USB/DMX a všetko okolo toho

Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Návštěvník

USB/DMX a všetko okolo toho

Příspěvek od Návštěvník »

Už to chápu, takže když dám start. 17 tak to následuje 18,19,20 .atd Dík za rady.
blackout

Re: USB/DMX a všetko okolo toho

Příspěvek od blackout »

komu nestaci USB moze ist cez ethernet alebo wifi

http://eshop.blackout.sk/product.php?id_product=208
Návštěvník

Oživím túto tému.

Chcel by som kúpiť USB-DMX prevodník a rozhodujem sa medzi tým od blackout.sk a DMX Pipe od soh.cz. Máte niekto skúsenosti z oboma? Snažil som sa o tom niečo načítať a ak som správne hľadal, tak výhodou DMX Pipe je dodávaný soft, ale na druhej strane asi nemá bufferovaný výstup(?). Používať to budem, predpokladám, s Freestylerom. Viete mi poradiť, čo by bolo lepšie? Prípadne nejaký iný tip?
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

blackout mam z tych starsich verzii asi tiez bez bufferu a neak sa mi nezda zly, le ja pouzivam raz za cas na jednoduche...
a skor mam pocit ze s biednymi PC
A myslim ze taku variantu do XLR kon. mal kedysi aj Blackout,
no ale SOH som v zivote nepouzil, nemal v rukach iba na web. videl
(sak aj ine + navod...)
TAK ich neviem porovnat, hadam sa ozvu aj dalsi, ale myslim, ze blackout si nedovoli predat neaky biedny ;)
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

Pouzivam ten najjednoduchsi blackout (bez buffra, bez izolacie) a funguje ok, windows aj linux. Teraz by som uz asi kupoval
aj s izolaciou aj s buffrom, vtedy som este nevedel :) Nie ze by mi to robilo problemy, skor preventivne.

Ovladal som to Freestylerom na Windows, postupne som ale presiel na QLC+ na Linuxe (ale funguje aj na Windows). Kazdy ma svoje vyhody a nevyhody, zavisi co od toho ocakavas, kolko svetiel chces ovladat, akym stylom (dopredu nachystat a nechat tak, alebo priebezne menit pocas akcie,...)
Návštěvník

Zatiaľ nejakých max. 16 LED PAR + 4 hlavy + halogen PAR-y na dimmroch. Hľadám náhradu za jednoduchý pult typu Eurolite DMX Scan Control. Čo mi na pulte vadí je oddelený programovací a ovládací režim (nemôžem uložiť scénu za chodu) a tiež mi vadí nemožnosť vytvárať scény iba pre určité skupiny svetiel, teda aby mi halogény svietili konštantne napriek tomu, že pomocou scén chcem prepínať pozície hláv. Ovládanie bude predpokladám kombináciou pripravených scén (napríklad pozície svetiel) a real-time riadenia (napríklad farby).
blackout.sk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blackout.sk »

ked ma niekto cas, skuste sa pozriet na tieto softy
mam na predaj prevodnik ktory s nimi ide

http://www.lumikit.com.br/
http://www.madrix.com/
http://synthe-fx.com/products/luminair
http://www.blackout.sk DIY Sound & Light
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

ten madrix ma cca pred rokom zaujal, (sice to asi nemam na co viuzit) alebo potreboval by som este dalsi prevodnik...
Ale to ma asi nenapadlo skusat s usb/dmx prev. od teba,
To mas neaky novsi vymozenejsi model nato pravda? (ja mam z tych prvsich prevodnikov)
cena asi tiez nebude pre mna, ale aspon mam info, ked na to "dorastiem"
Dakujem.
dominator7
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od dominator7 »

Ahojte,v ytvoril som si home-made prevodník. Ten by mal podľa toho, čo tu píšete pracovať správne. Používam program Freestyler a LEDka začne blikať a takisto Freestyler nevypíše žiadnu chybu. Svetlá mám od Eurolite a to : PAR 56, ktoré dokážu fungovať v 3 alebo 5 kanálovom režime. Pozrel som si nejaké návody, ako sa v tom programe pracuje. Lenže sa vykystol problém, u tohto typu sa mi nedalo zapnnúť svetlo. Pozrel som si PAR 64 a tam tá možnosť bola, tak som si ich vo fixture creatoru rozklikol a zistil, že tam nie je jedna max. hodnota, tak som ju dopísal a už sa mi svetlo zapnúť dalo. Ale bohužiaľ reálne som to nevidel. Nastavil som si DMX adresu napr 5 potom som to potvrdil tlačítkom mode, aby sa zobrazilo na displayi 5CH, pridal som zariadenie v programe a nastavil mu patričnú adresu. Potom som ho zapol a nič, spravil som niekde chybu ? Alebo to mám len zle nastavené ? Poprípade máte nejaký nápad, ako to skúsiť inak ?
nitrodej
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od nitrodej »

tak ne že bych chtěl někomu kazit práci, či tak něco, ale myslím, že v dnešní době už nemá moc cenu se zabývat řešením světel, byť by pro okresní ligu, cestou nejmenších nákladů. freestyler je ze všech těch grátissoftů asi TOP toho, co se dá zadarmo sehnat, ale má poměrně dost omezení ,a to po technický stránce věci. je snad jasný, že ten, kdo přemejšlí nad řízením z compu, musí zároveň řešit tzv. user interface. moc velká škoda, že zrovna freestyler je v tomto směru poměrně dost limitován, neboť přijímat MIDI povely lze pouze z jednoho z šestnácti kanálů a to ještě pouze pro poměrně omezený počet ovládacích prvků, používaných běžně při živém svícení. nebudu už to dál hanit, zas tak zlý to neni, a přejdu dál. takže jsem se porozhlíd s ohledem na cenu a ejhle, tu sem našel cosi, co poměrně slušně umožňuje to co freestyler + něco málo navíc - hlavně neomezený počet přehrávaných skupin (playback) a přijímání ze všech 16ti MIDI kanálů. docela se s tim pracovat dá, ale problém je v rukách programátorů a vydavatelů programu, neboť poslední verze už víc než dva roky stále nefunguje jak má a potýká se s řadou nedbalostních chyb vývojářů. řeč je o DASlight. cena cirka bůra a ňáká ta pošta. jinak super pro používání na dýzách a po hospodách + pro potulný kejklíře, krabička sama o sobě umí pracovat i offline a je tu i možnost jakéhosi ovládání přes HE10 port.

to, proč jsem se tu vůbec na téma USB/DMX rozepsal, je CUELUX. zatim ho ještě doma nemám (čekám na poštu), ale i tak už můžu po třech dnech studování ovládání a názorného zkoušení říct, že jestli někdo hledá efektivní a hlavně poměrně levnou cestu k řízení světel a to i při klasickým live svícení, neexistuje asi nic jednoduššího, blbuvzdornějšího a neuvěřitelně funkčního. dost se to podobá tomu freestyleru (playbacky, cue listy), ovšem grafické provedení více evokuje práci na HW stroji a hlavně jednoduchost, s jakou se zde vytvářejí scény , cue listy a playbacky, se s freečkem srovnávat nedá. freestyler jednoduše neví co to je.(vzhledem k tomu, že jsem testoval z těch freesoftů snad všechno co sem našel, můžu říct, že ani žádnej jinej, dokonce i placený věci jako ADJ MYdmx apod...)

to, co CUELUX umožňuje a nabízí, se většinou odehrává na poli programů za daleko větší rance (enntec,LSB,madrix..). opravdu velká knihovna plug&play podporovaných kontrolerů všech možných značek (uliucho, akai, korg, elation, denon, novation, atd.),sofistikované ovládání (nikde žádný zbytečný klikání - skoro celý olvádací panel lze propojit s kontrolerem a hlavně- otevřený zdrojový kód programu pro MIDI komunikaci, tzn. cokoliv si člověk vymyslí, že chce, je možné, a to až do té míry, že prodejce nabízí pomoc při vytváření specifických uživatelských midi map pro konkrétní aplikace a typy kontrolerů a jejich nastavení), jednoduché grafické zpracování připomínající hardwareový pult, a celkem nízké systémové požadavky, které dneska zvládne každý 10palcový netbook. třešničkou na dortu je možnost ovládání pomocí jakéhokoli mobilního zařízení s internetovým prohlížečem - program umožňuje omezený remote control na konkrétní http adrese. jeden amík dokonce prodává aplikaci pro iOS a androidy za 30 a 20 dolarů, která umožňuje plnohodnotný wifi ovládání celýho programu.
chci tu jen říct do placu, že po pětiletým hledání rozumnýho USB/DMX řešení jsem jedno našel.
cena je mazec, standart je 400 eurobabek, ale fakt to za ty prachy stojí.

na vyzkoušení lze program nainstalovat grátis, jako freesofty, pouze nefunguje vizualizace přes ART-net, protože ten zařizuje jejich HW. jinak ten vypadá nemlich stejně jako DMX pipe, tedy USB -> XLR. maj i další řešení, CUECORE, IOCORE, ale to už je za jiný prachy a spíš na pevný instalace ...
koukni na to, program stáhneš ze stránek visual productions.
jak řikám, fakt to za to stojí ...
;)
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

a ked budem mat stiahnuty z int.
tak bez tej vizualizacie mi to normalne pobezi stale (a nie len napr. 30 dni)?
A bude to fungovat s hociakym usb/dmx prevodnikom?
A nemohol by si radsej rovno napisat ten link na ten web?
Dakujem.
zelatina
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zelatina »

ahojte, aký USB - DMX prevodník by ste mi odporučili z aktuálnej dostupných ? najlepšie niečo, čo by sa dalo objednať z SK/CZ internetového obchodu, prípadne v Brne...
potrebujem s tým ovládať 10ks LED PARiek a občas aj dve rampy s DMX stmievačmi
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

na SK by som asi zas pozeral aj blackout.sk, uz to tam neaky cas ma aj ako eshop...., len mom. nemam prehlad, zatial mi staci ta starsia verzia... Teda asi ak aj hladas nieco z lacnejsieho.
zelatina
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zelatina »

objednal som nakoniec toto http://eshop.soh.cz/svetelne-ovladace/i ... sb-dmx-512 , uvidím ako to bude šlapať...
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

a dali ti aj ich soft ku tomu, ci ten sa kupuje zvlast?
Odpovědět

Zpět na „Světelné pulty, kontrolery, DMX...“