Pomoc s dovybavením stávající aparatury

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
pisty
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pisty »

djkubas - To jsem moc rád že nejsi od pana Černého z Budějic... jsem si jist, že jestli budeš mít snahu a budeš se zajímat, tak lepší zvuk než má budějovická yamaha vyloudíš i z kazeťáku :? Ony drahé klávesy, drahý mix a drahé bedny neznamenají rovnou i drahý zvuk :-(
Používání bezdrátů je (alespoň tady) jen kvůli image hudební školy, aby to vypadalo "profi" a zpěváci se mohly hýbat... Podle mě tudy cesta v HŠ nevede - "děti" se musí naučit zpívat na mikrofon, pracovat s ním a tak - takže bych rozhodně investoval do kvalitních drátových mikrofonů...
SM58 bych taky vyloučil, sám je sice používám, ale je to dobrý mikrofon z důvodu nezničitelnosti a vysoké odolnosti proti "řvoucím" metlošům, pro tebe budou zvukově určitě lepší ty D5, či doporučované Sennheisery, beyery...

Jestli kondík nebo dynamika je otázka - kondík by ti pomohl jako zvukaři, protože zpěvák nemusí tolik s mikrofonem pracovat, ale právě proto si myslím že by se měli učit zpívat právě na dynamiky - aby se naučily správně pracovat s mikrofonem...
Když to zpěvák umí, tak kompresory jsou jen v signálové cestě zapojeny "naozdobu" - to je radost poslouchat...

S bassbednama ti neporadím - s bednama od YAMAHY mám zkušeností jen málo, navíc jen s kompaktama a bohužel víceméně negativní...
Třeba tohle http://kytary.cz/yamaha-ax-15-pasivni-r ... 23:0:0:1:0" onclick="window.open(this.href);return false; hrálo vyloženě průserově - skoro bych si tipnul že je to osazené podobně jako TORQUE TW70 - ten vršek byl něco jako supertweeter APT150 od eminence a basák končil s hranám někde na 2,5kHz - takže tam na středech byla díra...
http://kytary.cz/yamaha-s-115-v-pasivni ... 22:0:0:1:0" onclick="window.open(this.href);return false;
tyhle už byly trochu lepší... Ale neměl jsem možnost to porovna vedle něčeho slušně hrajícího, takže to je jen "pocitové" z akce...
klídek chlapi, to je nulák
djkubas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od djkubas »

Slyšel jsem o některých jejich akcích a se zvukařem to mají jak kdy...

Jinak mluvil jsem s ředitelkou naší pobočky a bedny musí být kvůli frenčíze určitě Yamahy, takže mi nezbyde nic jiného. Zesilovač k tomu bych asi druhou Yamahu P5000 S, co vy na to?

Jak to potom bude se zapojením? Když bych měl 2x ten stejný zesík, který má už lo-filter v sobě, tak jak to mám natáhnout?
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Tak to zkus zlomit na NEXO to je dnes už taky Yamaha =D>
Zvukař bez www stránek
djkubas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od djkubas »

Tam jde o to, že to musí mít logo Yamahy, ta frenčízová smlouva prostě 'přikazuje' aby tyhle 'velké' věci byly přimo od nich, na divize se nehraje :( to je ten problem....
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Tak se pokus to alespoň zvrátit do instalační série IF212, IF215 nebo třípásmo IF3115 - série AX, BR i S jsou takové parodie na bedny. Netuším ovšem jak to vypadá cenově.
Zvukař bez www stránek
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Když chtějí propagovat značku tak ať cvakají, no néé!?
Jsem zmatkař, někdy. No a?
djkubas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od djkubas »

Tak bohužel, vyšší řadu se mi kvůli ceně prosadit nepodařilo, nakonec jsme to pro začátek vyřešili zde doporučenými YAMAHAmi SW 118-V, pro začátek to musí stačit. K tomu bude druhá YAMAHA P5000S. Teď si jen nejsem jistý zapojením. Oba zesilovače budou mít cross již v sobě, bude tedy třeba vyvést z mixu 4 kabely do repra (L+R výšky a L+R sub)? Nebo to jde z jednoho zesíku do druhého?

Teď tedy řeším ještě ten ekvalizér, bylo zde pár tipů, na co si při výběru dát pozor (respektive čeho si všímat nejvíc)?

noxus: Tak o tomhle obchodě jsem nevěděl a to asi 100 metrů od něj bydlí přítulka... Takže díky za tip, už jsem to tam byl omrknout, bohužel zrovna tam neměli technika přes PA a zvukařinu... Ale vypadá to tam slušně.

EDIT:
Koukal jsem po možných variantách - co říkáte na toto (http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -37869.php" onclick="window.open(this.href);return false;)?
Pavel Sulek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Sulek »

Radsej este kusok priplat a kup si rovno DBX 1231. Uz llen kvoli dlhsim sabliam. Akurat ho mam objednany.
djkubas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od djkubas »

No na něj jsem koukal a byl mi tu i doporučovaný, ale nemá indikátor zpětné vazby, což se mi do začátků docela hodí... Alespoň myslím...
Pavel Sulek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Chapem, hlavne ak s nim pojdes do monitorovej cesty.
djkubas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od djkubas »

No tenhle mi měl sloužit na PA, ale chápeš o co jde - zatím jsem dělal s 8-mi pásmovým EQ v powermixu, s tolika pásmama nemám zkušenost a proto si asi nebudu tak úplně jistej... Nebo myslíš, že na PA mi to je jedno?
Pavel Sulek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ja som doteraz pouzival 2x15 pasem na PA. A teraz tam pojde DBX. Osobne najcastejsie kvoli vazbe zasahujem na ekv.v monitoroch. Vsetko zavisi od mnoha faktorov (styl, miesto, rozlozenie, akustika,...) no od PA je castejsia vazba na nizsich frekvenciach. Teda ja si na PA ekv. s takouto vymozenostou nedam, aspon o tom neuvazujem.
djkubas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od djkubas »

Dík za info, ani nevíš, jak jsou pro mě tyhle rady cenné... Teď ještě uvažuju jestli má vůbec smysl 30pásmo a nebo radši za stejný peníze koupit kvalitnější 15ti pásmo?
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Pro FOH EQ bych asi volil raději parametrický - problém je, že v této ceně o slušném nevím.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

EQ pro FOH by měl být co možná nejkvalitnější - tam není prostor pro kompromisy. Pokud ti nevyjde minimálně na RANE DEQ60 (ještě lépe v provedení L) tak raději peníze investuj do něčeho rozumnějšího.
Zvukař bez www stránek
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“