Levný mic do zkušebny
-
- Reklama
Levný mic do zkušebny
Já z mé vlastní zkušenosti bych doporučil toto http://www.dexon.cz/katalog/profesional ... micky.html" onclick="window.open(this.href);return false; Dexon MD500. Zvukovou kvalitou strčí SM58 do kapsy. Používáme ho na zpěv když to podmínky dovolí (klid na pódiu, zpěvák co umí s mikrofonem). Dá se použít i na kytary nebo třeba přechody když je nouze.
Takže když ti sedne tak ho můžeš brát i sebou na akce. Rozumný zvukař ti to nechá za 58ku vyměnit.
Takže když ti sedne tak ho můžeš brát i sebou na akce. Rozumný zvukař ti to nechá za 58ku vyměnit.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
Levný mic do zkušebny
Vzhledově ten Drexon nápadně připomíná Sennheiser... Taková 815-ka se dá pořídit levněji: http://mikrofony.heureka.cz/sennheiser-e815-s-x/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jsem zmatkař, někdy. No a?
- jirkaaa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Levný mic do zkušebny
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)
Levný mic do zkušebny
Ta podoba není náhoda, je to kopie 840frantik píše:Vzhledově ten Drexon nápadně připomíná Sennheiser... Taková 815-ka se dá pořídit levněji: http://mikrofony.heureka.cz/sennheiser-e815-s-x/" onclick="window.open(this.href);return false;
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
Levný mic do zkušebny
Chci jen naznačit ať prostě pořídí buď E-815 nebo E-825 a mělo by to být ok.
-
doubleF
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Levný mic do zkušebny
Ty sennheisery se mi líbí. Sice je to asi zbytečný řešit, ale jak sou na tom zvukově? Nejsou doufám zahuhlaný jako třeba Shurky..? 
Sound for people, Ponorka live stage - Jihlava
-
Návštěvník
Levný mic do zkušebny
A proč by měl být ve zkušebně nějakej levnej mikrofon ?
Přeci kvalitní mic si můžeš vzít na akci a nespoléhat na zvukaře...
Přeci kvalitní mic si můžeš vzít na akci a nespoléhat na zvukaře...
Levný mic do zkušebny
Od E-835 nahoru za Senheissery ručím, používám E-835 a E-845. Poměr cena / výkon je výborný. Mě se líbí jejich robustní provedení, zvuk a zejména vynikající odolnost proti rušení - mají totiž kompenzační cívku.
A jak pravil návštěvník - ve zkušebně je taky dobré mít kvalitní krofón, který odolává zpětné vazbě, má dobrý zvuk, zpěvák si na něj zvykne, ví co z něj leze a může si ho s sebou vzít na akci.
A jak pravil návštěvník - ve zkušebně je taky dobré mít kvalitní krofón, který odolává zpětné vazbě, má dobrý zvuk, zpěvák si na něj zvykne, ví co z něj leze a může si ho s sebou vzít na akci.
-
doubleF
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Levný mic do zkušebny
to Návštěvník: tak třeba pro mě, už je kvalitní mic třeba OM2... 
Sound for people, Ponorka live stage - Jihlava
Levný mic do zkušebny
OM2 bývá dobrý pro rockové muzikanty, E835 a E845 jsou zas víc univerzální. Každopádně jak u Audixů, Sennheiserů, AKG či Opusů je z čeho vybírat. Je dobré zajít za zvukařem, co má tyto mikrofony "od každého něco" ve výbavě a poprosit o předvedení, pak se rozhodnout, co kterému zpěvákovi nejlíp sedí.
Levný mic do zkušebny
SoundKing nemá konkurenci ... ale třeba DAP audio taky de ..
Levný mic do zkušebny
Pokud to myslíš ironicky, tak jo, nemají konkurenci, zatím... vždy to jde udělat hůř...
-
pisty
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Levný mic do zkušebny
No tak já bych se trochu zastal DAPů - jsou to většinou solidně hrající kopie - PL-08 a PL-07 je od SM58čky a SM57čky k nerozeznání - tedy alespoň pro mě...
Zkoušel to před pár lety kolega zvukař, byl jsem u toho a shodli jsme se že ty PL-07 se nám zdaj i okrapítek lepší než ty 57dmy co tam měl - ale ten rozdíl byl zjevně způsoben tím, že ty 57dmy už měly něco zasebou...
Zkoušeno to bylo na šroťáku a kytarovém aparátu, 58mi pak u zpěváka metalové kapely...
Podstatné bylo taky to že tehdy byla ta PL-08 o polovinu levnější než SM58ma - dneska už je to asi jen o pětikilo
No a já třeba mám moc rád CM-50 skvělý univerzální kondík - bohužel trošku šumí, takže se rozhodně nehodí do studia...
Se soundkingem souhlasím - těm se povedla zas okopírovat asi jedna nebo dvě bedny, mikrofony jsou naprosto nepoužitelné...
Zkoušel to před pár lety kolega zvukař, byl jsem u toho a shodli jsme se že ty PL-07 se nám zdaj i okrapítek lepší než ty 57dmy co tam měl - ale ten rozdíl byl zjevně způsoben tím, že ty 57dmy už měly něco zasebou...
Zkoušeno to bylo na šroťáku a kytarovém aparátu, 58mi pak u zpěváka metalové kapely...
Podstatné bylo taky to že tehdy byla ta PL-08 o polovinu levnější než SM58ma - dneska už je to asi jen o pětikilo
No a já třeba mám moc rád CM-50 skvělý univerzální kondík - bohužel trošku šumí, takže se rozhodně nehodí do studia...
Se soundkingem souhlasím - těm se povedla zas okopírovat asi jedna nebo dvě bedny, mikrofony jsou naprosto nepoužitelné...
klídek chlapi, to je nulák
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Levný mic do zkušebny
Hm, tak u Soundkingu bych pochyboval o těch bednách, máme ve zkušebně dva odposlechy a je to hrůza, ale s nějakými mikrofony jsem se potkal a některé nejsou zas takové průsery...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva