němu nic nemám, ale používám ho opravdu jen na nenáročné věci a jako půjčovací mikrofon.
Zrovna je na hudebnim bazaru za 500...
Zrovna je na hudebnim bazaru za 500...
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
Zahy, díky moc, takže Vaše rada je zkusit jiné mikrofony? S "ještě tiším" mute?
-
IvanD
Teď jsem zkusil P5S, náhodou mi tu jeden leží...
Nejedná se o chybu vypínače, ale velmi malá odolnost tohoto mikrofonu proti manipulačnímu hluku. Tedy jedu hmatníkem spínače nahoru, rozpojí se zkrat mezi vývody vložky, mikrofon snímá a já jedu hmatníkem dál až do koncové polohy. Hluky vyvolané tímto pohybem snímá vložka protože je málo pružně uložená. Tedy je to vlastnost toho mikrofonu a proč? Protože je levnej a to je vše.
Nejedná se o chybu vypínače, ale velmi malá odolnost tohoto mikrofonu proti manipulačnímu hluku. Tedy jedu hmatníkem spínače nahoru, rozpojí se zkrat mezi vývody vložky, mikrofon snímá a já jedu hmatníkem dál až do koncové polohy. Hluky vyvolané tímto pohybem snímá vložka protože je málo pružně uložená. Tedy je to vlastnost toho mikrofonu a proč? Protože je levnej a to je vše.
IvanD díky moc, aha! Bohužel ten mikrofon (v kombinaci s tímto PA MAckie) hraje nádherně a zpětné vazby je minimum.
Takže když nám vyhovuje zvuk AKG, tak doporučení je koupit dražší AKG, třeba AKG D5 (mají stejnou vložku)?
A rovnou zkouším Sennheiser XS-1 a případně další - doporučíte nějaké "jasné, detailní, vzdušné", a přitom levnější mikrofony na hlas? Shure to nejsou..
Takže když nám vyhovuje zvuk AKG, tak doporučení je koupit dražší AKG, třeba AKG D5 (mají stejnou vložku)?
A rovnou zkouším Sennheiser XS-1 a případně další - doporučíte nějaké "jasné, detailní, vzdušné", a přitom levnější mikrofony na hlas? Shure to nejsou..
To jsou dost protichůdné požadavky. Sennheiser XS-1 se vůbec nebudeme bavit. D5 je už slušnější model, dobře odrušený, podobný SM58, Audio-Technica MB 1k je o trochu srozumitelnější na sucho ale horší pro zpěv (než D5). Bohužel já moc mikrofony s vypínačem nepoužívám, mám ještě beyerdynamic TG V70 s ale to už je normální cenová hladina.
Myslím že ti nezbude než sebrat bednu a dojít si na prodejnu něco vyzkoušet, protože kombinace které požaduješ ty tady moc lidí nepoužívá (Mackie Thump Go, bez mixu, levný drátový mik, vypínač). V podstatě si myslím že nehledáme tichý vypínač ale slušný normální mikrofon který si rozumí s tvojí bednou.
Myslím že ti nezbude než sebrat bednu a dojít si na prodejnu něco vyzkoušet, protože kombinace které požaduješ ty tady moc lidí nepoužívá (Mackie Thump Go, bez mixu, levný drátový mik, vypínač). V podstatě si myslím že nehledáme tichý vypínač ale slušný normální mikrofon který si rozumí s tvojí bednou.
Nebo aspoň toto, ne? Audio-Technica PRO41
-
IvanD
Velmi dobrý mikrofon nyní něco přes 2K je Sennheiser e845, viz třeba Muziker. Používá se v ČT. Mikrofon je vstupní brána do aparátu, nešetřit!!!!!! Opravdu se to vyplatí. Životnost tady toho e845 je 7 let bez ztráty parametrů.
Je to POUŽITELNÝ mikrofon pro tvoje učely a tvojí cenu. PRO41 neznám ale podle grafu bude možná trochu hodnější na sykavky než MB1k. Slušný mikrofon který rád nasazuji je třeba AE6100, Beta57 (i na zpěv),TG V70 nebo E945 (pro ženy). SM 58 už jen pro pankáče a zkušebnu.
ANO Sennheiser e845 je také dobrá volba. Koukám že jsi v Praze, zajdi do prodejny a vyzkoušej si to s tvým aparátem, nevím totiž jak si Mackie eqvalizuje ty vstupy.
Díky moc za vše! Je to jasné. Ano, Mackie to asi žene přes nějaké jemné DSP, které ten zvuk dělá moc hezký, ale pak je potřeba to takto ladit
-
IvanD
Teď jsem se podíval na Mackie Thump Go a bohužel již nemám co dodat, jen zaplakat
IvanD píše: ↑pon 16. říj 2023 18:21:14Teď jsem se podíval na Mackie Thump Go
Prakticky nic kvalitnejsiho na trhu neni...
-
Mayo
Vyskúšajte dať xlr konektor s vypínačom Neutrik NC3 FXS
Pracuje veľmj ticho a za/vypina sa do strán čo nespôsobuje také ťukance do tela mikrofónu.
Pracuje veľmj ticho a za/vypina sa do strán čo nespôsobuje také ťukance do tela mikrofónu.