Domácí nahrávky sebe-prezentace

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • SQ PLUS
mkarr
Uživatel
Uživatel

Domácí nahrávky sebe-prezentace

Příspěvek od mkarr »

Ahoj pánové a dámy (jsou li mezi námi).
Dostal jsem dotaz typu
" Poraď mi nějaký mikrofon na nahrávání zpěvu pro účely sebe-prezentace začínající zpěvačky, pracovních nahrávek pro kontrolní poslech,... No a kdyby to šlo tak aby se na něj dalo i zpívat při živých vystoupeních"
Rovnou jsem rozmluvil variantu, univerzálního mikrofonu na domácí nahrávání a zároveň živá vystoupení a zkušebnu s tím, že domácí práci odvede lépe jednoúčelový USB mikrofon typu RODE NT1-USB, Audio-Technica AT2020USB, Behringer C1-USB,...
A mikrofon na živá vystoupení by bylo líp vybírat podle hlasu a žánru, protože ty co zvládají +/- všechno s bravurou, jsou spíš mimo rozpočet. Taky jsem vyloučil použití toho mikrofonu pro živá vystoupení na použití v domácím jakože studiu, protože zvukovka bude +/- za stejné peníze jako nějaký lacinější velkomembránový USB mikrofon.

Sám ale jsa v domácím nahrávání lama, jsem přislíbil že se poptám zkušenějších, než něco doporučím. Prosím kritiku výše napsaného a návrh jak to vymyslet líp, případně jen o tip na osvědčený USB Mikrofon, ať už z těch co jsem psal, nebo něco úplně jiného.
Nemá domácí studio, takže čekám že bude nahrávat ve svém pokoji nebo v obýváku, takže bych prosil zohlednit i málo vyhovující prostředí a tedy spíš větší směrovost.
Žánr kterému se zpěvačka věnuje je přibližně Blues a JAzz.
Ferda
Uživatel
Uživatel

Re: Domácí nahrávky sebe-prezentace

Příspěvek od Ferda »

mkarr:
Do výběru bych ještě zařadil např. AKG C22 USB, C44 USB...
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“